Szerző Téma: Helyezések  (Megtekintve 118164 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

venom75

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 6657
Re:Helyezések
« Válasz #860 Dátum: 2011. április 11. - 19:39:19 »
Az biztos , hogy fog valamit változtatni a sorrenden.

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30559
Re:Helyezések
« Válasz #861 Dátum: 2011. április 18. - 21:56:57 »
A Polgárháború már lassan 3. hete áll a 2. helyen. :)
Az Y megállt, elindult lassan visszafelé, most a 34.

kzoli

 • Sakál
 • ***
 • Hozzászólások: 1282
Re:Helyezések
« Válasz #862 Dátum: 2011. április 19. - 21:33:10 »
Nem tudom eldönteni,hogy vajon azért sikerül tartani az egyébként tökjó 2. helyezését a Polgárháborúnak (amihez továbbra is sok sikert) ,mert nem jelenik meg rendszeresen a Semic-es Polgárháború Pókember szemszögéből (nincs konkurencia ezzel a címmel a laikusoknak...) . Vagy esetleg folyamatosan 1. lenne,mert a Pókemberes Polgárháború újabb reklámot adna neki. :headscratch:

talgaby

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 12327
  • HálóZsák
Re:Helyezések
« Válasz #863 Dátum: 2011. április 19. - 22:06:01 »
Első azon az Alexandra-listán aligha lenne. Egyszerűen tényleg olyan nonszensz, hogy mindig Cartha-kötet van az élen, hogy minden jóhiszeműségem ellenére már én se akarom elhinni, hogy nem manipulálják. Az a második hely a mangák ellenében azt jelzi, hogy kaine-nek végre sikerült összehoznia egy hazai képregényes sikerkötetet.

kzoli

 • Sakál
 • ***
 • Hozzászólások: 1282
Re:Helyezések
« Válasz #864 Dátum: 2011. április 19. - 22:35:09 »
HÁ!!!!!!!!!! ELSŐK vagyunk az Alexandra 100-as listáján! :D Ez még a Káosznak sem sikerült!  :oh: :smfinger: :egypt: :ugral: :smbike:

Azért volt első is. Igaz nem hetekig,de egy mangákat favorizált (sajnos) országban ez egy szép siker. Nincs bajom a mangákkal--bár,én nem olvasom őket--,de nem kellene ennyire nyomni őket. Más képregények is vannak.

talgaby

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 12327
  • HálóZsák
Re:Helyezések
« Válasz #865 Dátum: 2011. április 19. - 22:44:11 »
Ott utána rögtön ki is derült, hogy megkergült a lista.

Krizli

 • Fórum Tag
 • Kaméleon
 • ***
 • Hozzászólások: 822
 • Aardvark
Re:Helyezések
« Válasz #866 Dátum: 2011. április 20. - 02:18:10 »
Én is szeretnék gratulálni a Polgárháború és az Y sikeréhez.

Amennyire a Vampirella bukása kiszámítható volt, úgy ezen kötetek fogyása is. Az Y-ra ugye ott volt a gyűjtés, szóval egy csomó ember lényegében le is foglalta magának, emellett eltelt sok idő a Vertigo 1-4 kiadása óta, közben sokan beszerezték utólag, így több ember lett kíváncsi a folytatásra, mintha rögtön utánuk jelent volna meg.

A Polgárháború meg egyszerűen olyan, amivel nem lehetett mellélőni. Minden szempontból tökéletes. Egyrészt, a Magarországon kapható Pókember füzet is valamilyen szinten támogatja azzal, hogy - elméletileg - szinkronban vannak az események, így van egy jó reklámja, ami pont a célközönséget érinti, másrészt, az utóbbi években annyi helyen előfordult a Polgárháború, hogy akit érdekel a Marvel világa, az nem tudja kikerülni. Gondolok itt a honosító oldalakra, vagy a Kingpin kiadványaira (főként az ÚBA-ra). Ha már Bosszú Angyalai: Lényegében ez a kötet most őket helyettesíti, ez is egy szempont. Ott van még Mark Millar is, gondolom ez kevésbé játszott közre, de azért a Különítmény és a Kingpin-féle Pókember történetei is eljutottak már pár emberhez a megjelenésük óta, ráadásul az ő egója is kikerülhetetlen, a Wanted vagy más egyéb kapcsán biztosan sok képregényrajongó találkozott a nevével. Mindemellett maga a kiadvány is nagyon szép és a rajzok se rosszak (szerintem). Egyébként hamarosan jön a Captain America és az Avengers film is (aminél elvileg részben a Polgárháborún alapul majd Amerika Kapitány és Vasember viszonya), azok is meghozhatják pár ember kedvét.


Egyébként van még pár képregény, aminek bíznék a magyar kiadásában. Az egyik tuti befutó a The Dark Knight (Returns). Bár nekem annyira nem tetszett, de kismillió helyen említették már mint a(z egyik) legjobb Batman történetet.
Vagy az Avengers filmhez időzítve Joss Whedon Astonishing X-Menje. Bár az kissé kockázatosabb, de a már megjelent "E, mint eltörölni" után szerintem egészen érthető és bár ha jól emlékszem, 3/4-e honosítva van, de a rajzok vannak olyan jók, hogy el lehessen adni, akik meg elolvasták a honosított részeket, azok meg úgyis kíváncsiak a végére, így meg fogják venni. De a fő szempont az, hogy amikor jön az Avengers film, minden cikkben meg lehetne említeni, hogy a rendező/forgatókönyvíró írt már egy sikeres X-Men képregényt, ami magyarul is megjelent blablabla... Egyetlen nagy hátránya, hogy túl hosszú és négy kötetben kellene kiadni, az első sikeres lenne, a többit már valószínűleg kevesebben vennék, ezért nem egyértelmű favorit. Esetleg, ha a First Class film idején jött volna ki az eleje és az Avengers környékén a 3. vagy 4. kötet.
Hasonló időzítéssel a Kick-Ass is jól muzsikált volna szerintem, bár a Ha/Ver címet nem szívesen látnám egy képregény borítóján is.
Esetleg a V for Vendetta is jöhetett volna a Watchmen sikere után. Bár inkább ne jöjjön, mert már megvan angolul a kötet, a From Hell-nek én jobban örülnék, mert azt nem olvastam, de a rajzok alapján nem jósolnék neki szép jövőt (bár a fekete-fehér miatt esetleg megtérülhetne, de szerintem nálunk több kötetben kellene megjelennie, ami ugye plusz kockázat). A LOEG elég kérdéses, mert honosítva volt, de azért szintén lehetett már hallani róla nem kevés jót.
Senki se szeretne kiadni önálló Supermant nálunk, de szerintem az All-Star Superman is kapott annyi jó kritikát még magyar képregényes oldalakon is, hogy biztosan sok ember lenne vevő rá. Quitely látszólag nem jött be a magyaroknak, de nála szerintem nagyon fontos, hogy ki színezi és az ASS-nál (hehe) pont jó kezekben volt. Egyébként jó kiindulópont is lehetne Grant Morrison néhány más képregényére.
Fekete-fehér képregények eléggé elgondolkodtatóak. A kiadásuk olcsóbb, de az emberek a színes-szagos dolgokat veszik. A Sin City és a Walking Dead például jó választások voltak, a Scott Pilgrim a mangaszerűsége miatt részben (a túl sok kötet miatt viszont kevésbé). Usagi Yojimbo kiadását inkább merésznek neveztem volna, de azt hiszem, bejött. Amikkel én próbálkoznék: Teenage Mutant Ninja Turtles. Komolyan. Mindenki ismerte a rajzfilmet, volt nálunk képregényben is, de kevesen tudnak az eredeti képregényről és szinte látom magam előtt az arcokat:
"Mi a tököm? Tininindzsateknőcök fekete-fehérben? De akkor honnan tudom, melyik Mikelándzseló meg Leonárdó, ha nincsenek színezve a maszkjaik? Mi, hogy itt mindegyik pirosat visel? Használják is a fegyvereiket, nem csak hadonásznak vele? Zúzót az első részben megölik? Na jó, ezt el kell olvasnom!"
Esetleg még Lone Wolf and Cub (bár sose olvastam) és igaz, hogy manga, de talán az átlag képregényesekre is rá lehetne szabadítani: Akira. (Azt se olvastam, csak elkezdtem egyszer, de ha magyarul megjelenne az egész, valószínűleg tennék vele egy újabb próbát.)
Meg ami talán nagy siker lehetett volna nálunk: Transformers. A Dreamwave G1-et adtam volna ki, de szerintem aki akarta, az már elolvasta honosítva. Egyik szemem sír, a másik haj. Ja, nem. Azok az emók...

Meg persze van még sok jó képregény, de nehéz úgy eladni valamit, hogy az emberek többsége idehaza nem is hallott róla.

Bocs a hosszú eszmefuttatásért, remélem, nem voltam nagyon off.
« Utoljára szerkesztve: 2011. április 20. - 02:26:06 írta Krizli »

Anathema

 • Rózsa
 • *
 • Hozzászólások: 94
Re:Helyezések
« Válasz #867 Dátum: 2011. április 20. - 08:16:04 »
Egyébként van még pár képregény, aminek bíznék a magyar kiadásában. Az egyik tuti befutó a The Dark Knight (Returns).

Esetleg a V for Vendetta is jöhetett volna a Watchmen sikere után. Bár inkább ne jöjjön, mert már megvan angolul a kötet, a From Hell-nek én jobban örülnék, mert azt nem olvastam, de a rajzok alapján nem jósolnék neki szép jövőt (bár a fekete-fehér miatt esetleg megtérülhetne, de szerintem nálunk több kötetben kellene megjelennie, ami ugye plusz kockázat). A LOEG elég kérdéses, mert honosítva volt, de azért szintén lehetett már hallani róla nem kevés jót.


A The Dark Knight Returns szerepel a Képes Kiadó tervei között, ezt lehet tudni, de mivel csak két kötetben eladható Magyarországon, kockázatos a kiadása, de szerintem előbb-utóbb talán sor kerül rá. Jövő nyáron jön az új Batman film...

V for Vendettáról és a From Hellről is lehetett már pletykákat hallani a Cartaphilus részéről, legutóbb épp az utóbbiról, és az biztos hogy egy kötetben jelenhet csak meg mert a jogtulajdonos nem engedte a több kötetre való bontást. Szóval szerintem a Cartaphilus távlati terveiben mindhárom általad említett Alan Moore mű szerepel, de azt már említették a saját fórumukon, hogy a képregény-készítő csapatukat jelenleg teljesen lefoglalják a jelenleg futó sorozataik (Sandman, Hellboy, Setét Torony).

venom75

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 6657
Re:Helyezések
« Válasz #868 Dátum: 2011. április 20. - 08:56:40 »
Nagyon szeretem a Cartaphilus köteteket és nagyon jó lenne ha újabb címekkel is próbálkoznának.

Nagyon jónak tartom a Polgárháború helyezését , nekem ez azt sugallja , hogy képregény terén nincsen minden veszve. Nagyon jó lenne ha a mangák iránti lelkesedés nyitna a szuperhősös ,amerikai vonal felé.

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30559
Re:Helyezések
« Válasz #869 Dátum: 2011. április 28. - 13:48:02 »
A PH az 5. helyen van, bejöttek elé a Carta szórakoztató füzetei (3 is). Érdekes módon most, hogy a Carta 3 kiadvánnyal van az élen, a Hellboy már nem csak, hogy nem előzi meg a PH-t, de vagy 5-tel le van maradva mögötte.
Az Y a 45. helyen áll.

mikka

 • Fórum Tag
 • Bűnölő
 • ***
 • Hozzászólások: 1018
Re:Helyezések
« Válasz #870 Dátum: 2011. április 28. - 14:03:36 »
hát igen, a 40%-os akció betett...gondolom, ezért lett 6. a Sandman (amihez valsz én is hozzájárultam ;D)
Az Y helyezése nekem abszolút kellemes meglepetés...remélem, a konkrét fogyási számok is ezt fogják igazolni!
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30559
Re:Helyezések
« Válasz #871 Dátum: 2011. április 28. - 21:52:31 »
Hát, a 45. hely nem túl jó ám. Szerencsére volt a 29. is.

Ron

 • Kaméleon
 • **
 • Hozzászólások: 804
  • DA COMICS
Re:Helyezések
« Válasz #872 Dátum: 2011. Május 04. - 22:24:01 »
Lemaradtam valamiről. Mikor és hol volt 40%os akció?

zozi56

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 7415
 • Őrszem
  • HálóZsák
Re:Helyezések
« Válasz #873 Dátum: 2011. Május 04. - 22:29:14 »
Az Alexandrában. Pár hete.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30559
Re:Helyezések
« Válasz #874 Dátum: 2011. Május 06. - 23:43:37 »
Tegnap a 6. volt a PH, ma a 7. helyen áll. Az Y tegnap a 79. volt, mára lecsengett: nincs a 100-as listán.

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30559
Re:Helyezések
« Válasz #875 Dátum: 2011. Május 07. - 19:02:17 »
Valaki ezt olvashatta, mert visszatért az utolsó helyre: 88. az Y. :)

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30559
Re:Helyezések
« Válasz #876 Dátum: 2011. Június 21. - 23:00:18 »
A 36. helyen áll a Polgárháború. Szép lassan csúszott le, elég sokáig jól tartotta magát a 10-20. helyek között is. Azon ritka könyvek közé fog tartozni, amelyek visszahozzák az árukat 1 év alatt.  :)

venom75

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 6657
Re:Helyezések
« Válasz #877 Dátum: 2011. Június 22. - 05:53:20 »
Nagyon jó dolog, remélem a második kötet is ilyen szereplést produkál.

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30559
Re:Helyezések
« Válasz #878 Dátum: 2011. Június 22. - 11:47:47 »
Erre én is nagyon kíváncsi leszek. Eddig kivétel nélkül igaz minden sorozatra, hogy a második gyengébben megy, mint az első. De ennél azért nem aggódom. Ha ennél valamivel gyengébb lesz, még az is rendben lesz. A Mutánsvilágnál volt ilyen. Az első kötet annyira jól fogyott, hogy nem különösebben baj, hogy a második még azóta sem hozta vissza az árát, mert az első behozta annak a hátralékát is.

Ma voltam egy Alexandrában, a Deák tér környékén. A képregények az emeleten voltak, egy oszlop mögött eldugva, viszont elég sok Kingpin-kiadvány volt kitéve. A Vampirellát előre tettem...  :D

Drake

 • Vízember
 • *
 • Hozzászólások: 188
Re:Helyezések
« Válasz #879 Dátum: 2011. Június 22. - 15:24:04 »
Ma voltam egy Alexandrában, a Deák tér környékén. A képregények az emeleten voltak, egy oszlop mögött eldugva, viszont elég sok Kingpin-kiadvány volt kitéve. A Vampirellát előre tettem...  :D

Debrecenben a második, nagyobb Alexandrában több hely van, így ott nincsenek eldugva a képregények (az első boltjukban alig lehet megtalálni őket, a bolt közepén, leghátul vannak, általában a polcok alsó részére száműzve  :( ), sőt, az újdonságokból egy-egy példányt általában kitesznek a polc tetejére is.