A bibliai történetek képregényes adaptációja nem hülyeség, feltéve hogy hű marad az alapműhöz és nem túloz. Ahogy látom, a rajzok is elég jók. Viszont "szuperhős" adatlapokat nem kéne gyártani, mert nagyon komikusan hatnak.
Majd belenézek én is egy Alexandrában.
Látom, egyben is meg lehet rendelni, díszdobozos változatban, illetve vannak kapcsolt termékek is. Elég profin nyomják.
Nekem az ugrott be, hogy mennyit mondjuk azt, hogy a problémát ott kéne keresni, hogy a Biblia, mint a filozófia megfogalmazása, nem elég modern és nem tudja megszólítani a mai embert.
Azért vannak próbálkozások, például az ATV-n megy a Vidám Vasárnap, ami egy kimondottan fiatalos, modern hangulatú "istentisztelet" - vagy inkább ismeretterjesztő prédikáció - amit zenés-énekes koncert vezet fel (vallásos dalokkal természetesen).
Amúgy pár napja engem is megtaláltak a hittérítők, megállítottak az aluljáróban. Zsidók Jézusért gyülekezet, életemben nem hallottam még róla.
Nem is az a baj velük, hogy megállítanak és szórólapot osztogatnak, hanem az, hogy ha leállsz velük beszélgetni, akkor elkezdenek hosszan prédikálni, bele sem gondolnak, hogy a járókelőknek esetleg fontos dolguk lenne. De legalább a srác nem volt túl erőszakos, amikor jeleztem, hogy dolgom van és mennem kell, akkor nem tartott fel tovább.