Szerző Téma: Képregényrajzfilmek  (Megtekintve 283791 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Comicboy

 • Skorpió
 • ***
 • Hozzászólások: 1567
 • Pókember rajongó
Re:Képregényrajzfilmek
« Válasz #3500 Dátum: 2017. Március 09. - 20:24:33 »
Lehet hogy láttátok már, de én csak mostanában találtam rá. Kimondottan jól összegzi az én gondolataimat is. ;D

"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Raisu

 • Traveller
 • ***
 • Hozzászólások: 1344
Re:Képregényrajzfilmek
« Válasz #3501 Dátum: 2017. Március 09. - 23:20:31 »
Zseniális. Kár, hogy az emberek csak azt veszik észre, hogy gagyi az animáció, meg hogy hányós-fingós viccek vannak benne, pedig általában nagyon is jó a humora. Hm, az mondjuk vicces lesz, ha több évada lesz, mint a régi Teen Titansnek. :D

VTomi

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 6418
Re:Képregényrajzfilmek
« Válasz #3502 Dátum: 2017. Március 31. - 22:08:15 »
Meg akartam nézni a Ghost in the Shell eredeti animét. Tudtam, hogy van belőle több, második rész, sorozat, egy 2015-ös változat, úgyhogy gondosan az 1995-öst szedtem le. Hát nem vaalmi ízléstelen 3D animációra van cserélve rögtön az első jelenet? Mi ez? Valami "georgelucasos" belenyúlkálás?

Todd

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 10492
Re:Képregényrajzfilmek
« Válasz #3503 Dátum: 2017. Május 03. - 12:59:38 »
Fogalmam sincs, én csak eredeti formájában láttam. Úgy nagyon jó.

Animékről jut eszembe, én most a Totorot néztem meg.
Ez baromi szép, és szomorú volt egyszerre.

Sepi

 • Adminisztrátor
 • Pókfej
 • *
 • Hozzászólások: 11911
Re:Képregényrajzfilmek
« Válasz #3504 Dátum: 2017. Június 09. - 22:12:09 »
Megnéztem a Lego Batmant. Egyszerűen hatalmas!  :D Rengeteg nagy poén van benne, és rengeteg apró is, nagyon jól kiparodizálja a filmeket és a képregényeket.  ;D Mindenkinek tudom ajánlani.  :brow:

Vorador

 • Rózsa
 • *
 • Hozzászólások: 95
Re:Képregényrajzfilmek
« Válasz #3505 Dátum: 2017. Június 12. - 18:40:28 »
Megnéztem fél évadot a Young Justice-ból és nagyon tetszik.
- Szép a grafikája, tetszik a stílus és az animáció is.
- Bírom a karaktereket, jó köztük a dinamika és az egyedi kis dolgaik (pl. Robin mindig eltűnik bevetés közben, Kid Flash folyton eszik, Miss Martian "Hát persze, Megan!" beszólása).
- A harcok látványosak és szépen kidomborodnak benne a karakterek egyedi képességei (pl. Megan alakváltással megtéveszti az ellenfelet, Robin mindent meghackel, Superboy tör-zúz, Aqualad higgadt és taktikus).
- Pont jó a humor, nem viszik túlzásba és nem erőltetett, mint pl. a második Avengers filmben.
- Bár a fősztori még nem nagyon bontakozott ki, de az egyes részek eseményei is nagyon érdekesek (pl. Speedy átvedlése Vörös Íjásszá, Superman és Superboy viszonya) és ötletesek (pl. a csapat amnéziásan kezdi az epizódot).
- Tetszik, ahogy ügyelnek az apró részletekre, pl. Artemis belepottyan a tengerbe és később látjuk, ahogy kiönti a tegezéből a vizet.

Ajánlom mindenkinek, bár valószínűleg még csak én nem láttam. :) Alig várom, hogy ma este is lenyomjak belőle pár részt. :)

*

Van valami Young Justice játék, azt próbálta valaki? Jó?
Képregény létezik?

BuB

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 6858
Re:Képregényrajzfilmek
« Válasz #3506 Dátum: 2017. Június 13. - 20:42:09 »
Na, még egy megtért emberke.  :D

Van egy Tie-in comicsa, ami valamilyen szinten kapcsolódik a sorozathoz, van hogy pont az adott rész előtt játszódik, van hogy a rész utózengéje játszódik benne. Bár nem olvastam őket, csak átlapoztam, de lehet érdemes vele egy próbát tenni.
Van vmilyen játéka is, de ahhoz még nem volt szerencsém.

És mázlidra, jövőre jön a 3. évad, neked nagyon nagy mázlid van, nem kell majd 4 évet várni a folytatásra, mint nekünk  ;D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Comicboy

 • Skorpió
 • ***
 • Hozzászólások: 1567
 • Pókember rajongó
Re:Képregényrajzfilmek
« Válasz #3507 Dátum: 2017. Június 13. - 22:38:59 »
+1 amit BuB mondott, megértjük ha tetszik, mert az útobbi jópár év legjobb képregényrajzfimjéről van szó. (nekem a kedvencem)
Ha végzel az első évaddal ajánlom a másodikat is, az pár évvel az első után veszi fel a fonalat de nagyon szorosan kapcsolódik az első évad eseményeihez. Visszatér a régi szereplőgárda, kiegészülve új karakterekkel. Ha az első évad tetszett akkor a második is garantáltan fog. ;)
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Vorador

 • Rózsa
 • *
 • Hozzászólások: 95
Re:Képregényrajzfilmek
« Válasz #3508 Dátum: 2017. Június 14. - 16:30:39 »
Na, haladtam pár résszel a Young Justice-ban. Az erős kezdés után... még jobb lett a sorozat. :)

Tetszik, hogy folytonosság van a részek között, nem felejtődik el, ami pár résszel korábban történt. Pl. az egyik epizódban a csapat birtokába jutott Nabu maszkja, ami azóta már 2x is előkerült, nem csak ott porosodik a polcon a szuvenírek között, hogy aztán soha többet ne beszéljenek róla. Vagy Kid Flash eltörte a kezét és a következő részre nem felejtődött el a sérülés, hanem több részen keresztül be volt gipszelve.

Elég komoly dolgok is előjöttek, amikre nem is számítottam. Pl. Miss Martian és Superboy csókolóztak, csakhogy éppen a Terror ikrek alakját viselték, szóval a külső szemlélő azt látta, hogy testvérek smárolnak egymással. Egyszerre volt nagyon vicces és meghökkentő. :) Vagy nagyon nyomasztó atmoszférája volt annak a jelenetnek, melyben kiderül, hogy az ellenfél megölte a saját húgát. Azért ez a Young Justice már egészen más szint, mint azok a szuperhősös sorozatok, amiket régebben láttam szombat-vasárnap délelőttönként. A DC egész estés rajzfilmjeiben már láttam hasonló színvonalat, de sorozatban még nem. Mondjuk sok éve nem néztem képregényes sorozatot, szóval simán lehet, hogy van más jó is.

Eddig a két kedvenc részem az egymással összefüggő Failsafe és Disordered.


SPOILER!


A Failsafe-ben egy idegen invázió indul a Föld ellen és hullani kezdenek a hősök. Már az elején biztos voltam benne, hogy ez valami kamu, What If rész vagy ilyesmi, mert ha az első percben meghal Superman, Batman, Zöld Lámpás, stb., az nyilvánvalóan nem a valóság. Kicsit húztam is a számat, hogy milyen ratyi rész ez, hogy ilyen átlátszó trükkel mégis kit akarnak megtéveszteni a készítők? Aztán részben igazam lett, természetesen valójában nem halt meg senki (tréning szimuláció volt), de az igazi csavart még csak nem is sejtettem. A kölykök úgy vágtak bele a szimulációba, hogy tudták, hogy nem igazi, amit látnak, ám a felétől Miss Martian telepátiájának hatására már valóságként élték meg a történteket. Igazán zseniális forgatókönyvet írtak a résznek: az elején rájön a néző egy nyilvánvaló csali trükkre ("Jaj, hát ezek nem is haltak meg, engem akartok átverni?"), aztán elégedetten hátradől és nem számít további csavarra. Közben pedig az epizód igazi aduásza az, hogy a kölykök úgy élik át mentoraik és barátaik elvesztésének teljes súlyát, hogy ehhez senkinek nem kellett meghalnia, de a hatás egyforma. A zárójelenetnél szinte nyelni sem tudtam, nincs semmi happy end vagy feloldozás, csak állnak a főhősök megzuhanva, Megan zokog és vége. Ez a kis 20 perces rész sokkal erősebb élmény volt, mint a képregényes filmek többsége.

Aztán az egészet megfejelték egy szuper folytatással (Disordered), melyben az ifjak egyenként elbeszélgetnek Fekete Kanárival az őket ért traumáról. A rész két képregény keverékére emlékeztetett: Peter David X-Faktorjának azon részeire, melyben a csapattal hasonló módon elbeszélgetett egy pszichológus, illetve Mike Carey Age of X crossoverjére, mely után a szereplőknek szintén valódinak hitt, de nem létező események lelki hatásával kellett szembenézniük. A Kanári előtti megnyílásuk hatására még közelebb kerültek hozzám az addig is igen kedvelt ifjú ligások és olyan mélységet nyert a karakterük, amire soha nem gondoltam a sorozat kezdetekor. Megint csak azt tudom mondani, hogy ehhez képest a mozifilmek szereplőinek többsége nevetségesen egysíkú, üres papírmasé személyiség. Miket is hallunk? Pl. Robin részben meghasonlik Batmantől, és ráébred, hogy nem tud és nem is akar mindenben olyan lenni, mint példaképe. Superboy felfedi, hogy riasztó módon társai halálakor nem gyászt érzett, hanem életében először békét. Aqualad szívesen átengedné a csapat vezetését másnak, de végigelemezve a többieket rájön, hogy továbbra is neki kell cipelnie ezt a terhet. Megan tartani kezd a saját erejétől és bizonytalansága a beszélgetés közben is megnyilvánul: akaratlanul színt vált a bőre. Artemis próbál kemény és logikus lenni ("Én meghaltam a szimuláció elején, ezért kimaradtam az egészből, nincs szükségem erre a beszélgetésre."), de kibukik, hogy enélkül is vannak problémái. Kid Flash meg tagad és a viccei áthatolhatatlanabb falat képeznek Kanári számára, mint Artemis hidegsége. Kicsit olyan, mint Guido az X-Faktorból, aki a fájdalmát viccek mögé rejti még a barátai előtt is. Sőt, főként a barátai előtt. Szerintem nem véletlen, hogy pár résszel később Kid Flash kap egy szóló epizódot, amiben a nézők (de nem a társai!) betekintést nyernek a poénkodások mögé.


Mély elismerésem a sorozat készítőinek.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Június 14. - 16:32:24 írta Vorador »

Comicboy

 • Skorpió
 • ***
 • Hozzászólások: 1567
 • Pókember rajongó
Re:Képregényrajzfilmek
« Válasz #3509 Dátum: 2017. Június 15. - 00:38:21 »
És ezt még tudják fokozni... ;)
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Vorador

 • Rózsa
 • *
 • Hozzászólások: 95
Re:Képregényrajzfilmek
« Válasz #3510 Dátum: 2017. Június 15. - 16:54:17 »
Hoppá, tegnap este is olyan rész jött, amitől leesett az állam (21 - Image).


SPOILER!


Őszintén bevallom, e rész előtt nem gondolkodtam el rajta, hogy Miss Martian arca miért teljesen emberi (a zöld színtől eltekintve), és miért nem olyasmi, mint Martian Manhunteré. Annyira passzolt a kedves, vidám, kissé szétszórt természetéhez a csinos tinilány külső, hogy elsiklottam afelett, hogy különbözik a megjelenése a nagybátyjáétól. Ennek megfelelően brutális hideg zuhany volt az epizód.

Már az elején feltűnnek a baljós jelek, amikor Megan a szobájában egy videót néz, amiben a hasonmása szerepel és elhangzik tőle a jellegzetes gesztusa ("Hát persze, Megan!") Ráadásul, amikor egyedül van, Miss Martian nem a "valódi" zöld színét viseli, hanem normál emberit és csak mások előtt zöldül be. Nem úgy tűnik, hogy a lány elfogadta volna önmagát...
Később egyértelműen tisztázódik, hogy Megan egy régi sorozat tini főhősnőjéről másolta külsejét és kissé egészségtelen mértékben hasonul idoljához. Pl. a sorozatbeli Megan barátjának neve Conner és így már rögtön érthető, hogy korábban Miss Martian miért ezt a nevet javasolta Superboynak, aki az első perctől tetszett neki. Persze meg lehet érteni szegénykét, mert nehéz gyerekkora volt, és a sorozat epizódjai reményt adtak neki, mert az látta, hogy Megan problémái végül 22 perc alatt mindig megoldódnak.
Végül Psimon hatására meglátjuk Megan igazi alakját, ami szó szerint egy szörnyeteg. Nem csoda, hogy Megan kétségbeesésében bármeddig elmegy, hogy ne derüljön ki a titka, még saját társait is KO-zza telepatikusan, mielőtt meglátnák. Psimon legyőzése után a csapat kérdőre vonja, hiszen látták a sorozatot, de Megan nem vallja be az igazságot. Kitárulkozik ugyan, hogy miért fontos számára a Megan széria, de igazi alakjaként nem a szörnyeteget fedi fel, hanem valami olyasmit, ami nagyjából Martian Manhunter női változata. Ezzel viszont zsarolhatóvá válik Queen Bee által, aki tud a szörnyformájáról, szóval biztos lesz még ebből dráma...
A nagyon súlyos főszál mellett szinte el is felejtődik, hogy Beast Boy eredetsztoriját is megkaptuk, pedig szerintem már önmagában az is egy tök jó rész lett volna, ha csupán a Beast Boy vonal szerepel benne. A vérátömlesztést nagyon kreatív magyarázatnak találtam arra, hogy Garfield bőre miért zöld és miért alakváltó (mármint gondolom idővel az lesz).

Egy dolog nem volt teljesen tiszta az epizódban: Megan valami mutáns a marsiak között és azért ilyen torz szörnyeteg az igaz alakja? Vagy minden marsi valójában így néz ki, szóval Martian Manhunter is, és neki is csak álca a szokásos kopasz, zöld külseje?
« Utoljára szerkesztve: 2017. Június 15. - 16:56:53 írta Vorador »

BuB

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 6858
Re:Képregényrajzfilmek
« Válasz #3511 Dátum: 2017. Június 15. - 19:32:52 »
Igen, valami ilyesmi alakja van Joonak is, vagyis valszeg ilyesmi alakja van, mivel őt nem igen fogjuk eredeti alakjában látni, de lesz egy másik zöld marsi akit viszont igen.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Raisu

 • Traveller
 • ***
 • Hozzászólások: 1344
Re:Képregényrajzfilmek
« Válasz #3512 Dátum: 2017. Június 15. - 20:03:45 »
Dehogy ilyen minden marsi, vannak zöld marsiak, meg vannak fehér marsiak (meg sárgák), és hát nem nagyon szívlelik egymást. Arra már nem emlékszem, hogy a YJ-ban kitérnek-e arra, hogy voltak háborúk a két faj között (asszem, nem), de pl. a Supergirlben igen (ott a fehér marsiak irtották ki a zöldeket, kivéve J'onnt).

Vorador

 • Rózsa
 • *
 • Hozzászólások: 95
Re:Képregényrajzfilmek
« Válasz #3513 Dátum: 2017. Június 15. - 20:49:13 »
Aha, szóval ezért ijedt annyira meg Megan egy pillanatra, amikor Kanárival beszélgetett és az megjegyezte, hogy elfehéredett. Aztán Megan végignézett magán és megnyugodott, hogy "Ja, emberi fehér."

Comicboy

 • Skorpió
 • ***
 • Hozzászólások: 1567
 • Pókember rajongó
Re:Képregényrajzfilmek
« Válasz #3514 Dátum: 2017. Június 15. - 21:19:48 »
Erre még ki fog térni a sorozat is, csak légy türelemmel ;D
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

Vorador

 • Rózsa
 • *
 • Hozzászólások: 95
Re:Képregényrajzfilmek
« Válasz #3515 Dátum: 2017. Június 19. - 18:05:35 »
Végeztem a Young Justice első évaddal és belevágtam a másodikba.


Spoiler következik.


A sorozat az 1. évad vége felé is tudta tartani az addigi színvonalat, sok érdekesség volt az utolsó részekben is, pl.
- Superboy félig emberi származásának felfedése és addikciója a "shieldekhez".
- Az Insecurity című rész, melyben a volt segédek (Kid Flash, Vörös Íjász, Aqualad) és Artemis üldözik a gonosztevőket, miközben megy a megtévesztés és csak úgy repkednek a nyomkövetők. :)
- A nagy leleplezés, amikor szó szerint a fél csapat felfedi, hogy milyen csontvázat rejteget a szekrényben. :)
- Az évadzáró rész tetszett, de lehetett volna dupla hosszúságú. Nem azt mondom, hogy összecsapott, mert nem az, de nagyon pörgősen, gyorsan lement és szerintem jó lett volna, ha a JLA elől kicsit tovább kell menekülniük a kölyköknek, tovább tart a visszavágó, több idő marad a levezetésre, epilógusra.


A 2. évad 5 éves váltása kezdetben nem tetszett, mert még pár évadot szívesen néztem volna a főhősöket fiatalon. Úgyis olyan hamar felnőnek a gyerekek, nem kell még ilyen 5 éves ugrással siettetni. :) Másrészt ezek a nagy időkihagyásos folytatások általában nem érik el a kívánt hatást, pl. az X-Menben is volt egyszer olyan, hogy egyik számról a másikra 6 hónapot előreléptek a sztoriban és csak kuszaság lett belőle. De pl. az első Titkos háború esetében meg elég érdekes volt, szóval reméltem, hogy a Young Justice is az utóbbira fog ütni. Miután túltettem magam a kezdeti meglepődésen, hogy hirtelen a fél csapat helyébe új arcok kerültek, részről-részre egyre jobban élvezem a sorozatot.
- Egyes szereplőkről egyelőre semleges a véleményem (Dongó, Wonder Girl), ők még nem bontakoztak annyira.
- Batgirlt szeretem, vicces, okos, csini, stb. http://i.imgur.com/T38SGBZ.jpg Amikor az 5. részben megláttam ezt a fejet, akkor kifejezetten az egyik kedvencem lett. :) Kíváncsi leszek, hogy ő Barbara vagy kicsoda, azt hiszem, még nem mondták a civil nevét.
- Blue Beetle menő, már a JLA vs Teen Titans és a Judas Contract rajzfilmekben is bírtam, és itt még humorosabb a "bogarassága". Pl. az egyik részben egy teljesen hétköznapi ember fellöki, mire a szkarabeusza megszólal: "Támadást érzékelek, ellencsapás, aktiválom a PLAZMAÁGYÚT." Van gondja a srácnak a kordában tartásával, azt idézte fel bennem, ahogy Peter Milligan Toxin minijében a főhősnek mindig vissza kellett fognia a szimbiótáját.
- Beast Boy színre lépésére számítottam az első évad fantasztikus "Image" része óta és nem kellett csalódnom. Mióta legutóbb láttuk, szegényke elárvult. Remélem, hogy jó ideig nem fogja újabb tragédia érni, a fiatal, naiv optimizmusa és jókedve hiányozna a sorozatból.
- Impulzust csak egy részben láttam, de hát ott atomjó volt, amilyen szövegeket lenyomtak - nem hiába, PAD írta az epizódot. :) Amikor Flash és Impulzus két oldalról megfogják Kid Flasht és úgy rohannak vele, az meg dörmög magában, hogy "Milyen megalázó.", meg ilyenek. :)
- Aqualad esetében kicsit gyanús volt a pálfordulása. Azt gondoltam, hogy ez vagy valami trükk vagy ha tényleg gonosz lett, akkor béna az egész szál. Annyira tisztességes, hűséges embernek tűnt az első évadban, hogy nem tartottam lehetségesnek, hogy hihető indokot találjanak ki a gonosszá válására. Szerencsére már kiderült az igazság és nem kellett csalódnom benne. Viszont nagyon hihetően játssza el, hogy áttért a sötét oldalra, totál hideg és vészjósló a jelenléte.
- Nagyon erős, ahogy Vörös Íjászt felemésztette a Fürge utáni, hiábavaló kutatása. Igazán sajnálatra méltó, ahogy nem képes megbirkózni azzal, hogy csak egy klón és még a barátait is eltaszítja magától.
- Lagoon Boyt utálom. Minden mondata és megnyilvánulása szörnyen idegesít. Ennek oka valószínűleg nagy részben az, hogy Megan vele van Superboy helyett. Róluk majd később.

« Utoljára szerkesztve: 2017. Június 19. - 18:09:36 írta Vorador »

BuB

 • Pókfej
 • *****
 • Hozzászólások: 6858
Re:Képregényrajzfilmek
« Válasz #3516 Dátum: 2017. Június 19. - 20:17:43 »
Nekem meg épphogy különleges volt az 5 éves ugrás, az ilyen idő részek mindig magukban hordozzák a sokkal több sztori lehetőséget, meg hát, a nézőben ott lesz végig, hogy te jó ég, mi történt ezzel, azzal.
Na és nekem Tim Robin a kedvencem, így még jobban örültem neki.  :D

Egen, az Impulzusos rész hatalmas, majdnem az a kedvencem ebben az évadban.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Vorador

 • Rózsa
 • *
 • Hozzászólások: 95
Re:Képregényrajzfilmek
« Válasz #3517 Dátum: 2017. Június 19. - 20:31:16 »
Na, akkor Megan és Superboy.

Megan a kezdetektől a kedvenc karakterem volt a sorozatban, Superboy pedig fokozatosan vált a másik kedvencemmé. Nyilván örültem, hogy egy párt alkotnak és a második évad elején eléggé húztam a számat, hogy miért kellett őket szétválasztani. Kezdetben azt hittem, hogy azért szakítottak, mert Megan félrekúrt a halsráccal és némileg esett a szememben. Aztán a 7. részben megértettem, hogy Megan bűne még ennél is nagyobb...
Eközben Superboy igazi tragikus hőssé, erkölcsi óriássá lett. A széria elején csak egy forrófejű, sértődékeny, dühös kölyök volt, aki a fizikai erejével rendezte a problémáit. Ám ahogy teltek a részek, egyre nyilvánvalóbb lett, hogy őt is átjárja a Supermanre jellemző lelki nemesség, egyfajta példamutató, nagybetűs jóság. Nézzünk példákat:
- A legnagyobb gyötrelme volt, hogy nem ér fel Supermanhez, nem rendelkezik a képességeivel. Luthor a létező legnagyobb csábítással próbálta fauszti alkuba csalni: a kriptoniak minden erejét, a kiteljesedést kínálta Superboynak. Conner belekóstolhatott a hatalomba, már-már függő lett tőle, de végül önszántából úgy döntött, hogy lemond a legnagyobb vágyáról és a nehéz, de tisztességes ösvényt választja. Ráadásul utána soha nem panaszkodott, hogy "Jaj, milyen nehéz volt lemondani mindenről, milyen jó lenne repülni, mi mindent feladtam értetek."
- Amikor Megan a kopasz, zöld "igazi" alakjában mutatkozott előtte, akkor Superboy azt mondta, hogy miatta nem kell álcáznia magát. Ez is nagyon szép gesztus, de utólag kiderül, hogy Superboy valójában még ennél is elfogadóbb volt, hiszen...
- ...ekkor már tudta, hogy Megan igazi alakja sokkal rosszabb, egy igazi szörnyeteg. De nem cseszte le, hogy miért hazudik a többieknek és neki, nem is szólti, hogy tudja az igazságot. Superboy úgy gondolta, hogy nem akarja sürgetni Megant és kivárja, hogy a lány majd magától felfedje szörnyalakját, amikor úgy érzi, hogy felkészült.
- Még azután sem gyűlölte Megant, hogy az telepatikusan megpróbálta manipulálni az elméjét. Pl. törődött vele, figyelmeztette, hogy legyen óvatos, hálás maradt neki, amiért anno többnek látta, mint egy kitenyésztett fegyvernek, stb. Amikor kérdezte tőle valaki, hogy miért szakítottak, akkor sem hordta el mindennek, hogy "Az a ribanc megpróbálta átírni a gondolataim", nem is hibáztatta, inkább a jó dolgokra emlékezett.
- A 7. részben van egy másfél perces beszélgetés, ami szerintem a 2. évad eddigi fénypontja. Itt tudjuk meg, hogy Superboy és Miss Martian miért szakítottak valójában. Megan ugyanis elég brutálisan használta az ellenségeken a telepatikus erejét, és úgy facsarta ki elméjükből az információkat, hogy az áldozatai utána nyáladzó, katatón állapotba kerültek. Nekem ezzel még nem igazán lenne bajom, ha szükség van az infóra mások megvédése érdekében, akkor nehogy már a bűnözők elméjéért aggódjunk. De itt látszik, hogy Superboy mennyire Supermanre üt, és ő is az a fajta idealista, nemes hős, aki még az ellenfelek bűnei ellenére is tiszteletben tartja a jogaikat. És nem köpte be Megant Nightwingnek, Batmannak, a Marsbéli Vadásznak vagy másnak, mert bízott benne, hogy a lány miatta hajlandó lesz megváltozni. Hát nem éppen... Megan hálából megpróbálta titokban telepatikusan kitörölni Superboy ellenérzéseit az agresszív módszereivel kapcsolatban, de lebukott. Ezután olyan mondatok következnek Superboytól, amit muszáj beidéznem, gyönyörű és szívszorító gondolatok:
"Azt hitted, hogy nem ismerem fel az érintésed az elmémben azok után, amit együtt átéltünk? Nem tudtad, hogy mit jelent számomra az az érintés? Hogy voltál képes így... megrontani? Hazudtam magamnak, helyettesíthető voltam."

https://www.youtube.com/watch?v=aJT5WEd6qq4


Milyen kíméletlennek, érzéketlennek kell lennie Megannek, hogy ily módon próbálja manipulálni a szerelmét? Ráadásul Superboyt úgy teremtették, hogy telepatikusan egy engedelmes, érzelemmentes fegyvert próbáltak képezni belőle, szóval ezen szörnyű emlékekre tekintettel az esetében külön súlyosító körülmény, hogy az elméjével babrálnak. És pont az a nő, akiben teljesen megbízott és minden problémájával együtt elfogadott? Még szép, hogy felismerte, amikor Megan az agyával próbált babrálni, hiszen az érintése az elméjében addig szó szerint mindent jelentett számára. Amikor korábban megkérdezték tőle, hogy meddig voltak együtt, akkor látszott rajta, hogy belül meg van törve, miközben azt mondja: "Mióta csak élek." (Tényleg, gyakorlatilag aznap találkoztak, amikor kilépett a hibernációs tartályából.) És Megan képes volt Superboy világának egyik alappillérét, ezt a lágy szellemi érintést, a bizalom és szeretet megnyilvánulását kifordítani önmagából, és erőszakká, uralommá változtatni. Ugyan nem járt sikerrel, de már maga a próbálkozás is elég volt, hogy tönkretegyen egy embert. Aztán annyi tapintat se volt benne, hogy az elég gyorsan összeszedett új barátjával ne Superboy orra előtt enyelegjen, miközben az még mindig miatta gyötrődik.


***

Kérdés: ha egy sorozat ilyen jó, akkor miért szűnt meg? Miért kellett ennyit várni a 3. évadra? Nem tudom elhinni, hogy ne lett volna jó a nézettsége. Mit néznek, ha nem ezt? Vagy csak nem igazán találkozott a célközönségével a Cartoon Networkon egy olyan rajzfilm, amiben a fentihez hasonló mélységű gondolatok, dráma van? Magyarán túl jó volt?
« Utoljára szerkesztve: 2017. Június 19. - 20:33:46 írta Vorador »

Raisu

 • Traveller
 • ***
 • Hozzászólások: 1344
Re:Képregényrajzfilmek
« Válasz #3518 Dátum: 2017. Június 19. - 21:19:00 »
Kérdés: ha egy sorozat ilyen jó, akkor miért szűnt meg? Miért kellett ennyit várni a 3. évadra? Nem tudom elhinni, hogy ne lett volna jó a nézettsége. Mit néznek, ha nem ezt? Vagy csak nem igazán találkozott a célközönségével a Cartoon Networkon egy olyan rajzfilm, amiben a fentihez hasonló mélységű gondolatok, dráma van? Magyarán túl jó volt?
Nem vették a sorozathoz gyártott játékokat.

Vorador

 • Rózsa
 • *
 • Hozzászólások: 95
Re:Képregényrajzfilmek
« Válasz #3519 Dátum: 2017. Június 20. - 19:47:04 »
Remélem, ha a Netflixen lesz az új évad, akkor ez a játék hülyeség már nem lesz befolyásoló tényező.