Biztos volt már, de tessék.
1/ Kitalálom, hogy mit lenne jó kiadni
2/ Elolvasok minden vele kapcsolatos részt, és azoknak az ellenkezőjét is
3/ Készítek egy tervezetet, hogy hány oldalas lenne, nagyjából mennyibe kerülne nekem, plusz nektek. Beszélek a nyomdával egy előzetes árkalkulációról. Bemegyek, kinézzük a papírt hozzá. Ha ezek a dolgok elfogadhatóak, akkor lépek tovább (ellenpéldának ott az Ultimate F4 három része, a Marvel Zombik első megjelenésével és Greg Land rajzaival. Sokáig szerettem volna kiadni, de a 3 rész a lehető legkevésbé gazdaságos mindenkinek. Vagy ott van minden, ami 140 oldalnál hosszabb, az már necces).
4/ Mivel egy kiadvány kiadásával kevés jogtulajdonos foglalkozik, az első három pontot megismételem még minimum 3-4 kiadvánnyal.

5/ Ha elkészült egy egyéves tervezet, amit reálisnak, vagy netán kicsit kockázatosnak tartok, akkor elküldöm a tervet a jogtulajdonosnak.
6/ Hosszas kötekedést követően elküldenek egy szerződést hozzá

(miért pont ezeket, jobb lenne azokat, ez a rész nem mehet együtt azokkal a részekkel, stb - melyek után ismét csak meg kell ismételnem az 1-3 pontokat)
7/ Visszaküldöm aláírva, fizetek mindenért (jogdíj, oldal árak, DHL, adathordozók)
8/ Elküldik az anyagot
9/ Kitalálom, hogy pontosan hogy nézzen ki a könyv, megszerkesztem
10/ Lefordítom, vagy lefordíttatom, közben Ati csinálja a műszaki szerkesztést, cikkeket írok hozzá, bele, keresztül át rajta
11/ Néhány apróság, hogy könyv számot kérek hozzá, megrendeltetem a terjesztőkkel, stb
12/ Megdumálom a nyomdával, hogy mikor visszük a nyomdakész könyvet
13/ Fogcsikorgatva kifizetem a nyomdát is (ami kb kétszer több, mint minden eddigi együttvéve), elhozom a cuccot.
14/ Kiszállítom a terjesztőknek, akik idővel kiteszik a polcokra, ahonnan ti leemelitek.
14+/ Ha a saját könyvespolcodra gondoltál, akkor hazaviszed, és felteszed oda.