Szerző Téma: A Bosszú Angyalai  (Megtekintve 576518 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

riley25

• Grizzly
  • *
Re:A Bosszú Angyalai
« Válasz #2360 Dátum: 2012. március 13. - 15:06:19 »
Nem csak akkor, ugye volt, hogy oldalakat hagytak ki az X-Menből, Pókból, Batmanből.

De a Klónsztori kezdetén (ha jól emlékszem), amikor Gwen klónja feltűnik csak egy oldal jelent meg, vagyis csak a cliffhanger.

Végülis érthető nem történt abban a részben semmi, Peter szaladgált valamit Jamesson miatt Párizsban (vagy valami hasonló)

Illetve Vérontó első feltűnésekor is csak egy oldal jelent meg abból a részből, amikor Venom megszökik a börtönből és hátrahagyja a szimbióta egy darabját.

De itt részletesen le vannak írva:
http://hu.wikipedia.org/wiki/A_Csod%C3%A1latos_P%C3%B3kember

Pl.:Megjegyzés: Amazing Spider-Man Vol. 1 #144. számából mindösszesen 2 oldal jelent meg (az amerikai képregény 2 utolsó oldala)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2361 Dátum: 2012. március 13. - 17:06:29 »
Ja, kihagyni könnyebb, mert ott egyszerűen nem használtak fel minden oldalt, amit küldtek nekik. Amikor 1-2 oldal volt beletéve, az mindig szken volt, vagyis ipari szkennerrel másolták be az oldalt (például a 105-ös szám Gyík borítója az én saját csehszlovák Pókemberem borítója volt, arról másolták). Látszott is rajtuk a homályosabb minőség.

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2362 Dátum: 2012. március 14. - 00:28:10 »
A kézlenyomat smink. Az Ekhó "álarca".
:o Csak smink? :o És én még anno sajnáltam, hogy elcsúfították az arcát szegénynek... :omg:

Idézetet írta: Kaine
például a 105-ös szám Gyík borítója az én saját csehszlovák Pókemberem borítója volt, arról másolták
Heh, de poén. :D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.

riley25

• Grizzly
  • *
« Válasz #2363 Dátum: 2012. március 15. - 10:52:01 »
Amikor 1-2 oldal volt beletéve, az mindig szken volt, vagyis ipari szkennerrel másolták be az oldalt

Gondolom ez manapság már nem menne.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2364 Dátum: 2012. március 15. - 13:38:19 »
Nagyon ronda lenne ezen a fényes lapon, a tűéles képek között. A régi semices papíron még nem volt annyira feltűnő.

riley25

• Grizzly
  • *
« Válasz #2365 Dátum: 2012. március 15. - 17:10:56 »
Nagyon ronda lenne ezen a fényes lapon, a tűéles képek között. A régi semices papíron még nem volt annyira feltűnő.

Nem a minőség miatt gondoltam, hanem a panini/marvel miatt. Feltételezem nem lehet bármit kiadni amit innen-onnan összescannel az ember, csak amit tőlük kapsz vagy semmi ellenőrzés nincs?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2366 Dátum: 2012. március 15. - 19:13:23 »
Mindent be kell mutatni előtte nekik.

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #2367 Dátum: 2012. március 20. - 11:55:28 »
Egyébként nem értem minek volt az "izgulás " a rajzok miatt, szerintem nagyon jók.
A kötetről: Yu egy isten
Na ugye?!

Azt mondtad, hogy a következő BA kötetek jövője nagyban függ attól, hogy a hazai közönség hogyan fogadja Yu-t. És ha esetleg nagyon nem vennék a kötetet, elképzelhető lenne, hogy nem jutunk el a Titkos Invázióig?  :ohmy:  :'(

Egyébként ahogy magad is mondtad, ezek a rajzok nyomtatásban talán még szebbek is. Nem tudom elképzelni, hogy a rajzk miatt kevesebben vennék. Én tényleg nem vagyok az a jóértelemben vett különc, aki amegosztó stílust szereti, például Tim Salet sem szeretem. De hát Yu az yu, sokkal egyenletesebb színvonalt nyújt, mint Deodato vagy Finch.

Talán ez is korai kérdés, de azért felteszem, hogy gondolkoztál-e már azon, hogy a Titkos Invázió, ha kiadásra kerül, akkor milyen formában? Hisz ez a crossover -  a korábbiakkal ellentétben - a főmini és a két BA sorozattal ad teljes képet, a többi cím pedig nem is kell hozzá. Nekünk meg egy sorozatunk és a könyvek vannak.

Talgaby: te voltál az, aki a megjelenések idején egy nagy katyvasznak tituláltad ezt a történetszálat, ahol mindenki csak gyepálja egymást? Vagy ezt a következő részekre értetted, amit a magyar kiadás már biztos, hogy át fog ugrani? Részről részre olvasva egyébként lehet, hogy hiányérzete lesz az embernek, de így egyben olvasva ez csodálatos élmény.
« Utoljára szerkesztve: 2012. március 20. - 12:09:48 írta NERIDA »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2368 Dátum: 2012. március 20. - 12:57:38 »
Uhm... melyik történetszálat? Ami egy nagy végtelen agyament bunyó sok szempontból, az maga az SI, ami katyvasz, az a közvetlen felvezetése New Avengersen, de az elvileg hosszabb, mint amire emlékszem. Azt tudom, hogy onnantól, hogy elkezdenek egy repülőn beszélni, egészenaz SI-ig csak annyi, hogy állnak és azt vitatják, ki a skrull és hogy akivel beszélnek, az-e. Ezt megközelítőleg tizenkétszer egymás után tök ugyanazzal a dialógussal, ami ráadásul már teljes gőzerős Bendis-dialógus. Egész 2008-ból szinte csak arra emlékszem a Marveltől, hogy az NA már fizikai fájdalmat okozott a dialógusaival.
(Kis ellensúlyként viszont a MIghtyra nagyrészt úgy emlékszem, hogy az iszonyat bárgyú humorizálási kísérleteket leszedve egészen pofás volt.)

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #2369 Dátum: 2012. március 20. - 12:59:04 »
szóval akkor a Forradalom után sztoriról van szó ugye? :headscratch:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2370 Dátum: 2012. március 20. - 13:00:04 »
Lehet. Igazából bennem máig az az emlék él, hogy Elektra: 3 rész + hazatérés és borzalmas párbeszéd + 3 rész. De a jelek szerint ennél hosszabb...

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #2371 Dátum: 2012. március 20. - 13:03:58 »
Miért borzalmas? Most arra gondolsz, amikor a repülőgépen ötletelnek, aztán meg lezuhannak, és Jessica elviszi "Elektra" holttestét?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2372 Dátum: 2012. március 20. - 13:10:35 »
Igen. A Bosszú Angyalai, akik KÉT globális skrull-inváziót éltek túl, és akik egy időban havonta bukkantak beszivárgó alakváltó idegen fajokra (űrszipoly-saga, valaki?), találnak EGY darab skrullt, és Bendisnél rögtön nekiesnek egy két füzetes összetett fejtegetésbe, hogy az egyetlen logikus következtetés, hogy a skrullok mindenütt ott vannak és már majdnem átvették a hatalmat. Egy. Nyavalyás. Darab. Alakváltótól. Egy röhejes alvilági szervezet élén. És az egész logika, ahogy ebből levezetik, pláne az Illuminati 5. számában, egyszerűen sérti az ember intelligenciáját.

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #2373 Dátum: 2012. március 20. - 13:14:16 »
inkább a rutinos marvel-ismerők intelligenciáját.
Velem - aki pölö nem sokat tud a korábbi skrull inváziókról- simán megeteti Bendis. :)

Mindent be kell mutatni előtte nekik.
mire jó ez a nagy kontroll? :headscratch:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2374 Dátum: 2012. március 20. - 13:40:29 »
Azt mondtad, hogy a következő BA kötetek jövője nagyban függ attól, hogy a hazai közönség hogyan fogadja Yu-t. És ha esetleg nagyon nem vennék a kötetet, elképzelhető lenne, hogy nem jutunk el a Titkos Invázióig?  :ohmy:  :'(
Hát, nektek mindenképpen jó hír, hogy mire kiderülne, hogy mennyire fogy, addigra már meg kell vennem a Titkos Inváziót, vagyis az mindenképpen ki lesz adva.  ;D Egyedül én szívhatok vele.
Idézet
Nem tudom elképzelni, hogy a rajzk miatt kevesebben vennék.
Van ilyen pedig, lásd a megjelent X-Men kötetet. Vagy a Rozsomákot, ahol már a borító elvette néhány ember kedvét. Nagyon kell vigyázni ezekre, ezért sem engedem át a borítóválasztást senkinek (kivéve most, de ez nem lesz túl gyakran).
Idézet
Talán ez is korai kérdés, de azért felteszem, hogy gondolkoztál-e már azon, hogy a Titkos Invázió, ha kiadásra kerül, akkor milyen formában?
Tényleg korai, nem gondolkodtam. Amikor nekikezdek valami ilyen tervekbe, az az első, hogy összeteszem az összes kapcsolódó képregényt, és egyben újra elolvasom őket, hogy teljesen képben legyek.
Igen. A Bosszú Angyalai, akik KÉT globális skrull-inváziót éltek túl, és akik egy időban havonta bukkantak beszivárgó alakváltó idegen fajokra (űrszipoly-saga, valaki?), találnak EGY darab skrullt, és Bendisnél rögtön nekiesnek egy két füzetes összetett fejtegetésbe, hogy az egyetlen logikus következtetés, hogy a skrullok mindenütt ott vannak és már majdnem átvették a hatalmat.
Nekem nem tűnik annyira rossznak, mint ahogy próbálod elhitetni velünk. :) Hisz már pontosan a Kitöréstől elkezdte felvezetni, hogy "valami van", csak nem tudják, mi az. Tudták, hogy ott van a Shieldben, a Hidrában, mindenhol. Ez az "egyetlen nyavalyás skrull" csak a hiányzó láncszem utolsó darabja volt, hogy minden a helyére kerüljön. Akkor lenne igazad, ha simán megérezte volna mondjuk Logan, hogy ő egy skrull. A lényeg a részletekben van, mint mindig. Nevezetesen, hogy új faj, vagy új módszer, amivel leleplezhetetlenek.  ;) Vagyis nem pusztán egy skrullból következtettek minderre, hanem ez a bizonyos észrevehetetlenség adta meg a választ mindenre, amit addig gyanítottak.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2375 Dátum: 2012. március 20. - 13:46:52 »
Nem, Tomi. Elektrából következtettek erre. Minden más, amit mondasz, utána derült ki. Abból a feltételezésből indultak ki, hogy általános és teljes körű a beszivárgás, és két napra rá szó szerint kiderült a semmiből, hogy tényleg így van. De minden olyan bizonyíték, ami erre mutatott, a lelepleződés után bukkant egyáltalán fel.
Idézet
Tényleg korai, nem gondolkodtam. Amikor nekikezdek valami ilyen tervekbe, az az első, hogy összeteszem az összes kapcsolódó képregényt, és egyben újra elolvasom őket, hogy teljesen képben legyek.
Ez tényleg javasolt, mert a titkos része az inváziónak, vagyis hogy egyáltalán hogy kerültek oda, a két Avengersben megy le visszatekintésként. (Lásd fentebbi fejtegetésem arra, hogy utólag tudunk meg mindent, ami egy ügyes dramaturgiai húzás is tud lenni, de itt nem igazán volt az, inkább mintha utólag jelentették volna meg azt a bizonyos 12 füzetet, ami eredetileg felvezette volna 2006 végére az SI eseményeit.) És az a két széria igen lényeges a történet szempontjából.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2376 Dátum: 2012. március 20. - 13:58:34 »
Elektrából következtettek vissza. Értem én, hogy mit akarsz mondani, de ez csak általános írói húzás.

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #2377 Dátum: 2012. március 20. - 15:14:30 »
Idézet
Nem tudom elképzelni, hogy a rajzk miatt kevesebben vennék.
Van ilyen pedig, lásd a megjelent X-Men kötetet. Vagy a Rozsomákot, ahol már a borító elvette néhány ember kedvét. Nagyon kell vigyázni ezekre, ezért sem engedem át a borítóválasztást senkinek (kivéve most, de ez nem lesz túl gyakran).
Na de azért Yu fényévekre áll az említett példáktól.

A Rozsomák borítójánál rondábbat még tényleg nem pipáltam, de a fényes papír sem tett jót az old scool stílusnak.
Quitely pedig bár elismerem, hogy képregényesként a legjobbak között van (az All Star Supermanben például zseniális volt az, ahogy Clark Kentet ábrázolta, a görnyedt test tatrásával), nála csúnyább és eldeformáltabb arcokat kevesen tudnak rajzolni. Én az Új X-Men kiadását már akkor sem értettem, és már akkor úgy gondoltam, hogy kizárt, hogy ezt az X-Men rajongókon kívül, akik tudják, milyen volumenű sztoriról van szó, megvenné bárki más is. Az Angyaloknak nem kellene ilyesmitől tartani. Yu király!

Egyébként az, hogy jön egy-egy képregényfilm, az segít valamit az eladásokon? Van olyan terv pölö, hogy a forgalmazóval közösen leültök, és csináltok valami kölcsönös hírverést? A Zöld Lámpásnál ugye a borítón Ryan Reynolds szerepelt, és úgy emlékszem, hogy a Sötét Lovag bemutatásakor, volt nyereményjáték, így sokan értesültek a képregény létezéséről is. A Sin Citynél ugyanez.

Vagy ha nincs ilyen, akkor önmagában egy filmbemutató miért lehet hatással a képregényekre itthon? Egyszerűen nincs előttem, ahogy a gyerek megnézi a filmet, és aztán azt mondja, kell nekem képregénybe is, csak van már magyarországon is képregény?!

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #2378 Dátum: 2012. március 20. - 15:38:12 »
Valószínűleg a mozibajárók nagy része utána tudja, meg hogy abból volt képregény is. Ha érdekli, akkor belenéz valamikor, és ha megtetszik neki, és még pénze is van, akkor megveszi. Szerintem ze kb így játszódik le.
Azért van így, mert a mighty Marvel ragaszkodik hozzá a marketing miatt, szerintük a kettő befolyásolja egymást.
This is a joke. A real practical Joke.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2379 Dátum: 2012. március 21. - 06:51:42 »
Ez tényleg javasolt, mert a titkos része az inváziónak, vagyis hogy egyáltalán hogy kerültek oda, a két Avengersben megy le visszatekintésként. (Lásd fentebbi fejtegetésem arra, hogy utólag tudunk meg mindent, ami egy ügyes dramaturgiai húzás is tud lenni, de itt nem igazán volt az, inkább mintha utólag jelentették volna meg azt a bizonyos 12 füzetet, ami eredetileg felvezette volna 2006 végére az SI eseményeit.) És az a két széria igen lényeges a történet szempontjából.
És azok a sztorik egész jók is voltak. Sokkal jobbak, mint a polgárháborús részek. Remélem ezek is ki lesznek adva az M+ oldalain. Még a rajzok is jók voltak, pl Romita jr is feltámadt abban az időszakban.