Ti összebeszéltetek, vagy mi?
HOL éltettem én annyira most a Silent Hillt? Egy mondatban említettem párhuzamként. Nagyon rárepültetek, mintha valami a vallásotok ellen szólt volna. 
Mert furcsa számomra, hogy mint valami pavlovi reflex, akárhányszor megemlítem a Resident Evil 7-et, te rávágod, hogy "Silenthilles".

Persze erre én is pavlovi reflexszel vágom rá, hogy "De miért?", ez már amolyan hagyomány közöttünk.

A vicc egyébként az, hogy az RE6 magasan a legtöbb pénzt termelő rész a pakkból, az RE4 a hatvannyolc portja ellenére a kanyarban sincs mellette. (Mondjuk az RE5 mellett sem.)
Az tényleg vicces, még ezen a linkelt best of válogatás listán is pedig az az egyik leggyengébb cím. A másik az Operation Racoon City, amit jobb lenne végleg elfelejteni.
Amúgy ha meg annyira piedesztálra akarod emelni a Silent Hilleket (amiből, legyünk realisták, van egy, esetleg kettő effektíve jó játék, meg még egy, ami elmegy jó horrornak… a tizenegyből…), akkor játszd már egyszer végig az Eternal Sonatát legalább. 
Sajnos utólag, ha szakmaibb szemmel nézem én is így látom. Csak az első kettő volt kiváló játék.
A harmadik már semmilyen téren nem lép előre, sőt a nagyon lineáris pályaszerkesztés a játék első felében, még inkább visszalépés. Az pedig, hogy a második felében gyakorlatilag Ctrl C, Ctrl V-vel beillesztik a Silent Hill 2 helyszínét, egyszerűen vérlázító lustaság.

Főleg, mivel dramaturgiai szempontból sincsen értelme, mivel Heathernek az első rész helyszíneire kéne visszatérnie, csak azon ugye dolgozniuk kellett volna... :/
Emellett a kb. 5 órás játékidő első nekifutásra, valamint a 2 (+1) befejezés szintén eléggé rányomta a bélyegét. Manapság felháborodnék, ha teljes árú játékként ezt kapnám... :/ A Silent Hill 4 legalább újító volt, még ha sokszor kényelmetlen is, sokkal érdekesebb volt felderíteni a történet hátterét.
És innentől kezdve a széria totál másodvonalbeli lett, már sosem tudta felvenni a versenyt a többi nagy címmel, már-már amatőr stúdiók bérmunkája volt. Aminek volt az az előnye, hogy legalább kicsit kísérletező is tudott lenne, de összességében maximum közép-jó szintig tért vissza. Olyan játékot, ami technikailag, dramaturgiailag, és játszhatóság (mondjuk ez a régieknek sem volt erőssége, így ez még a legkevésbé lényeges szempont) szempontjából egyaránt kiemelkedő lenne, többet már nem csináltak.
Viszont a Silent Hill 1-et és 2-t a main napig emlegetem, a Playstation 1 és 2 legjobb játékai között.