Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 630447 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Pádi

• Keselyű
  • **
Re:Érdekességek
« Válasz #1540 Dátum: 2010. augusztus 15. - 13:08:23 »
Fent vagyok tumblren szóval a randomstuff ott van a Dashboardomon. :)

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #1541 Dátum: 2010. augusztus 15. - 13:26:37 »
Legyünk expeditívek  ;D az Oscar tényleg nagyon jó film és Stallone is nagy volt benne, a magyar szinkronja is zseniális.   :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #1542 Dátum: 2010. augusztus 15. - 15:34:32 »
Aki nem szereti a nyolcvanas évek akciófilmjeit, annak ez se fog tetszeni, de aki azokon nőtt fel, annak biztos.
Gondoltam, hogy valaki felhoza ezt az érvet.
Abszolút nem így van, én hatalmas 80-as évek fan vagyok, a kapitalista világrend két pillérének filmjein nöttem fel, és ezeket olvastam még könyvben is (nemrég találtam egy antikváriumot, ahol ismét felleltem gyerekkorom oly becses darabjait, mint az Alien sorozat), miközben a 80-as évek metál bandáinak kazettáit rongyosra halgattam, mégse vagyok képes így tekinteni erre a filmre.
Hiába, szerintem 60 évesen nem kéne ugyanazzal eladni magát egy szinésznek, mint 30 évesen, mert már nem áll jól neki.
Ezért tisztelem hihetetlenül Schwarzeneggert, mert ő mindig idejében tudott váltani.
Egyébként ha már szóba kerültek az akár ezerszer is megnézhető Sly filmek nálam a Rambo 1-2, a Rocky 1-4, a Cobra, a Túl a csúcson, a Cliffhenger, az Oscar, A pusztító, a Dredd bíró (és ezzel talán elárúltam, hogy azért mégse túlzóan magasak az elvárásaim), és a Tango és Cash simán ilyen filmek.
De szerintem a 97-es Coplend volt az utolsó nézhető filmje.
« Utoljára szerkesztve: 2010. augusztus 15. - 16:03:11 írta Todd »

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #1543 Dátum: 2010. augusztus 16. - 01:15:58 »
Copland nem volt rossz. Egyáltalán nem.

venom75

• Pókfej
« Válasz #1544 Dátum: 2010. augusztus 16. - 06:10:20 »
Hát a Copland  nekem annyira nem jött be , hogy végig sem bírtam nézni. Az Oscar nekem is tetszett illetve a Pusztító amit akár többször is végignéznék ( néztem ). A Dredd Bírót sajnálom , hogy DvD-n nem adták ki , biztos vevő lennék rá.A többi Sly filmet is láttam , nekem bejöttek.
Arnold jelenete az Ikrekbe , mikor Rambo poszternél összeméri a karizmaikat.  :D

Todd

• Pókfej
« Válasz #1545 Dátum: 2010. augusztus 16. - 07:57:11 »
Az baromi nagy! ;D

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1546 Dátum: 2010. augusztus 16. - 08:52:45 »
Sokakkal ellentétben nekem az Utolsó akcióhős is tetszett, és abban van egy marha jó jelenet, amiben Stallone játszotta a Terminatort egy poszter szerint

Todd

• Pókfej
« Válasz #1547 Dátum: 2010. augusztus 16. - 09:46:35 »
Ez a jelenet szerintem is jó poén volt.
Amúgy el is indított egyfajta nagyvárosi legendát, pedig ha Schwarczi nem lenne, akkor Lance Henriksen játszótta volna a terminátort.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1548 Dátum: 2010. augusztus 16. - 12:18:31 »
Á-á. Henriksen-t nagyon hamar elvetették Terminatorként, ez a concept is nagyon nyers és korai anyag. Biehn lett volna a gép, Arnold a jófiú, csak miután olvasta a forgatókönyvet, felvetette Cameronnak, hogy mi volna, ha ezúttal ő volna a rossz fiú? Az ötlet mindenkinek tetszett, így végül így ő a Terminator.
Idézet
Sokakkal ellentétben nekem az Utolsó akcióhős is tetszett
Mi az, hogy sokakkal ellentétben? Általában azoknak nem tetszik a film, akik nem a helyén kezelik. Az utolsó akcióhős a 80, 90-es évek elejének akciófilmjeinek, s egyben Arnold munkásságának is paródiája, rengeteg kikacsintással. Ebben a műfajban pedig egyáltalán nem rossz alkotás, sőt.

Arnoldban én mindig azt bírtam egyébként, hogy sosem voltak illúziói magáról, mindig pontosan tudta, hogy mennyit ér, amit csinál, és a filmiparon belül hol van a helye. Sly ezzel szemben volt egy korszaka, amikor azt hitte, hogy Al Pacino-val vetekszenek a filmjei dramaturgiai erejüket, meg alakításaikat tekintve....

Amúgy az tényleg poén, ahogy ők ketten a filmjeikben osztották egymást. A Pusztítóban is mekkora már az a jelenet, amikor Sandra Bullock elmeséli a nemrég felolvasztott Stallone-nek, hogy amíg ő hibernálva volt, Schwarzenegger komoly politikai pályát futott be.

"Schwarzenegger könyvtár? Inkább nem is akarom hallani..." :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

venom75

• Pókfej
« Válasz #1549 Dátum: 2010. augusztus 16. - 13:17:28 »
Előre látták a jövőt.
Utolsó akció hős ...nagyon jó , főleg a halál .

Todd

• Pókfej
« Válasz #1550 Dátum: 2010. augusztus 16. - 13:59:27 »
Á-á. Henriksen-t nagyon hamar elvetették Terminatorként, ez a concept is nagyon nyers és korai anyag. Biehn lett volna a gép, Arnold a jófiú, csak miután olvasta a forgatókönyvet, felvetette Cameronnak, hogy mi volna, ha ezúttal ő volna a rossz fiú? Az ötlet mindenkinek tetszett, így végül így ő a Terminator.
Valóban igazad van, tényleg felmerült Beihn a Terminator szerepére, rosszul emlékeztem.
Azért nem bánom, hogy végül ez a szereposztás maradt.
« Utoljára szerkesztve: 2010. augusztus 16. - 14:04:54 írta Todd »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1551 Dátum: 2010. augusztus 16. - 21:31:47 »
Előre látták a jövőt.
Utolsó akció hős ...nagyon jó , főleg a halál.
Lehet, csak éppenséggel nagyon nem illik egy Hetedik pecsét szintű mestermű egy akcióvígjátékba, ami, valljuk be, naaaaaaaagyon bugyuta film.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1552 Dátum: 2010. augusztus 17. - 13:07:25 »
Ebben a cikkben találtam egy jó képsort.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Ju

• Pókfej
« Válasz #1553 Dátum: 2010. augusztus 17. - 13:33:41 »
Ebben a cikkben találtam egy jó képsort.
Valóban jó. :)  Kommentálni meg nincs mit, magáért beszél. ;)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1554 Dátum: 2010. augusztus 17. - 13:35:11 »
Azért elképesztő milyen fantáziája volt némely íróknak. Amit ők elképzeltek (Orwell, Verne stb) lassan mind valóra válik, vagy már azzá is vált.

Ju

• Pókfej
« Válasz #1555 Dátum: 2010. augusztus 17. - 13:38:28 »
Azért elképesztő milyen fantáziája volt némely íróknak. Amit ők elképzeltek (Orwell, Verne stb) lassan mind valóra válik, vagy már azzá is vált.
Már a Skynet is létezik benned. ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #1556 Dátum: 2010. augusztus 17. - 13:40:38 »
A Skynet amúgy is létezik, és ugyanazt a feladatot is látja el, mint a filmben.
Valakinek túlfejlett volt a humorérzéke.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1557 Dátum: 2010. augusztus 17. - 13:45:12 »
Már a Skynet is létezik benned. ;D

Egyszer még meg fogom menteni a világot a gépektől.

Ju

• Pókfej
« Válasz #1558 Dátum: 2010. augusztus 17. - 13:51:40 »
Ó, a gépek már most is rettegnek tőled. :hehe: ;)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1559 Dátum: 2010. augusztus 17. - 13:56:33 »
Tudom. Misklcon néhány buszon már van automata jegylyukasztó, ami úgyanúgy működik, mint a metrós, csak lyukasztás helyet lebélyegzi a jegyet. Ma kifogtam egy ilyet, de az Istennek nem akart pecsételni, és amikor mondtam a buszvezető hölgynek hogy "Mi van kedves..." meglepett arccal csak annyit mondott, hogy idáig rendesen működött.