Kb 2.5 éve fogalmazódott meg a gondolat, azóta finomodik. Aztán mondjuk fontosabbnak tűnt az, hogy egyek, mint az, hogy tetkóm legyen.
Na igen, a gazdasági racionalitás...
De ami késik, nem múlik.
Az egyetlen kivétel mondjuk az, hogy esküvői gyűrű helyett egy vékony minta az ujjadon érdekes lehet.
Végülis praktikus, nem tudod elhagyni, rablásnál sem veszik el.
Igaz, válás esetén picit macerás.
Mondjuk ha már gyűrűtetkó, akkor az Egy Gyűrűt kell tetováltatni.
Alapvetőn nem arról van szó, hogy ha valami népszerűvé válik, már nem érdekes számomra, hanem arról, hogy valami egyre inkább kezd átalakúlni és egy olyan üzenetet képviselni, amivel már nem tudok és akarok azonosulni.
Szerintem az egyedi tetkók egyedi üzenetet képviselnek, pont az a lényeg, hogy a saját üzenetedet tudod megfogalmazni vele.
Annak idején valamennyire követtem a Miami Ink és L.A. Ink című tetoválós műsorokat, és tök jópofa volt, hogy a legtöbb ember tetkójának személyes története volt, valamilyen fontos élményre, vagy elvesztett rokonokra/családtagokra emlékeztette őket, szóval az illető számára fontos dolgot szimbolizált. Azokból a műsorokból jobban megértettem, hogy miért szeretik az emberek a tetoválásokat.
Én egyébként egyedül azokra a tetkókra facepalmozok, amiket a nagy szerelem hevében csináltatnak az emberek, egyszerűen az aktuális barát/barátnő nevét varratják magukra.
Aztán amikor tönkremegy a kapcsolat és szétválnak a felek, akkor jönnek a ciki helyzetek és lehet menni leszedetni/átalakítani az ilyen tetkókat.