Szavazás

Ha lenne Marvel Extra könyv, mit szeretnél bele?

Pókember
75 (15.1%)
Bosszú Angyalai
73 (14.7%)
Hulk
61 (12.3%)
Fantasztikus Négyes
64 (12.9%)
Deadpool
90 (18.1%)
She-Hulk
26 (5.2%)
Captain Marvel
30 (6%)
Fenegyerek
78 (15.7%)

Összes szavazó: 201

Szerző Téma: Kingpin next  (Megtekintve 876514 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Kingpin next
« Válasz #2180 Dátum: 2010. április 30. - 18:52:15 »
A laponkénti árusítást felejtsétek el, az semmilyen szinten nem kivitelezhető. Nem, ezt úgy lehet megoldani, hogy kb 20-25 oldal egyben, tehát egy történet/szám. Ezek az oldalak összeragasztva olyan ragasztóval, amivel pl a szétszedhető jegyzettömbök vannak, és van rajtuk már három lyuk, ami a lefűzős mappához passzol. Értékesíteni csak képregényes rendezvényeken lehetne, főleg, mivel az eddigi kiadványok példányszámait nézve az újságos terjesztéshez nincs elegendő. De mellette lehet webshopokban és képregényboltokban árulni, és pl a Semices Pókemberben is meg lehet hírdetni és ezáltal a webes rendelést feldobni.
Én értem, hogy egyeseknek ez nem a legszebb megoldás, az utóbbi időben el voltunk kényeztetve a minőséget tekintve, és emiatt sokan már csak csili-vili TPB-ben és Absolute HC-ban tud gondolkodni. Viszont nem elhanyagolható tény, hogy sokaknak még mindig a füzet a kedvenc formájuk a képregények tekintetében, és sok esetben lehet hallani, hogy nem számít nekik, hogy ha egy hosszabb történetfolyamatot füzetben megvéve gyakorlatilag többe jön ki, mégis egyenként kevesebbet kell kiadni érte, és ez lehet az előnye ennek a formátumnak. Mert bizony sok kiadó mindig a képregényes eseményekre időzíti a megjelenést, és még ha nem is sok 2500-3000 forint egy kötetért, csak sok kötet az sokszor 2500-3000 forint, és ez az ami sokaknak nem fér bele. Ezért van sok rajongó lemaradva a kötetek vételével, mert egyszerűen nem győzi a vásárlásukat. Nem szabad elmenni amellett, hogy a képregény igenis luxuscikk a mai magyar viszonyokat nézve. És érthetően az ember ha megvan szorulva, a luxus kiadásokból szorít vissza. De egy ilyen kiadványnak pont az lenne az előnye, hogy egyben egy nagyon mutatós albummá áll össze, de füzetenként (most csak példa képpen) 1000 forint az ára, ami annyira nem vészes.
És kiadói szempontból az ár is egészen kedvező. Mert mondjuk az első számot adod 500 forintos bevezetőáron, a másodiktól meg már mondjuk 800-1000 forintért (ez a plafon, ennél feljebb menni már nem szerencsés), de persze a másodikhoz adod a mappát, a többihez meg esetleg elég mondjuk egy posztert adni (ez nem kötelező, de elvileg pénz szempontjából nem vészes dolog ez a plusz). Így ha négy számmal számolunk 25 oldalon, akkor 100 oldal képregényt adsz ki 2900-3500 forint áron ami nem rossz a bevétel szempontjából sem. És persze nem négy részre lehetne tervezni ennél a formánál, hanem minimum úgy, hogy legalább 10-15 füzet beleférjen a mappába.

Khkicsi

• Rózsa
  • *
« Válasz #2181 Dátum: 2010. április 30. - 18:59:25 »
 :D
Veled vagyunk Sepi!!!

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2182 Dátum: 2010. április 30. - 19:11:50 »
Ez így... a Klón-sztorik esetében esetleg kivitelezhető volna. Esetleg.
Egyetlen bibi van: ez hosszú távú vállalkozás. Egy ilyen mappás lefűzős dolgot egyszer kell félbehagyni, és a kiadót máris lehúzza mindenki a slozin. Ha meg bebukik, elég kemény presztízsveszteség.
Előnye viszont, hogy egy teljes mappa a maga nyolcezer oldalával elég impozáns látvány. És fegyvernek is jó akár. :D
Idézet
emiatt sokan már csak csili-vili TPB-ben és Absolute HC-ban tud gondolkodni
Nono, jelenleg két Absolute van csak, ami után csorgatom a nyálam (Midnight Nation és AS Superman),  aHC-kat meg azért preferálom személy szerint, mert amit megveszek, hosszú távra veszem, és a tpb minden, csak nem az. De a sima vásárlásaimnál meg a túlvégletet részesítem előnyben, Essentielökre és Showcase Presentsekre vadászom, mert számomra az a leggazdaságosabb forma (plusz elég kevés olyan régi sorozat van, amit a színek jobbá tennének... Ditko rajzai és Kirby munkái közül pár... ennyi... mások meg pont, hogy ff-ben jobbak).

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #2183 Dátum: 2010. április 30. - 20:27:43 »
Ha már olyan sok ilyesmi magazint dobnak a hazai kiadók a piacra, amiből a legtöbb nem tart tovább 1 évnél, és némelyik elég hülyeség, akkor úgy gondolom, hogy ugyanezzel a stratégiával normális dolgot (jelen esetben képregényt) kiadni miért ne lehetne? Több értelme lenne, mint ezeknek a mindenféle csilli-villi magazinoknak, és lehet hogy sokaknak meg is tetszene ez a feeling. Nekem legalábbis tuti. Először úgy kéne indítani, hogy egy kevésbé hosszú történettel, esetleg valamilyen ongoing-gal, és megnézni, hogy mennyien veszik. Ha meg bukta, akkor te is írsz egy levelet kaine, hogy van lehetőség angolul megvenni tőled a további részeket. ;D És így mindenki jól jár. ;D
« Utoljára szerkesztve: 2010. április 30. - 20:40:01 írta benya11 »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2184 Dátum: 2010. április 30. - 20:53:32 »
Nem kellene havonta megjelennie, elvégre nem árulsz újságosnál, elég lenne, ha a rendezvényekre adnál ki belőle, de akkor mindegyikre, tehát évi négy szám (legalábbis úgy tudom, csak ennyi rendezvény van). És akkor úgy nézne ki, hogy 22-25 oldal egy szám (tehát egy történet)
Lássuk, jól értem-e. Tehát egy lefűzhető képregény (én sose gyűjtöttem ilyeneket, de egyszer láttam valami tudományosban. Ott tükörfényes lapokon, fantasztikus minőségben volt minden lap, és persze jóval nagyobb volt a Kingpin-méretnél), amihez csak lapokat árusítanék rendezvényeken 1000 ft-ért? Ráadásul sima füzetminőségű lapokat? Szerintetek venne valaki 1000 ft-ért 22 oldalt, ami még csak nem is képregény tulajdonképpen, mert se borítója, se ragasztása? Szerintem egy teljesen rendes 25 oldalas képregényt se lehetne 1000 ft-ért eladni, hisz a 48 oldalas Vadász Lelke se hasít 1500-ért a rendezvényeken, pedig az kemény borítós.
A Klón sztorik pedig évi 4 történettel azonnal megbuknának. Nagyjából 30 évig tartana. Tele cliffhangerrel, amire egy évet várni nem gyenge.
Azért nem lehet összehasonlítani más lefűzőkkel ezt, mert az alapdíj itt igen magas. Bármilyen képregénynek 1000 dollár a jogdíja, plusz az oldalankénti ár. Ehhez még a nyomdaköltség, a szerkesztés, és mindezt kellene visszahoznia az oldalaknak. Szerintem ez így nem jön össze.
Én is gondolkodtam már sokat a csak a rendezvényekre megjelenő saját külön köteteken, de egyszerűen nem jön ki az ár sehogy sem. Túl drága lenne, 300-nál többet meg így nemigen lehetne eladni.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2185 Dátum: 2010. április 30. - 21:16:11 »
Ha megnyugtat, szerintem bár felvetésnek nem rossz, de előbb fektetné bárki a pénzét cavinton részvényekbe, mint ebbe. Sokkal sérülékenyebb lenne az egész, mappa ide vagy oda, elég ha a lyuk mentén keletkezik egy szakadás és basztafári az egésznek. Ahogy a krumplileves is legyen krumplileves, a képregény is legyen képregény.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2186 Dátum: 2010. április 30. - 21:53:20 »
Kaine: így nehéz elmagyarázni, ha még soha nem láttál ilyet, de majd esetleg a kövi klubon mutatok belőle, és amúgy nem volt az olyan csúcsszuper lapon. ;) És de, lenne borítója a dolognak, csak annyi a különbség, hogy ugyanolyan papíron lenne, mint a a többi oldalnak. Az 1000 forintot csak kiindulónak szántam, mivel nem ismerem a jogdíjak, stb árát, nem tudok pontos értékekkel számolni. A klón-sztori is csak egy példa volt, az valóban hosszú lenne ilyesmihez. És hogy ki venne ilyet? Hidd el, vesznek ilyeneket hasonló áron, rengeteg ilyesmi kapható.
Én is gondolkodtam már sokat a csak a rendezvényekre megjelenő saját külön köteteken, de egyszerűen nem jön ki az ár sehogy sem. Túl drága lenne, 300-nál többet meg így nemigen lehetne eladni.
Az a baj, hogy ilyeneknél csak kötetekben gondolkozol, holott ahogy mondtam, pont a kötetek ára miatt van az, hogy sokan csak később veszik őket, mert túl sok a kínálat belőle, és úgy sok. Míg az ilyen füzetek életképesebbek lehetnek. Csak ez is olyan dolog, hogy ki kellene próbálni, mert eddig füzet formában csak fan art, vagy réteg képregények jelentek meg, kommeszebb cuccal senki nem próbálkozott, ez lehetne az első. És ennek nagyobb esélye lenne a túlélésre, mert kisebb oldalszám, kisebb ár. Az tény, hogy mivel újságosnál nem terjesztesz, ezeket csak rendezvényeken, képregényboltokban és webshopon lehet árusítani. De megfelelő marketinggel ezt is át lehet hidalni.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2187 Dátum: 2010. április 30. - 22:01:24 »
Nem, kifejezetten füzetekben gondolkodtam el a rendezvényes verziónál. Konkrét árajánlataim is vannak a nyomdámtól, annyira mélyen beleástam már magam a témába. Egy 24 oldalas képregény olyan 8-900 ft-os árra jönne ki a börzéken, majdnem biztos, hogy az ár/érték arány miatt alig vennének belőle páran - de 3-500-an biztosan nem, amennyi kéne hozzá. Persze a puding próbája az evés, de ugye egy részes valamit találni nem egyszerű. Egyszer itt is felvetettem, hogy az Y folytatása 48 oldalon nem is emlékszem, 2000-ért? Ott is az ár/érték arányon bukott el a dolog.

De majd a Klubon tényleg megmutatod.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2188 Dátum: 2010. április 30. - 22:05:21 »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2189 Dátum: 2010. április 30. - 22:21:47 »
Nem csak az ár/érték, mert azért a kb. 50 oldalas francia albumokat is veszik 2e-ért úgy, hogy jó ideje elvannak a piacon. A gond az Y-nal az, hogy érződik, hogy egyrészt nem önállóak a sztorik, tehát folytatás, másrészt rendezvényenként 2 füzet az nyolc egy évben, ami marha lassú. Nézd meg a Sandmant. Igaz, nagy kiadó van mögötte, de egy év se telt el, és már túlvannak a 12 füzetnyi anyagon. A folytatásos, nem önálló sztoris sorozatoknál marha fontos, hogy menjenek folyamatosan, mert amint van egy kis törés, máris mennek el a vevők. Az Ultimates 2 is, akármennyire is a legjobban menő Marvel-ongoing volt, elkezdett komolyan késni, elment a vásárlók 60%-a tőle, mert nem volt türelmük várni a kiadó tökölésére.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2190 Dátum: 2010. április 30. - 22:31:21 »
A francia albumok egyike sem fogy. Sőt, már a fénykorban kiadott nagyalakú Pókember albumok sem fogytak igazán, azért nem jelent meg belőle több.
Hát igen, ha enyém lenne az Alexandra, én is jobban válogathatnék.  :)
De igazad van, a folytatás sem kedvez ennek igazán.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2191 Dátum: 2010. április 30. - 22:33:28 »
Nincs esetleg valami... nem is tudom... 6-12 részes sztori, ami hasonló szívügyed? Akár ongoingból is kiragadva, de önállóan megálló módon, mint az MK:Spider-Man első éve volt?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2192 Dátum: 2010. április 30. - 22:40:56 »
Tomi, te ugyebár tagja vagy az MKSZ-nek. Akkor ezt a kapcsolatot nem lehetne valamiképpen felhasználni arra, hogy népszerűsítsd a köteteidet? Úgy tudom a Szövetség mostanában szép pénzeket beszed mindenféle pártolói vagy támogatói díjra hivatkozva. Nem lehetne náluk kibulizni, hogy támogassák a reklámkampányod? Én eddig semmi hasznát nem láttam vagy tapasztaltam az MKSZ tevékenységének, azon kívül hogy vannak, nem érzékeltem, hogy előremozdítanák a magyar képregény kiadás ügyét (bár ha történt ezirányú törekvésük akkor mélységesen elnézést kérek, de hiányosak az információim róluk).

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2193 Dátum: 2010. április 30. - 23:35:46 »
A többi kiadó rögtön azt akarné, hogy őket is reklámozzák, annyi pénz meg nincs, gondolom.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2194 Dátum: 2010. április 30. - 23:43:16 »
A többi kiadó ne akarjon semmit. Elvégre ez a Magyar Kingpin SZövetség.  :hehe:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2195 Dátum: 2010. április 30. - 23:58:03 »
Nincs esetleg valami... nem is tudom... 6-12 részes sztori, ami hasonló szívügyed? Akár ongoingból is kiragadva, de önállóan megálló módon, mint az MK:Spider-Man első éve volt?
Biztosan találnék.  ;)
Ben: van haszna, majd szóban elmondom.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2196 Dátum: 2010. május 01. - 08:02:30 »
MIért van az, hogy ha felmerül az MKSz létjogosultsága, egyáltalán, hogy mit csinálnak, mindenki mindig csakis szóban hajlandó arra felelni?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2197 Dátum: 2010. május 01. - 08:07:09 »
Számból vetted ki. És még mielőtt bárki rosszra gondolna, a szóra gondoltam.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2198 Dátum: 2010. május 01. - 21:10:21 »
Annyira egyszerű: mert túl hosszú.  ;)

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2199 Dátum: 2010. május 28. - 12:29:03 »
Éljenek az éljenzők!

Éljen a Marvel Extra is.  :D :spidey:

Azt kb. mikor lehet megtudni, hogy mi kerül bele?