Szerző Téma: (Nem képregény) filmek  (Megtekintve 1365050 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

VTomi

• Pókfej
Re:(Nem képregény) filmek
« Válasz #10700 Dátum: 2016. szeptember 01. - 21:00:42 »
Megnéztem a 10. Cloverfield Lane-t. Jó film, csak nekem öngólnak tűnik a címe, mert elspoilerezi saját magát. Mondjuk gondolom különálló filmként negyede ennyien se nézték volna meg. :headscratch:
Én is most néztem meg. Khm, most került a tékába, khm... :D
Jó volt, izgalmas volt, de nem is tudom... Kis költségvetésű kamaradarabnak tökjó, meg tényleg izgalmas. De volt egy kis hiányérzetem. Jó, akkor meg kell nézni a száz másik ufóinváziós filmet, azok nem hagynak kérdést. Apropó meg kéne nézni az ID 2-t. De a Jeleknél nem volt ilyen érzésem, pedig az hasonló.

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #10701 Dátum: 2016. szeptember 01. - 21:03:40 »
Nyugodj békében  Gene Wilder  :( .
Mindannyan ragyogó  lelkek vagyunk

Todd

• Pókfej
« Válasz #10702 Dátum: 2016. szeptember 01. - 21:13:10 »
Jó volt, izgalmas volt, de nem is tudom... Kis költségvetésű kamaradarabnak tökjó, meg tényleg izgalmas. De volt egy kis hiányérzetem. Jó, akkor meg kell nézni a száz másik ufóinváziós filmet, azok nem hagynak kérdést.
erre mondtam, hogy a címmel elspoilerezi saját magát. innentől szörnyfilmre számítasz, miközben az a vonal tök másodlagos, sőt jobb lenne, ha nem is tudnád, hogy egyáltalán lesz ilyen vonal.
És erről azért merek spoiler kitétel nélkül beszélni, mert ezt nem most mi áruljuk el, hanem maga a film címe. :lol:

Apropó meg kéne nézni az ID 2-t.
Őő, vagy inkább nem...  :-\

A Cloverfield Lane 10-et én is meg akarom nézni. Márcsak azért is, mert nagyon bejött a Cloverfield.
Na ez ahhoz egyáltalán nem hasonlít. :lol:

Egyszerű: általános műveltség. Mint ahogy te is valószínűleg ha mondanak egy országnevet, azért tudod, hogy hol van, de legalább kontinensre. Nos, náluk legtöbbször még ez se megy.
Nem feltétlenül.
Két okból, ami vélhetőleg össze is függ. Egyfelöl nem igazán érdekel, ahogy az se, hogy milyen amerikai államok vannak. Másfelöl, ebben mindig béna is voltam, nemhogy országot, jó eséllyel magyar várost is mondhatsz nekem és azt se tusom, keletre vagy nyugatra van, az ilyen vaktérképes dolgozatokban is mindig bénáztam. Egyszerűen voltak dolgok, amiket meg tudtam jegyezni, és voltak dolgok, amiket nem. Na ez az amiket nem kategóriába tartozott, míg verseket első olvasásra tanultam meg, meg matekból fizikából is vertem az egész osztályt.
Bevallom ettől nem érzem kevesebbnek magam. És el kell ismernem, hogy Amerikából nézve szerintem mi egy apró jelentéktelen ország vagyunk.
« Utoljára szerkesztve: 2016. szeptember 01. - 21:24:43 írta Todd »

ZoliZoltán

• Bűnölő
  • A Hihetetlen Halk Denevérember
« Válasz #10703 Dátum: 2016. szeptember 01. - 21:37:31 »
Most rákattantam a témára.Már el is kezdtem ma az Original seriest.  ;D

Kitartást hozzá :)))
Nem nagyon haladok vele... :D
BATMAN,Spawn,Star Wars

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10704 Dátum: 2016. szeptember 01. - 21:41:17 »
Nem feltétlenül.
Két okból, ami vélhetőleg össze is függ. Egyfelöl nem igazán érdekel, ahogy az se, hogy milyen amerikai államok vannak. Másfelöl, ebben mindig béna is voltam, nemhogy országot, jó eséllyel magyar várost is mondhatsz nekem és azt se tusom, keletre vagy nyugatra van, az ilyen vaktérképes dolgozatokban is mindig bénáztam. Egyszerűen voltak dolgok, amiket meg tudtam jegyezni, és voltak dolgok, amiket nem. Na ez az amiket nem kategóriába tartozott, míg verseket első olvasásra tanultam meg, meg matekból fizikából is vertem az egész osztályt.
Bevallom ettől nem érzem kevesebbnek magam. És el kell ismernem, hogy Amerikából nézve szerintem mi egy apró jelentéktelen ország vagyunk.
De az amcsik, sokan, még a Földgömböt sem láttak. Nem hogy a kontinenseket nem tudnák se fejből, se térképről megnevezni, de azt sem tudják mi az a  kontinens.
A magyar városokkal én is így vagyok. Azóta kezdem csak tudni, amióta Fősulin sok vidéki osztálytársam volt és megnéztem térképen és volt mihez kötni, hogy pl. "Miskolc, ja az ott van, hú bakker az messze van, onnan jársz?" :) meg amióta vezetek.

Todd

• Pókfej
« Válasz #10705 Dátum: 2016. szeptember 01. - 21:52:23 »
Amikor vidéki karbantartó munkákat végeztem, akkor azért én is sok mindent megjegyeztem, de csak azokat a városokat ahol voltam.
Amúgy az általad említett értelmi szinthez nem kell Amerikáig menni szerintem. Tudom, ez a hülye amcsik ez divat (de hasonló felvételeket, meg műsorokat csináltak már magyarokról is), de szerintem az emberek többsége hülye és műveletlen, származástól függetlenül.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10706 Dátum: 2016. szeptember 01. - 22:10:54 »
Gerorge Carlin zseniális. Hallottam már egyszer amerikai stand upost, de nem mondott poént, viszont mindenki röhögött, mert olyan viccesen marháskodott. Gáz volt. De ez a fickó, G.C. nagyon jó. sok feliratos műsora fent van.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10707 Dátum: 2016. szeptember 01. - 23:08:53 »
Toddal értek egyet. Divat ekézni az amcsikat, pedig csak nézz bele egy VV-be, és láthatod, hogy csak a megfelelő embereket kell kérdezni ahhoz, hogy elkezdhessünk általánosítani.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #10708 Dátum: 2016. szeptember 02. - 20:10:49 »
Na, ácsi. Én nem hülyéztem le az amcsikat. Csak az alapvető földrajzi hiányosságaikról beszéltem. Miért lennének hülyébbek, mint mi? Vagy mint bárki? Itthon is vannak szép számmal, elég csak az utcán magukban óbégató vadbarmokat látni...
Ez az amerikai oktatási rendszer hibája. Aminek egyébként előnyei is vannak. Pl. én úgy tudom, hogy náluk van olyan óra pl. ahol a hivatalos iratok kezelését tanulják, így pl. egy adóbevallásnál ők nem néznek, mint a h*lye (mint mi pl.), hanem már tudják ezeket. Persze egy olan országban, ahol egy koszos képregény kiadásáért is vagy 50 oldalas szerződést kell aláírni (Kaine majd megerősít ebben), nem is csodálom.
De pl. a specializálódás is jobb szerintem az ő oktatási rendszerükben, ahol a diák az alap órákon kívül maga döntheti el, hogy milyen spec tárgyakat tanul, (ami érdekli), és a többit nem erőltetik.

Más: megnéztem én is a Cloverfield Lane-t. Öööö.... kimaradtam valamiből? Ennek mi köze volt a Cloverfield-hez? Láttam, hogy volt egy manga is 2008-ban, abban fejtették ki a részleteket? Mert ez nekem így tök értelmetlen volt.
Maga a film nem volt rossz, bár szerintem kiszámítható volt, kb. egyszer bizonytalanodtam el csak, szóval nekem nem volt egy nagy szám. De szerintem is, jobb lett volna, ha ennek semmi köze nincs a Cloverfield-hez (volt egyáltalán?). De persze akkor elsüllyedt volna a többi film között a mozikban.
Az alapötlet, téma jó volt, de szerintem kb. olyan 60-70%-át tudták csak kihozni a benne rejlő lehetőségekből.
Valaki világosítson fel, hogy ennek miképpen volt köze a Cloverfield-hez légyszi.
« Utoljára szerkesztve: 2016. szeptember 02. - 20:13:23 írta petshop »

Todd

• Pókfej
« Válasz #10709 Dátum: 2016. szeptember 02. - 20:21:45 »
Na, ácsi. Én nem hülyéztem le az amcsikat.
Nem is mondtam, hogy ezt írtad volna, azt már VTomi keverte bele. ;)
Más: megnéztem én is a Cloverfield Lane-t. Öööö.... kimaradtam valamiből? Ennek mi köze volt a Cloverfield-hez?
Pont ezt mondtam már előre is. ;)
Annyi a köze hozzá, hogy benne van a címében a Cloverfield szó. :lol:
Fogd fel úgy, hogy a Cloverfield antológia sorozattá vált, feltéve ha lesz több is.
« Utoljára szerkesztve: 2016. szeptember 02. - 20:25:18 írta Todd »

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #10710 Dátum: 2016. szeptember 02. - 21:05:46 »
Hát ezt akkor se értem. Ennyi erővel akkor a Super 8 is lehetett volna Cloverfield street 8. Sőt, még tán jobban is hasonlított.
Szóval nem áll össze. Úgy tűnik, hogy ezt csak a nevével akarták eladni, de bejött nekik, mert dicsérik.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #10711 Dátum: 2016. szeptember 02. - 21:07:23 »
De pl. a specializálódás is jobb szerintem az ő oktatási rendszerükben, ahol a diák az alap órákon kívül maga döntheti el, hogy milyen spec tárgyakat tanul, (ami érdekli), és a többit nem erőltetik.

Idéztem OFF-ban.
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Todd

• Pókfej
« Válasz #10712 Dátum: 2016. szeptember 03. - 08:16:57 »
Hát ezt akkor se értem. Ennyi erővel akkor a Super 8 is lehetett volna Cloverfield street 8. Sőt, még tán jobban is hasonlított.
Szóval nem áll össze.
Ami egyébként marha érdekes, mert nagyon kevéssel akár hozzá is lehetett volna kötni a másik filmhez, sőt arra is számítottam,hogy a végén a kinti veszélyforrás ismerős lesz. De nem volt az. :lol:
Amúgy ha neten rákeresel van valami gyűjtemény arról, hogy hány helyen utalnak vissza a régi filmre, de ezek mind csak ilyen inkább easter eggek, semmint valódi utalások.
Ha meg csak egy szimpla bunkeres film, aminek a végén az a meglepetés, hogy az idegenek megtámadták a földet, akkor meg sokkal jobban működött volna önálló filmként.
Úgy tűnik, hogy ezt csak a nevével akarták eladni, de bejött nekik, mert dicsérik.
Lényegében igen.
« Utoljára szerkesztve: 2016. szeptember 03. - 08:20:13 írta Todd »

ZoliZoltán

• Bűnölő
  • A Hihetetlen Halk Denevérember
BATMAN,Spawn,Star Wars

Todd

• Pókfej
« Válasz #10714 Dátum: 2016. szeptember 06. - 09:54:06 »
Reméljük jó film lesz. :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10715 Dátum: 2016. szeptember 06. - 10:31:07 »
Moziban nézős lesz :)
-----
A Jungel könyvét látta valaki?
Elérte nálam, hogy újra akarjam nézni a rajzfilmet :) Ugyanis a jeleneteknél sorban beugrottak a rajzfilm karakterek kifejező gesztusai, ami itt hiányoztak. Persze egy full realisztikus stílusban megjelenített állatnak nem adhattak olyan gazdag arcmimikát és a szeme sem tud olyan kifejező lenni mint a rajzfilmben.
Ott a sztori érzelmi mélysége is jobban átjött. Vagy csak gyerek voltam még? Valahogy szívbemarkolóbb, hogy vissza akarják vinni az emberekhez.
(Most az is felmerült, ami régebben persze nem, hogy ha Bagira tudja hol vannak az emberek, miért nem vitte eleve oda csecsemőként?)
A realisztikus stílushoz (nyílván, mivel élőszereplős film) passzolt, hogy nem musical, mint a rajzfilm és ettől nagyon komor. De hogy jött az egészhez, hogy Lajcsi elkezdett énekelni??? Előtte semmi ének, aztán egyszer csak dalol?? :ohmy:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10716 Dátum: 2016. szeptember 06. - 15:52:56 »
A realisztikus stílushoz (nyílván, mivel élőszereplős film) passzolt, hogy nem musical, mint a rajzfilm és ettől nagyon komor. De hogy jött az egészhez, hogy Lajcsi elkezdett énekelni??? Előtte semmi ének, aztán egyszer csak dalol?? :ohmy:
Ez nekem is feltűnt benne. Egyébként volt előtte is dal, még Balu énekelt Mauglival amikor úsztak a folyón;) A válasz amúgy a gyártóban rejlik: Walt Disney. Egyszerűen nem tudnak úgy gyerekfilmet csinálni, hogy abba ne énekeljenek legalább egyszer.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #10717 Dátum: 2016. szeptember 06. - 17:03:40 »
Én is láttam, szerintem nem volt rossz, sokkal gyengébbre számítottam, mert nekem a rajzfilm örök kedvencem.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10718 Dátum: 2016. szeptember 06. - 17:15:41 »
Nem baj, ha énekelnek és az egy musical. Már annak aki azt szereti, de ha nem szereti, akkor ne nézze. De ez sztem nagyon idegen volt. Elütött a koncepciótól.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #10719 Dátum: 2016. szeptember 09. - 23:12:07 »
Függetlenség Napja 2:
Mi az, hogy lelőnek egy idegen űrhajót (azt  a gömb alakút) és senkit nem küldenek a roncsot megvizsgálni?
Miért ment neki a Holdnak az első űrhajó?
Mikor harcoltak az umbutu lázadók az idegenekkel? Ja és 10 évig? Ja hogy ebben a filmben nem estek össze holtan az idegenek, amikor megsemmisült az anyahajó? :)
Hogy ment el a végén a nagy anyahajó? Miért nem emelt fel mindent, mint amikor jött?
Összességében, azért fejlődik a franchise. Nem teljesen akarták megismételni az első részt, sok új volt benne. Folytatásban gondolkodnak. Olyan fejlődőképes folytatásokban, mint a Majmok bolygójánál.
« Utoljára szerkesztve: 2016. szeptember 10. - 12:25:47 írta VTomi »