Szerző Téma: Régi képregényfilmek  (Megtekintve 372578 alkalommal)

0 Felhasználó és 7 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Régi képregényfilmek
« Válasz #2780 Dátum: 2017. Március 04. - 12:47:11 »
Igen, képregényhű volt, hisz a 60-as években pont ugyanígy szédítette szegény Harryt, miközben Peterre vetett szemet. A személyisége az első két filmben semmilyen volt, de a sokat szidott 3. részben jobb lett, mint Harryn kívül bárki.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2781 Dátum: 2017. Március 04. - 13:04:26 »
Szerintem nem semmilyen MJ személyisége. Nagyon hiteles és valóságos. Vannak ilyen emberek.

A második részben pl úgy indít, hogy teszik neki Peter, még mindig őt akarja, ahogy az első végén. Harry mondja is Peternek, hogy "úgy nézz rád". Aztán a régi házuk hátsó kertjében ráhajt mj peterre, de durván és rögtön utána közli, hogy van pasija. :o wtf... Aki talán több mint pasi...Ez nem tudom mit jelent, talán fordítási baki. Később Peter bocsánatot kér MJ-től, mert nem tudott elmenni az előadásra. Ő meg kiakad (mert a szerelem = "jó nekem" és a kiakadás = "nekem nem jó" két érzését ismeri  :hehe:). NA itt valami egész furcsa státuszba kerül a kapcsolatuk, amit már nem is értek. De ez azért lehet mert inkább az időutazáson törném a fejem mint a nőkön ;)
Zseniális oktató film, minden kamaszfiúnak levetíteném.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2782 Dátum: 2017. Március 04. - 14:33:42 »
Szerintem nem semmilyen MJ személyisége. Nagyon hiteles és valóságos. Vannak ilyen emberek.
Vannk hát. Attól még simán semmilyen.  :D
Idézet
Aki talán több mint pasi...Ez nem tudom mit jelent, talán fordítási baki.
Látatlanban azt mondanám, hogy "friend" a keresett kifejezés.
Idézet
Zseniális oktató film, minden kamaszfiúnak levetíteném.
Csak a szokásos tévésorozatos kamaszfiú-lány huzavona, nem?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2783 Dátum: 2017. Március 04. - 14:50:13 »
Friend? Én is erre gondoltam, de egyértelműen megbeszélik, hogy pasija van. Minsegy!

Áh nem a szokásos. Ez a csaj brutál. A szerelmünk lapjain is túltesz.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2784 Dátum: 2017. Március 04. - 15:45:27 »
Ha egy lány azt mondja, barátom van, az kétértelmű. Angolban ugyan nem annyira, de nem tudom, mi volt az eredeti. Friend, vagy boyfriend.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2785 Dátum: 2017. Március 04. - 19:46:46 »
Friend szerintem nem valószínű, mivel a leendő vőlegényére utal. Az ő szemében (és a nők többségének szemében) a "friend" kevesebbet jelent mint a "boyfriend".
« Utoljára szerkesztve: 2017. Március 04. - 19:54:23 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2786 Dátum: 2017. Március 04. - 23:42:06 »
Akkor már adott volt, hogy a vőlegénye?

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2787 Dátum: 2017. Március 05. - 00:08:48 »
Pasijaként hivatkozik rá. Mindegy.
Meg azt mondja nem tud már Peterre tovább várni. Miközben pasija van. Ő úgy vár az igazira, hogy kapcsolatban van, de közben vár... :o
Jajj aztán meg ott csókolgatja fejjel lefelé Jamest. Aztán meg Petert akarja megcsókolni hogy ő-e a Pókember. Megcsalás újból. Most komolyan ez a nő smárolással ismeri fel az embereket? Amikor végre elhatározza magát ki kell neki, akkor széles mosollyal elindul, hogy ipiapacs 1-2-3, majd csodálkozik, hogy nem vevők rá... XD

Todd

• Pókfej
« Válasz #2788 Dátum: 2017. Március 05. - 08:18:09 »
Tomi, azért szerintem eléggé egyoldalúan fested le ezt a szituációt, azért maradjunk annyiban, hogy ezt a játékot mindig ketten játsszák.  ;)
Peter ugyanúgy folyamatosan megsebzi MJ-t, először szerelmet vall neki (amiről MJ jótékonyan tudomást sem vesz), majd visszautasítja, majd közli MJ-vel, akiről tudja, hogy párkapcsolatban él, hogy ja bocs mégsem, itt vagyok, jöjjünk össze, majd megint közli, hogy á meggondoltam magam. Az amikor MJ a Pók 3-ban szakít vele, és ő meg elkezdi pedzegetni, hogy miért van valakid? Meg lobogtatja a gyűrűt, az gyakorlatilag érzelmi zsarolás, ami nem szép dolog.

Egyszerűen ha egy emberrel egy kapcsolat (nem csak párkapcsolatra gondolok) fájdalmat okoz neki, neked, akármelyikünknek, akkor meg kell szüntetni vele minden kapcsolatot és tovább lépni, különben nincs semmi esélye soha egy értelmes párkapcsolatra, amíg itt körbetáncolják egymást azzal a ribanccal. Szóval Peter azzal, hogy vár élete nagy szerelmére és tartogatja magát neki, nem egy hősszerelmes, csupán egy hülye balf*stz, és azért most komolyan gerinc is van a világon. Szerintem mind voltunk ilyen helyzetben és meg merem kockáztatni, hogy mind értelmesebben viselkedtünk tőle.

Persze valószínűleg az emberek többsége tényleg ilyen, ezért van az, hogy a tiniket megcélzó filmek többsége nem példát mutat, hanem zsaroló, káros párkapcsolatokat mutat be (mind tudjuk melyik filmekre gondolok, ne mondjuk ki a címüket :D). De mostanában, hogy sok régi klasszikust újranéztem rájöttem, hogy még ez is hihetetlenűl nagy pozitív előrelépés, hiszen sok régi filmben az a "szerelmi szál", hogy a férfi főhős, fizikai vagy lelki erőszakkal kényszeríti a nőt, vagyis ergó megerőszakolja (pl. Szárnyas Fejvadász), és semmi sem utal a filmben arra, hogy ez a viselkedés elitélendő lenne. :o
Kezd egyértelművé válni, hogy Ripley és Sarah Connor miért is volt olyan marha nagy dolog. :hehe:
« Utoljára szerkesztve: 2017. Március 05. - 08:22:47 írta Todd »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2789 Dátum: 2017. Március 05. - 12:01:04 »
Igaz. Az is durva, hogy Pókember mehsókplja Gwent az ünnepségen, miközben MJ-el jár. De ez inkább plothole mint jellemtelebség.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2790 Dátum: 2017. Március 05. - 22:11:24 »
Azt már el is felejtettem, pedig a borzalmas 3. részt is többször láttam.
Mondjuk nem tudom, szuperhősnek lenni nem olyan, mintha teszem azt színész lenne az ember, ott igazából egy szerepet játszik el? Jó kérdés, mondjuk vélhetőleg ezeket nem árt tisztázni.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2791 Dátum: 2017. Március 06. - 12:38:29 »
Óó! És ha MJ csókolózik a színpadon azt lehet? De pókembernek nem? Tényleg ezt kérdezte tőle mj hogy peter vagy pókember adta e a csókot?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2792 Dátum: 2017. Március 06. - 12:56:20 »
Ez azért nem negatív, hisz előtte Peter már mutatott jeleket, hogy kifejezetten tetszik neki Gwen.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2793 Dátum: 2017. Március 19. - 10:47:34 »
Megnéztem az X-men: Eljövendő múlt napjai-nak Rouge cut változatát.
Durva volt látni az X kúriát a jövőben.
És vicces volt a kis párbeszéd a kis Vanda és Logan közt:
"- I'm a princess. What are you?"
"- I'm the Wolverine"   :lol:
Pontosabban ebből a kivágott jelenetből derül ki, hogy a kicsi nem is Vanda. Azt mondja neki az anyja, hogy "menj fel az emeletre és idegesítsd a nővéred".... :o A nővér biztos Vanda, aki így már lehet Peter ikerestvére.

Ami kicsit hiányzott, hogy Logan nem harcolt a jövőben.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Március 19. - 11:01:30 írta VTomi »

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2794 Dátum: 2017. December 14. - 20:35:38 »
Héj aLoganben szereplő cégakiknek a Hiénák dolgoznak, valami Alkali... nevű. Alkali Lake ahol a Striker féle kísérletek folytak...

BuB

• Pókfej
« Válasz #2795 Dátum: 2017. December 14. - 21:05:46 »
Egen...
Fura is volt, hogy most nem fordították le Sóstóra...  ;D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2796 Dátum: 2018. Január 13. - 21:41:23 »
Most adják a Film+ Az Acélembert. Amikor meghal Kent papa, még mindig megható. Persze Clark is visszamehetett vol a a kutyáért, de az egy rossz döntés volt, amit már nem lehetett visszacsinálni. Utána voszont érthető ami történik.

Todd

• Pókfej
« Válasz #2797 Dátum: 2018. Január 14. - 09:41:26 »
Kent papa egy anti Ben bácsi. :lol: Az egész filmben arra tanítja a fiát, hogy ne tegyen semmit, ne legyen hős, ne akarjon kitűnni a tömegből.
És ezért a meggyőződéséért képes volt meghalni. :-\

VTomi

• Pókfej
« Válasz #2798 Dátum: 2018. Január 14. - 10:32:46 »
Várt a pillanatra XD
AMúgy annyi marhaság van a filmben, hogy felsorolni is nehéz...

Todd

• Pókfej
« Válasz #2799 Dátum: 2018. Január 14. - 11:13:40 »
Én az ilyeneket nem feltétlen sorolom a film marhaságaihoz. Egyszerűen van ilyen feladom típusú ember.
Apámtól is max olyan életbölcsességeket tanultunk, hogy az élet sz*r, úgyis mindig ráb*szunk, ne próbálkozzunk semmivel, és ha szerencsénk lesz fiatalon meghalunk, és ő ezt amúgy is már alig várja (mármint a sajátját, a miénket azért nem).

Amúgy most erről eszembe is jutott, hogy mennyire ellentétes volt ezzel a szemlélettel Kent papa BVS beli szereplése, legalábbis a moziban abszolút így tűnt, hogy ott valami kamu pátoszos büszkeséget nyom le Clarknak, aminek semmi köze az első film beli figurához. Most rá is kerestem gyorsan és a rendezői változatban a monológja pont ugyanilyen búval b*szott.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Január 14. - 11:23:53 írta Todd »