Szerző Téma: Érdekességek  (Megtekintve 630447 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

BuB

• Pókfej
Re:Érdekességek
« Válasz #2720 Dátum: 2011. december 23. - 10:59:39 »
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #2721 Dátum: 2011. december 23. - 11:06:16 »
Na, ő is remekül választotta ki, hogy ki legyen.  :oh:
De azért nem üti Supergirlt, szerintem.
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2722 Dátum: 2011. december 23. - 11:22:52 »
Hehe, cicus.
http://comicbookmovie.com/fansites/rorschachsrants/news/?a=51706
A kommentek közötti első kép érdekes.  :D KÉT fekete macska!  ;D

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #2723 Dátum: 2011. december 23. - 13:12:37 »
Tejet kérek! Csokisat!

D-TOX

• Rinó
  • **
« Válasz #2724 Dátum: 2011. december 23. - 15:13:28 »

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #2725 Dátum: 2011. december 23. - 16:05:27 »
Tök jó. Pont most írtam egy házi dolgozatot, amiben írtam erről a gépről és megjegyeztem, mennyire hasonlít a név. :) Meg poén, asszem szintén az Asusnál volt, hogy valami fejlesztés kódneve a Kal-El volt. A vezetőségben lehet egy jó nagy fan. :D

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #2726 Dátum: 2011. december 30. - 23:12:10 »
Én is egy házi dolgozattal "szenvedek" és most találtam egy érdekes szociológiai kontextusba helyezett képregényes összefüggést, miszerint a magyar képregény helyzete (a tartósan szubkulturális keretek közé záródás) szorosan összefügg a középosztály méretével. Azért ez nem akkora spanyol viasz, de nekem érdekesnek tűnik.
"Live for nothing or die for something, your call."

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2727 Dátum: 2011. december 30. - 23:38:58 »
Vagyis azért nincs itthon piaca, mert szűköcske a középosztály? Egyáltalán kik számítanak a középosztályba? Mitől közép a közép? Kereset? Hatalom? Értelmi színvonal?
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #2728 Dátum: 2011. december 31. - 12:10:17 »
Vagyis azért nincs itthon piaca, mert szűköcske a középosztály?

Pontosan. Nincs fizetőképes kereslet. Kiváló példa erre, hogy egy megjelenéskor a fanok jelentős része inkább a leárazásra vár, ezzel is nyirbálva az amúgy is szűk piacot (ez van. kevés a pénz)

Egyáltalán kik számítanak a középosztályba?

Mo.-n nagyjából nincs ilyen, de igen, a vagyoni helyzet, az iskolázottság, és a munkahely. A széles középosztály munkaerő bázisa a szolgáltatási szféra. Az ilyen pozíciók betöltéséhez magasabb iskolai végzettség kell (a magyar az egyik legszegregáltabb iskolai rendszer). Az elmélet szerint nyugaton (Belgium, USA, UK) a képregény azért törhetett ki a ponyvairodalom béklyójából, mert középosztálybeli írók kezdtek el középosztálybeli igényeknek megfelelő történeteket írni, erre már volt fogadókészség, és nem utolsósorban pénz, pénz... és pénz.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2729 Dátum: 2011. december 31. - 13:07:52 »
Idézet
Kiváló példa erre, hogy egy megjelenéskor a fanok jelentős része inkább a leárazásra vár, ezzel is nyirbálva az amúgy is szűk piacot (ez van. kevés a pénz)
Én még mindig úgy látom, hogy sokaknak lenne pénze rá, csak másra költik. Bagóra, piára, hatalmas, és haszontalan plazmatévére, meg ilyenekre.
Bizonyíték:
http://index.indavideo.hu/video/saturn_nyitas
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #2730 Dátum: 2011. december 31. - 14:46:28 »
Itt érték preferenciákról van szó. A plazma TV tulajdonlása presztízs. Ez is bizonyítja, hogy nincs középosztály, hiszen egy biztos anyagi bázissal rendelkező, művelt (jelentsen ez bármit is) kultúrafogyasztónak nincs szüksége arra, hogy leárazáskor tomboljon a plázában. Erre annak van szüksége, aki másképp nem tudna hozzá jutni. És nem mellesleg van ennek egy pszichológiai vetülete: miszerint, ha plazma TV_m, BMW-m, okostelefonom van, akkor nem vagyok szegény - vagyok valaki. Így különbözteti meg magát a leszakadó réteg a már lent lévőtől.
Ez akkor is kell, ha mértéktelen eladósodás az ára.
Ezzel szemben a képregény egy hosszútávú befektetés, aminek a tulajdonlása nem jelent elitstátuszt.
Azt mondod az embereknek van pénzük, csak másra. Ezzel szemben én azt mondom, ha csak másra van, akkor tulajdonképpen nincs.  ;)
Jó lenne egy felmérés a Mo.-i képregényrajongók iskolai végzettségével kapcsolatban. Szerintem az eredmény erősen korrelálna a szépirodalmat olvasókéval.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #2731 Dátum: 2011. december 31. - 15:40:18 »
Idézet
Ez is bizonyítja, hogy nincs középosztály, hiszen egy biztos anyagi bázissal rendelkező, művelt (jelentsen ez bármit is) kultúrafogyasztónak nincs szüksége arra, hogy leárazáskor tomboljon a plázában. Erre annak van szüksége, aki másképp nem tudna hozzá jutni.....Azt mondod az embereknek van pénzük, csak másra. Ezzel szemben én azt mondom, ha csak másra van, akkor tulajdonképpen nincs.
MOndjuk ebben szerintem a gazdasági helyzet mellett a műveltségnek is legalább ugyanolyan szerepe van. Viszont a gazdasági helyzet és műveltség között nincs egyértelmű összefüggés...vagyis nem minden irányban. Lefelé lehet, de felfelé haladva aligha.  Remélem, hogy azért van egy olyan réteg, aki ugyan csak akkor juthatna hozzá plazmatévéhez, ha leárazás van (vagyis a középosztályba már nem sorolhatók bele anyagi helyzetük miatt), mégsem plazmatévét vesz a leárazáson, hanem tudományt, kultúrát, irodalmat. Vagy naiv vagyok? :)

Ettől függetlenül kétségtelen, hogy nagyon sok ilyen ember van, aki valójában nem tehetős, és a presztízs miatt vesz ilyen termékeket.

Idézet
Jó lenne egy felmérés a Mo.-i képregényrajongók iskolai végzettségével kapcsolatban. Szerintem az eredmény erősen korrelálna a szépirodalmat olvasókéval.
Nagyon érdekes gondolat. Én is megnéznék egy ilyen statisztikát! :oh:

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #2732 Dátum: 2012. január 10. - 18:13:12 »
Ha valaki még nem próbálta "tapitelefonon" itt van egy kis kóstoló PC-Re. Cut the Rope.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Ju

• Pókfej
« Válasz #2733 Dátum: 2012. január 10. - 18:53:04 »
Látom, te is fan lettél :D

Mero

• Thanos
« Válasz #2734 Dátum: 2012. január 10. - 20:46:34 »
Abszolúte. :oh:
Miután beajánlottad ( :worship: ) leszedtem a market-röl azon nyomban.Szerencsére folyamatosak az updatek.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #2735 Dátum: 2012. január 10. - 21:31:18 »
Rohadt jó ez a játék!  :oh:
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

Mero

• Thanos
« Válasz #2736 Dátum: 2012. január 10. - 21:33:45 »
Szerintem is.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #2737 Dátum: 2012. január 10. - 22:41:41 »
Kicsit beteges. Igazi stop motion -fan a dagi.

http://vimeo.com/11165183

venom75

• Pókfej
« Válasz #2738 Dátum: 2012. január 11. - 08:07:23 »
Nem kicsit beteges.  :stupid:

Hoby

• Keselyű
  • **
« Válasz #2739 Dátum: 2012. január 11. - 09:43:04 »
Ha már Cut the Rope: