Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 648773 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

jst22

 • Puma
 • **
 • Hozzászólások: 322
 • rajongó
Re:OFF
« Válasz #17120 Dátum: 2019. Szeptember 11. - 20:19:50 »
Bocs, hogy megint előhozom a témát, de hihetetlen ez a képregény dömping, egyszerűen nem hiszem el, hogy van ekkora kereslet.
Most megint meghosszabbították a DC köteteket is 120-ig. Ki a **** olvassa el ezt mind?
Mindenki úgy ad ki képregényt, mintha nem lenne holnap. Tudom, hogy ez egy jobb helyzet, és legalább van választék, de ez a sok minden tényleg mind megél?
Érdekes, hogy ránk öntik az elmúlt 30 év termését. Annyiszor mondtuk, hogy majd csak bedől a DC, de nem, akkor még 120-ig, akkor még Marvel kötetek és akkor még Legendás Batman. Már "várom" mikor kezdik el a Pókemberrel.
Egy jó darabig figyeltem mi jelenik meg, és válogattam, megszűrtem mit veszek meg. De már kezdem ledobni a láncot. Lassan már be sem megyek az újságoshoz, inkább ha valami csoda folytán kezd elfogyni az olvasnivalóm (ami hegyekben áll), akkor rendelek egy adagot 15-20ezer Ft-ért, aztán megint jól elvagyok egy darabig.
Tudom, hogy vásárlóként ez egy kedvezőbb helyzet, de valahogy nem érzem reálisnak ezt az egészet.
Bocs a konkrét példáért, de pl. a Spawn is egyre durvább, már 12-16 rész lesz egy kötetben, és egyre sűrűsödik a megjelenés. Meg fog ez még térülni? Amúgy ha ilyen ütemben megy a kiadás és lemaradsz, akkor annyi, már nem fogod újra felvenni a fonalat.
A Fumax pl. tök jó amúgy, a Kingpin mellett a második kedvenc :), de van értelme még belenyúlniuk a Marvel-be nekik is?
Nem akartam elhinni, hogy ebből nem lesz egy kijózanodás, de úgy tűnik nincs megállás, mindenki egyre többet ad ki.
 
 
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 11. - 20:21:25 írta jst22 »

talgaby

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 13146
  • HálóZsák
Re:OFF
« Válasz #17121 Dátum: 2019. Szeptember 11. - 20:50:38 »
Az Eaglemoss és a Hatchette régió szinten gondolkozik és egy rakás piacra egy kupacban nyomják a köteteket nagy mennyiségben, olcsó egységáron. Plusz az se hatalmas titok, hogy nem a legdrágább alvállalkozókat foglalkoztatják (bár idehaza a műfordítás eleve nem egy gazdaggá tevő munka).
Nemes egyszerűséggel szólva nekik még a kisebb darabszám is simán megéri Magyarországon, mert a fajlagos költségük sokkal alacsonyabb, mint egy Kingpinnek vagy akár FuMaX-nak – igaz, Vladiék teljesen más vevőszegmensre is mennek még a Marvelben is. (Bár a kingpines Póknő tartalmilag most azért kicsit olyasmi lesz, mint amiket ők adnak ki.)

A Spawn amúgy tudtommal nem azért sűrűsödik, mert jól megy, hanem pont a totális ellenkezője miatt. Plusz mivel a jelenlegi kinti sorozat 300. száma eléggé feltolta az eladásokat, nem lepne meg, ha a szerződésfordulókor McFarlane megint vérszemet kapna és elkérne valami röhejes összeget érte.

Jelenleg a munkaerőhiány eléggé feltolta az értelmiségi szektorok béreit ahhoz, hogy minden zsánerben legyen elég vevő (szuperhős, olcsó szuperhős, európai, független, klasszikus…), és egyelőre még pár évig kitart az állapot, mielőtt infrastruktúrában dőlünk össze. Így addig a piac elbír sok mindent, a vásárlók meg eleve jó ideje kategóriákra szűkítik magukat.

Sepi

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 12410
Re:OFF
« Válasz #17122 Dátum: 2019. Szeptember 12. - 06:22:23 »
Ki a **** olvassa el ezt mind?
Pont ez a kérdés a lényeg. A válasz pedig az, hogy szinte senki. A jelenlegi dömpingben a rajongók ráálltak arra, hogy csak veszik őket, de nem olvassák. Maximum csak azt, ami nagyon érdekli őket. És ezt egyre több képregényestől hallom, valamint saját példámon is tapasztalom. Így sajnos sok gyenge képregény is "sikeres" lehet, mert észre sem veszik a gyűjtők, hogy milyen, mert mire eljutna odáig, hogy elolvassa, már lehet rég ki is futott a sorozat.

Vladiék teljesen más vevőszegmensre is mennek még a Marvelben is. (Bár a kingpines Póknő tartalmilag most azért kicsit olyasmi lesz, mint amiket ők adnak ki.)
Eredetileg talán így indult, de azóta átmentek ők is abba, hogy ami sláger, azt adják ki. Lásd: Marvel Kapitány, Thanos győz, stb. Ők inkább annyiban mentek rá más rétegre, hogy ők a komolyabb gyűjtőket is megcélozták a kiadványaik ilyen-olyan extra és limitált kiadásával.