Az elmúlt másfél napban leültem a TV elé, és végignéztem az elejétől a végéig a Rejtély (Fringe) című sorozat első évadát. Eleinte én is csak legyintettem, a sok áltudományos dolgon, amit az alkotók képesek voltak belevenni a sorozatba. Egy gagyi X-Akták utánérzést keltett az egész. Sok helyen megmosolyogtató volt, ahogy azt már az első két rész után kifejtettem. Viszont ha ettől eltekintünk, és egyben nézzük a sorozatot, akkor azt kell hogy mondjam, nagyon jó kis sorozat. Rájöttem, hogy nem kell a valóságalapját keresni a sorozatnak, hiszen nem is az a célja (példának a Star Treket tudom felhozni, mert az is jó sorozat, és a techno-blablát leszámítva is lehet élvezni). Ez nem egy tudományos tényeken alapuló sorozat, hanem egy színtiszta sci-fi, thillerrel keverve. Nagyon sok apróság egyben nézve tűnik fel az embernek, amin ha csak heti egyszer néz egy részt, könnyen átsiklik a néző. A történetek bár részenként teljesen különállónak vélhetjük, fontos részei egy nagyobb eseménynek. Nagyon pontosan és jól fel van építve a cselekmény. Minden apróság idővel értelmet nyer. Tehát nem is kívánhatna többet az ember egy sorozathoz. És hogy ismét említsem a Star Treket, az első évad utolsó részében, a végén a nyomozónő eljut ahoz a személyhez, akit már az első rész óta emlegetnek, és akihez folyamatosan vezetnek a szálak. És ezt az illetőt nem más alakítja, mint mindenki kedvenc Spockja, Leonard Nimoy.
Suma-sumárum, elsőként védem meg a sorozatot, holott elsőként kezdtem el szapulni. Nagyon jó sorozat, de ajánlatos egyben nézni, mert úgy sokkal jobban átlátható. Mindenkinek csak ajánlani tudom.