Á-á. Henriksen-t nagyon hamar elvetették Terminatorként, ez a concept is nagyon nyers és korai anyag. Biehn lett volna a gép, Arnold a jófiú, csak miután olvasta a forgatókönyvet, felvetette Cameronnak, hogy mi volna, ha ezúttal ő volna a rossz fiú? Az ötlet mindenkinek tetszett, így végül így ő a Terminator.
Sokakkal ellentétben nekem az Utolsó akcióhős is tetszett
Mi az, hogy sokakkal ellentétben? Általában azoknak nem tetszik a film, akik nem a helyén kezelik. Az utolsó akcióhős a 80, 90-es évek elejének akciófilmjeinek, s egyben Arnold munkásságának is paródiája, rengeteg kikacsintással. Ebben a műfajban pedig egyáltalán nem rossz alkotás, sőt.
Arnoldban én mindig azt bírtam egyébként, hogy sosem voltak illúziói magáról, mindig pontosan tudta, hogy mennyit ér, amit csinál, és a filmiparon belül hol van a helye. Sly ezzel szemben volt egy korszaka, amikor azt hitte, hogy Al Pacino-val vetekszenek a filmjei dramaturgiai erejüket, meg alakításaikat tekintve....
Amúgy az tényleg poén, ahogy ők ketten a filmjeikben osztották egymást. A Pusztítóban is mekkora már az a jelenet, amikor Sandra Bullock elmeséli a nemrég felolvasztott Stallone-nek, hogy amíg ő hibernálva volt, Schwarzenegger komoly politikai pályát futott be.
"Schwarzenegger könyvtár? Inkább nem is akarom hallani..."