Mivel Doki egyszemélyes hadjáratot folytat a remélhetőleg nemsokára megjelenő Supergirl kötet mellett korteskedve, legyőzve Superman iránti kétes érzéseimet úgy döntöttem utána olvasok a dolognak khm digitálisan khm. Szerencsére sokáig nem kellett keresgélnem és rá is leltem a Superman/Batman azon részeire ami a témával kapcsolatos. És gyerekek ez prostituált jó. Nem gondoltam volna hogy valaha élvezni fogok egy olyan kiadványt, amelynek Superman csak a közelében van, de kellemesen csalódtam.
A sztorik remekül meg vannak írva, Jeph Loeb igazán kitett magáért, ami pedig az elhunyt Michael Turner rajzait illeti, ha Romita Jr. a képregény rajzolás Uwe Boll-ja, akkor Turner minimum egy Peter Jackson vagy Chris Nolan.
Szép, kidolgozott rajzok végig, részletgazdag oldalak. Minden Spoiler nélkül Batman simán viszi a történetet, de minden szereplő, így Kara személye is hibátlanul ki van dolgozva. Aki olvasta esetleg a régi nálunk is megjelent Supi és Bat képregényeket, sok ismerős karakterrel találkozhat, nekem az egyik ilyen Big Barda volt, akit minimum 10 éve nem is láttam.
A sztori nagy erőssége, a párhuzamos mesélés, amikor is felváltva hallgathatjuk Batman és Superman kommentjeit ugyanabban a szituációban, belső monológ formájában. A történetek egyaránt izgalmasak és ugyanakkor kellő mennyiségű humorral is rendelkeznek, így mégcsak véletlenül sem tud ellaposodni a dolog. Egy-egy adott rész végén már a körmömet rágtam hogy mihamarabb olvashassam a folytatást.
Supergirl eredet története alapos átalakításon esett át az eredetihez képest, de nem hátrányára, hanem előnyére. Ide nekem a magyar változatot minnél hamarabb. Aki belefásult a Marvel most futó langymeleg történeteibe, felüdülés lesz elolvasnia ezt.