Érdekes, hogy számomra ez pedig annyira egyértelműen következett az alap képességeiből, hogy nem is kellett a konkrét történeteket ismernem, mégis ugyanazokra a következtetésekre jutottam. Vagyis szerintem ez teljesen logikus, hogy ezekbe az irányokba haladtak vele.
Csakhogy az alap képességei eredetileg nem is lettek volna.
Azokat csak a mi Napunktól kapta, ha a Kryptonon nevelkedik, ugyanolyan hétköznapi "átlagemberként" élne, mint mi. Az meg, hogy belemagyarázzák, hogy a Krypton lakói is szuperokosak voltak mind... Tényleg, akkora szuperzsenik voltak, hogy nem vették észre a saját bolygójuk pusztulását, nem hittek az egyetlen, köztiszteletnek örvendő tudósuknak sem, aki ezt észrevette - inkább szépen felrobbantak a saját planétájukkal együtt. Hát gratulálok.
Szerintem egyvalami egészen biztosan az ellen szól, hogy hiperintelligens lenne. Az, hogy Superman a legjobb, legtisztább szívű ember a Földön. Mindenkinek segíteni akar, mindenki problémáját meg akarja oldani. Ha tényleg így van, nem bajlódna egyszerre 1-2 emberrel, hanem leülne, és kifejlesztené az Aids és az ebola ellenszerét, megmentve ezzel milliókat. Ha TUDNÁ, hogy képes lenne rá, már megcsinálta volna.
Így van, ezt mondtam én is.
(És persze milyen szuperintelligens lény hiszi azt, hogy egy szemüveggel és fésűvel már nem ismernek rá? )
Jaj, hát azt megmagyarázták: állandóan rezegteti a testét, így senki sem ismeri fel az arcvonásait.
(Amúgy Lois mennyire örülhet ennek a képességének.
)