Szerző Téma: Peter Parker Pókember  (Megtekintve 876064 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Peter Parker Pókember
« Válasz #3100 Dátum: 2015. Március 29. - 21:18:02 »
Akkor már sejtem is, hogy melyik lesz a borító:)
Az tényleg kihagyhatatlan borító, de az a 21-es számé lesz, a sztori vége abban jelenik meg.
Idézet
3 részt rajzolt, ASM 311-313...
Nem, a 311 az még nem az Inferno. Nem tartozik bele, csak amolyan "road to" sztori.
Idézet
2010-ben megjelent egy "The Complete Clone Saga" című kötet újraszínezve, ebben az első néhány füzet az itthon is megjelent klón sztori eleje a Travellerrel. Semic 117-119 asszem, gondolom ezt folytatnád, Skarlát Pók, Kaine, Venom, meg ezek... talán ezt várom a legjobban mind közül.
Igen, és én is.
Idézet
Ha már a rajzokat említettem, pont ezért nem várom pl. a child within-t... Buscema rajzai annyira egyszerűek, hogy az már fáj.
Valójában ő érdekes. Tényleg szörnyen egyszerű, és néha még csúnya is, ellenben az nem semmi, hogy néhány vonallal kifejezőbb arcokat tud rajzolni, mint mások ezerrel. De DeMatteis alatt nem fog feltűnni, hogy milyen a rajz.  ;)
Idézet
Egészen Sienkiewitz-ig teljesen élvezhetetlen számomra.

Ez vicces, mert én épp odáig tudom őt elfogadni, és onnantól élvezhetetlen. :) De ez nem az ő sara, Sienkiewicz nekem kevésbé tetszik, mint Meki.
Ha már rajzolók, akiket én várok a 90-es évekből az Mark Bagley (ekkor még jobban rajzolt ;) ), Steven Butler, Luke Ross....
Bagley már lesz a következő számban (az első Pókembere lesz), Butler csak a Klónokban, Luke Ross pedig a Klónok utáni legjobb szerintem is. Na jó, Joe Bennett után (és persze Deodato is akkor jött).

Ezek szerint most már nem az a terv, hogy 2021-ben a PPP ott folytatja a hatvanas éveket, ahol a különszámok épp tartani fognak?
Kiszámoltam, hogy 2021? :) A terv még ez, csak a dátum nem biztos.  :)
Idézet
A bevezető szavakat többnyire tévesen idézik:
„Alas, poor Yorick! I knew him well.”

És ezt írták át, mielőtt Venom szájába adták. :)
Igen, kicsit másítottak rajta. :) Így: "Haj, szegény Pókember... jól megöltem!"
Idézet
Ezt Bata István így fordította magyarra a CsP 110-111. számában:
„Szegény, szegény Pókember... Jól ismertem.”
Emlékszem rá, fura volt így magyarul, amíg nem láttam az eredetijét is.

balogh44

• Thanos
« Válasz #3101 Dátum: 2015. Március 29. - 21:44:22 »
Közben nézegetem a régi, Romitás Amazing borítókat, és komolyan mondom, annyira epic mind, hogy nem tudnék választani, hogy melyik kerüljön a címlapra. :)
 Na jó, van kettő ami szerintem kötelező lenne majd:

;)

Kókuszolaj

• Tarantula
  • *
« Válasz #3102 Dátum: 2015. Március 29. - 22:08:05 »
Idézet
Tényleg szörnyen egyszerű, és néha még csúnya is, ellenben az nem semmi, hogy néhány vonallal kifejezőbb arcokat tud rajzolni, mint mások ezerrel.
Nagyon igaz. Illetve én a nosztalgia miatt is szeretem a rajzait.
Idézet
Kiszámoltam, hogy 2021?
Igen, itt, a fórumon.
Idézet
"Haj, szegény Pókember... jól megöltem!"
Ez a tökéletes fordítás! :)
Ha már szóba kerültek a kiadói tervek: az ASM 121-122 (mint érthetően kiemelt fontosságú, mondhatni időnkénti leporolást igénylő történet) a fordítás, a nyomtatás minősége miatt, esetleg a kihagyott oldalak vagy a nehéz beszerezhetőség okán jelenik meg majd egyszer újra - vagy pedig azért, mert tervben van egy Gwennel foglalkozó különszám, amelyben jól mutatna?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3103 Dátum: 2015. Március 29. - 22:30:22 »
Idézet
Ezt Bata István így fordította magyarra a CsP 110-111. számában:
„Szegény, szegény Pókember... Jól ismertem.”
Emlékszem rá, fura volt így magyarul, amíg nem láttam az eredetijét is.
Mondjuk ezt internet nélkül is benézni egy fordítónak kicsit ciki. :) Kb. Lenni vagy nem lenni szintű ismert idézet.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3104 Dátum: 2015. Március 29. - 23:07:31 »
Közben nézegetem a régi, Romitás Amazing borítókat, és komolyan mondom, annyira epic mind, hogy nem tudnék választani, hogy melyik kerüljön a címlapra. :)
 Na jó, van kettő ami szerintem kötelező lenne majd:
Abszolút. Teljesen egyetértek, ezek majdnem biztosan lesznek.
Ha már szóba kerültek a kiadói tervek: az ASM 121-122 (mint érthetően kiemelt fontosságú, mondhatni időnkénti leporolást igénylő történet) a fordítás, a nyomtatás minősége miatt, esetleg a kihagyott oldalak vagy a nehéz beszerezhetőség okán jelenik meg majd egyszer újra - vagy pedig azért, mert tervben van egy Gwennel foglalkozó különszám, amelyben jól mutatna?
Valahogy ez mind, így együtt. :) Oké, a fordításával nem volt gond, de az ugye nem maradhat jogi okokból. Különben az a terv, hogy jövőre kiadom a Kraven Utolsó Vadászatát (ha már idén itt a Child Within [vajon e hír hallatán hány Csodálatos Pókember 91-93 fog hirtelen eladóvá válni?]), a rá következő évben pedig egy 112 oldalas Gwen Stacy különszámot, amely kizárólag a haláláról szól különböző történetekben.

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #3105 Dátum: 2015. Március 29. - 23:08:48 »
Bagley már lesz a következő számban (az első Pókembere lesz),

A PPP 13. vagy 14. számában megesküdnék hogy volt már Bagley rajz, ez tuti ;)
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3106 Dátum: 2015. Március 29. - 23:11:12 »
Igazad van, az első Amazing Spider-Mant akartam írni.

Kókuszolaj

• Tarantula
  • *
« Válasz #3107 Dátum: 2015. Március 29. - 23:51:10 »
Idézet
Különben az a terv, hogy jövőre kiadom a Kraven Utolsó Vadászatát
Remek hír. Egyszer, régen mesélted, hogy azt a sztorit legelőször egy barátod fordításában olvastad, és nagyon hangulatos szavakat használt hozzá, ami mély nyomot hagyott benned. Ebből is merítesz majd, vagy teljesen saját fordítás lesz?
Idézet
vajon e hír hallatán hány Csodálatos Pókember 91-93 fog hirtelen eladóvá válni?
:hehe: Az biztos, hogy az új kiadások után azok a számok már nem lesznek olyan kapósak, első kiadás ide vagy oda. (Bár a 91. szám talán mégis, mert abban van ASM 98 is.) Erről eszembe jutott egy kérdés: amikor újból kiadtad a PPP1-et, nem féltél, hogy visszaesik az eladott példányszám? Én ugyanis egyből arra gondoltam, hogy a spekulálók megijednek, hogy mostantól mindegyik számot újra kiadod pár év után, így aztán nem fogja megérni betárazni belőlük.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3108 Dátum: 2015. Március 30. - 15:58:05 »
Remek hír. Egyszer, régen mesélted, hogy azt a sztorit legelőször egy barátod fordításában olvastad, és nagyon hangulatos szavakat használt hozzá, ami mély nyomot hagyott benned. Ebből is merítesz majd, vagy teljesen saját fordítás lesz?
Majdnem biztosan benne lesz, bár már igen nehezen tudnám elválasztani, hogy melyik részt fordította ő és melyiket én a jelenlegi (nálam) véglegesből. Ha még lenne hozzá kontaktom, meg is kérném rá, hogy nem bánja-e, de gondolom, nem.
Idézet
amikor újból kiadtad a PPP1-et, nem féltél, hogy visszaesik az eladott példányszám? Én ugyanis egyből arra gondoltam, hogy a spekulálók megijednek, hogy mostantól mindegyik számot újra kiadod pár év után, így aztán nem fogja megérni betárazni belőlük.
Benne volt a pakliban, de a PPP sorozatot a gyűjtőknek adom ki, és így sem olcsó egy-egy szám, és egészen tisztességtelennek érzem, hogy ennyiért adják el, bár persze tisztában vagyok a kereslet-kínálat adta piaccal. Félreértés ne essék, azzal nincs bajom, ha valaki eladja a gyűjteményét személyes okokból, és ha ennyit ér, hát ennyit ér. A spekulánsok azok, akik miatt én magam is óvatos vagyok - például nem hirdetem ki, ha valamiből már csak kevés van, hogy inkább azoké legyenek az utolsó darabok, akik tényleg gyűjtők, és maguknak szeretnék, hogy ne kelljen később tízszeres áron megvenniük, ha teljes gyűjteményt akarnak.
Ugyanakkor minden számot nyilván nem fogunk újranyomni, a 80 oldalasokat például igen nehézkes (és költséges) lenne. Ha valamit, hát még a 6. számot érdemes lehet, hogy a minősége felzárkózzon a többi szám mellé. Jelenleg különben folynak a tárgyalások 4 képregényfüzet újranyomásáról is.

rheinfuss

• Rengető
  • *
« Válasz #3109 Dátum: 2015. Március 30. - 17:59:25 »

Húú, ez nagyon nagy hír. Bár nekem megvan a régi CsP-s verzió, de az újra is mindenképp vevő leszek. Az tuti! :D

balogh44

• Thanos
« Válasz #3110 Dátum: 2015. Március 30. - 19:00:13 »
Idézet
Idézet
vajon e hír hallatán hány Csodálatos Pókember 91-93 fog hirtelen eladóvá válni?
:hehe: Az biztos, hogy az új kiadások után azok a számok már nem lesznek olyan kapósak, első kiadás ide vagy oda. (Bár a 91. szám talán mégis, mert abban van ASM 98 is.) Erről eszembe jutott egy kérdés: amikor újból kiadtad a PPP1-et, nem féltél, hogy visszaesik az eladott példányszám? Én ugyanis egyből arra gondoltam, hogy a spekulálók megijednek, hogy mostantól mindegyik számot újra kiadod pár év után, így aztán nem fogja megérni betárazni belőlük.

Ez korántsem biztos, pláne ha figyelembe veszed, hogy a régi mégiscsak az eredeti színezésű, raszteres képregény, míg a most kiadásra kerülő, egy újraszínezett, viszont nyomdailag profibb kiadvány lesz. ;)

zoli1863

• Gyík
  • **
« Válasz #3111 Dátum: 2015. Március 30. - 22:08:34 »
Majdnem biztosan benne lesz, bár már igen nehezen tudnám elválasztani, hogy melyik részt fordította ő és melyiket én a jelenlegi (nálam) véglegesből. Ha még lenne hozzá kontaktom, meg is kérném rá, hogy nem bánja-e, de gondolom, nem.
Idézet
amikor újból kiadtad a PPP1-et, nem féltél, hogy visszaesik az eladott példányszám? Én ugyanis egyből arra gondoltam, hogy a spekulálók megijednek, hogy mostantól mindegyik számot újra kiadod pár év után, így aztán nem fogja megérni betárazni belőlük.
Benne volt a pakliban, de a PPP sorozatot a gyűjtőknek adom ki, és így sem olcsó egy-egy szám, és egészen tisztességtelennek érzem, hogy ennyiért adják el, bár persze tisztában vagyok a kereslet-kínálat adta piaccal. Félreértés ne essék, azzal nincs bajom, ha valaki eladja a gyűjteményét személyes okokból, és ha ennyit ér, hát ennyit ér. A spekulánsok azok, akik miatt én magam is óvatos vagyok - például nem hirdetem ki, ha valamiből már csak kevés van, hogy inkább azoké legyenek az utolsó darabok, akik tényleg gyűjtők, és maguknak szeretnék, hogy ne kelljen később tízszeres áron megvenniük, ha teljes gyűjteményt akarnak.
Ugyanakkor minden számot nyilván nem fogunk újranyomni, a 80 oldalasokat például igen nehézkes (és költséges) lenne. Ha valamit, hát még a 6. számot érdemes lehet, hogy a minősége felzárkózzon a többi szám mellé. Jelenleg különben folynak a tárgyalások 4 képregényfüzet újranyomásáról is.

Öröm ezt olvasni Tomi,hogy így gondolkodsz a PPP kiadásokkal kapcsolatban. Nem csodálkozom hiszen te is igazi gyűjtő és képregény fanatikus vagy. Tiszteletem neked!  :kingpin: :worship:

Nagyon örülök,hogy lesz Kraven Utolsó Vadászata újrakiadás, meg a Gwen különszám is szuper.  :oh:
De azért jövőre a Maximum Carnage lesz a fő történet ugye???

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3112 Dátum: 2015. Március 30. - 22:58:31 »
Igen, a két említett történet nem a PPP sorozatban fog megjelenni.

Kinn az új borító.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 30. - 23:13:20 írta kaine »

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #3113 Dátum: 2015. Március 31. - 00:11:47 »
A spekulánsok azok, akik miatt én magam is óvatos vagyok - például nem hirdetem ki, ha valamiből már csak kevés van, hogy inkább azoké legyenek az utolsó darabok, akik tényleg gyűjtők, és maguknak szeretnék, hogy ne kelljen később tízszeres áron megvenniük, ha teljes gyűjteményt akarnak.

Hát erre múltkor én is ráfutottam. Mármint, olyan arcnak adtam el egy ritka képregényt, aki csak bizniszt csinál belőle. Tökre lelkiismeret-furdalásom van azóta, de már késő volt visszamondani.
"Live for nothing or die for something, your call."

Kókuszolaj

• Tarantula
  • *
« Válasz #3114 Dátum: 2015. Március 31. - 00:21:21 »
Idézet
Ugyanakkor minden számot nyilván nem fogunk újranyomni, a 80 oldalasokat például igen nehézkes (és költséges) lenne. Ha valamit, hát még a 6. számot érdemes lehet, hogy a minősége felzárkózzon a többi szám mellé.
Tehát az első 6 szám újranyomására azért megvan a szándék?
Idézet
Ez korántsem biztos, pláne ha figyelembe veszed, hogy a régi mégiscsak az eredeti színezésű, raszteres képregény, míg a most kiadásra kerülő, egy újraszínezett, viszont nyomdailag profibb kiadvány lesz. ;)
Ez tényleg árnyalja a képet, én pl. az újraszínezett változatokat nem annyira szeretem (de persze meg fogom venni). Egyébként eleve a kezdetlegesebb színezést szeretem, amikor itt-ott kimegy a vonalból stb., ahogyan azt a CsP-ben megszokhattuk. Ez teljesen megmagyarázhatatlan vonzalom, pusztán nosztalgia. A nagyon profi (számítógépes?) színezés számomra idegen.
Idézet
Kinn az új borító.
Szuper lett!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 31. - 12:53:37 írta Kókuszolaj »

Edwest12

• Bogár
  • **
  • Vészmanó
« Válasz #3115 Dátum: 2015. Március 31. - 07:19:23 »
Isten hozott, Kókuszolaj! :D Már azt hittem, csak én vagyok úgy oda a CsP féle színezésért.

Ami meg az új borítót illeti: boldog vagyok!  :joy: Megint egy retro figura.

fefeaty

• Pókirtó
  • *
« Válasz #3116 Dátum: 2015. Március 31. - 07:21:47 »
Akkor már sejtem is, hogy melyik lesz a borító:)
Az tényleg kihagyhatatlan borító, de az a 21-es számé lesz, a sztori vége abban jelenik meg.

Akkor a köv. szám borítója a 346. számé lesz? Mert az tényleg tuti.  ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3117 Dátum: 2015. Március 31. - 13:29:36 »
Hát erre múltkor én is ráfutottam. Mármint, olyan arcnak adtam el egy ritka képregényt, aki csak bizniszt csinál belőle. Tökre lelkiismeret-furdalásom van azóta, de már késő volt visszamondani.
Én már kezdem kiismerni, hogy kik azok, de persze bármikor írhat egy haver is, úgyhogy nehéz ügy.
Tehát az első 6 szám újranyomására azért megvan a szándék?
Talán pontosabb megfogalmazás, hogy nincs eleve kizárva. Az 1 és a 6, amire határozottan megvan, ebből az egyesen már túl vagyunk.
Idézet
Egyébként eleve a kezdetlegesebb színezést szeretem, amikor itt-ott kimegy a vonalból stb., ahogyan azt a CsP-ben megszokhattuk.
Ott nem a színezés a kezdetlegesebb, hanem a Semic nyomdája volt az.  :D
Akkor a köv. szám borítója a 346. számé lesz? Mert az tényleg tuti.  ;)
Nem, az a szám benne van ebben a PPP-ben. A 347 lesz, ahogy beszéltük a részleteit.

kzoli

• Sakál
« Válasz #3118 Dátum: 2015. Március 31. - 17:09:04 »
A Vadász lelke után jó, hogy ki lesz adva különszámként a Kraven utolsó vadászata is. Általában nem vagyok oda az újrakiadásokért, amik már egyszer megjelentek itthon, de annyira jó az a történet! Biztos szép kiadvány lesz majd! Tetszik az ötlet.

MarvelFan

• Puma
  • **
  • igazságosztó
« Válasz #3119 Dátum: 2015. Március 31. - 18:56:18 »
A Kraven utolsó vadászatának én is roppant örülök, bár nekem is megvan(nak) az eredeti(ek), de mindenképpen megveszem az újat, így egyben lesz a történet (+mindent megveszek, amit a Kingpin kiad).
(Jó lenne egyszer a Titkos Háborút is reaktiválni... van rá valamilyen esély?)
Amúgy a Kraven utolsó vadászata milyen formában jelenik meg: különszámban vagy valamelyik füzeten belül? Lehet volt róla már szó, de én így hirtelen nem találtam rá utalást.