Szavazás

Melyik Pókember sztorit olvasnád legszívesebben magyarul könyvben?

Klasszikus Lee-Romita időszak
Jean DeWolff halála
Kozmikus kalandok
Klón sztori

Szerző Téma: Pókember (Kingpin-kötetek)  (Megtekintve 431366 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Pókember (Kingpin-kötetek)
« Válasz #2120 Dátum: 2012. december 29. - 21:28:48 »
:) :) Ez még két másik.  :)
2nd printing.

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #2121 Dátum: 2013. február 10. - 09:56:56 »
Kaine a főoldalon van egy olyan fül, hogy levelezés, ezzel lesz valami? Csak mert csupán két kötethez lettek kigyűjtve a kérdések, amiket most végig is olvastam, és jó sokat mosolyogtam, hogy mennyi kérdésem volt. Abban mindig jó voltam. :)

A MK:SP kapcsán eszembe is jutott meg egy. Ez a sztori a Pulse utan játszódik? Ott sikerül ugye bizonyítania Bennek a bűnösségét. Aztán a sztori végén megint rács mögé kerül, mi történi vele innentől a titkos invazióig bezárólag? Hisz a SI után megint kedve-kénye szerint járkálhat.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2122 Dátum: 2013. február 10. - 18:02:03 »
Nem, az le kéne venni lassan. Azóta sem érkezett oda kérdés, meg már van rendes lev. rovatunk is az újságban.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2123 Dátum: 2013. február 10. - 19:27:46 »
Done.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2124 Dátum: 2013. február 11. - 12:34:29 »
Köszi!  ;)

Ray

• Grizzly
  • *
« Válasz #2125 Dátum: 2013. április 06. - 19:02:23 »
Most vettem meg a Vadász lelke és a Jean Dewolff Halála című könyvet.
Azt szeretném kérdezni,hogy ezektet a könyveket a Csodálatos Pokember v1-es képregények közé hova tegyem be.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2126 Dátum: 2013. április 06. - 21:06:25 »
A Vadász lelkét tedd a Kraven Utolsó Vadászata után, a JDW-t pedig az Aranyláz elé.

Ray

• Grizzly
  • *
« Válasz #2127 Dátum: 2013. április 06. - 22:46:40 »
Köszi.Még lenne 2 darab kérdésem ami eléggé elgondolkodtat.
1.A Múlt bűneinek a folytatása miért a Spectacular Pókiban jelent meg?
2.Az új bosszú angyalai? című kötetben ki rombolta le May néniék házát?Megjelent magyarul?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2128 Dátum: 2013. április 06. - 22:54:50 »
1/ Erre szerintem csak a Marvel akkori szerkesztői tudnák a választ.
2/ Nem jelent meg, az volt az egyetlen, amit kihagytunk. Valami fura fazon volt, aki nem bírta Petert már gyerekkora óta. Egyszámos bűnöző volt, amolyan töltelék-sztori.

Ray

• Grizzly
  • *
« Válasz #2129 Dátum: 2013. április 06. - 22:59:15 »
Kösz a gyors választ

Ray

• Grizzly
  • *
« Válasz #2130 Dátum: 2013. április 08. - 18:29:07 »
Lehet,hogy az én nyelvtan tudásom a rossz de a JDH 14.oldalán
,,Egy piros chevrolet-t keress????" :-\
az nem piros chevrolet-et? :D

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #2131 Dátum: 2013. április 08. - 18:33:12 »
Próbáld meg hangosan kimondani. ;)

Raisu

• Traveller
« Válasz #2132 Dátum: 2013. április 08. - 18:37:51 »
"Chevrolet-et" biztos, hogy nem lehet, mert ha ejtik a szó végi hangot, akkor kötőjel nélkül kell kapcsolódnia a toldalékoknak (kivéve, ha máshogy ejtenék az utolsó hangot, mint ahogy azt várnánk, vagy van vmi ilyesmi szabály, ez sosem volt tiszta a számomra). Tehát max "Chevroletet" lehetne, de mivel sevrolének kell ejteni, t nélkül, ezért a JDH-ban szereplő írásmód helyes.

Ray

• Grizzly
  • *
« Válasz #2133 Dátum: 2013. április 08. - 18:45:26 »
ki tudom mondani ha erre gondolsz ;D

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #2134 Dátum: 2013. április 08. - 19:05:23 »
Csak arra gondoltam, hogy a te verziód kiejtve "Sevroléet" lenne, ezért nem kell a -t elé az "e". Bár hallottam már fonetikusan is kiejteni, de helyesen "Sevrolé".

Ray

• Grizzly
  • *
« Válasz #2135 Dátum: 2013. április 08. - 19:09:53 »
 :o Mondtam hogy csak feltevés ;D

árpi

• Közönséges bűnöző
  • *
« Válasz #2136 Dátum: 2013. augusztus 28. - 22:41:41 »
tegnap vetem meg a Pókember: venom nem tom hova soroljam

szati

• Grizzly
  • *
« Válasz #2137 Dátum: 2013. augusztus 29. - 13:01:09 »
2.Az új bosszú angyalai? című kötetben ki rombolta le May néniék házát?Megjelent magyarul?

Röviden a story:
(spoilerbe teszem, hátha valaki elolvasná az eredetit is)

Petert felkeresi egy gyerekkori (iskolai) ismerőse, aki a segítségét kéri. A srácnak van egy tudományos projektje, amihez támogatást szeretne szerezni Tony Starktól. Valamiféle szuperfém, amivel bevonva a katonák testét, gyakorlatilag sebezhetetlenné lehetne tenni őket. Mivel tudja, hogy Peter ismeri Tonyt, ezért, azt kéri, hogy adja az ajánlását a projekthez. Peter nem szívesen teszi, de visszaemlékszik a gyerekkori dolgaikra, és mégis rábólint.
A gyerekkori visszaemlékezésekből kiderül, hogy ez a srác is pont ugyanolyan kis geek volt a suliban mint Peter, de mivel ő volt az új srác, ezért azok, akik eddig Petert szivatták, szépen lassan Peter helyett az új srácra szálltak rá. Peter persze örült annak, hogy végre nem őt szivatják, hanem valaki mást, de előjött a szokásos lelkiismerete, és sajnálni kezdte a gyereket.
Eközben a jelen időben futó szálon eljutunk oda, ahol a srác Tonyval tárgyal. Mivel Tony vonakodik belemenni a dologba, ezért azt mondja, hogy Peter Parker nem csak ajánlója, hanem egynrangú társa is lesz a projekt során, és ő felügyeli majd az egész munkát. Erre Tony is rábólint. Peter persze semmit sem tud.
A gyerekkori szálon közben kiderül, hogy a srác mégsem pont olyan geek volt, mint Peter, hanem kicsit "problémásabb" (családi gondok, stb.). Általában mindenben nagyon türelmetlen volt, nem nagyon bírta elviselni a kudarcot. Egyik alkalommal elkattant (talán kivágta az őt szivatók bicikli kerekeit), és amikor a nagyobbak szokásos módon szivatták volna, előkapott egy kést is. Peter persze ezt észrevette, és meglökte a srácot, akinek kezéből kiesett a kés, amit egy tanár meglátott. Peter elvitte a balhét, és azt hazudta, hogy Ben bácsitól van a kés. BEn bácsi persze hamarosan átlátja a helyzetet, amikor a nagyobbak követik a srácot Peterék házához, még meg is védi, de ezután eltiltja tőle Petert.
A jelenben a srác rájön, hogy adamantiummal erősíthetné a fémet, amit feltalált. Persze ez nagyon veszélyes, mert az adamantium nem valami stabil, de a türelmetlenségéből fakadóan, nem igazán elővigyázatos. Közben Tonynak feltűnik a drága adamantium vásárlás, és Peternél rákérdez a projekt állására, aki persze semmit sem tud. Elmegy, felelősségre vonja a srácot, és leállíttatja a projektet. A srác nem tud várni, Peter távozása után be akarja fejezni a dolgot, de valamit benéz, és felrobban az egész épület. A srác túléli a dolgot. A fémjének köszönhetően sebezhetetlen lesz, de be is kattan. (Nekem amolyan Olvasztár2-nek tűnt a srác). Még ezután is folytatni akarja a kisérletet, amihez pénzre van szüksége. Petert is felkeresi valamiért, de ő ismét elküldi. (Következő rész már nekem is kicsit ködös). A srác végül mindenért Petert tartja felelősnek, ezért felgyújta a lakását. Eszébe jut a ház is, ahol Ben bácsi megvédte, leégeti azt is. (aztán meg talán Pókember leveri.)
A történet végén ajánlja fel Tony, hogy lakjanak a Bosszú Angyalainál.
"Shhhh. My common sense is tingling."

szati

• Grizzly
  • *
« Válasz #2138 Dátum: 2013. augusztus 29. - 16:04:02 »
tegnap vetem meg a Pókember: venom nem tom hova soroljam
Marvel kötetek idprendje: http://www.pokember.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=178:kingpin-koetetek-olvasasi-sorrend&catid=1
Olvasási sorrend Pókember képregényekhez: goo.gl/embbE (saját kreálmány, innen-onnan összelopkodva, nagyon nem megbízható, de kiindulásnak jó)
"Shhhh. My common sense is tingling."

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #2139 Dátum: 2013. augusztus 29. - 17:02:44 »
Köszi nagyon a részletes leírásért. Én is mindig kíváncsi voltam, hogy ki égette le a házat és miért.  :)