Szerző Téma: Helyezések  (Megtekintve 82435 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

benya11

 • Thanos
 • ****
 • Hozzászólások: 4118
  • fotolog
Re:Helyezések
« Válasz #600 Dátum: 2009. Június 13. - 20:39:00 »
Látod Tomi, megéri a köteteidet kétféle borítóval kiadni: fele annyi idő alatt visszahozza az árát. ;D

talgaby

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 13254
  • HálóZsák
2009. májusi amerikai képregény-eladási adatok
« Válasz #601 Dátum: 2009. Június 17. - 17:51:00 »
Május, amikor már a küszöbön kopogtat a kánikula, és többnyire megkezdődik a nagy nyári szezon az amerikai képregényekben. Az üzleti év második felének kezdete, amikor is a nagyobb cégek a profitjuk nagy részét összelapátolják.
Vagy nem. A májusi lista mellett ugyanis a márciusi maga a tömény örömhír volt. Az áprilisi látványos fellendülés után a képregénypiac a tengerentúlon akkorát zuhant, hogy egyes elemzők már a végéről beszélnek. Hogy ez túlzónak hangzik? Jöjjenek a számok.

A... teteje... jó szívvel annak nevezve:

Míg márciusban a százezresek hiányában legalább három képregény képes volt a 90e eladott példányt elérni, májusban ez csak egyetlen füzetnek sikerült, a New Avengers 53. részének, ami amúgy azon elenyészően kevés címek közé tartozik, ami egy icipicit még emelt is a példányszámán. De a 94e-re után már csak egy 89e-s Batman: Battle for the Cowlt láthatunk, ami viszont legalább nem esett. A dobogó alsó fokán a nagy nehezen a vége felé közeledő Old Man Logan utolsó előtti része, a Wolverine v3 #72 jutott, ami azért is szép, mert később jött ki, mint az ötödik helyre jövő 73. rész, és kevesebb ideje is volt összeszednie ennyi vásárlót. Kettejük közé a 102e-ről 86-re csúszó Flash: Rebirth jutott. A hatodik hely nagy meglepetés, a még mindig fölfelé mászó Green Lantern fészkelte be magát oda 81e-rel, ami +2e eladott példány az áprilisi csúcsához képest. És egyben a mezőny egyetlen igazán pozitívan szereplő sorozata, és a lista kevés jó híreinek egyike.
Apropó, ha már jó hírek: az áprilisi eladások valószínűleg csak átmeneti elmezavar okán léptek fel, szerencsére májusra már közel 10e ember esze ismételten megjött, és ennyivel sikerült csökkenteni a sajnos még mindig 73e-n álló Vörös Förmedvény eladásait. A jelek szerint amikor már úgy tűnik, végre sikerülne megszabadulni a sorozattól, sikerül néhány tízezer szerencsétlen újból bepalizniuk, hogy aztán örökre elvegyék a kedvüket minden képregénytől.
A top10 maradék három helyén a még mindig lassacskán lefelé csúszó Uncanny X-Men, a Dark Reign logóval és az American Sonnal 71e példányra felugró Amazing Spider-Man #595 és a Captain America v5 félszázadik része osztozik. Amúgy utóbbi már csak 66e példánnyal, ami nem túl jelentős emelkedés az előző részhez képest. Nem baj, a 600. szám júniusban előre láthatólag úgyis simán 100e fölé fog menni.

Felül... vagyis jó helyezéssel:

A következő tízesben nagyon meglepetés nincs, azok a címek jutottak be, amik amúgy is jól szoktak teljesíteni. Persze a "jól" most meglehetősen siralmas számokat takar, hisz a 11.-20. hely 63-55e példányos intervallumot fed le, ami tavaly ilyenkor még a harmincadik helyre, ha jó volt. Amúgy ilyenek vannak itt, mint a JLA v4, a Buffy (jubileumi számmal amúgy), az American Son előtt eléggé stagnáló ASM, a Messiah Wartól feljött X-Force v2, a JSA v3 és az Ultimate Wolverine vs. Hulk vége. Az egyetlen új versenyzőnk a New Mutants v3 első száma, ami a 20. helyen nyitott, ezzel éppen csak megelőzve a páratlanul meseszép borítóval kiadott X-Men Legacy #224-et. A nagy vesztes meg Aaron Wolverine Weapon X-e, ami a százezres nyitás után szépen visszazuhant 59e-re, ami azért nem túl biztató.
Húsz alatt is tovább folytatódik a Marvel-uralom, itt kezd el jönni a Dark Reign-dömping: Invincible Iron Man v5 (ez mostanság egész jól tartja az 50e környékét), a Deadpool v4 (a 10. szám ebből a sorozatból nagyon különleges, mert elég vicces... persze nem kell aggódni, a júniusi már olvashatatlan lett), amit tovább tudott emelni a crossovere a Thunderboltsszal - ami amúgy azért fura, mert a Thunderboltsot meg sokkal kevesebben vették meg - és a Wolverine Origins. A Fantastic Four a nagy eséseknek hála ismét bejutott az első harmincba, bár még mindig lefelé megy az is.
A DC új ongoingja, a kiváló tüdőkapacitással bíró Power Girl új sorozata nem nyitott valami fényesen, 47e példányával a 25. helyre bírta csak küzdeni magát még ezen a listán is. De a War of Kings is elég aggasztóan menetel lefelé (nem értem az amerikaiakat, a semmiről sem szóló Secret Invasiont vették, mint a cukrot, a sokkal összeszedettebb és jobban megírt War of Kings meg nem érdekli őket... dilisek ezek). A nagyobb vesztesek közé tartozik még a Cable v2 is, ami a crossover ellenére képtelen feljebb jönni, a Marvel Dark Tower/Setét Torony-adaptációja, aminek az új minje nyitott most 43e-n, szóval innen már csak lefelé mehet, és a Secret Warriors is, ami 50e-ről lement szépen 42e-re. De a valaha százasok közül induló Avengers/Invaders is már a negyvenesek között maradásért küzd (pont most, amikor történik is benne végre valami). A nagy Marvel-dömpinget végül az amúgy egyre laposabb Initiative zárja a maga 3e-s esésével, 42e példánnyal a 33. helyen.

Helyet a DC-nek!

Elérkeztünk a 34. helyhez és egyben a negyvenezresek aljához, ahol viszont az arány egyre jobban kezd a DC felé fordulni - ebből gondolom nem nehéz kikövetkeztetni, hogy a Warner leányvállalatát még jobban megviselte a recesszió, mint Marveléket. Amúgy a nyitásuk egy szép mesterhármas, ami igazán szuperre sikeredett, méghozzá World of New Krypton, Action Comics és Superman sorrendben, de egy kis Thunderboltsos megtörés után ott van mögöttük a Superman/Batman is. Mindegyik cím 2e vásárlót vesztett, és egyben kb. be is álltak minőségi sorrendbe. Ja, és már a harmincezresek sorában szemezgetünk.
Ha már itt vagyunk, említést érdemel a Superman-részleg melletti Batmanben futó Battle for the Cowl két kiegészítője is, amik az eddigi két hónap tendenciáját követve feleannyira se mentek, mint a főmini. A Network egyrészes és az Oracle: The Cure is a harmincasok felső felében végezte.
Marvelék zombijait a jelek szerint Kirkmannek tényleg sikerült a második sorozatával teljesen megölnie, mert az egész jó harmadik széria után a még jobb negyedik második része elég isteneset esett az elsőhöz képest is. kíváncsi vagyok, a szerkesztőség mikor látja be, hogy ezt már tényleg nem lehet tovább húzni, abba kellene hagyni.
A kis kitérő után vissza a DC-hez. Nem tini Titánjainknak lassan befellegzik, a cím már a Supergirllel küzd a félszázba jutásért, ami azért egyik cím esetében se valami dicséretre méltó teljesítmény. De ugyanazon a szinten van a Wonder Woman v3 is, és hogy még szemléletesebb legyen a kép, az egész banda 1500 példányszámon belül van az amúgy is közepesen indító, és azóta folyamatosan csak zuhanó Trinity eladásaihoz képest, amely széria amúgy az utolsó előtti részével 32e-n állt meg, szóval a réges-régi tippem a 30e körüli fináléra beigazolódni látszik.

A kicsik:

A nagy DC-dömping után teret engedünk a Marvel kisebb címeinek is. Rögtön egy Dark Reign: Young Avengersszel indítunk, ami azon kívül, hogy értelmetlen és érthetetlen volt, legalább rosszul is indított. Sajnálatosabb azonban, hogy még így is az ismét emelkedő színvonalú X-Factor v3 előtt végezte, de az még jobban, hogy a Black Panther v5 már a negyedik részével erre a szintre esett, és a jelek szerint még mindig megy lefelé. Ezzel a tempóval az ongoingnak tervezett sorozat egy évet se fog megélni. Kevésbé rossz hír, hogy a szintén nem sok értelemmel bíró Dark Reign: Sólyomszem/Célpont sorozat se tudott 30e olvasónál többet összeszedni, amivel rögtön amúgy az olvasók negyedét veszítette el egyetlen szám alatt.
De ha már nagy nyári események utóhatásainál tartunk, szintén ezen a környéken - igen, nagyon sűrű a 35e-től 25e-ig tartó szakasz - pihengetnek a Final Crisis négy levezető minijének (Escape!, Dance!, Run! és Ink) első számai (amik szerintem hatszor jobbak a DR-miniknél, de ez egyéni vélemény). És ha már fentebb szóba kerültek a Titánok, a tini verzióik még nagyobb bukást szenvedtek el, mint felnőtt társaik, és már éppen csak 30e példány fölött vannak.

A válaszvonal:

Vagyis 20e környéke. Itt... sajnos még mindig itt gyülekezik a Marvel értelmes sorozatainak zöme a DC nem egy kiváló sorozatával együtt, szóval megint nem nagyon tudok semmi konkrétat mondani, mert mindig úgy érzem, rengeteg jó címet ki kell hagynom így is. Van itt minden War Machine v2-től kezdve Secret Sixen és Nován át egészen az eXiles v2-ig és az Agents of Atlasig, hogy csak a töredékét említsem. És mind megint vészesen közel került a 20e-s határhoz, vagy a Moon Knight v5 és a Runaways v3 esetében már alá is esett. Ami talán kicsit megnyugtató lehet ebben a gyászos környezetben, hogy a Dark Horse kiváló Umbrella Academy: Dallasa szépen megcsinálta a 20e-s finist. Várhatjuk mind izgatottan a következő fejezetet ebből a remek sorozatból.

A kicsik:

Hajaj, mit emeljek ki innen... Az IDW-nek továbbra is bejön a G.I.Joe-licenc, a főmini 20e fölött van még mindig, de a többi is szépen teljesít a kisebb kiadók listáját nézve. Ez viszont nem mondható el a Marvel szinte zéró marketinggel megtámogatott Timestorm sorozatáról, de elég sok DC-s sorozat is már a tizenpár ezresek táborát erősíti, például a Strange Adventures is. Ha ez előszele annak, mi vár az Adventure Comics v2-re, akkor a doki öröme igencsak rövidke életű lesz... de a szintén általuk kiadott StarCraft-képregény se váltott ki egymást letaposó tömegek őrjöngését a maga 11e-s nyitóhónapjával. A Resident Evil-minijük meg még siralmasabban áll (bár az magában is siralmas).
Egyetlen halovány jó hír innen, hogy a több díjat bezsebelt egyemberes képregénysorozat, a Mouse Guard második szériájának (igen sokat késett) fináléja 12e példányon zárt, ami azért ahhoz képest, hogy az egészet a rajzolástól a beírásig egy ember csinálja a szabadidejében, nem rossz teljesítmény. Mikor mennek majd el idehaza is ilyen tömegben a szerzői képregények...?

Gyerekrészleg:

Az első rész csodákra képes, ez történt most is a Lockjaw and the Pet Avengers kapcsán, ami 17e páldányával magasan vezeti a gyerekképregényeket. Utána jön az amúgy elég szépen megyegető Wonderful Wizard of Oz, majd végül az első ongoing a csapatból, a Wolverine First Class, ami sajnos most egy elég csúnya esést könyvelhetett el magának. (Roppant érdekes kontrasztot alkot egyébként a listán mellette lévő Crosseddal, ami Garth "Szeretekélvebelezni" Ennis legelmebetegebb agyszüleménye, ami eddig papíron csak megjelent.) A tízezer felettieket pedig az éppen csak ide becsúszó X-Men First Class befejező minije zárja. A sorozat kedvelői viszont ne búslakodjanak, már megjelent a következő széria, az Uncanny X-Men First Class felvezető egyrészese.
A következő nem a DC-től van, hanem, ahogy azt várni lehetett, a Sonic kerek 200. száma segített a sorozaton, és feljött egészen 9000 példányig, amivel megelőzte a 8800-ra visszaeső Tiny Titanst is.
Egy nagyobb lyuk jön ezután, egészen a 214. helyen tanyázó Supergirl: Cosmic Adventures in the 8th Grade-ig, ami legalább nem esett túl nagyot, még mindig 6e példány fölött van. Aztán persze van még egy 5 és félezres Super Friendsünk (érdekesség, hogy a környékén rengeteg Old Man Logan McNiven-borítós reprint található), majd mielőtt áttérnénk a Marvel Adventuresre, bejön még egy új Muppet-mini (Robin Hood), hogy aztán jöjjenek az MA-címek, amikből érdekes módon a Spider-Man és a Super-Heroes estek, viszont az Avengers kicsit erősödött. És a Fantastic Four megint nem jutott be a Top300-ba, szóval egyre jobban kezdek aggódni miatta, mert ez 2500 alatti példányszámot jelent. Amúgy az utolsó helyen is egy gyerekképregény, a Looney Tunes 174. része van. És az obamás Pókember-szám még mindig rajta van a listán, igaz, már csak 279. helyen 3200 példánnyal.

Könyvélet:

És az első helyen a kötetek élén... NEM a Watchmen van. Sem a másodikon. Sem az akárhanyadikon. A Diamondnál valamit nagyon elcsesztek, mert az fizikai képtelenség, hogy az elmúlt sok-sok hónap folyamatos elsősége után ne adtak volna el 427 példánynál többet az egész észak-amerikai kontinensen (ennyi ment el a lista utolsó helyezettjéből, ami amúgy valami független kiadó graphic novelje)
Na de hogy akkor mi van az első helyen? Hát természetesen Alan Moore League of Extraordinarly Gentlemen-szériájának legújabb kötete, a Century 1910, méghozzá a füzetként is meglehetősen szépnek számítandó 36,5e példánnyal. Azért egy nyolcdolcsis prestige-füzethez képest nem is rossz.
A második hely természetesen már eltörpül emellett, ami amúgy a Buffy negyedik tpb-je 8.5e-s eladással. A harmadik hely viszont meglepő, mert azt mutatja, hogy volt közel 5e elszánt és semmitől sem félő ember, aki képes volt húsz dollárt fizetni azért, hogy birtokolhassa Joe Madureira rajzait. Mert hogy nem a történetéért vették meg az Ultimates 3 tpb-t, az is biztos.
Egyebek... elég vegyes innentől a kép, és nincsenek is nagy különbségek. Ami talán érdekes lehet azoknak, akik nem vizslatják folyton a megjelenéseket, de szeretnek köteteket vásárolni, hogy megjelent az Y, the Last Man második HC-ja (tucatjával mennek benne a füzetek), a második Thor v3 HC, az első Superman: New Krypton HC, az új Goon tpb, a Walking Dead első rohadt sok részét magába gyűjtő hatvan dolcsis Compendum TPB, a World War Hulk HC, a második Tiny Titans tpb, és végre-valahára a Magneto Testament HC (ami premiere formátumú, úgyhogy a Marvel tehet egy szívességet...), ami viszont furamód alig fogyott.

Végezetül...
A lista eléggé elkeserítő, és az még jobban, hogy éves összehasonlításban kis híján az ötödével rosszabbul ment a kiadóknak odaát, mint tavaly ugyanilyenkor. Ha ez így megy tovább, elég komoly nyirbálások lehetnek ott is, és akkor fennáll sajnos a veszélye, hogy pont az alsóbb részeken tanyázó és minőségileg kiváló sorozatok fognak áldozatául esni ennek. És még ki tudja, milyen hatása lesz ennek a magyar kiadásokra és az értük kért jogdíjakra...

És persze azoknak, akiknek ennyi nem elég, vagy csak szeretnék megnézni a saját kedvencük nem túl szívderítő helyezését, itt a két lista közvetlen linkje is:
Képregényfüzetek
Képregénykötetek

dr samson

 • Venom
 • ****
 • Hozzászólások: 2095
  • Samson Comics
Re:Helyezések
« Válasz #602 Dátum: 2009. Június 17. - 18:01:14 »
Idézet
Ha ez előszele annak, mi vár az Adventure Comics v2-re, akkor a doki öröme igencsak rövidke életű lesz...
Nézd a jó oldalát: könnyebb lesz majd honosítanom! A Hulkos beszólásért pedig még számolunk... :twisted: Amúgy a G.I. Joe-nak nagyon örülök, de mindjárt megnézem azt is, hogy a BSG és a Star Trek minik, hogy teljesítenek. :D

talgaby

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 13254
  • HálóZsák
Re:Helyezések
« Válasz #603 Dátum: 2009. Június 17. - 18:18:28 »
A Star Trek feltűnt, csak nem írtam, az elég gyengén megy, nem is csodálom, hogy WBZ-n kívül a szkennelők se törik magukat érte, nagyon kispályás lett. Kicsit furcsállom is, hogy egy ilyen franchise ennyire nem megy képregényben.

dr samson

 • Venom
 • ****
 • Hozzászólások: 2095
  • Samson Comics
Re:Helyezések
« Válasz #604 Dátum: 2009. Június 17. - 18:20:36 »
Azért a BSG-nek is elég nagy a franchise-a és az sem megy valami fényesen. Mondjuk ott nem csodálom, mert a legutóbbi Cylon War, meg a mostani Final Five minik iszonyat gyengére sikeredtek, midt grafikailag, mind történetileg is. ellenben azt sajnálom, hogy a Shrapnel, amit mutattam neked, szintén csak valami 3-4000 között van, de mivel már minden számból van Minutemen szkenn, ezért ez már nem számít... ;D Meg alig várom, hogy kiadják tpb-ben és megrendelhessem végre. :oh:

Sepi

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 12470
Re:Helyezések
« Válasz #605 Dátum: 2009. Június 17. - 18:40:07 »
Mondom én, hogy a Hulk sorozatot a variant borítók adják el. A 11-es szám négy borítóval jelent meg, köztük egy nagyon figuratívval, rögtön meg is ugrott a példányszám, a 12-es már csak hárommal jelent meg, máris visszaesett majd egy 10-essel az eladás.

Az eladások esésének meg lesz egy jó oldala, lassan újra az Amazing lesz az élen.

grey gargoyle

 • Thanos
 • ****
 • Hozzászólások: 4363
 • A Komédiás
Re:Helyezések
« Válasz #606 Dátum: 2009. Június 18. - 12:53:23 »
"De a War of Kings is elég aggasztóan menetel lefelé (nem értem az amerikaiakat, a semmiről sem szóló Secret Invasiont vették, mint a cukrot, a sokkal összeszedettebb és jobban megírt War of Kings meg nem érdekli őket... dilisek ezek)."
 Valszeg a reklámnak van köze hozzá, mert a secret warst sokkal jobban hirdették, a war of kings mérsékeltebb reklámkampánnyal megy.

"Rögtön egy Dark Reign: Young Avengersszel indítunk, ami azon kívül, hogy értelmetlen és érthetetlen volt, legalább rosszul is indított."
 Nekem semmi bajom nem volt vele személy szerint (és mások is vannak így vele), szóval ez megint csak a te véleményed.

"És a Fantastic Four megint nem jutott be a Top300-ba, szóval egyre jobban kezdek aggódni miatta, mert ez 2500 alatti példányszámot jelent."
 Itt nem a rendes F4 ongoingra gondoltál ugye?  :o
This is a joke. A real practical Joke.

talgaby

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 13254
  • HálóZsák
Re:Helyezések
« Válasz #607 Dátum: 2009. Június 18. - 14:01:30 »
Nem, az MA F4-re.
Akkor viszont magyarázd már el nekem, hogy a DR:YA-ban:
Kik a főszereplők?
Mit csinálnak?
És mi a fenéről beszéltek végig?
És miért mészárolták le a rablókat, miközben háromszor arról beszéltek, hogy ők nem ölnek.

grey gargoyle

 • Thanos
 • ****
 • Hozzászólások: 4363
 • A Komédiás
Re:Helyezések
« Válasz #608 Dátum: 2009. Június 18. - 14:12:21 »
A főszereplők az ifjú angyalok lesznek, csak kicsit furán vezették fel az első részt. mivel ez egy sorozat, így összességében fog kiderülni, hogy mennyire összerakott a dolog, és szerintem attól hogy ez nem megszokott, még megteszi bevezetőnek.
És azért mészárolták le a rablókat, mert ezek törvényen kívüliek, antiszociális elemek, elferdült értékrendű fiatalok, akik így képzelik el életük hajnalán az igazságtevést.
Szerintem! :)
A helyükben én is megtettem volna.  8)
...lehet. :)
« Utoljára szerkesztve: 2009. Június 18. - 14:14:35 írta grey gargoyle »
This is a joke. A real practical Joke.

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30924
Re:Helyezések
« Válasz #609 Dátum: 2009. Június 18. - 22:52:07 »
A "semmiről se szóló Secret Invasion" az egyik legjobb sztori, amivel a Marvel előjött az utóbbi időben. Még ma is olvastam tie-in sztorikat hozzá, és még azok is nagyon jók voltak.  :nezze:

talgaby

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 13254
  • HálóZsák
Re:Helyezések
« Válasz #610 Dátum: 2009. Június 18. - 23:25:03 »
Vesd össze a roppant bonyolult cselekményvázlatát a War of Kingsben csak eddig történtekkel, és meglátod, Abnett és Lanning hat számba több akciót zsúfolt, mint Bendis az összesbe felvezetésestül.
De amúgy ugyanez igaz a Civil War/Annihilation kettősére. Az előbbi az utóbbi fényében csak óvodások hisztizése. A World War Hulk meg egy nagy csecsemő aprócska dühkitörése a Conquest mellett.
Egyszerűen az űrrészleg olyan szinten alázza minőségben a földi eseményeket, hogy lassan már rossz nézni. Pedig a földiek között is van nem egy kiváló sorozat amúgy. De amint ez az írópáros belendül, valahogy teljesen jelentéktelennek tűnik a mostani nagy Osborn-cselszövés is a galaktikus események mellett.

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30924
Re:Helyezések
« Válasz #611 Dátum: 2009. Június 19. - 00:00:41 »
Igazából a nagy Osborn cselszövés nem tetszik. Már túl jól ismerem a karaktert ahhoz, hogy ilyennek lássam, mert totálisan karakteridegen, amit most csinál. A Dark Reign eddig nemigen tetszik.

grey gargoyle

 • Thanos
 • ****
 • Hozzászólások: 4363
 • A Komédiás
Re:Helyezések
« Válasz #612 Dátum: 2009. Június 19. - 06:44:02 »
meg igazából már unalmas is egy kicsit, hogy akármelyik képregényt olvasom mostanában, osborn mindegyikben feltűnik, hogy ugasson 2-3 mondatot.
This is a joke. A real practical Joke.

dr samson

 • Venom
 • ****
 • Hozzászólások: 2095
  • Samson Comics
Re:Helyezések
« Válasz #613 Dátum: 2009. Június 19. - 08:08:57 »
És persze minden képregényre odanyomják a Dark Reign logót, hogy az ember megvegye őket... :roll: Egy darabig én is olvastam minden ilyen vackot, de most már leszoktam róla, de pl ennek köszönhetően tetszett meg a mostani Vasmeber sorozat. :D

talgaby

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 13254
  • HálóZsák
Re:Helyezések
« Válasz #614 Dátum: 2009. Június 19. - 09:29:12 »
Osborn karaktere most pedig amúgy jó, csak folyton olyan érzésem van, hogy ezt a President Lexben már láthattuk.
Vagy hogy pontosabb legyek, mintha Lex Luthort raknánk a Civil War utáni Vasember helyére, ő is ott volt minden létező sorozatban.
Pici kreativitáshiányt érzek most a Marvel fő eseménysodra mögött. Az egyes sorozatok egész tűrhető színvonalat képviselnek most - nagy csoda, de még Bendisé is - de valahogy ahhoz képest, hogy most van egy nagy koncepció, nem igazán akar előremenni.
Már majdnem olyan, mint a kilencvenes évek közepe.

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30924
Re:Helyezések
« Válasz #615 Dátum: 2009. Június 19. - 18:04:09 »
Osborn karaktere most pedig amúgy jó, csak folyton olyan érzésem van, hogy ezt a President Lexben már láthattuk.
Akkor miért jó?

talgaby

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 13254
  • HálóZsák
Re:Helyezések
« Válasz #616 Dátum: 2009. Június 19. - 18:49:53 »
Mert nem abból áll, hogy Norman Osborn egy Zöld Manó jelmezben röpköd és gonoszan nevet és amúgy nagyon gonosz és nagyon félelmetes és amúgy a szám végére leverjük. Elég radikális lett az átalakítás, de alapvetően jól bánnak a mostani helyzetben vele.
Persze attól még a kinevezése mindig marhaság, és ahányszor szóba kerül, elég kínosan félbe is hagyja az író, a HAMMER valódi neve is lassan a ciki kategória, és már viccelődtek is vele, hogy mennyire nem tudtak kitalálni neki valamit (jó, tudom, nem lesz valószínűleg másfél évig se meg ez a banda, de legalább valami nevet kitalálhattak volna neki... komolyan, ez olyan, mint az Onslaught, csak fordítva), de maga a karakter kezelése jó. Legalább ennyi pozitívum van benne, Tonyt sokkal mostohábban kezelték a kinevezése után. A füzetek felében egy mini-Hitler volt, a másikban meg egy felelősségteljes vezető. Osborn legalább kétség kívül egy tetűláda. :)

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30924
Re:Helyezések
« Válasz #617 Dátum: 2009. Június 19. - 21:27:17 »
Számomra az egyetlen pozitívuma a Harry-vel való kapcsolata. Mint főnök, vagy mastermind, ezerrel sucks.  :drying:
Mellesleg a Zöld Manó nevetéses korszaka lezárult nagyjából a 60-as évek közepén, még Ditkónál.  :) Ahogy megtudta Pókember kilétét, feljebb ugrott abból a kategóriából. Amikor pedig a Hírharsonát megvette, akkor még jóval feljebb.

talgaby

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 13254
  • HálóZsák
Re:Helyezések
« Válasz #618 Dátum: 2009. Június 19. - 21:58:12 »
A Pulse-ban meg mégis így vágták sittre. Szóval erről ennyit.

kaine

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 30924
Re:Helyezések
« Válasz #619 Dátum: 2009. Június 19. - 23:01:03 »
Ja, ott visszaesett.  ;D De hát, sose volt beszámítható. Viszont ott legalább nem Pókember verte agyon, hanem Cage.  :D