Naná. Vannak olyan elborultak mint a filmbe bekerültek?
Összesen kettő van.
Esetleges spoilerek:Az első bemutatja, hogyan került Ali Larter a főnöknője helyett a házba. Ez érdekes módon, két teljesen különböző módon is fel lett véve, de végül egyik se került be a végleges verzióba. Nem is baj, mert elég szájbarágós lett volna, és feleslegesen nyújtotta volna meg a film elejét.
A másik viszont elképesztő állat: amikor a film végén a ház tombolni kezd, mindenki menekül, elöl Ali L-rel és a néger sráccal (aki különben együtt játszott C. Bale-lel az Equpirudum, vagy mi a tök című filmben), Ali alatt beszakad a padló, majd az azalatti is, míg végül a pincében köt ki. Rengeteg por és lom között próbál nagy nehezen felállni, amikor a porból kiemelkedik egy csontváz, vagy rothadó hulla. Majd még egy és még egy, míg végül annyian, hogy teljesen körbeveszik. A csaj sikít, mint állat, a srác megpróbál letolni neki valami kötélfélét, amibe belekapaszkodva, épp hogy sikerül kitépnie magát a halottak karmaiból.
Nagyon ütős jelenet. A filmben nincsenek ilyenek, engem sokkal inkább a hangulata fogott meg, meg a karakterek, de ez a jelenet totál horroros volt. Talán azért is vágták ki, mert nem illett hozzá, vagy azért, mert nem akartak "zombikat", hogy legyen a ház, vagy a szellemek a hunyó.
Spoilerek végeTalán egy Marvel klubbon levetítjük.
Ja, nekem a 13 kísértet nem nagyon tetszett, általában nem szeretem a szellemes filmeket, túl egyformák, és könnyű velük ijesztgetni. Ráadásul én nem félek tőlük, így az ilyesfajta rémfilmek nálam totális unalomba fulladnak.
A Kísértet-hegyben a karakterek királyak voltak, a környezet mindent vitt, főleg a pincében, olyan atmoszférát vittek bele, hogy önmagában is elég lett volna. A csavarok is jók voltak. Egyedül az nem tetszett, hogy a "ház", de ennyi belefért.