Nem véletlenül hagytam ki a többit, idézve magamtól:
Na akkor, ha nem hagyok ki semmi lényegeset az elmúlt 5-10 évből...
De ha már ló...
Superman 1 - 6 --- jó volt a hangulata, a repülést klasszul megcsinálták
Superman 2 - 8 --- ez a legjobb a 4-ből, nagyon tetszett, amikor Lois rájön
Superman 3 - 2 --- nekem nem jött be RP, nem illett ide a komédia
Superman 4 - 0 --- ez nézhetetlenül kaki
Batman 1 - 4 --- a jelmez jó volt
Batman 2 - 0 --- elaludtam rajta
Batman 3 - 5 --- Jim Carrey király volt, Val Kilmert is kedvelem
Batman 4 - 5 --- Alicia Silverstone, király díszletek, színek vs. Clooney, Swarci.
Transformers - 6 --- annyira nem estem hanyatt tőle, de nem volt rossz
300 - 1 --- abszolút hatásvadász, nagyhangú film, tele hibákkal
Spawn - 1 --- nem az igazi
AvP 1 - 4 --- egynek elment
AvP 2 - 5 --- ez is inkább tinihorror volt, de annak oké
Asterix 1- 3 --- gyenge poéntalan próbálkozás (ilyen a rajzfilm is)
Asterix 2 - 8 --- vicces, klassz cucc (a rajzfilm is vicces itt már)
Asterix 3 - 5 --- kicsit sok volt a hülye kiszólás (focisták, stb), de Delon, a díszletek, stb jó volt
Penge 1 - 3 --- az elején a vérdiszkó óriási volt, anélkül 1-et adtam volna...
Penge 2 - 7 --- az új vámpírok a nyíló szájjal, és a "lézerkard" állat volt, a hangulat, látvány vitte
Penge 3 - 5 --- inkább vicces volt
X-Men 1 - 8 --- nagyon tisztességes filmet csináltak elsőre Marvelből, a karakterek is jók voltak, a színészek is
X-Men 2 - 10 --- minden idők második legjobb képregényfilmje nekem, abszolút tökéletes
X-Men 3 - 8 --- itt már a kevesebb több lett volna elv érvényesült...
Pókember 1 - 10 --- ő pedig az első legjobb. A hangulat, a jellemek, a hálóhinta (már a rajzfilmben is az tetszett a legjobban), a befejezés, mely szakít a csöpögős hepienddel...
Pókember 2 - 8 --- Oki doki, a hálóhinta tökélyre fejlesztése
Pókember 3 - 9 --- csak Venom és az emoPók miatt nem 10, de Harry utolsó mondata, a MJ-re és Harryre koncentrálás a filmben, az első légicsata óriási volt
Fenegyerek - 9 --- ez is csak egyedül azért nem 10, mert túl hosszú volt az elején a gyerekkor. Ha azt kihagyják, akkor megdönthetetlen 10-es lenne számomra
Elektra - 6 --- mivel a misztikus szál nem ismeretlen a képregényből sem, a főszereplő, a díszletek, bunyók mind jók voltak
Hulk - 3 --- talán, ha nem Ang Lee rendezte volna, és a CGI Hulk nagyon béna volt sokszor.
Fantasztikus Négyes 1 - 7 --- tényleg egy délutáni film, de a karakterek, jellemek (főleg Fáklya és Lény) ütöttek, különösen a poénok, és a képességek "otthoni" felhasználásai
Fantasztikus Négyes 2 - 8 --- már jóval kidolgozottabb minden, az Utazó király, poénok jók
Szellemlovas - 8 --- az első átváltozás mindent visz, az első motorozás is, a régebbi kaszkadőrmutatványok is klasszak, a Temetőőr is, plusz a végén a motorozás. A többi csak jó.
Megtorló - 4 --- túl sok nem maradt meg bennem, úgyhogy túl jó nem lehetett...
Megtorló (régi) - 4 --- Dolph Lundgren jó volt, mégha nem is igazi Megtorló
Pókember (régi) - 2 --- inkább csak érdekességképpen volt jó
Flash - a Villám 1 - 7 --- mai szemmel nem túl nagy szám (7-es), de amikor először láttam totál 10-esnek éreztem.
Flash 2 - 3 --- Mark Hamill nem volt jó gonosz, abszurddá tette a filmet
Batman (új) - 4 --- millió klisé millió hongkongi Kung-Fu filmből, a végén a kötelező, de erőltetett akció. Egyedül Madárijesztő volt király (civilben is), ő menti a filmet számomra
Macskanő - 1 --- Halle Berry, amíg nem változott át, addig szép volt hosszú hajjal. Ennyit tudok mondani a védelmére.
Superman (új) - 4 --- túl hosszú, túl csöpögős, Lex túl 60-as évekbeli. Az első repülőgépes akció klassz, a végén a sziget is jó.
Sin City - 3 --- egy-két jó jelenet, de én se vagyok oda az ilyen "csak durva = Frank Miller" cuccokért...
Hellboy - 3 --- nem igazán emlékszem rá, de nem várom annyira a folytatást, így nem hagyhatott bennem mély nyomot.
Constantine - 5 --- egészen tisztességes kis démonos film volt.
Mind a három részből hiányzott az az igazi Pókemberes hangulat. Se a történet, se a szereplők nem tetszettek igazán, kivéve a főgonoszokat alakítók, akiket kiválóan választottak ki. Raimi a filmes történetet valami olyan irányba vitte el, aminek nagyon kevés köze van ahhoz, amit az utóbbi évtizedekben a Marvelnél kidolgoztak.
A pókemberes hangulat végig ott volt, különösen az első részben. Igazad van, hogy nem sok köze volt az utóbbi évtizedek Pókemberéhez, de mivel mindenki az utóbbi évtizedek Pókemberét szídja, ez talán nem annyira baj. Ellenben nagyon is sok köze volt az első fél évtized Pókemberéhez.