Szerző Téma: Tudomány/technika  (Megtekintve 283251 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

balogh44

• Thanos

Todd

• Pókfej
Re:Tudomány/technika
« Válasz #1641 Dátum: 2014. November 14. - 21:15:00 »
Hú most sajnos nincsen időm elolvasni, pedig tutira nagyon vicces lehet.
Azért azt meglestem, hogy hová mutat a forrás, és az spirituális ufo-s honlap is nagyon ígéretes.  :lol:

balogh44

• Thanos
« Válasz #1642 Dátum: 2014. November 14. - 21:55:17 »
A végére megváltozik a véleményed, hidd el. ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #1643 Dátum: 2014. November 14. - 22:40:08 »
Hmm, ez kivételesen egy egészen jól megírt sci-fi-nek is elmenne.
Persze a technikai részek, mint általában minden sci-fi-ben most is totál pontatlanok (méghogy a 28.000 Hz UHF frekvencia  :stupid:).

balogh44

• Thanos
« Válasz #1644 Dátum: 2014. November 14. - 22:46:03 »
Sajnos én elhiszem, hogy nem itt kéne tartanunk technológiailag, ahol most vagyunk, csak sajnos vannak olyan hatalmak, szerveződések, melyek kézben tartják a technikai hozzáférhetőségeket. Nem véletlenül.

Todd

• Pókfej
« Válasz #1645 Dátum: 2014. November 14. - 22:53:41 »
Ebben én is biztos vagyok, a civil technilógia, és a harcászat stb. mindig két külön dolog, de amúgy k-rva magason vagyunk most.
A technikai fejlődés az utóbbi évszázadban eszméletlenül felgyorsult. Szóval azért nem érzem azt, hogy olyan nagyon visszafogná magát az emberiség.
Ja és mikróhullámú adótornyokra, meg ilyenekre, amiket szegény Tesla ingyen energiának hitt (aki amúgy marha nagy koponya volt), gond nélkül tudtak tenni mérőórát.  ;)

Ez viszont mind nem változtat azon, hogy az ilyen forrás nélküli cikkek, nem tekinthetőbbek többnek puszta fantáziálgatásnál.
Ez most kivételesen valóban nem a sírva röhögős kategória volt, mint általában az ilyen ébredők típusú sz*rok, de attól még ez ebben a formában nem hír, nem cikk.

balogh44

• Thanos
« Válasz #1646 Dátum: 2014. November 14. - 23:09:26 »
Az a baj, hogy nem is lehetne hír, mert odáig el se jutna, hála annak a média rendszernek mely mutat valamit az embereknek, azt amit ő akar és úgy ahogy. ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #1647 Dátum: 2014. November 15. - 09:19:29 »
Az a baj, hogy nem is lehetne hír, mert odáig el se jutna...
Ez szerintem nem baj, mert egy tudományos szempontból megbízhatatlan (az elején a nagyfrekvenciás hullámok terjedéséről szóló rész totál pontatlan, semmivel sem értelmesebb techno bla-bla, mint az, amit egy Star Trekben mondanak, onnan tudom, hogy ebből a témából diplomáztam ;)), és amúgy is források nélküli cikk, ne is legyen hír.
hála annak a média rendszernek mely mutat valamit az embereknek, azt amit ő akar és úgy ahogy. ;)
Mármint arra szörnyen szabályozott médiára gondolsz, amiben ez gond nélkül megjelenhet? Mert itt van, le lehetett írni, elolvashattuk, a szerver tulajdonosát nem vitték el a fekete ruhások, és nem is állították le a honlapot.
De amúgy a Discovery, vagy bármelyik (az ilyen honlapoktól egy fokkal komolyan vehetőbb) tudományos csatorna tele van ilyen típusú műsorokkal.
De most őszintén, az emberiség egyetemes tudása szabadon hozzáférhető az interneten, olyan szinten, hogy minden témából lediplomázhatna bárki. Erre a legtöbb ember ezt arra használja, hogy cicás képeket nézegessen. Szerinted ez az emberiség készen áll az antigravitációs autókra, meg házakra??  :lol: Az internetes mobiltelefonra sem áll készen.

Amúgy ez a Teslás téma tök király, ebből miért nem csináltak még valami űber látványos sci-fit, vagy van csak nem tudok róla?
Mondjuk a Tökéletes Trükk jut csak eszembe hirtelen, de az ugye csak érintőlegesen foglalkozik ezzel.

Amúgy ha nem láttad, nézd meg a The 4th kind című filmet, neked tuti nagyon tetszene. Jó kis UFO összeesküvés elmélet, amit végig úgy tüntetnek fel, mintha igaz lenne.
« Utoljára szerkesztve: 2014. November 15. - 09:32:38 írta Todd »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1648 Dátum: 2014. November 15. - 10:17:51 »
Erre a legtöbb ember ezt arra használja, hogy cicás képeket nézegessen.
De hát ha egyszer tök aranyosak? :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #1649 Dátum: 2014. November 15. - 10:27:37 »
Tudom.  ;D Cicák és cicik, ezekkel lehet irányítani a világot.  :lol:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1650 Dátum: 2014. November 15. - 11:25:05 »
*helyeslően bólogat*

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #1651 Dátum: 2014. November 15. - 12:08:24 »
Főleg, hogy a cicának van más értelmű jelentése is. :lol:

De ha már áltudománykodtok, akkor nesztek:

http://index.hu/tudomany/brittudosok/2014/11/13/vegre_megmagyarazza_a_tudomany_miert_nem_tudja_senki_felemelni_thor_kalapacsat/  ;D
« Utoljára szerkesztve: 2014. November 15. - 12:11:13 írta Tom Fireheart »
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #1652 Dátum: 2014. November 15. - 13:04:11 »
Jó volt ez a cikk, köszi. ;)
Tejet kérek! Csokisat!

Todd

• Pókfej
« Válasz #1653 Dátum: 2014. November 15. - 15:15:05 »
Ezen tényleg nevettem, jó volt.  :lol:

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #1654 Dátum: 2014. November 15. - 16:48:23 »

Amúgy ez a Teslás téma tök király, ebből miért nem csináltak még valami űber látványos sci-fit, vagy van csak nem tudok róla?
Mondjuk a Tökéletes Trükk jut csak eszembe hirtelen, de az ugye csak érintőlegesen foglalkozik ezzel.

Tesla egy zseni volt, az az igazi őrült zseni aki századokkal előzte meg a korát, nagyon bírom a csávót, főleg miután 4 oldalas előadást tartottam belőle a suliban ;D

Itt van róla 2 érdekes cikk, amelyek inkább a misztikus mivoltát fogják meg, de nagyon érdekesek érdemes elolvasni, amolyan misztikus életrajz. (Ha nem érdekel az élete csak munkássága ajánlom a második linket.:

http://konteo.blogrepublik.eu/2011/02/23/nikola-tesla-1-0/

http://konteo.blogrepublik.eu/2011/02/23/nikola-tesla-2-0/

A tökéletes trükkről meg annyit, hogy a kedvenc filmem, imádom. A kedvenc színész rendező párosomat szerepelteti, (Nolan&Bale) az egyik kedvenc hobbymról szól (bűvészet). A film zseniális minden mozzanatát tekintve, a forgatókönyv, a szereposztás és a történetvezetés mind elképesztő, az egészet megkoronázzák az olyan részletek mint például korunk legjobb mellékszereplője Michael Caine.  :oh: (Csak azt sajnálom, hogy az alapművet nem olvastam még)

Huh, tehát nekem ez a film a csúcs ;D

Csak hát Tesla tényleges életművéhez nem tesz hozzá sokat, azonfelűl hogy a történetben jelentős a szerepe.
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Ju

• Pókfej
« Válasz #1655 Dátum: 2014. November 15. - 17:23:33 »
A technikai fejlődés az utóbbi évszázadban eszméletlenül felgyorsult. Szóval azért nem érzem azt, hogy olyan nagyon visszafogná magát az emberiség.

Ja, és szociológiai szempontból ezzel a sebességgel sem tudunk mit kezdeni, az emberek nagy része kb 10 évente teljesen átképeztethetné magát, hogy ne maradjon le. :)

Tudom.  ;D Cicák és cicik, ezekkel lehet irányítani a világot.  :lol:
Igen, ezt tapasztalom is. :lol: Nem a cicás részt. :)

balogh44

• Thanos
« Válasz #1656 Dátum: 2014. November 15. - 19:29:50 »

Tesla egy zseni volt, az az igazi őrült zseni aki századokkal előzte meg a korát, nagyon bírom a csávót, főleg miután 4 oldalas előadást tartottam belőle a suliban ;D

Itt van róla 2 érdekes cikk, amelyek inkább a misztikus mivoltát fogják meg, de nagyon érdekesek érdemes elolvasni, amolyan misztikus életrajz. (Ha nem érdekel az élete csak munkássága ajánlom a második linket.:

A tökéletes trükkről meg annyit, hogy a kedvenc filmem, imádom. A kedvenc színész rendező párosomat szerepelteti, (Nolan&Bale) az egyik kedvenc hobbymról szól (bűvészet). A film zseniális minden mozzanatát tekintve, a forgatókönyv, a szereposztás és a történetvezetés mind elképesztő, az egészet megkoronázzák az olyan részletek mint például korunk legjobb mellékszereplője Michael Caine.  :oh: (Csak azt sajnálom, hogy az alapművet nem olvastam még)

Csak hát Tesla tényleges életművéhez nem tesz hozzá sokat, azonfelűl hogy a történetben jelentős a szerepe.

Jó kis cikk! ;)

Todd

• Pókfej
« Válasz #1657 Dátum: 2014. November 17. - 11:32:53 »

Szerintem is nagyon jó cikk volt, habár számomra a természettudományos részében nem volt túl sok újdonság, de a személyéhez és a természetfeletti képességeiről kapcsolódó különféle legendák, valóban tök érdekesek.

Carnor

• Vízember
  • *
« Válasz #1658 Dátum: 2014. December 03. - 20:37:28 »
sziasztok, egy olyan kérdésem lenne ,hogy mai unalmas info órán egy haverommal elkezdtünk inkább cmd-zni , és felmerült a kérdés hogya shutdown parancsot át tudjuk-e küldeni más gépre? de végül elkanyarodtunk tôle és csináltunk egy messengert, amivel az volt a baj hogy ip alapján működött így nem volt jó. Esetleg ha fentiek közül bármelyikre tudtok működô megoltást azt megköszönném. :)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1659 Dátum: 2014. December 03. - 20:43:39 »
PsExec. Remote shutdownnak amugy szerintem jogosultsagi akadalyai lesznek.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?