Szerző Téma: Batman  (Megtekintve 309102 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30234
Re:Batman
« Válasz #2700 Dátum: 2018. December 06. - 12:51:53 »
Most olvastam, hogy az 50-es években a Comics Code azért dobott vissza egy képregényt, mert a vadnyugati pisztolyhős revolveréből kilőtt golyó miatti füstfelhő a pisztoly csöve előtt túl nagyra volt rajzolva.  :)

jst22

 • Puma
 • **
 • Hozzászólások: 313
 • rajongó
Re:Batman
« Válasz #2701 Dátum: 2018. December 06. - 19:51:34 »
mint Joker hevenyészve visszavarrt rothadó arca

Azt ne is mondd, ahogy köröznek rajta a legyek!  :uhoh: Undorító egy rész! :)

balogh44

 • Thanos
 • ****
 • Hozzászólások: 4886
Re:Batman
« Válasz #2702 Dátum: 2018. December 06. - 21:10:56 »
 ;D


kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30234
Re:Batman
« Válasz #2703 Dátum: 2018. December 06. - 21:29:08 »
Sötét Lovag visszatér előzetes a főoldalon.

Csigger

 • Grizzly
 • *
 • Hozzászólások: 70
Re:Batman
« Válasz #2704 Dátum: 2018. December 06. - 23:25:24 »
A szombaton megjelenő Sötét lovag visszatér, is akciós lesz a webshop akció keretében?

coleman

 • Kaméleon
 • **
 • Hozzászólások: 801
Re:Batman
« Válasz #2705 Dátum: 2018. December 06. - 23:41:35 »
Szerintem az uj generacioknak erre van szukseguk....minel betegebb legyen...ami elborzaszt.Megmarad benned.
Vegul is ezert inditottak ujra.

Tökéletesen egyetértek, szerintem is abszurd, hogy manapság, ahhoz, hogy elérjük az ingerküszöböt, folyamatosan egyfajta űber-brutál Joker variánsokat kell csinálniuk.

Kicsit "ezek a mai fiatalok..." és "bezzeg az én időmben..." érzésem támadt ezektől a mondatoktól. Nincs ez túlgondolva?

A dolog számomra másik rohadt álszent és idegesítő fele az új Black Label képregényeknél került elő. Minek volt erre szükség, maga az alap képregény is már annyira durva, hogy nem lehet fokozni, nem is ezt fokozták benne, hanem volt benne cs*cs, meg p*cs.
Erre ezen hirtelen mindenki kiakadt, és jól visszacenzúrázták az egészet, meg mindenki hebegett habogott nyomdahibáról.  :lol:
Komolyan, egy olyan képregény sorozatban, ahol elevenen nyúznak meg embereket, szerintem már annyi meztelenséget mutatnak, amennyit akarnak, még mindig itt tartunk, hogy egy mellbimbó, vagy pénisz (sziluettjének) látványa károsabb a fiatalságra, mint Joker hevenyészve visszavarrt rothadó arca? :stupid:

Ez a tipikus esete annak, amikor a szabályokat betűje, és nem a szelleme szerint tartatják be.

Jogos felvetés, hogy mit számít a meztelenség, ha már úgyis annyi brutalitás van az oldalakon, de utóbbi a sztori alapja, éppen ezért megkeresték a módjait, hogy a megfelelő korhatárok mellett ábrázolják. Jellemző példa, hogy Venom simán leharapdál fejeket az új filmben, de nem mutatják, csak tudjuk, hogy megtörténik, úgyhogy mehet a 13-as plecsni.

A meztelenség általában nem fontos a sztoriknak, és annak az ábrázolása automatikusan hozza a durvább besorolásokat. Azért volt olyan nagy ügy a batdákóból, mert 80 évig nem volt (megjegyzem, szükség most sem volt rá), és úgy néz ki, hogy történetben és tematikában egyebet nem tudtak hozzátenni Batmanhez a Black Labellel. Igaz, eddig nem olvastam a Damnedből, szóval akár még több is lehet ennél, csak senki nem arról beszél.

talgaby

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 13075
  • HálóZsák
Re:Batman
« Válasz #2706 Dátum: 2018. December 07. - 08:05:19 »
Beteg? Jason Toddot egy egyoldalas szekvenciában verte agyon egy feszítővassal. 2008-ban kamera előtt nyúzott meg egy élő embert. A második Krízis utózöngéje az volt, hogy savval maratta szét Alex Luthor fejét premier plán. A negyvenes években sorra vetett be katonai ideggázt a lakosság ellen. A Senkiföldje sztorivonalban Gordon feleségét akkor öli meg, amikor az megpróbál megmenteni tőle egy rakás újszülöttet. A leghíresebb Batman-sztoriban szexképeket készít egy lelőtt 17 éves lányról.
A Dark Knight Returns miatt még azt se mondhatnánk, hogy az arclenyúzás mint öncsonkolás új nála.

Todd

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 10672
Re:Batman
« Válasz #2707 Dátum: 2018. December 07. - 09:02:40 »
A meztelenség általában nem fontos a sztoriknak, és annak az ábrázolása automatikusan hozza a durvább besorolásokat.
Azt mondod, az erőszak szerves része a történetnek, hozzáad a karakterhez, ellenben a meztelenség nem, ezért bármilyen jelenléte a történetben felesleges.
Szerintem a világon semmiféle dramaturgiai indoklás nem kell ahhoz, hogy amikor valaki átöltözik, fürdik stb. akkor meztelen, mert ez egyszerűen tök természetes (ezek a szememben korhatár függetlenek). A dolog másik fele, hogy az intimitás ábrázolása is hozzáadhat egy történethez. Ahhoz kell dramaturgiai indoklás, ha a meztelenséget természet ellenessen ábrázoljuk, pl nemi erőszak, valamilyen megalázás.
Szerintem egyszerűen tök fölösleges a meztelenséget démonizálni, ahogy az európai művekben ez nem is jellemző, és ez a mentalitás számomra sokkal szimpatikusabb. :)
« Utoljára szerkesztve: 2018. December 07. - 09:29:44 írta Todd »

coleman

 • Kaméleon
 • **
 • Hozzászólások: 801
Re:Batman
« Válasz #2708 Dátum: 2018. December 07. - 11:09:13 »
Azt mondod, az erőszak szerves része a történetnek, hozzáad elsősorban a történethez és másodsorban a karakterhez, ellenben a meztelenség nem sokkal kevésbé fontos, ezért bármilyen jelenléte a történetben felesleges könnyen megkerülhető.

Valami ilyesmit mondok.

Idézet
Szerintem a világon semmiféle dramaturgiai indoklás nem kell ahhoz, hogy amikor valaki átöltözik, fürdik stb. akkor meztelen, mert ez egyszerűen tök természetes

Szerintem egy történetben a világon mindenhez kell dramaturgiai indoklás. Eleve ahhoz, hogy átöltözést vagy fürdést mutass, és akkor arról még nem beszéltünk, hogy ugyanezek a jelenetek mivel kevesebbek, ha egy gatya, törcsi, függöny, beállítás, másegyéb takarja, amit kell. És különösen akkor kell dramaturgiai indoklás, ha közben mindenféle plecsnikkel zaklatnak, ami közvetlenül befolyásolja az eladásaidat.

Idézet
(ezek a szememben korhatár függetlenek).

Pontosan, a te szemedben. Én ezt egy elfogadható álláspontnak gondolom, úgyhogy nem fogok vitázni. Az viszont biztos, hogy nem te hozod a szabályokat a plecsniosztáshoz, és nem te tartatod be őket.

Idézet
A dolog másik fele, hogy az intimitás ábrázolása is hozzáadhat egy történethez.

Tény. Ahogy az is, hogy ott ugyanúgy eltakarhatod, amit kell. Nem kell az olvasó arcába tolni a csöcsöt/pöcsöt/segget, hogy értse, és lényegében az erőszakkal is így dolgoznak, erről beszéltem fentebb. Aztán meg lehet nézni az intimitás/erőszak arányt a Batman képregényekben, szerintem elég egyértelmű, hogy melyik fontosabb a szálak mozgatásában.

Idézet
Ahhoz kell dramaturgiai indoklás, ha a meztelenséget természet ellenessen ábrázoljuk, pl nemi erőszak, valamilyen megalázás. Szerintem egyszerűen tök fölösleges a meztelenséget démonizálni, ahogy az európai művekben ez nem is jellemző, és ez a mentalitás számomra sokkal szimpatikusabb. :)

Ezt nem nekem kell megmagyaráznod.

Todd

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 10672
Re:Batman
« Válasz #2709 Dátum: 2018. December 07. - 11:13:44 »
Ezek egyike sem volt új információ, csak kifejtetted azt az amerikai mentalitást, amit én abszurdnak (sőt egyenesen károsnak) tartok. :)
Az meztelen jelenetek szoliddá tétele pont annyit vesz el, vagy ad hozzá a történethez, mint az erőszakos jelenetek tompítása, vagy nyílt ábrázolása. Az egyiken már réges-rég túlléptek minden határt, a másikat most próbálták feszegetni, és egyből behúzták a kéziféket.

talgaby, gondolom ebben te vagy képben, de van most bármi "plecsni", aminek meg kell felelni (mint régen a comic code), vagy a képregényes piac már teljesen magát szabályozza?

Most olvastam, hogy az 50-es években a Comics Code azért dobott vissza egy képregényt, mert a vadnyugati pisztolyhős revolveréből kilőtt golyó miatti füstfelhő a pisztoly csöve előtt túl nagyra volt rajzolva.  :)
A régi Comic Code sztorik nagyon-nagyon viccesek.  :lol:
Nekem a friss eset azért volt abszurd, mert öncenzúra. Meglép valamit egy kiadó, majd a végén úgy tesz, hogy "Hú, nem is tudtuk, hogy ez botrányos lesz!", gyorsan visszacsináljuk. :lol: Persze jó eséllyel az utólagos cenzúra is a műsor része volt, aztán majd kiadják egy év múlva újra a cenzúrázatlan változatot limitált HC-ben (Batdong, és Harley tits edition ;D).
« Utoljára szerkesztve: 2018. December 07. - 11:32:28 írta Todd »

kevinkain

 • Kaméleon
 • **
 • Hozzászólások: 870
  • KevinKain
Re:Batman
« Válasz #2710 Dátum: 2018. December 10. - 15:47:15 »
(ezek a szememben korhatár függetlenek).

Pontosan, a te szemedben. Én ezt egy elfogadható álláspontnak gondolom, úgyhogy nem fogok vitázni. Az viszont biztos, hogy nem te hozod a szabályokat a plecsniosztáshoz, és nem te tartatod be őket.

Épp ez a baj. Odakerül döntéshozó helyzetbe valaki, valamiért, vagy jogosan, vagy jogtalanul és az ő véleménye alapján fog eldőlni, hogy mit szabad és mit nem. Ez mindenkinek az egyén véleménye kellene, hogy legyen, hogy mit akar látni, és mit nem, valamint hogy mit akar, hogy a gyerekei láthassanak. A valóságban viszont úgy van, hogy néhány álszent, egoista, sznob gyökér felsőbbrendűségi komplexusa és befolyásos pozíciója miatt eldönti, hogy a társadalomban mi a helyes és mi nem. És ez az elcseszett ebben az egész témában, mert semmi baj nincs azzal, hogy neked úgy tetszik, másnak meg máshogy, hogy téged zavar, mást meg nem. A baj az, hogyha valakik önkényesen megmondják, hogy mi zavarhat és mi nem és ami még szomorúbb, hogy ezt emberek el is fogadják, sőt ezzel érvelnek, hogy "azért nem szabad, mert így van elfogadva, így erkölcsös". Ezért akasztanak ki a nagy balhék és felháborodások, mert addig rendben van, hogyha valami zavar vagy nem tetszik neked azt akkor a későbbiekben ignorálod, de senkinek nincs joga betiltatni dolgokat, amik másoknak esetleg tetszhetnek.
A lényeg röviden, hogy senkinek se szabadna megmondania, hogy mi erkölcsös és szép, vagy művészi és mi nem az, mert senkinek sincs joga a saját szubjektív világszemléletét ráerőltetni másokra ;) .

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30234
Re:Batman
« Válasz #2711 Dátum: 2018. December 10. - 16:36:57 »
Ezzel nem értek egyet. A korhatár besorolások teljesen jogosak, jó, hogy vannak. A te szabadságod onnan indul, hogy vagy figyelembe veszed őket, vagy nem. Én például nem viszem el a 11 éves lányomat 16-os filmre, mert tudom, hogy rémálmai lesznek, ha olyan jelenetek vannak benne.

Todd

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 10672
Re:Batman
« Válasz #2712 Dátum: 2018. December 10. - 16:40:20 »
Én is Tomival értek egyet. Fontos, a jelzés abszolút szükséges, csak szerintem hibásan vannak meghúzva a "határok", de én sem a teljes eltörlést érezném helyesnek. :)
« Utoljára szerkesztve: 2018. December 10. - 16:42:45 írta Todd »

ZoliZoltán

 • Bűnölő
 • ***
 • Hozzászólások: 1091
 • A Hihetetlen Halk Denevérember
Re:Batman
« Válasz #2713 Dátum: 2018. December 10. - 18:47:48 »
Ho-ho-hooo

Az új SLV1-nek ez a boritoja eredetileg mihez van?
Mert ahogy latom a 4 fuzetbol egyiknek sem ez.
Amugy miert a 2. kotete lesz az 1. fuzet boritoja? :-[ :-\
BATMAN,X-Men,Spawn

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30234
Re:Batman
« Válasz #2714 Dátum: 2018. December 10. - 19:20:03 »
Ez a sztori legismertebb borítója, azért választottuk ezt. Szavazásra is kiírtuk, megerősítettek benne.

ZoliZoltán

 • Bűnölő
 • ***
 • Hozzászólások: 1091
 • A Hihetetlen Halk Denevérember
Re:Batman
« Válasz #2715 Dátum: 2018. December 10. - 19:26:20 »
Ertem.koszi.
En nem vagyok kepben ezekben.
Koszi
BATMAN,X-Men,Spawn

talgaby

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 13075
  • HálóZsák
Re:Batman
« Válasz #2716 Dátum: 2018. December 10. - 20:37:38 »
Ezt a borítót használták a legtöbbször a gyűjteményeshez a kilencvenes években, és ugye idehaza mindenki ott van leragadva, így esélyes, hogy ez a legismertebb. Talán ha öt évvel ezelőtt kérdezik, ez is lett volna a leggyakoribb TPB borító neki.
Amúgy mostanában pár kivételtől eltekintve szinte csak ezzel (ez volt a klasszikus első kiadásos borító) vagy ezzel (ez meg eredetileg a jubileumi kiadásé volt, de 2011 óta állandóan ez tér vissza) a borítóval jelentetik meg. Persze ezekn túl még van egy rahedli borítóféle (hasonló, mint amit Tomi tervez, csak a szemére közelít, egy jokeres, egy ugráló sziluettes Robinnal, egy Batman lefelé üt variáns vörösben és feketében, egy ritka ocsmány város feletti sziluettes, meg pár, ahol némelyik sztoriból szedett egészoldalas képet alakították át).
« Utoljára szerkesztve: 2018. December 10. - 20:42:04 írta talgaby »

coleman

 • Kaméleon
 • **
 • Hozzászólások: 801
Re:Batman
« Válasz #2717 Dátum: 2018. December 10. - 20:45:27 »
És hát a szavazáson az alternatíva ez a förmedvény volt, szóval nem hiszem, hogy egy percig is kérdéses lett volna a kimenetele.


Todd

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 10672
Re:Batman
« Válasz #2718 Dátum: 2018. December 10. - 20:51:10 »
Sajnos el tudom képzelni, hogy most nem csak viccelsz. :o :lol:

ZoliZoltán

 • Bűnölő
 • ***
 • Hozzászólások: 1091
 • A Hihetetlen Halk Denevérember
Re:Batman
« Válasz #2719 Dátum: 2018. December 11. - 05:40:00 »
Köszi szépen Talgaby!
Nekem mindig a villam elott ugro Batsy ugrik be errol a tortenetrol.Na mindegy.

Ez a Warner Books-féle....ez valami ocsmany egy szutyok....
BATMAN,X-Men,Spawn