Szerző Téma: Nem Marvel képregényekről  (Megtekintve 682592 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
Re:Nem Marvel képregényekről
« Válasz #3920 Dátum: 2016. december 21. - 07:51:31 »
Amúgy nekem is ez lenne a kérdésem pl: Ha ugyanazt a fordítást csontra betolják a képregényt, mint ami a Kingpinben van, akkor mi van?
Akkor nem csak a DC léphet fel ellenük jogilag, hanem Tomiék is beperelhetik őket.
This is a joke. A real practical Joke.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3921 Dátum: 2016. december 21. - 08:21:22 »
Rengeteg hasonló kiadvány van a piacon, ugyanettől a kiadótól. Építs harckocsit darabokból, vonatokat, stb. Csak nézz körül az újságosnál, tényleg sok jelenik meg. Volt már farmos, dinoszauruszos, Jégkorszakos, stb. Minddel megpróbálkoznak, aztán vagy bejön vagy nem alapon nyomják.
Csak azoknál is maga a kiadvány sz*r, mert a modell, ólomfigura, meg miegymás a fő produktum (én is vettem ilyen kiadású Ikarusz busz modellt apámnak).
« Utoljára szerkesztve: 2016. december 21. - 08:47:49 írta Todd »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3922 Dátum: 2016. december 21. - 08:37:55 »
Na ez az. Csak akkor senkinek nem tűnt fel, hogy milyen gáz is maga a kiadvány fordítás szempontjából, mert senki nem arra figyelt. Állítom, hogy a vevők többsége el se olvasta akkoriban a hozzá adott magazint, csak a figurákra és a modellekre koncentrált. De itt már nem beszélhet más az olvasnivaló mellett, és ez lesz az első negatívum. Viszont hozzá kell tenni, hogy sajnos a hozzánk hasonló rajongókon kívül az átlag, bármennyire is szörnyűn hangzik kimondani, igénytelen. Nem érdekli őket a szöveg, meg a fordítás, vagy akár a beírás szörnyű mivolta, amíg szép formátumban kapja amit vásárol. Tehát durván mondva, ha szépen be van csomagolva a kaki, akkor azt is megveszik. Ha érdekelné az átlag vásárlót a tartalom minősége, akkor már rég nem lenne a piacon sok kiadvány, de még mindig megtalálható a polcokon, tehát megy nekik. És most se várhatunk jobb minőséget az Eaglemosstól, hiszen ugyanazok fogják kiadni, akik korábban is.

BuB

• Pókfej
« Válasz #3923 Dátum: 2016. december 21. - 08:59:00 »
Egen, ezt alátámasztom, két haverom is most jelezte, hogy nem nagyon érdekli őket a szöveg milyensége...  ;D  :'(
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3924 Dátum: 2016. december 21. - 10:29:00 »
Kíváncsi leszek, mi lesz ebből, mert jogilag sem adhatnák ki ezeket, meg az ár és a megjelenési gyakoriság is irreális, a fordítás meg már a leírásban is katasztrófális ("Akció képregény" pl. :) ).
Köpenyes keresztes vitéz...
Amúgy nekem is ez lenne a kérdésem pl: Ha ugyanazt a fordítást csontra betolják a képregényt, mint ami a Kingpinben van, akkor mi van?
Sajna semmi. A DC a Marvellel ellentétben a fordítást is megveszi, azaz rájuk száll a magyar fordítás joga.

BuB

• Pókfej
« Válasz #3925 Dátum: 2016. december 21. - 10:35:30 »
Legalább akkor a Bábel meg a Bat Fia jó fordítással lesz megoldva  ;D a Hushnak meg mindegy  :hehe:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3926 Dátum: 2016. december 21. - 10:37:25 »
Ezen logika alapján akkor a Hush akár megjelenhet a Képes fordításával.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3927 Dátum: 2016. december 21. - 11:40:46 »
Így van, ha az új kiadó veszi a fáradtságot, hogy elkérje.

sziki

• Vízember
  • *
« Válasz #3928 Dátum: 2016. december 21. - 12:26:20 »
Elkérje? Kimásolják, röhögve.

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #3929 Dátum: 2016. december 21. - 13:17:46 »
Nyugalom, szerintem sem kell nagyon aggódnia  sem a Kingpin kiadónak sem Tominak . Mostanában ez divat, más kiadók is próbálkoznak hasonlóval . Aztán NEM nagyon sikerült nekik . Mert   két- három heti meg jelenést ígértek  , mindenféle kiegészítőkkel  stb . Csakhogy a megjelenő számok mindig kicsit drágábbak voltak mint az előző , meg túl sűrű volt a megjelenési  idő stb .Végül általában  mind megbuktak előbb , utóbb . Vagy ők nem bírták az iramot vagy az előfizetők  unták meg a játékot  ;) . Ez most csak egy divat hullám erőltetése , majd szépen lecseng és vége .
Mindannyan ragyogó  lelkek vagyunk

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3930 Dátum: 2016. december 21. - 13:19:07 »
Elkérje? Kimásolják, röhögve.
Nem valószínű.

Todd

• Pókfej
« Válasz #3931 Dátum: 2016. december 21. - 13:26:42 »
A honlap alapján annyi munkát nem hiszem, hogy szánnának bele. :lol:

kevinkain

• Rinó
  • **
    • KevinKain
« Válasz #3932 Dátum: 2016. december 21. - 14:50:13 »
A DC a Marvellel ellentétben a fordítást is megveszi, azaz rájuk száll a magyar fordítás joga.

Ez azért durva, hogy drágábbak és még kevesebb jogot is adnak...

BuB

• Pókfej
« Válasz #3933 Dátum: 2016. december 21. - 19:08:12 »
Ezen logika alapján akkor a Hush akár megjelenhet a Képes fordításával.
Inkább nem fejtem ki a véleményem  ;D

waterhorse

• Gibbon
  • *
« Válasz #3934 Dátum: 2016. december 21. - 20:42:29 »
Én is kissé szkeptikus vagyok, de próbálom a jó oldalát nézni. Az a része valóban zavaró, hogy olyan sztorikat közölnek amiket még most is be lehet szerezni magyarul. Valószínűleg nemzetközi kiadásra és konkrétan ezekre a történetere szerződött az eaglemoss, más országban is ezek jönnek ki, így a DC sem tud ezzel mit kezdeni. A másik gond az adagolással van, maga a 2890 Ft-os ár nem drága egy kötetért,de havonta kettőért már igen. Persze lehet szelektálva venni, vagy utólag megredelni, gondolom a készletek erejéig, vagy amíg tart a vállalkozás.
Mindenesetre mellette szólva, én nem írnám le előre. Ha ettől nem szűnik meg a Kingpinnel életben lévő szerződés akkor semmi gond. Inkább örüljünk, hogy még több DC történetet olvashatunk, kézzel fogható formátumban a hazi piacon. Talán nem lesz annyira igényes a fordítás, de aki csak makogja az angolt az ennek is örül. Ahogy olvasgatom a véleményeket a különböző oldalakon, ez rendesen felborzolta a kedélyeket. Kiváncsi lennék, ha havi vagy kéthavi megjelenést löttek volna be vajon az is ekkora felfordulát okoz? Sokunknak, engem is beleértve már nehezen dolgozza fel ezt a pénztárcája, persze van megoldás, ahogy írtam is, de nem biztos, hogy ennyi kiadást elbír még a hazai piac. Egy próbát mindenképpen megér. Az első két kötet bevezető ára nem annyira húzós, aztán az alapján el lehet dönteni kell e ez nekünk vagy sem. Ráadásul a HUSH elég keresett is kis hazánkban.

Zsebkönyv? :headscratch:

A franciáknál ilyen formátumban adták ki, 5:20-nál mutatja az első kötetet.
https://www.youtube.com/watch?v=_CSTKZSpI_E

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #3935 Dátum: 2016. december 21. - 20:58:16 »
Egy rossz fordítás teljesen tönkre tudja vágni az olvasásélményt. Nem folyamatos az olvasás, akadozik, félrefordítások ( durva félrefordítások lásd: Batman-re (Caped crusade) köpenyes keresztes vitéz, ha semennyire nem tud az ember angolul, akkor is enyhén röhejes. ) el tudják venni az ember kedvét az olvasástól. Ez honosító oldalon még elmegy, mert ők nem szakértők ( tisztelet a kivételnek ), de egy hivatalos, igényes kiadásban gáz. Persze, lehet, hogy tök jó fordítása lesz, de sajnos az előjelek nem erre engednek következtetni...

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3936 Dátum: 2016. december 21. - 22:48:10 »
Úgy érzem, eljött az ideje, hogy másról beszéljünk.   :wolverine:
Új topik nyitva.
« Utoljára szerkesztve: 2016. december 21. - 23:14:58 írta kaine »

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #3937 Dátum: 2016. december 22. - 11:11:24 »
Az említett DC képregényekhez meg csak annyit, hogy ami gagyi az szót sem érdemel. Ami ilyen sz*r az úgyis mindig záros határidőn belül megdöglik. Én biztosan nem fogom megvenni ha sz*r a fordítás vagy a szerkesztés vagy a kinézet. Ezek közül bármelyik kizáró ok.
A Kingpin kiadványoknak szakértő a háttere, jó a fordítás, gyönyörű a küllem, jó a szerkesztés, megbízható a háttér, az ember biztos lehet benne, hogy ha előfizet meg is kapja a képregényeket.
Egyébként ezt csak így lehet csinálni ha hosszútávon gondolkodsz. És ha így gondolkodsz és viselkedsz a siker is biztosított.

Zöldlámpás

• Mysterio
  • **
  • Sid , a lajhár
« Válasz #3938 Dátum: 2016. december 30. - 16:05:20 »
Őööö..hm, ..a három Jokerel kapcsolatban van-e már valami fejlemény  :nemtudom: . Léptek-e már valamit a DC -nél  ezzel kapcsolatban , vagy szépen csendben direkt megfeldkeztekróla   :headscratch: Persze csak annyi érdekel hogy, van-e már valamilyen fajta megoldása , megfejtése ennek dolognak  ???. { Persze az hogy mi a valódi  megoldás az nem kell , hisz azt mondtuk hogy ha kiderül valami az titok marad. Csak annyi érdekel hogy jutott-e már a DC valami megoldásra IGEN, vagy NEM }   Ha jobban bele gondolunk , mindig is meg volt a három Joker . Hiszen kb három féle eredet történetre emlékszik vissza . 1. Mint valódi gengszter vezér , ő viselte a piros sisakot . 2. Egy sikertelen  színész . 3. Egy játék kártya gyári munkás .  Két tipp hogy mi lehet a megoldás 1. Generációs , egy papa Joker és egy Joker junior  ;D . { nem valószínű }  2.   A  Banda főnök  , vörös sisakos  gengszter bele pottyan a vegyi trutyiba { az első Joker}  az egyik bandatag vagy a sikertelen színész , vagy a gyári munkás utána ugrik hogy ki mentse { ő a második Joker } De, még egy így is hiányzik .
Mindannyan ragyogó  lelkek vagyunk

BuB

• Pókfej
« Válasz #3939 Dátum: 2016. december 30. - 17:14:56 »
jah, ezt én is furcsálom mert azóta én se találkoztam ezzel sehol... sőt, amennyire tom, Jokerről se volt még említés se nagyon...  :headscratch: