Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1240711 alkalommal)

0 Felhasználó és 7 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:OFF
« Válasz #17200 Dátum: 2021. Március 14. - 14:00:39 »
Hát mert ugyanazt kapjuk mi is. A köteg egyik felét a Postának viszik,a másikat hozzánk.

monev

• Grizzly
  • *
« Válasz #17201 Dátum: 2021. Március 14. - 15:35:59 »
Lehet ez olyan is, hogy valaki elejt egy csomagot belőle, például, és máris a szélek gyűrődnek abban a csomagban.
Először azt írtad, hogy ép példányt küldtök, utána bevallottad, hogy előfordulhat, hogy elejti valaki és megsérül. Ezért kérdeztem, hogy miért írtad, hogy ép példányt küldtök?

deadbeat7

• Pléhsuszter
  • *
  • Csatlós
« Válasz #17202 Dátum: 2021. Március 14. - 21:20:42 »
Az nem okozhatja a gyűrődést nálatok, hogy a boríték nagyon passzos?
Majdnem a képregény tetejénél van a boríték ragasztós része.
Ezúttal a szélessége megfelelő volt. Az első számnál a szélessége is passzos volt.

pont jó méret volt, nem zötyögött benne, de nem is feszült. biztos csak "leesett 1-2 köteg a kamionról"  :spidey:

emlékszem a csp-t hogy küldték a '90-es években az előfizetőknek: maga a képregény egy papírcsíkkal volt átkötve, hogy lehessen hova ragasztani a címzést... aztán ennyi  :roll:
persze nem is vigyáztunk annyira a dolgainkra, mint most, felnőtt fejjel, így nem évődtünk rajta, pláne hogy rojtosra is olvastuk, meg magunkkal hurcoltuk a suliba, és kölcsönadtuk, szamárfüles lett, rosszabb esetben rá is borult valami... mindezek fényében elégedett lehetek a semic gyűjteményemmel  :hehe:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #17203 Dátum: 2021. Március 15. - 00:04:56 »
Először azt írtad, hogy ép példányt küldtök, utána bevallottad, hogy előfordulhat, hogy elejti valaki és megsérül.
Te most kötekszel? :) Ép példányt küldünk, és mégis honnan tudnánk azt, hogy a felsorolt folyamat alatt ki és hol ejti le esetleg az egyik köteget?  :nezze:

Bukowski

• Rózsa
  • *
« Válasz #17204 Dátum: 2021. Március 15. - 14:27:37 »
Szerintem az ő fő problémája az, hogy ha kategorikusan kijelented, hogy "ép példányt küldünk", abból az következik,
hogy látjátok, és leellenőrzitek azt, hogy mi lesz kipostázva. Ha eleve nem is látjátok, mert egyből a terjesztőkhöz
kerül, akkor pedig ez nincs így. Szerintem nem az  zavarja, hogy milyen a folyamat, hanem az, hogy állítasz valamit,
aztán abban a pillanatban, hogy kicsit konkrétabban rákérdez, kiderül, hogy nem is úgy van, mint ahogy mondtad.

Ettől függetlenül a törekvésetek nyilván az, hogy mindenki ép példányt kapjon, de ha fele kiadványt nem is látjátok,
akkor egy olyan kijelentés, ami nem meggyőződésen, hanem hiten alapul, elég hamar hitelességi deficithez vezet.

Valószínűleg ha azt írod az elején, hogy "az a célunk, hogy mindenki ép példányt kapjon, de ezt 100%-ban garantálni nem tudjuk,
tehát aki tutira akar menni, az rendeljen  a webshopból, vagy jöjjön  el a képregényboltba", akkor már rég nem firtatná a dolgot.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #17205 Dátum: 2021. Március 15. - 14:59:15 »
Nos, annyi időm nincs a szerkesztés mellett, hogy minden egyes hozzászólásom ennyire részletes legyen, és öt percig fogalmazzam minden egyes fórumon és oldalon. Tömören fogalmazok, ami nem mindig tűpontos. De hülyeséget nem mondok. Szerintem csak az nem érti, aki nem akarja érteni.

monev

• Grizzly
  • *
« Válasz #17206 Dátum: 2021. Március 15. - 17:25:01 »
Nos, annyi időm nincs a szerkesztés mellett, hogy minden egyes hozzászólásom ennyire részletes legyen, és öt percig fogalmazzam minden egyes fórumon és oldalon.
Nem hinném, hogy arra a néhány mondatra öt perc kell. Ha nem azt csinálod, hogy többször válaszolsz 1-2 mondattal, hanem egyszer kicsit hosszabban, akkor nem tartanánk itt.

Szerintem csak az nem érti, aki nem akarja érteni.
Te nem értetted az ellentmondást aközött, hogy épet küldtök, és aközött, hogy leeshet és megsérülhet.

Szerintem az ő fő problémája az, hogy ha kategorikusan kijelented, hogy "ép példányt küldünk", abból az következik,
hogy látjátok, és leellenőrzitek azt, hogy mi lesz kipostázva. Ha eleve nem is látjátok, mert egyből a terjesztőkhöz
kerül, akkor pedig ez nincs így. Szerintem nem az  zavarja, hogy milyen a folyamat, hanem az, hogy állítasz valamit,
aztán abban a pillanatban, hogy kicsit konkrétabban rákérdez, kiderül, hogy nem is úgy van, mint ahogy mondtad.

Ettől függetlenül a törekvésetek nyilván az, hogy mindenki ép példányt kapjon, de ha fele kiadványt nem is látjátok,
akkor egy olyan kijelentés, ami nem meggyőződésen, hanem hiten alapul, elég hamar hitelességi deficithez vezet.

Valószínűleg ha azt írod az elején, hogy "az a célunk, hogy mindenki ép példányt kapjon, de ezt 100%-ban garantálni nem tudjuk,
tehát aki tutira akar menni, az rendeljen  a webshopból, vagy jöjjön  el a képregényboltba", akkor már rég nem firtatná a dolgot.

Így van.
« Utoljára szerkesztve: 2021. Március 17. - 15:24:20 írta Sepi »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #17207 Dátum: 2021. Március 15. - 19:14:52 »
Ez már inkább a szőrszálhasogatás kategória. Egyszerűen csak életszerűen kellene gondolkozni. Mivel nem kaine csönget be minden egyes házba az előfizetéssel, így egyértelmű, hogy több kezen megy keresztül egy-egy képregény mire odaér a címzetthez. Mi épet adunk oda a terjesztőnek, de minden folyamatot nem tudunk nyomon követni, így persze nem is tudjuk garantálni, hogy nem történik némelyikkel valami. De most komolyan, mondjatok már valami olyat, amit másnál rendelsz vagy fizetsz elő, az nem megy át más kézen. Így igazából csak a szavakon lovagolunk.

És évek óta itt a fórumon is mindig van, aki jelzi, hogy neki is sérülten érkezik. És a gond, hogy nem történik ez ügyben semmi.
Pedig idén is lett egy újítás az ilyen esetekre, ez pedig az év végi egyben postázás lehetősége. Persze ennek az a hátránya, hogy nem azonnal, megjelenéskor tudod olvasni a képregényt, de az előnye, hogy egyben küldve biztos, hogy dobozban csomagként fogjuk küldeni, amiben már jóval kisebb az esély a sérülésre, és tutira nem fog elkallódni.

coleman

• Bűnölő
« Válasz #17208 Dátum: 2021. Március 15. - 21:37:12 »
Pedig idén is lett egy újítás az ilyen esetekre, ez pedig az év végi egyben postázás lehetősége. Persze ennek az a hátránya, hogy nem azonnal, megjelenéskor tudod olvasni a képregényt, de az előnye, hogy egyben küldve biztos, hogy dobozban csomagként fogjuk küldeni, amiben már jóval kisebb az esély a sérülésre, és tutira nem fog elkallódni.

Kezd jól hangzani ez az opció. Eddig az idei 4 megérkezett előfizetésből 3at meggyaláztak. A HP-nál meg is lepődtem kissé, mert évekig nem volt különösebb gond, (bár lehet, hogy ezt is már a nyomdában intézték el) de a PPP eddig 2/2. Egyre inkább azt gondolom, hogy current cuccokat nem szabad rábízni a postára.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #17209 Dátum: 2021. Március 16. - 13:28:44 »
Abszolút nem kényszerítünk senkire semmit. Azért, mert vannak ilyen esetek, nem fogjuk megszüntetni az előfizetést. Akinek belefér, hogy időnként nehézséget okozhat, mert a pozitívumok még mindig erősebben vannak jelen, az előfizet. Akinek nem fér bele, az nem fizet elő. Egyikünk sem fogja halálra stresszelni magát azért, mert nem lehetünk jelen a gyártás és terjesztés teljes folyamatánál.  ;)

monev

• Grizzly
  • *
« Válasz #17210 Dátum: 2021. Március 16. - 15:35:32 »
Kedves Sepi és kaine! Nem az a baj, hogy vannak olyan példányok, amik megsérülnek. Emberek vagyunk, bárki hibázhat. Azt sem várja el senki, hogy legyetek ott minden folyamatnál. Bukowski leírta, hogy miről van szó. Többször is kijelentetted, hogy ép példányt küldtök. Ez azt jelenti, hogy ép példány kerül a borítékba. Szerintem inkább olyasmit kellett volna írni, hogy a nyomda hibátlan példányokat gyárt, de mire a postán a csomagolókhoz kerül, addig sajnos előfordulhat, hogy elejtik a köteget és megsérül.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #17211 Dátum: 2021. Március 16. - 17:18:37 »
És pontosan erre írtam, hogy nincs időm minden hozzászóláshoz regényt írni. Általában nem okoz gondot a megértése annak, amiket írok, így nem fektetek nagyobb energiát bele, mint amennyit feltétlenül szükséges. Félreértetted? Nem gond, megmagyaráztam jobban.

monev

• Grizzly
  • *
« Válasz #17212 Dátum: 2021. Március 16. - 17:57:45 »
Nem kell regényt írni. Egy mondattal is lehet pontos választ adni: a nyomda hibátlan példányokat gyárt, de mire a postán a csomagolókhoz kerül, addig sajnos előfordulhat, hogy elejtik a köteget és megsérül. Nem kell sok idő és energia ennek a mondatnak a megfogalmazásához és begépeléséhez. Nem én értettelek félre, hanem te írtál olyat, ami nem igaz.

Bukowski

• Rózsa
  • *
« Válasz #17213 Dátum: 2021. Március 16. - 18:50:35 »
Írok 1 mondatot, amit nem kell percekig fogalmazni, és megérteni is könnyű.  :)

" Ép példányokat csak a webshopban és a boltunkban tudunk garantálni. "

Szabadon felhasználható mondat, nem kérek érte jogdíjat.  :kingpin:

TrueBB

• Grizzly
  • *
« Válasz #17214 Dátum: 2021. Március 16. - 21:20:02 »
Ez jutott eszembe:

A partizán naplója

Június 10. A rohadt szemét fasiszta bandát kizavartuk az erdőből!

Június 11. A szemét mocskos náci banda kizavart minket az erdőből!

Június 12. A rohadt mocskos undorító náci söpredéket kizavartuk az erdőből!

Június 13. Jött a csősz, és mindenkit kizavart az erdőből!

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #17215 Dátum: 2021. Március 16. - 22:06:11 »
Fenntartom monev, hogy baromság, amit írsz, de nem vitatkozom tovább. Ha te így gondolod, lelked rajta. Peace.

Bukowski

• Rózsa
  • *
« Válasz #17216 Dátum: 2021. Március 16. - 22:17:37 »
Szerintem csak értelmezte, amit olvasott, és ellentmondásokat vélt felfedezni.
Én meg továbbra is javaslom a webshopot és a boltot, előfizető addig voltam a PPP-nél,
amíg lehetett év végi, egyben kiküldést választani, amikor az megszűnt, át is álltam a webshopra.
Ha jól értelmezem a dolgokat, akkor ezt a lehetőséget hoztátok most vissza az előfizetéseknél.
Úgyhogy célszerű lesz behoznom a lemaradásaimat a kiadványaitoknál, hogy újra érdemes legyen előfizetnem.  :kingpin:

monev

• Grizzly
  • *
« Válasz #17217 Dátum: 2021. Március 17. - 00:44:58 »
Szerintem csak értelmezte, amit olvasott, és ellentmondásokat vélt felfedezni.
Így van. Először azt írta, hogy ép példányokat küldenek, utána bevallotta, hogy nem is ők küldik, és hogy lehet közte sérült is. Észrevettem az ellentmondást, és erre azt írja, hogy baromságot írok.

Fenntartom monev, hogy baromság, amit írsz, de nem vitatkozom tovább. Ha te így gondolod, lelked rajta. Peace.
Ha az baromság, hogy leírom az igazat, akkor a te hazugságod mi? Én se vitatkozok tovább.
« Utoljára szerkesztve: 2021. Március 17. - 15:23:37 írta Sepi »

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #17218 Dátum: 2021. Március 17. - 06:30:38 »
Már 3 teljes oldalon keresztül megy ez a téma, engem a tizedéért is raktak át már off topicba, ennek már bőven ott a helye!  :nemtudom:
Amúgy nekem világos, hogy Tominak nincs minőségirányítási rendszere, nem tud/akar erre külön embert felvenni, másra koncentrál, nem felügyeli a folyamat összes mozzanatát, visszakövetni sem tudja mi történhetett, nem is célja ez, nem olyan jellegű a termék. Persze amit tud, megtesz, a saját keretein és korlátain belül. Ha biztosan tökéletes példányt akar valaki, annak személyesen kell átválogatnia a boltban. Sztem ennyi.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #17219 Dátum: 2021. Március 17. - 12:38:25 »
Ha az baromság, hogy leírom az igazat,
Nem az igazat írtad le, hanem belekötöttél abba, hogy nem pontosan és részletesen válaszoltam, hanem úgy, ahogy szerintem érthető volt. Utána pedig ezt húztad tovább. Fel se merült bennem, hogy lesz olyan, aki feltételezi, hogy amikor azt írom, hogy ép példányt küldünk, akkor azt feltételezi, hogy ott vagyok a nyomdagép végén, és egyesével ellenőrzöm az összeset. Mert még ha láttam volna a postának küldött kötegeket, akkor is beleköthettél volna, hisz a köteg közepén lévő példányokat nem láthattam. Te ezt nevezed hazugságnak. Erre írtam, hogy nem tudok rendszeresen mindenhol regényeket írni, eddig kábé mindenki megértette rajtad kívül. Szóval ezentúl sem fogok bővebben fogalmazni.