Tényleg? Klasszikus Bosszú Angyalai, klasszikus Vasember, klasszikus Thor, klasszikus X-Men?
De csak leírtam mi az ami engem érdekelne, ez csak nem bűn? Igazából nem is értem mi ez az idegenkedés a 70-80-as évek történeteitől, mert Pókember kivételével eddig nem nagyon volt más. Nem mondom, örülök is mint majom a farkának, ha kezembe vehetem majd a Marvel+ idei Hulk-os különszámát, de az is már 90-es évek, persze tudom egyeseknek az is az őskor.
Én a klasszikus sztorikkel úgy vagyok, hogy azokat igazából csak a nosztalgiafaktor dobja fel és valójában nem (feltétlenül sokkal) jobbak a modern sztoriknál. Csak az elvárás lett jóval nagyobb. Vegyük például a Lee-Romita különszámot, amiben mai szemmel nézve brutális nagy elcsépelt közhelyek és ostobaságok voltak, mintha egy Zs kategóriás akciófilmet néznék. Persze hangulatos, szórakoztató, vicces, és jóval hétköznapibb mint a mai sztorik, de mára már igen zavaróak.
Vagy említhetném a Végtelen háborút, ami valami elképesztően elvont történet, de mégis remekül összehozták. Bár az egy örök érvényű klasszikus, ami még ma is megállná a helyét, de pl. Doom és Kang jelenetei igen nevetségesek voltak, ahogy minden egyes mondat után olvashattuk a karakterek gondolatait is, miszerint ő gonosz és jól elárulja a társát majd, mert csak magának akar mindent. Felfogtuk, hogy gonoszak, nem kell bizonygatni
. Bár az annyira el volt túlozva, hogy lehet poénnak vagy paródiának szánta, de nem tudhatom.
De persze ezzel senki véleményét nem akarom befolyásolni és megértem, ha valakinek a régiek tetszenek. Ez csak egy vélemény, szóval nincs azzal semmi gond.
Nem, mert a nagy események HELYETT van.
De ugye attól még lesznek nagy események, csak épp ebben az új formátumban?
Ha igen, akkor már csak azt bánom, hogy nem előbb jött ez az újdonság, mivel 300 oldalba jópár extra spin-of is helyet kaphatott volna
.