Szerző Téma: TV Műsorok  (Megtekintve 678439 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

coleman

• Bűnölő
Re:TV Műsorok
« Válasz #8560 Dátum: 2017. Augusztus 23. - 11:59:41 »
Nagy vonalakban az is :D

Ha készen lennének a könyvek, jobb lenne a sorozat is. Az első néhány évad, amíg többé-kevésbé ragaszkodtak az eredeti történethez, zseniális volt. Az 5. évadtól kezdett elmenni butába, most pedig szinte rohannak végig az eseményeken, hogy jöhessen már a végkifejlet. Sajnos ez van.

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #8561 Dátum: 2017. Augusztus 23. - 19:26:27 »
Én élvezem, de szerintem csak azért, mert ismeretlen vizekre értünk. Teljesen egyetértek, addig volt koherens és jó a sorozat, amíg követték a könyveket. A Dorne-i és Vasszigeteki szálak totális szétcseszése pedig csak a jéghegy csúcsa.

Todd

• Pókfej
« Válasz #8562 Dátum: 2017. Augusztus 24. - 11:16:49 »
Én élvezem, de szerintem csak azért, mert ismeretlen vizekre értünk.
Én pont fordítva vagyok vele, most értünk be az ismert vizekre. :lol: Mivel a könyve nem ismertem, így korábban volt a dramaturgiának egyfajta kiszámíthatatlansága, nem tudhattam, egy karakter mikor hal meg, vagy mikor vesz 180 fokos fordulatot az élete. A történetvezetés tele volt meglepetésekkel, sokkoló jelenetekkel.
Most pedig egy totál sablonos kiszámítható klisé halom lett belőle. Az éved eddigi 6 részében semmi de semmi olyan nem történt, amit ne tudott volna mindenki előre.

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #8563 Dátum: 2017. Augusztus 24. - 20:46:56 »
Persze, ez nézőpont kérdése. :D Én is arra gondoltam, hogy nincs viszonyítási alapom a könyvhöz, így elvileg nem tudhatnám mi fog történni. Gyakorlatilag meg, ahogy írtad... kiszámítható.

Kicsit sajnálom, hogy Martin előbb eladta a jogokat, mint hogy egyáltalán célegyensbe ért volna. A sorozatnak is jót tett volna, ha van miből dolgozni, meg ugye mégis más olvasva a történet végére érni, ahol sokszor ennyi karakter van mozgatva.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8564 Dátum: 2017. Augusztus 25. - 12:14:07 »
Én egyáltalán nem bánom. Az egész már kezdett tök katyvasz lenni, annyi különféle szállal, hogy már csak a szentlélek tartotta össze a sztorit. Éppen ideje volt, hogy elkezdjen kifutni valahova a sok szál, mert a legtöbb már tök érdektelen volt (legjobb példa rá Aria, aki pár évadig dobogós volt, néhány évada pedig tök érdektelen). Szerencsére rájöttek, hogy a végtelenségig nem lehet húzni a nézők idegeit, hogy mi lesz ebből, hanem végre tart valamerre az egész. Hogy ez a "valamerre" kiszámítható, ez igaz, de így is jobb, mintha nem tartana semerre.

Hoby

• Keselyű
  • **
« Válasz #8565 Dátum: 2017. Augusztus 25. - 14:24:14 »
Engem sohasem a kiszámíthatatlanság vonzott igazán a Game of Thrones-ban, hanem a nagyszabású, grandiózus sztorija. Ameddig az meg van, addig nem zavar, ha nem hal meg minden második részben valamelyik random főszereplő. Kaine-nel értek egyet, jobb, hogy látszik az alagút vége, 4-5 évadig szvsz az alagutat se láttuk. ;)
“Hard work pays off, dreams come true. Bad times don’t last, but BAD GUYS do.”

coleman

• Bűnölő
« Válasz #8566 Dátum: 2017. Augusztus 25. - 17:01:43 »
Szerintem mindig is tartott egy irányba, konkrétan a jelenlegi irányba. Csak sokáig a könyvek tempóját követte, ami szerintem dramaturgiailag és karakter oldalról nézve is nagyon hatásos volt, mióta pedig elfogyott a könyvek sztorija, úgy érzem, kapkodós lett az egész, mintha hirtelen sürgőssé vált volna befejezni. Ez a Trónok harca már nem az a Trónok harca, amit nézni kezdtünk hét éve.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8567 Dátum: 2017. Augusztus 25. - 18:25:13 »
Teljesen igaz, de én örülök neki. Olyan érzésem volt vele kapcsolatban, mint a V2-es Amazing Spider-Man elejénél, amikor csak Mackie írta az összeset. Újabb rejtély, újabb kérdőjel, majd 5 még újabb után egyre jött válasz. Végül szétesett az egész (iskolapéldája ennek a stílusnak a Lost). Az egész úgy kezdődött, hogy akár lehetne a földi középkor is, aztán jöttek a misztikus dolgok bele, aztán a fantasy, de válaszok nélkül. A Sárkányok anyja majdnem végig nagyon unalmas volt (kivéve amikor elégette az exe törzsének vezetőit), és sosem tudtuk meg, miért ilyen, amilyen, ahogy a kis Stark gyerekről sem, a Névtelenekről sem, a Vadakról sem, és így tovább. Volt benne úgy 10 főszereplő, akiknek saját sztorijuk volt, ebből max. háromnak volt tényleg érdekes, de nyugodtan lehetett volna mind külön sorozat is, annyira nem értek össze a szálak bennük, csak igen halványan. Most végre kezdenek összeérni, kapunk válaszokat, hogy mi miért volt, vagy mi lesz belőle, eddig csak mentünk bele a semmibe, mintha sosem lenne vége.
Az ideiekből még egyet sem láttam, de a tavalyi sorozatban volt a híres Hodor-jelenet, ami madártávlatból überelte a teljes addigi 6 évadot mindenestül. Az egyetlen igen durva rész volt az egészben, és ezt már nem a könyv szerzője írta (az, hogy páran meghaltak benne, legfeljebb váratlan volt, de közel sem ennyire mellbevágó). És annak is örülök, hogy lezárják, nem végtelen sorozat lesz. De ez csak én vagyok. :)

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #8568 Dátum: 2017. Augusztus 25. - 19:32:47 »
Szerintem mindig is tartott egy irányba, konkrétan a jelenlegi irányba. Csak sokáig a könyvek tempóját követte, ami szerintem dramaturgiailag és karakter oldalról nézve is nagyon hatásos volt, mióta pedig elfogyott a könyvek sztorija, úgy érzem, kapkodós lett az egész, mintha hirtelen sürgőssé vált volna befejezni. Ez a Trónok harca már nem az a Trónok harca, amit nézni kezdtünk hét éve.

Ha lenne +1 gomb, most menne.

Az ideiekből még egyet sem láttam, de a tavalyi sorozatban volt a híres Hodor-jelenet, ami madártávlatból überelte a teljes addigi 6 évadot mindenestül. Az egyetlen igen durva rész volt az egészben, és ezt már nem a könyv szerzője írta (az, hogy páran meghaltak benne, legfeljebb váratlan volt, de közel sem ennyire mellbevágó). És annak is örülök, hogy lezárják, nem végtelen sorozat lesz. De ez csak én vagyok. :)

Szerintem a Vörös nászt nehéz überelni, mind könyves, mind sorozatos szinten. Amikor megszólal a Castemere-i esők és elkezdődik a jelenet, az mindent visz.
Az, meg hogy nem Martin írta... valahol, de, mert az ő vázlataiból dolgoznak. Csak pont ez az, vázlatokból és nem egy kész könyvből.

Furcsa hallani, hogy sok csak néző nem tudja kezelni a sok szálat és sok karaktert, mert kb az 5 fő szereplőn kívül a nevüket sem tudja. Tudom, hogy a könyv más médium, de az sokkal több szálat és karaktert mozgat és a többség ott szerintem már feladná az első könyv után. Amit én szvsz szomorúnak tartok...

Todd

• Pókfej
« Válasz #8569 Dátum: 2017. Augusztus 25. - 21:16:40 »
Igen, részben megértem, hogy sok embernek miért tetszik, mert az összetett sok szálon futó de jól felépített következetes cselekményből átváltott egy pofon egyszerű látvány orgiába. Már az előző évadban is éreztem, hogy kezd a dolog szétesni, de itt már végképp részenként ellentmondásba keveredik saját magával, és a sorozat minden korábban felállított szabályát felrúgja.
Amúgy a 6. évadban még én is ezt éreztem amit Kaine is mondott, hogy végre válaszokat kaptunk, de a 7-ben nem kaptunk választ semmire.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8570 Dátum: 2017. Augusztus 26. - 16:16:02 »
Furcsa hallani, hogy sok csak néző nem tudja kezelni a sok szálat és sok karaktert, mert kb az 5 fő szereplőn kívül a nevüket sem tudja.
Nem kezelni nehéz őket, hanem érdeklődni irántuk, mert érdektelenek. Lehet, hogy a könyvben nem azok.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #8571 Dátum: 2017. Augusztus 26. - 20:00:24 »
JÖn a Black Mirror 4. évada. Nézte valaki?
https://www.youtube.com/watch?v=oH85obU350E

coleman

• Bűnölő
« Válasz #8572 Dátum: 2017. Augusztus 29. - 17:12:15 »
A GoT szezonzáró állat volt. Azt hiszem, a leg-Trónok harcásabb rész volt az idei évadban. (Hogy írod ezt le? :D)

Black Mirrort nem nézek, de jókat hallottam róla, talán bepróbálom valamikor.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #8573 Dátum: 2017. Augusztus 31. - 20:23:47 »
Ez mekkora már ... :surp:
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

BuB

• Pókfej
« Válasz #8574 Dátum: 2017. Szeptember 03. - 10:28:59 »

Most pedig egy totál sablonos kiszámítható klisé halom lett belőle. Az éved eddigi 6 részében semmi de semmi olyan nem történt, amit ne tudott volna mindenki előre.
Hát, nem tom te hogy láttad, de pölö nekem Daenerysék helyzete tök kilátástalan, és valahogy totál nem ezt képzeltem... 3. résznél tartok, de már alig maradt némi esélye a kiscsajnak, amikor eléggé úgy tűnik, hogy a két-három fő támogatója megsemmisült, és minimum a fél serege oda van...  :-\
Nekem ez a "fordulat" nem tűnt annyira kiszámíthatónak...  ;D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Todd

• Pókfej
« Válasz #8575 Dátum: 2017. Szeptember 03. - 16:42:58 »
Ja már túl vagyok a komlett évadon. A véleményem változatlan. Igazából ez ilyen kis nagyon lightos limonádé Trónok Harca lett, amiben semmi de semmi igazán megdöbbentő vagy rossz dolog nem történik.
Nem volt rossz, csak ugyanolyan, mint bármelyik zombis, sárkányos fantasy, míg korábban sokkal többnek tűnt nekem.

Ez mekkora már ... :surp:
https://www.youtube.com/watch?v=1_arFbK-PnE
igen, ez tényleg tök jó volt. :D

BlackArrow

• Kaméleon
  • **
  • Fekete ruhás
« Válasz #8576 Dátum: 2017. Szeptember 13. - 20:39:40 »
Hétvégétől már szinkronosan is. :brow:

BuB

• Pókfej
« Válasz #8577 Dátum: 2017. Szeptember 14. - 09:42:58 »
Hááááát... nem tom...én nagy reményekkel vártam, aránylag jól is indult... de valahogy kezd a varázsát veszteni... majdhogynem egy Harry Potter klón lett... Peter bekerül egy csupa tehetségekkel teli suliba... és eddig szinte minden ellenfele onnan került ki...
Octaviusból egy tinit csináltak, csak annyi, hogy Sheldon szintű inteligencia, és ő már profeszor ebben a suliban ilyen fitatalon... tini lett Rinó is, Rengető is (meg számomra egy ismeretlen ellenfél is, vmi hanghullámokkal operált, Rengetővel voltak társak), Homokember is...  :-\
Smythe szintén tini, sőt, az ő kinézetét meg szépen felcserélték az Osborn familiával, akik látványosan elhagyták vörös fürtjeiket és most nekik sötét barna-fekete a hajszínük, Smyth-nak meg vörös...
Gwen lesz valszeg a potenciális szerelem, természetesen ő is zseni és a suliban van... nagybátyja meg Warren lett, a Sakál...  :roll:  mondjuk valahol várható volt, hogy nem vállalják fel a tanár-diák szerelmet...  :hehe:

Szal, amilyen jól indult, nekem kezd ez is kicsit csalódás lenni... pedig de jó lett volna megint egy képregényközelibb feldolgozás... mint a Spectaculer... hejj, de hiányzik az...  :'(
Az viszont szép, hogy minden rész a tudomány körül mozog, és tele van tudományos-blabalákkal, Peter is próbálja minden dolgát úgy megoldani. Próbálják bemutatni, hogy milyen zseni.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Szeptember 14. - 09:47:56 írta BuB »
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #8578 Dátum: 2017. Szeptember 14. - 15:51:09 »
Milyen suli ez, hogy csak zsenikből áll az osztály?  :D

coleman

• Bűnölő
« Válasz #8579 Dátum: 2017. Szeptember 14. - 16:41:10 »
Csak hogy tisztán lássak: ez most prequel/sequel/ugyanazazuniverzum mint a Holland mozifilmek, vagy totál független?