Előre szólok, lesznek benne spoilerek, bár nem nagyok, de nincs kedvem kimazsolázgatni őket...
Érdekes eset ez a Pókember... egyszerre jött ki ugye az ASM és a Sensational SM v2 "befejező" száma... előbbiben láthattunk egy szép lefelé ívelű pálya nagymonológját arról, hogy Pete önmaga szerint hogyan süllyed el a bűn mocsarában. Szerencsére történetre is haldtunk vmit, mert bár JMS monológjait szeretem, de marhára nem illenek Peterhez (még a jelenlegi történeti állapotok ellenére sem... Marc Spectorhoz elmenne, de Peter Parkerhez még egy JMD-féle pszichológiai mélypont alatt se). Erre kapunk egy hasonló megafilozofálgatást az SSM v2-ben, ami körülbeül... nem is tudom, marha sokszor körözi az ASM-féle szöveget. Az eleje sajna érezhetően töltelék (Pókember eredete kétszázezredszer is elmesélve), és a titokzatos figura is most vagy vki, akit ismernem kellene - ez a jobbik eset -, vagy tényleg az, akinek láttatni akarják, ez esetben meg szép metafora, csak rohadtul nem illik a Marvel-univerzumba - tekintetbe véve, hogy ott "Isten" a kozmikus-részleg egy része, és a klasszikus keresztény "megjelenek és bölcsességeket mondok eltévelyedt halandóknak"-módon nem létezik... ám ennek ellenére a beszélgetés hihetetlen jó, de az utolsó oldal fogott meg igazán. Kár, hogy nagy eséllyel inkább csak egy "mi lett volna, ha..." lesz, ahol is a mondat végén ez szerepel: "...a főszerkesztő nem ragaszkodik makacsul a nagyon sokak által nagyon támadott ötletéhez Pókemberrel kapcsolatban, amit ha törik, ha szakad, véghez akar vinni." Gyakorlatilag stílusát/témáját tekintve nagyon hasonló volt ahhoz, amiket most HiPókban kapunk "átkötő" történetek megjelöléssel, de egy melléksorozatba már illenek is, sőt, igazság szerint az elmúlt hat számból szerintem magasan ez volt a legjobb (Eddie életben tartásának ötletét nagyon nagy marhaságnak tartom még mindig). Most már elő van készítve a terep, minden a One More Day-en múlik. A fősorozat gyakorlatilag egy éve kéziféket behúzva toporog, a régebbi mellékág elvarrta a szálait, a fiatalabb, ASM-nél ezerszer "Pókemberesebb" meg összekapkodta magát úgy-ahogy (bár akkkor is érezni, hogy egy nagy hentesbárddal lett lecsapva az egész vonal), lássuk, mivel rukkol elő Mr. Babylon 5 és Mr. Marvel-Nagyfőnök közösen.