Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 685731 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #2840 Dátum: 2013. január 30. - 22:02:58 »
Meg kellett Pat Lee pofátlan reklámkampánya és az, hogy akkoriban azt a kb. féléves szakaszát élte, amikor tényleg komolyan képregényalkotói szupersztárnak gondolták az olvasók, és nem csak ő saját magát. (Ami aztán ugye az egész DreamWave-be került.)
Amúgy az nem volt ritka, hogy nem a két nagy vezetett, a Valiant egy időben szintén bérelte a toplista élét, de sokszor az Image is.

Krizli

• Fórum Tag
  • Kaméleon
  • Aardvark
« Válasz #2841 Dátum: 2013. január 30. - 22:14:55 »
Na igen, az igaz, hogy a Marvel és a DC nem mindig vezetett, de azért ez mégiscsak teljesítmény. :)
Akkoriban elég sokat jártam fel külföldi Transformers fórumokra, meg létezett már kezdetlegesen egy magyar is és a többség azért annyira nem szerette Pat Lee-t, csak hát magának adta a rajzolói feladatot. :roll: A reklámkampány említése jogos, viszont úgy tűnik, be is vált. A mostani TF képregényekkel le vagyok maradva, de állítólag jók, csak hát senki nem tud róla.

Az Image egykori jó teljesítménye meg azért elég speciális eset, elvégre a már nagy kiadóknál nevet szerzett rajzolókat követték a rajongók. Azért valamilyen szinten örülök neki, mert így a DC-nél és a Marvel-nél utána többé-kevésbé visszatért a színvonal. :lol:

Comicboy

• Skorpió
  • Pókember rajongó
« Válasz #2842 Dátum: 2013. február 03. - 21:38:43 »
Na, megkaptam és elolvastam a Batman:Prédát.
Nagyon tetszett, komoly volt, mély volt, az ember bele tudott feletkezni az olvasásba és a történet részévé tudott válni.
Tetszett a történet és a rajz is egyszóval állatira jó volt. ;D
"A nagy erő nagy felelősséggel jár."

balogh44

• Thanos
« Válasz #2843 Dátum: 2013. február 07. - 21:57:57 »
Na, ismét egy olyan dolog, amit eddig nem is tudtam. Nem hittem volna, hogy egy napon Garfield képregényt nem Jim Davis fog rajzolni:

http://www.comicvine.com/garfield/49-48557/

:uhoh:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2844 Dátum: 2013. február 07. - 22:09:40 »
Felmerült már jó sok éve az az erős gyanú, hogy igazából Davis sok-sok évvel ezelőtt abbahagyta a stripet és a cégében csinálják árnyékrajzolók. Nem ez lenne az első ilyen a történelemben. :)

balogh44

• Thanos
« Válasz #2845 Dátum: 2013. február 07. - 23:03:50 »
Az Asterix-re gondolsz?  :headscratch:

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2846 Dátum: 2013. február 08. - 06:29:07 »
Nem, a Batmanre, amit anno hivatalosan Bob Kane rajzolt közel húsz évig, a valóságban meg talán az első pár Detective Comicsot ollózta össze mások rajzaiból. De ott már jó ideje tény, hogy egy stúdiónyi árnyékrajzoló dolgozott helyette, még az aláírása sem volt valódi. :) De persze azért kiadott egy könyvet arról, hogy milyen volt a Batman egyetlen rajzolójának lenni oly sok évig.

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #2847 Dátum: 2013. február 08. - 09:12:59 »
Mindig meghökkentenek ezek a sztorik.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2848 Dátum: 2013. február 08. - 09:34:10 »
Ne feledd, hogy a harmincas évek elején a képregénykiadás időnként akár pénzmosás is volt, totál más körülmények jártak. Néhány füzetről csak azért tudjuk, hogy ki készítette, mert később az alkotóik ismertekké váltak.

balogh44

• Thanos
« Válasz #2849 Dátum: 2013. február 08. - 19:37:34 »
Na ezt én sem tudtam!  :o
Azt igen, hogy az Asterix-et már mások csinálják, de az legalább tiszta ügy, de ez...
Valahogy nem tudom sajnálni a DC-t, pláne mostanában, mióta ennyire megdrágították a jog és egyéb díjakat! Van olyan akinek tetszik ez az új DC NEW 52, de szerintem szánalmas katyvasz!
Remélem a Marvel NOW nem jut a sorsára, eddig olyan jó üzletpolitikát és tervezést mutattak, legyen szó képregényről, vagy filmről.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2850 Dátum: 2013. február 09. - 09:08:57 »
Nem akarlak elkeseríteni, de a Marvel Now!-nál úgy tűnik, az első hónapjában elbukott a New52-vel szemben. Még várom a januári számokat, de már decemberben nem nagyon tudták tartani a lépést. A négy húzócímből (Uncanny Avengers, Avengers, All New X-Men és Superior Spider-Man) kettő ott helyben elbukott, egyedül Bendis és Slott sorozataiban lehet még reményük. De meglehet, hogy ha nem tolják el, a DC-nek esélye lesz idén piacvezetővé nőni.

balogh44

• Thanos
« Válasz #2851 Dátum: 2013. február 11. - 19:36:33 »
Nem tudom, valahogy sose tudtam (Batman és Zöld Lámpás a kivétel) azonosulni egy DC figurával se! Valahogy túl sterilek, istenszerűek, azt akarják sugalni ez a jó amit mi képviselünk a felsőbb rendűségünkkel, tökéletességünkkel! Csak halkan jegyzem meg, mai napig kevesebb ennél a kiadónál a színesbőrű karakterek száma, mint pl. a Marvel esetében! Arról nem is beszélve, hogy nem kellett annyiszor újra alkotni a Marvelnél karaktereket ahányszor ők ezt megtették a DC-nél.

balogh44

• Thanos
« Válasz #2852 Dátum: 2013. február 14. - 20:41:19 »
A Dark Horse újra elő veszi a régi figuráit:

+ finomság Mr. Greg Capullo tollából:

:)
« Utoljára szerkesztve: 2013. február 14. - 20:54:21 írta balogh44 »

csorbi

• Mysterio
  • **
  • HUMANITY IS THE ENEMY!!!!
« Válasz #2853 Dátum: 2013. február 15. - 10:27:28 »
A Dark Horse meddig adhatja meg ki a SW kepregenyeket?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2854 Dátum: 2013. február 15. - 10:42:34 »
Határozatlan idejű a szerződés.

csorbi

• Mysterio
  • **
  • HUMANITY IS THE ENEMY!!!!
« Válasz #2855 Dátum: 2013. február 15. - 16:54:19 »
Ez jól hangzik. A kérdés azért fogant meg bennem mert Disney féle felvásárlás után voltak olyan hírek, hogy a Marvel adja ki.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2856 Dátum: 2013. február 16. - 12:05:28 »
A Disney a képregényekbe nem szól bele, azokat látszólag külön kezeli. Pont a Marvel felvásárlásánál merült fel az is, hogy akkor majd biztos a Marvel fogja kiadni a Disney képregényeket, de azok maradtak továbbra is a Boom! Studios-nál. Gondolom pont hasonló okok miatt maradt a Dark Horse-nál az SW.

Mr.Sinister

• Génmérnök
  • Venom
« Válasz #2857 Dátum: 2013. február 16. - 12:13:58 »
Valaki elmondaná hogy a DC New 52 reboot-tal hogy és miképp rendeződött át az egész univerzum? A neten eddig csak angol nyelvű dokumentációkat találtam ami nem gáz mert el tudom olvasni,de egy Magyar nyelvű leírás azért kényelmesebb lenne.

SwitcX

• Vendég
« Válasz #2858 Dátum: 2013. február 22. - 11:57:47 »
Van két svéd (elméletileg  :D ) Atlantic Förlags AB képregényem, az egyik a Spindelmannen #53, a másik pedig a Marvel Special #3.
http://files1.comics.org//img/gcd/covers_by_id/120/w400/120125.jpg?5767558948402809120
http://files1.comics.org//img/gcd/covers_by_id/103/w400/103870.jpg?5767558948402809120

A Pókemberes elején ez az adat szerepel: ...and his publication is under license from the Marvel Comics Group, Printed in Hungary 1982.

Nem tudok valami jól angolul, de a vége nem azt jelenti, hogy itthon nyomták?  :o
Nem csoda, hogy mennyi svéd képregény volt itthon is.
« Utoljára szerkesztve: 2013. február 22. - 13:04:02 írta kaine »

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #2859 Dátum: 2013. február 22. - 12:15:37 »

A Pókemberes elején ez az adat szerepel: ...and his publication is under license from the Marvel Comics Group, Printed in Hungary 1982.

Nem tudok valami jól angolul, de a vége nem azt jelenti, hogy itthon nyomták?  :o

De igen.
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül