Néhány napja láttam én is az AVP2-t, úgyhogy hozzászólok a témához.
Nos, komolyan örülök, hogy nem moziban láttam, mert valami borzalmas lett szerintem. Egyedül a predator miatt volt érdemes megnézni, mert azt tényleg baromijól megcsinálták. Meg ami még pozitívum, hogy volt pár horrorszintű durvulás benne (gondolok itt a predalien szaporodására pl.). De ezeken túl a film harmatgyenge lett. Tényleg, ahogy írta valamelyikőtök, kb mintha pár óra alatt összedobták volna a forgatókönyvet... Hallottam, hogy a film elején elég hamar megoldják, hogy visszazuhan az űrhajó a Földre, nade ilyen gyorsan, 1-2 perces jelenetben?! Na meg hipergyorsan megnövő alienek... nagy ívben letojták a készítők a régi filmeket ebből a szempontból. Amúgy nagyon fejlett technológiájuk lehet ezeknek a predatoroknak, hogy a kitudja hány fényévre levő bolygójukon nem sokkal a baleset után máris videofelvételeken tudják megnézni, hogy mi történt.
És persze amint "Wolf" megnézte a videót, rögtön össze is kapja a cókmókját (=fegyverek), bepattan egy űrhajóba, és már száguld is a Földre, még WC-re se szalad ki indulás előtt... (később ismerősömmel kitárgyaltuk, hogy biztos van slozi az űrhajóján is, dehát akkor is...
) Egyébként tényleg röhej, hogy próbálja eltüntetni a nyomokat, de a megnyúzott hullát azért felaggatja a fára díszelegni...
Sok következetlenség van a filmben, gáz az egész. Ami a másik nagy baj, és végleg agyoncsapja a filmet, hogy TÖKSÖTÉT az egész... Kiváncsi lennék a véleményetekre (mármint aki moziban látta), hogy ott mennyire volt sötét a film, mennyire lehetett látni a dolgokat. Oké hogy nagyrészt éjjel játszódik a film, nade könyörgöm, pont az a filmek lényege hogy a néző akkor is látja mi történik, amikor normál esetben nem látná.
Ami a színészeket illeti... Most legyek gonosz, és mondjam azt, hogy a predator mindenkit lejátszott a vászonról?
De tényleg, totál közömbösek voltak a szereplők, kb. csak alienkajának voltak jók.