Szavazás

Ha lenne Marvel Extra könyv, mit szeretnél bele?

Pókember
75 (15.1%)
Bosszú Angyalai
73 (14.7%)
Hulk
61 (12.3%)
Fantasztikus Négyes
64 (12.9%)
Deadpool
90 (18.1%)
She-Hulk
26 (5.2%)
Captain Marvel
30 (6%)
Fenegyerek
78 (15.7%)

Összes szavazó: 201

Szerző Téma: Kingpin next  (Megtekintve 877248 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

killingjoke

• Kaméleon
  • **
Re:Kingpin next
« Válasz #2800 Dátum: 2011. január 03. - 10:49:35 »
Néhány fórum hozzászólás nyilván nem reprezentatív a neten, de amikor ilyet olvasol, hogy "unalmas", "béna a rajz, akkor azért az elgondolkodtató. Persze utána az öregek mindjárt lehurrogják őket, hogy rosszul látják, mert az igenis gigakirály. Ketten-hárman virtuálisan meglapogatják egymás vállát, hogy jól megmondták a tutit, de attól az ifjú titán még nem fog beinvesztálni a kötetbe.

De ezt mégis honnan a manóból veszitek? Sok mangának ami nálunk megjelenik iszonyat komoly és komplex története van (jézusom ezt én mondtam) a rajzok meg iszonyatosak és mégis viszik mint a cukrot.

Hát pont, hogy nem. Sem a Képes háborús mangája, sem pedig a Mangafan Élni kiadványa nem hozott sikert. Hungaro-n megkérdeztem őket, hogy terveznek-e kiadni komolyabb cuccokat, mert nekem nagyon tetszett, pedig utálom a mangákat. Azt mondta, majd akkor, ha elkezdik venni őket.
A mangások kevés kivételtől eltekintve nem vesznek nyugati képregényekt.

karmos mutánsnak óriási hazai rajongótábora van. A francokat.

Pedig de. Superman, Batman és Pókember mellett messzemenően ő a legismertebb és legkedveltebb karakter. És most nem csak a miller gyűlölő keménymagról van szó, hanem olyanokról, akik nem bújják rendszeresen a marvel krónikákat.
"Live for nothing or die for something, your call."

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #2801 Dátum: 2011. január 03. - 10:57:51 »
de számomra a Pókember a nyolcvanas évektől kezdődik!

Vagyis... az az időszak ami az első Csodapókban ment? A Hölgyölővel meg a Vörös Szellem majmaival, Vészmanókkal, Venommal meg Titkos Háborúkkal? Jó, igaz az is eseménydús korszak DeFalco és Micheline írásaival, de az alapok akkor is jók. Rengeteg magyar képregényben volt már utalgatás Gwen haláláról, csak éppen azt nem érti z olvasó, hogy mi a francért olyan fontos ő, mert nem fogta kezébe a történetét. Azt is tudják hogy Peter és Norman nemezisek, de nem ismerik a háborúskodásuk kezdeteit. Nincsenek meg az alapok.

Néhány fórum hozzászólás nyilván nem reprezentatív a neten, de amikor ilyet olvasol, hogy "unalmas", "béna a rajz, akkor azért az elgondolkodtató.

De mivel szinte abszolút nincs véleményezés, hiszen a STOMOT se rohanják meg a vásárlók a véleményeikkel mert akkor azért többen lennénk itt, nem hiszem, hogy pár ember dönthet sokak helyett arról, hogy mi unalmas és mi nem. Persze ez vonatkozik rám is amikor korteskedem a klasszik mellett. Ez csak az én véleményem. Nem akarom rákényszeríteni senkire a régi idők meséit. Csak azok nekem jobban tetszettek.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2802 Dátum: 2011. január 03. - 10:59:12 »
A Jean DeWolffe halála egy érdekes téma. Amilyen jó, olyan káros volt a képregényiparra hosszú távon.
Ezt egyrészt a régiek nosztalgikus hatása erősíti fel ennyire, másrészt ma is vannak remek képregények, csak nem a régiek legendáit kell összehasonlítani a mai kommersz szeméttel.
Arányaiban ma semmivel se kevesebb a kommersz szemét. A DC-nek egy időben a kiadványainak vagy 90%-a azt képviselte. És nem az elmúlt harminc évben mondom... A nosztalgiafaktor tényleg nagy, de a másik oldal meg az, hogy ennyi év távlatából a közízlés mondhatni kiszelektálta a tényleg jó sorozatokat az arany- és ezüstkor terméséből (...többnyire. Az EC Comics kiadványait nemrég kezdte el megismertetni a nagyérdeművel a Dark Horse).
A gond ezzel annyi, hogy TE esetleg olvastad az összeset, de az itthoni képregény rajongók nem. Számunkra ez igenis egy nagy élmény lenne.
Hiszed vagy sem, én se olvastam még az összeset. Lee-féle Pókemberből sem. :) Én azt mondom, hogy nem lehet egy ilyen kiadványt az itt fórumozó pár nosztalgikusabb rajongóra meg még talán 2-300 ilyen lelkületű képregényvásárlóra bízni. Azért csak 2011-et írunk, és a mai kor ízlése alapján kellene gondolkodni, ami nem fog sose megegyezni a hatvanas évekével. Vannak nagyon jó elemek az akkori (most példa kedvéért) Pókokban is, de ha ma jelenne meg egy ilyen, fél számot nem érne meg, mert elvérezne a piacon. Nemhiába íratja Stan Lee is már másokkal a saját történeteit mostanság (bár ezzel szvsz laza húsz-harminc évet így is elkésett).
Pedig de. Superman, Batman és Pókember mellett messzemenően ő a legismertebb és legkedveltebb karakter. És most nem csak a miller gyűlölő keménymagról van szó, hanem olyanokról, akik nem bújják rendszeresen a marvel krónikákat.
Jelzem, Miller egyik, ha nem a legjobb munkájának tartom. Mármint rajzolóként.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #2803 Dátum: 2011. január 03. - 11:31:34 »
Ben: Nem feltétlenül a Vészmanós DeFalco féle sztorikra gondoltam inkább a későbbiekre,de ha már a korai nyolcvanas éveknél tartunk inkább olvasom azokat mint a vintage pókot az aranykorból!

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #2804 Dátum: 2011. január 03. - 11:46:37 »
Idézet
De ezt mégis honnan a manóból veszitek? Sok mangának ami nálunk megjelenik iszonyat komoly és komplex története van (jézusom ezt én mondtam) a rajzok meg iszonyatosak és mégis viszik mint a cukrot.
Szerintem ebben jóval nagyobb szerepe van a mangás divathullámnak, mint az objektív megítélésüknek.

Idézet
A Jean DeWolffe halála egy érdekes téma. Amilyen jó, olyan káros volt a képregényiparra hosszú távon.
Miért volt káros?

Idézet
Arányaiban ma semmivel se kevesebb a kommersz szemét. A nosztalgiafaktor tényleg nagy, de a másik oldal meg az, hogy ennyi év távlatából a közízlés mondhatni kiszelektálta a tényleg jó sorozatokat az arany- és ezüstkor terméséből
Én is erről beszélek. Szerintem ma is nagyjából ugyanannyi rossz képregény van, mint régen, csak a régiek már eltűntek a süllyesztőben, a frissek meg még nem. Ezzel párhuzamosan azt is mondom, hogy ma is vannak legalább olyan jó képregények, mint a régiek, csak nem mindig tűnnek ki a szemét közül. De ezt az idő megoldja, mert azok eltűnnek, a jók meg várhatóan nem.

Idézet
Hiszed vagy sem, én se olvastam még az összeset. Lee-féle Pókemberből sem.
Én igen. :) De annak ellenére, hogy szeretem, szerintem sem vennék meg annyian, hogy visszahozza az árát.

Idézet
a vintage pókot az aranykorból
Pókember ezüstkori.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #2805 Dátum: 2011. január 03. - 11:54:58 »
Jóvanna akkor ezüst ;D A lényegen úgy sem változtat!

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2806 Dátum: 2011. január 03. - 12:00:20 »
Miért volt káros?
Elterjesztette azt a nézetet, hogy ha valaki be akar futni íróként a két nagy valamelyikénél, érdemes úgy indítani a pályafutását, hogy jó alaposan és lehetőleg sokkolóan megöl egy viszonylag ismert mellékszereplőt. Nem PAD találta ezt ki, de az ő példája lebeg ott máig nagyon, különösen annak a fényében, hogy közismerten ez volt az első sztori, amit el is fogadott a szerkesztőség tőle megjelentetésre. A másik változata amúgy, hogy sorozatindításnál kövessük el ugyanezt, és még az olyanok, mint Brian Bendis is sok évvel később ugyanebbe a hibába estek.

Parrosbajusz

• Rózsa
  • *
« Válasz #2807 Dátum: 2011. január 03. - 17:05:29 »
Én megvenném mindet, elsősorban a klasszikus Pókembert!

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #2808 Dátum: 2011. január 03. - 20:39:19 »
Engem JDW halála érdekelne legjobban ezek közül de egy két klasszikust is megvennék, attól függ miklesznek azok.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2809 Dátum: 2011. január 03. - 21:07:44 »
Idézet
Kozmikus kalandok ennyire jó? Arról csak azt a pár sort olvastam még a régi Pókemberben. És miért csak 6 rész a 9-ből?
Nem HIHETETLENÜL jó, de nagyon érdekes. A 90-es években már nemigen volt Pókembernek olyan élménye, ami nagyon meglepte volna, hisz már túl volt mindenen. Ez pedig nagyon is olyan volt.
Hat rész jó belőle, három csak töltelék.
Idézet
Klón sztorikról meg mintha azt mondtad volna egyszer hogy csak úgy érdemes kiadni ha minden rész megjelenik... Ezt elég nehéz lenne kivitelezni, nem?
Nem nehéz, csak hosszadalmas. Sokáig tartana, ez minden.
Idézet
Lee-Romita meg csak megéri a kockázatot. Akkora bukta csak nem lenne mint a Vertigók. És tőlük konkrétan milyen részekre gondoltál?
Amazing 39 --> amíg bírja szusszal. :)
Idézet
Rozsomák imádata is egy tévhit, miszerint a karmos mutánsnak óriási hazai rajongótábora van.
Egyetértek Bennel. Bár minden logika ellene szól, mégis tagadhatatlan, hogy már többször bizonyította Logan, hogy nem életképes itthon (egyedül). Havilapként is megbukott, ha annak a rajz volt az oka, akkor könyvként is, ha annak a klasszikus mivolta az oka, akkor... így tovább.
Idézet
Sosem szerettem a 60-as 70-es évek éráját és többek között az olyan hülyeségek miatt mint May néni és Oki Doki esküvője...
Az már erősen a 70-es évek, Stan Lee-nek köze nem volt hozzá. Igazad van, az marhaság volt már. De ahogy Stan írt, Pókembert nem írt úgy senki.

Szavazás erről a Hihetetlen Pókember témában. (zozi, ki tudjuk venni belőle a "Hihetetlent"?)

« Utoljára szerkesztve: 2011. január 03. - 21:11:22 írta kaine »

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #2810 Dátum: 2011. január 03. - 21:56:39 »
"Az már erősen a 70-es évek, Stan Lee-nek köze nem volt hozzá. Igazad van, az marhaság volt már. De ahogy Stan írt, Pókembert nem írt úgy senki. "

Ez igaz viszont nekem a Marvel Extrában leadott rész elég is volt ahhoz hogy tudjam nekem a régi pókra nincs szükségem! Egyszerűen nem az én világom.:

Khkicsi

• Rózsa
  • *
« Válasz #2811 Dátum: 2011. január 03. - 22:04:24 »
"Az már erősen a 70-es évek, Stan Lee-nek köze nem volt hozzá. Igazad van, az marhaság volt már. De ahogy Stan írt, Pókembert nem írt úgy senki. "

Ez igaz viszont nekem a Marvel Extrában leadott rész elég is volt ahhoz hogy tudjam nekem a régi pókra nincs szükségem! Egyszerűen nem az én világom.:

Nekem viszont igen!!! Borzasztó hangulatos volt a Marvel Extrás rész. Gondoljatok bele a nagy mitikus részek. IGEN! IGEN! :spidey: 
kaine: azt írtad 39-től amíg bírja szusszal. Ezt azt jelenti egy részt se hagynál ki???? :oh: :oh:
« Utoljára szerkesztve: 2011. január 03. - 22:06:57 írta Khkicsi »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2812 Dátum: 2011. január 03. - 22:10:41 »
Lehet, hogy a 47-est igen.  ;D De többet nemigen.

Khkicsi

• Rózsa
  • *
« Válasz #2813 Dátum: 2011. január 04. - 07:40:59 »
Lehet, hogy a 47-est igen.  ;D De többet nemigen.

Mondták már neked, hogy ISTEN KIRÁLY vagy? :kingpin:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2814 Dátum: 2011. január 04. - 09:58:02 »
Még annyira ne örülj azért. Minimum 1 év, mire elintéződik az egész, és még nem biztos, hogy az lesz a kiválasztott.  ;) Bár határozottan tervben van, hogy sorra kerül egyszer, de egyáltalán nem biztos, hogy az lesz az első. Igazából a legjobb lenne fan comicsban kiadni, de erre a Panini sajnos nem lesz hajlandó. Vicces módon a DC viszont nem zárkózik el az ilyesfajta kiadványok elől.

venom87

• Rakéta Robi
  • *
« Válasz #2815 Dátum: 2011. január 04. - 10:13:28 »
De nagyra van magával ez a "Panini" >:(!!!Pedig régen semmi közük nem volt a képregényekhez!!! :nezze:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2816 Dátum: 2011. január 04. - 10:29:41 »
A Nintendónak meg sokáig a játékkonzolokhoz, mert egy kártyaüzem volt, mégis ők diktálták a piacot évtizedekig. Nem igazán releváns, hogy régen mivel foglalkozott a cég, ha egyszer másfél évtizede ők az európai Marvel-kiadás egyedüli felügyelői. Plusz mivel egy az egyben vágták zsebre a Marvel UK-t, kétlem, hogy ne lenne ott 15 évnél messzebbre nyűló képregény-kiadási tapasztalat. A másik meg, hogy nekik is szerződésük van az anyacéggel, ami mögött most odasorakozott nemrég a bolygó legnagyobb médiavállalata, akik ráadásul közismerten marha háklisak tudnak lenni a termékimage-re (annak ellenére, hogy ők maguk tették tönkre a ős-franchise-aik 90%-át, de ez más tészta). Egy ilyen tény nem sok mozgásszabadságot feltételez, különösen egy, a terméknek totál idegen piacon.

Holdlovag

• Vezér
    • Movie Tank
« Válasz #2817 Dátum: 2011. január 30. - 17:19:10 »
Húhú! Március 20. - án Y és Polgárháború. Végre lesz mit olvasni. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2818 Dátum: 2011. február 02. - 14:39:42 »
Most tartok ott mindkét kiadóval, hogy megkapták a zsét, és készítik számomra az oldalakat. A Paninivel már a szerződés is alá van írva, a DC-vel még azt is készítik. Kicsit mindig tartok az amerikai szerződésektől, mert lehetetlenül hosszúak. Az atyaúristent is beleírják, nehogy maradjon benne egy kiskapu. :) Emlékszem, az első ilyen az volt, amikor az első Pókember-filmbe segítettem a fordításnál. Aláírattak velem egy kb. 400 oldalas szerződést, aminek egy mondatban az volt az értelme, hogy sem most, sem később nem lehet anyagi követelésem a Sony-val szemben emiatt.  :D De alaposan körüljárták a témát, hogy sehonnan ne lehessen megtámadni. :)

Tom Fireheart

• Fórum Tag
  • Pókfej
« Válasz #2819 Dátum: 2011. február 02. - 14:52:42 »
Emlékszem, az első ilyen az volt, amikor az első Pókember-filmbe segítettem a fordításnál. Aláírattak velem egy kb. 400 oldalas szerződést, aminek egy mondatban az volt az értelme, hogy sem most, sem később nem lehet anyagi követelésem a Sony-val szemben emiatt.  :D De alaposan körüljárták a témát, hogy sehonnan ne lehessen megtámadni. :)
Úristen... Hát ez durva. :lol: :lol:
Tényleg, amúgy hogy megy a külföldi szerződések aláírása? Digitális aláírással neten keresztül? Vagy elküldik a szerződést papíron, postával, alávésed, aztán postán repül vissza Amerikába? :D
A türelem olyan fa, melynek keserű a gyökere, de édes a gyümölcse.