Jó lesz az 2,5-nek is, ami ugyanannyi, mint a különbség a current és az oversized között. Lehet fétisnek nevezni, hogy valakinek az egyik tetszik, a másik meg nem, de barokkos túlzásnak érzem.
Attól függ honnan nézed.
Szélességben kb. 1,5, magasságban 2,5. De amcsi,
elvileg szabványméretű újságjaim is vannak, amikben lazán van 5mm-es eltérés, még több is. A 17x26cm-es méret is kisebb ma már igazából.
Abból indultam ki, hogyha én szeretem a Pókembert (ezt be lehet helyettesíteni bármi mással, kinek mi a kedvenc), akkor mindegy milyen formában jelenik meg, meg fogom venni, mert gyűjtöm, mert rajongója vagyok. Ha valaki azért nem gyűjti, mert ilyen meg olyan méretű, meg "nemhácé", akkor az nem a képregény rajongója, hanem a formátumra gerjed csak és kizárólag. Ezzel szoktak "takarózni" páran, hogy "pedig megvettem volna, mert nagy kedvenc!". Bullshit!
Abszolút egyetértek abban, hogy a Facebook-os, fórumos hozzászólók, kritizálók, csak a nagyon hangos kisebbség, leginkább a keménymag.
Én is. Az a baj, hogy ezt nehéz lemérni.
Nem nehéz elvileg. Van egy szavazás, xy mennyiségű ember szavaz rá FB-on. Kaine tudja a pontos eladási számokat, össze tudja vetni őket vele. Máris van egy arányszáma.
Inkább azt a nehéz kitalálni, hogy a "csendes többség" mit gondol, hogyan vélekedik. A Fb-on mindenki mindenből többet, hosszabbat, nagyobbat, sűrűbben akar, mondtam is Kaine-nek, hogy ilyen kérdéseket feltenni is kár. Rányomják, hogy "Igen, persze!" aztán a kutya nem tudja ellenőrizni utána, hogy az igennel szavazók legalább a fele megvette-e az adott kiadványt.