Szerző Téma: Helyezések  (Megtekintve 82496 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

benya11

 • Thanos
 • ****
 • Hozzászólások: 4118
  • fotolog
Re:Helyezések
« Válasz #560 Dátum: 2009. április 15. - 21:19:31 »
Jó vagy rossz értelemben brutális? :roll: :D

BuB

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 7259
Re:Helyezések
« Válasz #561 Dátum: 2009. április 15. - 21:26:23 »
Lehet a válság miatt mindenből csak pár darabot adtak el. ;D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30924
Re:Helyezések
« Válasz #562 Dátum: 2009. április 15. - 21:26:48 »
Én azt hittem, már komolyan számolsz azzal, hogy ki sem fogják fizetni utólag sem a fogyásokat.
Kiszámoltam, hogy majdnem másfél millióval lógnak.  :surp: Ma felhívtam őket, pár napon belül egyeztetünk.

Sepi

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 12470
Re:Helyezések
« Válasz #563 Dátum: 2009. április 15. - 21:27:58 »
Lehet a válság miatt mindenből csak pár darabot adtak el. ;D
Valami hasonló, de nem akarom lelőni a poént.

benya11

 • Thanos
 • ****
 • Hozzászólások: 4118
  • fotolog
Re:Helyezések
« Válasz #564 Dátum: 2009. április 15. - 21:28:24 »
Kiszámoltam, hogy majdnem másfél millióval lógnak.  :surp: Ma felhívtam őket, pár napon belül egyeztetünk.
Az azért nem kis pénz :surp: , remélem hamar rendeződik a helyzet.

pepo05

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 8773
 • Felicia Hardy Lover
Re:Helyezések
« Válasz #565 Dátum: 2009. április 16. - 17:34:18 »
Idézet
Ma felhívtam őket, pár napon belül egyeztetünk.
Remélem sikerül rábírni őket a normális fizetésre. :drying:
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 13254
  • HálóZsák
2009 márciusi amerikai eladások
« Válasz #566 Dátum: 2009. április 16. - 20:07:41 »
(Kicsit korábban végeztem, úgyhogy csak itt, csak most, csak SpiderTom-exkluzív egész vasárnapig:)

Nos tehát, mit hozott nekünk a tavasz képregény-eladási szempontból...
Az igazat megvallva eredetileg egy elég gyászos bevezetőt szántam ide, mert... nos, inkább egyszerűen csak leírom. Olyasmi történt, amire 2001 márciusa, vagyis pont nyolc éve nem volt példa Észak-Amerikában: egyetlen árva képregényfüzetből se adtak el 100e darabot. Így a januári Obamás Amazing Spider-Man szintén sok éves hallgatást megdöntő pozitív rekordja (emlékeztetőül: 353e példány) után most egy gyászos rekord született. De nézzük részleteiben.

A csúcson, vagyis ha már rossz, mi az, ami nem annyira:
A lista tetején a visszaerősödő Dark Avengers 3. száma tanyázik. Mikre nem képes két hatalmas cici egy borítón... Amúgy ez azon maroknyi címek egyike, ami képes volt olvasószámot növelni az előző részéhez képest. Persze a sorozatindító 118e-től már így is messze van.
Brian Michael Bandis egónövelő túrájának következő állomása az, hogy az első hely mellett a második is az övé (a harmadik azért nem, mert most épp nincs ezeken kívül egy top címe sem) a New Avengers 51. számával. A jubileumi szám nem éppen hűdeerős példánynövelése után összességében plusz pár ezer olvasó maradt a mostanira, szóval alapvetően sikeresnek könyvelhetjük el a sorozat félszázadik számának hatását.
A dobogó harmadik fokán, és egyben a 90e-s kategória utolsó példányaként a Batman: Battle for the Cowl c. mini első része tanyázik. És egyben ez volt a hónap hivatalos Batman-címe is (ez kapta a százas indexet).
A top10 innentől átmegy sajnos siralmasba. Nem azért, mert olyan címek vannak ott (hisz nem volt se All Star Goddamn Batman, se a Marvel Emberiségellenes Bűntette sem márciusban), hanem mert a tizedik helyen már 84e-s példányszámot látni. Amúgy a legjobb tízben olyan címek vannak, mint a Wolverine v3 ("egyszer majd csak befejezzük végre az Old Man Logant" c. történetével), az Ultimatum - ami újabb hatezret esett - és a Marvel marketingesei már kínjukban minden, de tényleg minden létező trükköt próbálnak bevetni, hogy megakadályozzák az egész esemény totális bukását, de eddig nem túl sok sikerrel -, az Uncanny X-Men (ami elég szépen visszaerősödött, köszönhetően annak hogy végre elkezdett történni is benne valami), a Mighty Avengers - ami viszont nem akaródzik megállni a zuhanásban, százezresből már hetvenezres sincs lassan - a JLA v4, az évek után folytatódó Ultimate Wolverine vs. Hulk harmadik része (ami amúgy sokkal gyengébben muzsikál a 68e-vel, mint várni lehetett volna, de még így is a második legjobb Ultimate-cím), és végül a Buffy ismét betolakodott a top10-be a 10. hellyel. Amúgy ez a sorozat a változatosság kedvéért most esett. Az eddigi tendenciák alapján a következő résszel majd behozza.

Ami régen a közepe volt, de most a teteje:

A 10. helytől lefelé a számok nagyon meredeken zuhanni kezdenek. A Captain America az egyetlen, ami tartja a hatvanezreseket - ez a sorozat amúgy végre tényleg beállni látszik ezen a szinten - utána még egy ASM súrolja a hatvanat, de az 589. rész már az alatt van. Gyakorlatilag az átlagokat nézve Pókfej is teljesen rögzült hatvanezernél.
A Marvel idei, remélhetőleg egyedüli nagy eseménye, a War of Kings központi minije elég szerényen nyitott a maga 58e-vel. Kicsit jó hír, hogy az azt követő X-Men Legacy viszont lassan megállni látszik a lejtőn. Igaz, ennek ellenére lesz belőle a jelek szerint egy Dark X-Men, mert a Marvelnél most mindenből a "Dark" a menő. Még Dark Wolverine is lesz. De legalább a marketingesek nyíltan be merik vállalni, mi lakozik piciny buksijukban: a tömény sötétség, az.
Zöld Lámpásék szereke eléggé meglendülőben van így, a Blackest Night előtt, a Corps 44e-ről hirtelen 54e-n találta magát. Azért az arányaiban elég szép. És még Kevin Smith... nos, igen gyengére sikeredett Batman-minije is képes volt 50e felett zárni, amit én a második szám után sose néztem volna ki a sorozatból. Hiába, a húzónév az húzónév. Az ötvenesek sorát gyarapítja még amúgy az X-Force v3 és a Cable v2 közös crossoverének, a Messiah Warnak a nyitófüzete, maga az X-Force sorozat és a hangyányit visszaerősödő Invincible Iron Man v5 is, az Ultimate X-Men 100. számával együtt (ez amúgy 7e-t jött fel a jubileummal). Az utolsó ötvenezres a 23. helyen tanyázó Superman: World of New Krypton maxi első része amúgy.

Húsztól ötvenig, avagy ahol még a nagyok uralkodnak:

A Millar-Hitch páros sokak által szidott Fantasztikus Négyese immár végleg 50e alá jutott, de a fogyás még mindig eléggé összhangban van az általános esésekkel. Az amúgy meg roppant tehetséges Hickman rémületes agymenése, ami a Secret Warriors néven fog elhíresülni, az első szám után, igen várható módon esett. Igaz, 57e-ről csak 48e-re, ami még teljesen normális elvileg. De azért kíváncsi vagyok, hogy fogja bírni. És ha már Hickman, akkor a következő helyen az ő F4-minije, a Dark Reign: F4 nyitánya csücsül. (Amiben nincsenek ökörségek, de cserébe eddig semmi értelme. Valamit a Marvel nagyon elrontott ebben az emberben...)
A Deadpool v3 menetelése megállt, sőt, visszajönni látszik. Az okokra még nem jöttem rá, ha valaki tudja, szóljon nyugodtan. Az biztos, hogy nem azért, mert vicces, mert az a szám még mindig nem volt az.
A New Krypton utáni Superman-mentes Superman-füzetek olvasottsága a jelek szerint erőteljesen esni látszik (-6e környéke), de még mindig tartják a crossover előtti példányszámokat. Viszont így az amúgy a helyén maradó Superman/Batman meg sikeresen befészkelte magát közéjük. Megemlítendő még a negyvenezresek közül, hogy Daredevil v2, amitől Brubaker sajna hamarosan távozni fog, azt játssza, amit Geoff Johns sorozatai a DC-nél: tökmindegy, mi történik amúgy a képregénypiacon, azt a 41e embert semmi se tántoríthatja el a sorozattól. Manapság azért ritka az ilyesmi. Ja, és ezzel egyébként a 36. hellyel máris lejjebb mentünk egy tízezrest.
A harmincasokat már nem sorolom fel, mert teljes 21 helyet foglalnak, de az érdekesebbek: A Battle for the Cowl főmini hiába teljesített jól, az első egyrészes mellékszála, a Commisioner Gordon, már a felét se szedte össze az eladásainak. De így járt az Azrael-mini is és a Gotham Gazette: Batman Dead is (na ez viszont eléggé a Civil War-féle Daily Bugle-ök lopásának tűnik). A Punisher v6 szinén az olvasókat tartó sorozatok egyikének vallhatja magát, a Trinity meg... nos, a Trinity megint elkezdte a számonként félezret zuhanós játékát. Én már feladtam, hogy tendenciát próbáljak keresni a fogyásaiban.
Sámson doki két nagy kedvenc DC-s nőalakja most egymásra talált, mert a Supergirl v5 és a Wonder Woman v3 is 33e példánnyal, az 50. és az 51. helyen végezte. Előttük a sajna még mindig gyengén muzsikáló, újraszámozott Black Panther vol... ööö... tippre vol.5 tanyázik, mögöttük meg egy szép Cable v2/Incredible Herc/X-Factor v3 trió.
A húszasok érdemesebbjei: Itt már elég sok Marvel- és DC-cucc van, gyakorlatilag a kisebb címeik összessége. Innen ami jó hír, hogy a Guardians of the Galaxyt továbbra se kell félteni, még nem tartottak a War of Kings-tie-innél, de nagyon szépen tartották a helyüket. Akárcsak a Nova v4. Sajnos kicsit rosszabb a helyzet az Agents of Atlas v2-nél, ami 10%-nál többet zuhant első számról másodikra. A Marvel Conan-klónja, a Skaar, azonban megint az olvasókat visszahozó sorozatok között van. A húszasok között végezte két X-mini, a Kingbreaker és a Noir is (az Infernus maradt a harmincasok között), és végül, igen nagy kínok között, de a Képregények Kettes Számú Antikrisztusának Young X-Menje is ezen a szinten lehelte ki a lelkét. Béke poraira. Felejtsük el létezését minél gyorsabban.
A She-Hulkkal ellentétben a Ms. Marvel v2-nak még adtak egy esélyt a szerkesztők, igaz, a Marvel-univerzum legostobább és egyben legidegesítőbb szöszkéjét legalább voltak kedvesek kinyírni, mielőtt teljesen új koncepciót venne a sorozat (ez a bizonyos új koncepció amúgy egy labilis elmeállapotú, többszörös pszichózisban szenvedő kerge tyúk szerepeltetése). Ja, és sokak nagy kedvence, Gail Simone - foglaltassék aranyba a neve - Secret Sixe is ezen a szinten küzd, bár a DC-nél ez még nem olyan gáz. Egyébként erre a sorozatra is odarakhatjuk a "betonstabil" jelzőt minden szempontból. Ami viszont már kiesésesélyesebb, az a nemrég új irányt vett Moon Knight v5 (kerek 20e-n áll amúgy... a New eXilest pl. ekkor lőtték le), az Immortal Iron Fist és a Punisher v5 (jelenleg Frank Castle alcímmel, hogy csókoltatom ismételten a Marvel marketingeseit), bár a MAX-nál ez egy viszonylag értelmes példányszám. A húszasoknál két kisebb kiadós címet emelnék ki: a G.I.Joe-sorozat eddig szépen muzsikál, mert tartja magát, és az Umbrella Academy (melynek gyűjteményes kötet-kiadáspolitikájával továbbra sem tudok egyetérteni) is gyönyörűen lavíroz 20e-nél.

Kisebbek, avagy a Marvel-Dc tengely alatt:

A Marvel két címe is sajnos 20e alatt van már. A Runawayst én személy szerint szeretem, kellemes kis ökörség, de a Captain Britain and the MI13 sorozatért vérzik a szívem, mert a kiadó egyik legjobb ongoingja. Az amerikaiak angliafóbiája valami félelmetes lehet...
A Witchblade-ben indított Boszorkányháború (amit akkor is ökörségnek tartok) jót tett a sorozatnak, 14e-ről 17e-re jött fel, ami százalékosan nézve már szép. A csendben lelőtt - és a marketingesek csököttségét bizonyítandó módon abszolút hanyagolt - Eternals vol.nagyonsok is ezen a szerény szinten végezte. Említendő még talán, hogy a Fables nemhiába fog crossoverezni a Jack of Fables-szel, mert utóbbi lassan elérte, hogy feleannyian vegyék, mint a fősorozatot.
A DC új Vigilante-sorozata hamvában holtnak tűnik, mert a negyedik szám már a 10e olvasóért küzd, de a Jonah Hex sincs nagyon magasabban. A Frank Miller által végleg megölt Spiritből meg nem jelent meg új szám márciusban. Nem csodálkoznék, ha Miller bűncselekményként is értékelhető tette után a DC szépen, csöndesen megszüntetné a sorozatot.

Gyerekrészleg:

Ismét csak a Wolverine First Class vezet a maga 12.400 példányával, de a testvérkéje, az X-Men First Class záróminije is- igaz, négyezres esés után - ott van szorosan mögötte. (Megjegyzendő, hogy az Óz-adaptáció visszament 16e fölé, de azt nem sorolom nagyon szorosan ide.) Sámson doki kedvenc töpörödött Titánjai 26 egész olvasóval növelték a bázisukat, amivel ismét a gratulálható kategóriát képviselik. Elég sokat esett a sorozat a bemutatkozása óta, de ez a 8700 ember a jelek szerint tántoríthatatlan tőle.
Érdekes páros jön ezek után, ugynis a DC és a Marvel gyerkképregényei között most a 200. száma felé közeledő Sonic mellett megjelent a Muppet Show négyrészes minijének első száma is. Utána megint DC jön a szokásos szimmetria jegyében, a Supergirl: Cosmic Adventures in the 8th Grade a Mini Titánokat ellensúlyozva meg teljes 22 olvasót veszített. Majd jön a Super Friends, és aztán vissza a Marvelhez, az Adventures-címekhez. Itt a Super-Heroest leszámítva semmi sem változott, az viszont újabb 200 olvasót veszített. Sajnos úgy néz ki, nem nagyon tud három címnél több életben maradni ebben a részlegben...

És végül... a lista vége is jól mutatja, hogy milyen gyatrák voltak az eladások. Míg decemberben pl. 4600 példány alatt be se lehetett kerülni az első 300-ba, most, márciusban, amikor nem is jelent meg a szokottnál kevesebb cím, 2000 alatti képregény trónol a lista végén. (Amik amúgy a Final Crisis utolsó részének elfekvő példányai voltak.)

Kötetekedjünk, vagyis a tpb-lista:

Mindenki általános és hatalmas döbbenetére az élen... a Watchmen végzett! És ismét a puhafedeles változat, de most 12e helyett 32e példánnyal. Komolyan, a film bevételeit nézve lassan több embernek lesz meg az USA-ban az új kiadású Watchmen, mint ahányan látták a moziban.
A második hely ismét egy szép példány, mert 14e feletti példányszámmal a Stand: Captain Trips Premiere HC-ja fészkelte ide be magát. (Amiről férfias őszinteséggel megvallom, lövésem sincs, mi akar lenni.) Aztán már megyünk is vissza az 5e alatti részlegbe, tehát a lista megint gyorsan kifújt. Esetleg említendő, hogy a Naruto nagyon bekeményített (7-9. hely végig az övé), és hogy a hír, hogy állítólag Millar folytatja a Chosent - ami immár American Jesus vol. 1. néven nyomul - eladott közel 4e darabot a mini tpb-jéből. Meg talán még annyit, hogy a Secret Invasion tpb-i a képregényboltokban elég gyengén muzsikálnak. Egyik sincs 3e példány felett. De a Joker HC élettartama is úgy tűnik, egy hónap volt ott, hiába előzte meg negyedévnyi reklám.

És mindennek lezárásaként: Sajnos a helyzet nem túl rózsás, de akármilyen fura, mégse katasztrofális. A Marvel a legmenőbb képregényei árainak emelésével viszonylag ügyesen minimalizálta a bevételei csökkenését, de az általános listára is jótékony hatással voltak. Összpéldányszámban ugyan 7%-os volt az esés (kb. ennyit ment lejjebb a füzetek nagy többsége is), de a Watchmen visszaerősödése és a Marvel árnövelése miatt a bevételkiesés mindössze 5%-os volt tavaly márciushoz - és az egész negyedévhez - képest. Ilyen fokú bevételkiesésért rengeteg iparág sírva könyörögne amúgy. Vagyis eddig még úgy tűnik, a képregényipar - a szórakoztatóipar egyik ágaként - még egész tűrhetően bírja a válság hatásait.

kieg.: Hopp, lemaradtak a linkek. Itt van a két lista.
http://www.icv2.com/articles/news/14743.html
http://www.icv2.com/articles/news/14744.html
« Utoljára szerkesztve: 2009. április 16. - 20:46:50 írta talgaby »

Ben Reilly

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 17080
Re:Helyezések
« Válasz #567 Dátum: 2009. április 16. - 20:42:02 »
Annyira nem lepődtem meg a drasztikus eladás-szám visszaesésen. Azért az amerikaikkal sem lehet minden xart megvetetni. Kösz T az összefoglalót.

grey gargoyle

 • Thanos
 • ****
 • Hozzászólások: 4363
 • A Komédiás
Re:Helyezések
« Válasz #568 Dátum: 2009. április 16. - 20:48:12 »
A vörös veszedelem a marvelnél végülis hová csúszott a listán?
This is a joke. A real practical Joke.

BuB

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 7259
Re:Helyezések
« Válasz #569 Dátum: 2009. április 16. - 20:50:11 »
És esetleg egy kis Transformersről is tudnál mondani egy kis infóti?
A maximum Dinobots, meg az AHM?
Köszi az összefoglalót, a Batman egész jó helyen van, azt hittem rosszabb lesz a fogadtatás...
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

talgaby

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 13254
  • HálóZsák
Re:Helyezések
« Válasz #570 Dátum: 2009. április 16. - 20:52:30 »
Azt írtam, hogy nem jelent meg. McGuiness félelmetesen lassan halad vele. Mert azt nem hiszem, hogy Loebnek tartana sok ideig megírni...
BuB: AHM tartja a 11e-t, az esése benne van a 7%-ban. A Revenge of the Fallen mozielőzetes betonstabil 9e, a Maximum Dynobots meg nem jelent meg, de az amúgy 8e-ért szokott küzdeni.

BuB

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 7259
Re:Helyezések
« Válasz #571 Dátum: 2009. április 16. - 20:57:29 »
Aj, köszi...
Azt hittem Furman jobb eladásokat produkál, mint az AHM... :-\
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

pepo05

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 8773
 • Felicia Hardy Lover
Re:Helyezések
« Válasz #572 Dátum: 2009. április 16. - 21:06:11 »
Durva csökkenések azért. Várható volt, h lemegy a példányszám, de hogy ennyire?
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30924
Re:Helyezések
« Válasz #573 Dátum: 2009. április 16. - 22:05:24 »
Idézet
az Adventures-címekhez. Itt a Super-Heroest leszámítva semmi sem változott, az viszont újabb 200 olvasót veszített.
Az egyik én voltam, jelentem.

Sepi

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 12470
Re:Helyezések
« Válasz #574 Dátum: 2009. április 16. - 22:08:24 »
Miért, eddig vetted őket? Mert egy számot vettem tőled, de nem tudtam, hogy több is van neked.

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30924
Re:Helyezések
« Válasz #575 Dátum: 2009. április 16. - 22:23:33 »
Igen, az elején még volt benne Pókember, azt hittem, mindig lesz, de nem.

Ju

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 5928
Re:Helyezések
« Válasz #576 Dátum: 2009. április 21. - 10:02:45 »
Kung - fuzd le őket! :brow: :lol:
Szerintem poénnak szántad, mert azért nem így működik. ;)

benya11

 • Thanos
 • ****
 • Hozzászólások: 4118
  • fotolog
Re:Helyezések
« Válasz #577 Dátum: 2009. április 21. - 16:17:17 »
Hát igen, Tomi max nindzsákat küld... 8)

Fairlight

 • Tarantula
 • *
 • Hozzászólások: 108
 • Bannmen
Re:Helyezések
« Válasz #578 Dátum: 2009. április 27. - 22:30:13 »
Hogy áll a Pécsi Direkt vs Kingpin dolog?

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30924
Re:Helyezések
« Válasz #579 Dátum: 2009. április 27. - 22:54:34 »
Egyelőre változatlan.