Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1114493 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Punkológus

• Fórum Tag
  • Puma
Re:OFF
« Válasz #80 Dátum: 2007. Július 06. - 21:16:19 »
áááá szeríntem már nem civil war, ez World War Hulk :hehe: :hulk: (szeríntem csak egészséges véleménycsere volt)
Mindenkinek annyi baja van! Az annyi bajnak annyi baja van! Hogy annyi baj legyen...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #81 Dátum: 2007. Július 06. - 21:44:50 »
Peace!
Semmi "olyan" nem volt ebben.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #82 Dátum: 2007. Július 07. - 10:50:33 »
Na, én is regisztráltam erre az új Spidertom fórumra. Azt kell mondjam, hogy nekem nagyon tetszik és gyakran szeretnék it fórumozni! :spidey:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #83 Dátum: 2007. Július 07. - 10:58:43 »
Nagyon helyes! Gyere gyakrabban. :D

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #84 Dátum: 2007. Július 07. - 11:07:51 »
Oké, azt fogom tenni! ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #85 Dátum: 2007. Július 07. - 11:10:09 »
Itt mindnekit szívesen látunk. ;)
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Punkológus

• Fórum Tag
  • Puma
« Válasz #86 Dátum: 2007. Július 07. - 23:12:28 »
Nos, jó éjszakát mindenkinek. Most eltűnök egy hétre Rockmaratonra, addig meg sok képregényt mindenkinek és előzétek meg talgabyt a hsz-ekben :hehe: ;D :hehe:
Mindenkinek annyi baja van! Az annyi bajnak annyi baja van! Hogy annyi baj legyen...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #87 Dátum: 2007. Július 07. - 23:17:34 »
Jó koncertezést! ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #88 Dátum: 2007. Július 08. - 00:33:52 »
Milyen együttesek lesznek? Volt valaki most a Black Sabbath-on?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #89 Dátum: 2007. Július 08. - 08:12:31 »
Jó bulizást így utólag, Punkológus. :D Ez a Rockmaraton ugye nem azonos a Volt fesztivállal? Az ilyeneket mindig össze keverem.
Én egyébként egy kis koncertet sajnálok amiről lemaradtam. Dr.Alban adott koncertet budán, de annak is miért pont csütörtök éjszaka kell lennie? :roll: Pedig elmentem volna megnézni az öreg rasztát. 8)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #90 Dátum: 2007. Július 08. - 08:58:43 »
Black Sabbath mmég létezik? Azt hittem Ozzie már rég nyugdíjas... :headscratch:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #91 Dátum: 2007. Július 08. - 09:15:28 »
Biztos emlékkoncert. Előfordul az ilyesmi. Kell a pénz a... nőkre. ;D

Punkológus

• Fórum Tag
  • Puma
« Válasz #92 Dátum: 2007. Július 08. - 09:50:20 »
Nem a VOLT, ez Rockmaratob Pécstől délre, a legnagyobb fellépő az angol The Exploited, ami az én köreimben kisebb fajta legenda, talán csak a Pistols, a Clash, a Damned, meg a Strangles nagíobb nála. Erre mondtam, hogy hétfőn megyek egy anarchiázó, fák the júeszéjező, üvöltős koncertre.

Ozzie meg külön játszik, de a régi Sabbath mosrt volt asszem Menny és Pokol néven errefelé, de Ozzie nélkül...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #93 Dátum: 2007. Július 08. - 10:06:56 »
a The Exploited zenéjét még sosem hallottam, de aranyos kis tarajos koponya a jelképük. :D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #94 Dátum: 2007. Július 08. - 10:54:26 »
Flood.(oly rég volt már tudományos téma).

talán jó lenne egy tudományos topic is...hisz itt okos emberek vannak.
Mindenesetre ezt nyomom offba...
http://www.sg.hu/cikkek/53490/e_t_lenni_vagy_nem_lenni

Itt egy cikk, olvassátok el érdekes.
Van itt gépészmérnök, és főleg biokémikus, meg miegymás is, szóval csupa okos ember, remélem tudtok válaszolni az ügyes-bajos kérdéseimre. ;)

Nekem ebből a cikkből csak az jön le meint, hogy ugyan létezhet elvileg élet akárhol, de ha az nem hasonló a földihez, akkor elég fejletlen sajnos.
Viszont két dolog nem megy a fejembe...
Idézet
"egyre több bizonyíték utal arra, hogy az életnek nincs szüksége vízre. Az ipari kemikáliákat előállító mérnökök elsőkézből tapasztalhatják, hogy a nélkülözhetetlen biológiai katalizátorok szénhidrogén folyadékokban is képesek kifejteni hatásukat. A víz nem minden tulajdonsága egyedi; több más folyadék, mint például a hidrogén-fluorid, a kénsav, az ammónia, de még a hidrogén-peroxid is szállítja a a sejtek tápanyag-emésztéséhez nélkülözhetetlen kémiai reakcióit segítő hidrogéniont, akárcsak a víz"

Ez így igaz, hisz az összes említett vegyület képes a proton leadására avagy felvételére, ezáltal szállítására is. De ilyen alapon az összes szervetlen bázis(Brönstedt elméletétől most eltekintünk) és sav képes a hidrogénion szállítására, nem csak a felsoroltak. Ráadásul, a közeg ph-ja meghatározó egy életforma számára. Pl. a gombák kedvelik a savas közeget, míg a baktériumok a savasat(általában). vagyis ezek a vegyületek változtatnak a ph-n, míg a víz NEM. Most akkr hogy is van ez?

Idézet
"Az élet számára alkalmas folyadékok közül talán a szén-dioxid a legfurcsább. A Földön gáz halmazállapotban fordul elő, de ha feltornásszuk a nyomást 90 atmoszféráig, ami a Neptunuszon vagy a Vénuszon tapasztalható, a CO2 egy kvázi-folyadékállapotba zuhan, amit a kémikusok szuperkritikusnak neveznek. Ha ezt a szuperkritikus CO2-t egy edénybe helyezzük, akkor ugyanolyan nehéznek tűnik, mint a víz, ha viszont belevetnénk magunkat egy ilyennel telített medencébe, akkor olyan érzésünk lenne mintha a levegőben úsznánk, mivel molekulái nem kötődnek olyan szorosan egymáshoz, mint a legtöbb folyadéké. A mérnökök ebben a folyadékban is letesztelték az enzimeket, melyek ugyanolyan hatékonysággal működtek mint hexánban vagy éterben."

Ezt sem értem. Még az egyetemi jegyzetekben is úgy szerepel, hogy a szén-dioxid bizonyos hőmérséklet alatt, gázból szilárd anyaggá válik, ez azúgynevezett szárazjég. Azért szárazjég, mert a Co2 szublimál, vagyis nincs átmenei állapot(folyékony) a szilárd és gáz halmazállapot között. Nem értem, akkor hogy lehet folyékony halmazállapotú a szén-dioxid.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #95 Dátum: 2007. Július 08. - 11:58:54 »
Black Sabbath mmég létezik? Azt hittem Ozzie már rég nyugdíjas... :headscratch:
A Black Sabbath következő énekese Ozzy után Ronnie James Dio volt. Bár a klasszikus BS Ozzy nevéhez fűződik, én mindig is a Dio-s időszakot szerettem igazán tőlük. Dio kilépett 2 lemez után (plusz egy dupla koncert), ennek a mostaninak épp az volt a különlegessége, hogy Dio-val jöttek, és annak a korszaknak a számait játszották.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #96 Dátum: 2007. Július 08. - 12:17:47 »
Én nem vagyo valami tájékozott ebben. köszi...én voltam olyna naív és azt hittem, hogy Ozzie nélkül nincs is Sabbath.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #97 Dátum: 2007. Július 08. - 12:55:09 »
Idézet
De ilyen alapon az összes szervetlen bázis(Brönstedt elméletétől most eltekintünk) és sav képes a hidrogénion szállítására, nem csak a felsoroltak.
Azért ne feledd, hogy a savak kicsit mások. Meg annak ellenére, hogy rengeteg élő anyag nagyfokú ellenállást mutat a savakkal szemben, attól az még mindig agresszíven bonthatja a szerves dolgokat. Lehet, hogy egyszerűen ezért nem kísérleteztek vele.
Idézet
Nem értem, akkor hogy lehet folyékony halmazállapotú a szén-dioxid.
Fizika. A szublimáció csak bizonyos nyomástartományokban működik. Nagy nyomáson a molekulák egyszerűen olyan közel kerülnek egymáshoz, hogy abból kvázi-folyékony halmazállapot lesz. Ahhoz, hogy akár szobajőmérsékleten is szilárddá fagyaszd (nem, nem paradoxon, a fagyásnak nem feltétlen kell kapcsolódnia a hőmérséklethez) a CO2-t, ennél sokkal kegyetlenebb nyomás kellene. 90 atmoszféra bizonyos tudományágakban szinte semmi (gépészetben is rengetegszer kerülnek elő több tíz baros palackok, de a százas nagyságrendek se mennek ritkaságszámba).

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #98 Dátum: 2007. Július 08. - 13:00:54 »
Én nem vagyo valami tájékozott ebben. köszi...én voltam olyna naív és azt hittem, hogy Ozzie nélkül nincs is Sabbath.
Ó, dehogynem. Ozzy 79-ben lépett ki. Dio volt 80-83-ig, 84-ben Ian Gillan (ex-Deep Purple), majd ezernyi más. Még valami régi Deep Purple-gitáros is énekelt a Sabbathban.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #99 Dátum: 2007. Július 08. - 13:21:37 »
Idézet
Azért ne feledd, hogy a savak kicsit mások. Meg annak ellenére, hogy rengeteg élő anyag nagyfokú ellenállást mutat a savakkal szemben, attól az még mindig agresszíven bonthatja a szerves dolgokat. Lehet, hogy egyszerűen ezért nem kísérleteztek vele.
de akkor miért csak az említett anygaok kerültek felsorolásrA? Egy hidrogén-klorid megfelelő lenne ezek alapján...vagy egy foszforsav. Az nem is mérgező, ráadásul 3 értékű sav.
Idézet
Fizika. A szublimáció csak bizonyos nyomástartományokban működik. Nagy nyomáson a molekulák egyszerűen olyan közel kerülnek egymáshoz, hogy abból kvázi-folyékony halmazállapot lesz. Ahhoz, hogy akár szobajőmérsékleten is szilárddá fagyaszd (nem, nem paradoxon, a fagyásnak nem feltétlen kell kapcsolódnia a hőmérséklethez) a CO2-t, ennél sokkal kegyetlenebb nyomás kellene. 90 atmoszféra bizonyos tudományágakban szinte semmi (gépészetben is rengetegszer kerülnek elő több tíz baros palackok, de a százas nagyságrendek se mennek ritkaságszámba).
aha...akkor ezek szerint, a nyomás miatt(amiről tudtam, csak azt hittem, hoyg a szublimáló anygoknál ez nem működik) a szublimáció is kiküszöbölhető..érdekes. De ez mindne anygara működik? teszem azt egy jód alapból szilárd és szublimál...elő lehet állítani elemi állapotú folyékony jódot?