Szavazás

Marvel Extra címe

Mega Marvel
0 (0%)
Marvel +
12 (37.5%)
Marvel Világ(a)
2 (6.3%)
Marvel Univerzum
2 (6.3%)
Marvel Kalandok
4 (12.5%)
Marvel Képregények
1 (3.1%)
Marvel Magazin
4 (12.5%)
Marvel Történetek
3 (9.4%)
Marvel Hősök
4 (12.5%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. december 02. - 11:56:11

Szerző Téma: Marvel +  (Megtekintve 1013695 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
Re:Marvel +
« Válasz #3560 Dátum: 2014. február 14. - 18:36:25 »
Sopronban, ami nem egy kis város, tragikus a helyzet a Marvel+ képregény elérhetőségét tekintve, kifejezetten a nemzeti dohány boltok megjelenése óta.

Én is Sopronban lakok és a Széchenyi tér-i Inmedio-ban kerestem (eddig is ott vettem általában), de elfogyott (azt mondták lesz majd, gondolom utánrendelnek), majd átmentem Magyar utcába (a másiktól max 5 perc gyalog) és ott találtam 2 darab példányt (már csak max 1 van :) ).

Szerintem nem gáz ez az Inmedio/TESCO combó, csak többet kellene rendelniük, mert mindenki (akinek nincs előfizetése) csak onnan szerezheti be.

Kösz a tippet. Azt hittem a Magyar utcában az (is) már dohánybolt. Holnap megnézem ott, vagy inkább előfizetek és a probléma hosszútávon megoldva. Amúgy ma voltam a Győri úti nagy
Tescoban, ott nincs, és a Tescon kívüli Inmedioban sem, a Széchenyi téren néztem szerdán, ott se volt. A buszvégen is néztem, de már le is bontották a bódét.

Fantomex

• Vérontó
« Válasz #3561 Dátum: 2014. február 14. - 18:49:59 »
Ez a felirat...  :o ez valami... ISTENI!  :oh:
I'm the devil-may-care, international superspy with a worldly distingué that the ladies love. I was literally made for the work.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #3562 Dátum: 2014. február 15. - 18:15:10 »
Mert valaki meg akarja ölni az összes X-Ment. Ez csak a kezdet.
Húha, az gáz. A történet biztosan jó lesz, ez nem kétség, de azt nem szeretem, ha valaki egyszerűen ok nélkül hal meg.

Idézet
Csak tipp, de klónbélyegzővel. Ennél többet én sem tudok. Illetve még annyit, hogy hiába tudod, hogyan csináltuk, ahhoz, hogy ilyen legyen a végeredmény, kell sok év gyakorlat is.
Valóban sanszos, hogy az, én még arra gondoltam, hogy simán kiírtátok a szöveget, majd betextúráztátok ezzel a szikla mintával. Ha a szöveg át van alakítva talán vektoros alakzattá azt hiszem meglehet csinálni. De az is lehet, hogy simán, átalakítás nélkül is rá lehet húzni textúrát. Mindegy. Nagyon szép munka!

---

Elolvastam a VH-t is. Felkeltette az érdeklődésemet, viszont vannak kérdéseim, amiket nem értek: A 38. oldalon van fent egy csávó, aki szivarozik. Egy sztorit mesél 3 emberről, akikbe, miután meghalnak mások költöznek. Ki ez a szivarozó csávó, és kik költöznek a trió helyébe? Illetve a végén az ágyon mi az a becsomagolt "izé"?
« Utoljára szerkesztve: 2014. február 15. - 23:10:56 írta kaine »
SD. EJC.

balogh44

• Thanos
« Válasz #3563 Dátum: 2014. február 15. - 18:53:51 »
Majd kiderül a folytatásból! ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3564 Dátum: 2014. február 15. - 19:14:02 »
Részben. Részben meg egy rakat doksiból. De nyugi, lesz rá válasz.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #3565 Dátum: 2014. február 18. - 11:34:22 »
Akkor megnyugodtam. Már attól féltem én vagyok figyelmetlen.
SD. EJC.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3566 Dátum: 2014. február 18. - 13:26:38 »
Idézet
Privátba le tudnád írni Tomi, hogy technikailag hogy csináltátok meg az Isten feliratot?
Csak tipp, de klónbélyegzővel. Ennél többet én sem tudok. Illetve még annyit, hogy hiába tudod, hogyan csináltuk, ahhoz, hogy ilyen legyen a végeredmény, kell sok év gyakorlat is.
Én meg azt hittem kézzel van megrajzolva és rátéve az eredeti képre.

Jim Starlin a kövek megszerzését egy oldalban említi csak(36.)? Nem volt korábban vagy később ez részletesen elmesélve az amerikai kiadásokban?
« Utoljára szerkesztve: 2014. február 18. - 14:56:32 írta VTomi »

kzoli

• Sakál
« Válasz #3567 Dátum: 2014. február 18. - 18:12:04 »
Nekem is tetszett, jó hogy magyarul lett írva. Szép munka.  :bravo:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3568 Dátum: 2014. február 18. - 21:06:09 »
Jim Starlin a kövek megszerzését egy oldalban említi csak(36.)? Nem volt korábban vagy később ez részletesen elmesélve az amerikai kiadásokban?
De igen, később kiadták egy one-shotban, amikor a történet már népszerű lett. A sztori szempontjából nem fontos, hogy hogyan szerezte meg őket.  ;)
---
Kinn vannak a különszám előzetes oldalai.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3569 Dátum: 2014. február 18. - 21:12:22 »
Ezt már a Klubon is mondani akartam, hogy a Thanos Quest '90-ben jelent meg, több mint fél évvel az Infinity Gauntlet előtt.

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3570 Dátum: 2014. február 18. - 21:13:05 »
De igen, később kiadták egy one-shotban, amikor a történet már népszerű lett. A sztori szempontjából nem fontos, hogy hogyan szerezte meg őket.  ;)
---
Kinn vannak a különszám előzetes oldalai.
Köszi!
Jee, már nagyon várom és a mozit is! :)
Eszméletlen jók a rajzok amúgy! Csak csorgatom a nyálam rája. :D

balogh44

• Thanos
« Válasz #3571 Dátum: 2014. február 18. - 21:53:06 »
Alig várom, hogy a kezembe kaphassam, gyönyörű oldalak! :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3572 Dátum: 2014. február 18. - 22:12:47 »
Kiv vagyok h kik szállták meg a három halott balféket. :)

Blue S

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #3573 Dátum: 2014. február 19. - 09:07:42 »
Marvel + 2014/1.

Annak idején már olvastam a Végtelen Hatalom történetét honosított formában, és már akkor is nagyon megfogott. Papíron olvasva még jobban tetszik, hiába ismerem a történetet és tudom, hogy ki a 3 balfék.

Az "Isten" felirathoz gratulálok Petshopnak, igazi mestermunka.  :oh:

A borító is nagyon szép lett, ezzel a fényes kivitelezéssel kifejezetten figyelemfelkeltő még annak is, akik nem olvasnak képregényeket.

U.i: Köszönöm az ajándék képregényt (Thor Annual)  :kingpin:

VTomi

• Pókfej
« Válasz #3574 Dátum: 2014. február 19. - 09:52:31 »
Ez a sztori a képregényt nem olvasó barátaimat is érdekli, mert a Bosszúállók filmeket szeretik és nagyon érdekli őket mit gyűjt a Gyűjtő  :D

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #3575 Dátum: 2014. február 19. - 14:49:00 »
Már kétszer is elolvastam az idei első Marvel+-t és igen erős kezdés ez az idei évre, mind az X-men, mind a Végtelen hatalom zseniálisan indul. Viszont muszáj belekötnöm egy számomra érthetetlen és igen idegesítő mondatba.
A 32. oldalon áll ez a mondat: "Úgy tűnik, a halált régóta nyomasztotta, hogy ma több ember él, mint amennyi valaha meghalt, és ez szerinte felborítja a kozmikus egyensúlyt."
Valaki esetleg el tudná magyarázni, hogy mégis mi ez az abszurdum? Mármint hogy élhet több ember, mint amennyi valaha is meghalt? Ez még a legirreálisabb fantasy-ban vagy képregénytörténetben is nevetséges túlzás. Bár ha van valami magyarázat, hogy mondjuk ez előtt feltámasztották a valaha meghalt lény nagy részét, akkor még elmenne, de az is ostobaság lenne, főleg hogy miért nem a feltámasztottakat öleti meg a halál újra.
Szóval erre tud valaki valami értelmes magyarázatot adni?
Amúgy a sztori nagyon profin van felvezetve, kíváncsi leszek a folytatásra, de ez a rész annyira zavaró.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3576 Dátum: 2014. február 19. - 15:19:19 »
Ez engem is megakasztott fordítás közben, mert én se értettem igazán. Lehet, hogy tényleg nagyon sokat támasztottak fel a jelen korban, nem tudom.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #3577 Dátum: 2014. február 19. - 15:20:34 »
jó kérdés, jár a no prize :)
This is a joke. A real practical Joke.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #3578 Dátum: 2014. február 19. - 15:22:12 »
Több lény inkább. Valószínűleg Ati és/vagy kaine belemásztak a „people” félrefordításának hibájába.
Amúgy matematikailag kissé labilis állítás, de a Marvel-univerzumban a történetük szerint kb. hasonló népességrobbanás zajlott le, mint a Földön a felvilágosodás kora óta. A siárok birodalma egész galaxisokat nyelt le, a kree-k és a skrullok háborúzása kimerült a folytonos egymásra acsarkodásban, miközben mindketten végítéletnapi seregeket toboroztak; a Nova Alakulat is történelmi csúcson volt taglétszámban, mégis nehezükre esett a rendőri feladatok ellátása. Valós időben 2006–12 között volt egy nagy egyetemes tizedelés, amikor is három egymást követő intergalaktikus konfliktusban billiókat öltek meg.
Plusz lehet, hogy ebben tévedek, de mintha Halál úrnő itteni viselkedését némi átmeneti mentális instabilitással magyarázták volna. Később nem nagyon osztották mások Starlin filozófiáját a halállal kapcsolatban, és inkább a felé tolták el, hogy a Halál talán az élet egyik legnagyobb szurkolója, mivel ugye a létezésének egyik alapfeltétele volna. (Amúgy is a Marvel űrrészlegének magasan legjobb pontja a különböző metafizikai világképe megvalósulása, amivel verik a DC láncolatlan sci-fi megközelítését is.)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3579 Dátum: 2014. február 19. - 15:25:02 »
Nem, ha lényként fordítjuk, ugyanott vagyunk: sőt, az még inkább valószínűtlen.