Szavazás

Mi legyen a jövő évi Pókember kiadvány címe?

A Hihetetlen Pókember
11 (34.4%)
Peter Parker: Pókember
13 (40.6%)
Pókember
8 (25%)

Összes szavazó: 32

Szavazás lezárva: 2011. December 03. - 23:19:34

Szerző Téma: A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)  (Megtekintve 868803 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:A Hihetetlen Pókember (Kingpin füzetek)
« Válasz #2520 Dátum: 2015. Február 10. - 21:31:23 »
Elolvastam én is. Egyet kell értenem a korábban leírtakkal, igazából ez a történet jól van megírva.
Én amúgy a May néni kontra házasság kérdésben korábban is hajlottam már a May néni irányba. Ettől függetlenül amúgy az alapszitut én is baromságnak tartom. Túl didaktikus, mindenkit aki valaha is May halálát kívánta g-cinek akar feltüntetni a képregény, a folytatás ismeretében Mephisto motivációja totális marhaság, hiszen Peter nem szenvedni fog utána, hanem felszabadultabb, lazább lesz, mint bármikor az elmúlt években. Plusz számomra ez a fajta 20-30 év felülírása mindig megalkuvó hozzáállásnak tűnik. De ennek ellenére ez a kis sztori jól fel van építve, ezt el kell ismernem.
Lehet, hogy Mephisto igazából jóságos, csak próbálja titkolni.  :hehe:
« Utoljára szerkesztve: 2015. Február 10. - 21:46:37 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2521 Dátum: 2015. Február 10. - 23:09:03 »
Voltaképpen igaz, bár ezt a nagy M nem tudhatta (?) előre. De végül is Mary Jane szenvedni fog...

Todd

• Pókfej
« Válasz #2522 Dátum: 2015. Február 10. - 23:20:07 »
Arról nem is beszélve, hogy még mindig könnyebb valakivel újra összejönni, mint egy halottat feltámasztani.
Szóval azért arra se fogadnék, hogy ezután egyértelmű lenne, hogy akkor most Pete magányosan megkeseredve hal meg.
Persze ezt nem fogjuk megtudni, mert addig be fog még jönni egy pár mindent megváltoztató krízis.

kzoli

• Sakál
« Válasz #2523 Dátum: 2015. Február 11. - 12:21:18 »
Érdekes a történet. Azért lenne kérdésem:
Nyílván nem kétséges Peter mit fog választani. Viszont ezek után, mivel esküvő nem volt, akkor azok a sztorik sem történnek meg, amiben MJ szerepelt Peter feleségeként. Nem igaz? Kitörölhetünk egy csomó történetet az életünkből az esküvő óta? Mi a helyzet a Polgárháborúval? Abban is szerepelt MJ, mint mellékszereplő feleség. És a legfőbb kérdésem: mivel MJ és May közösen döntött Peterrel, hogy felfedi Pókember kilétét, akkor ez sem fog megtörténni? Vagy csak MJ tűnik el a színről és minden marad a régiben, kívéve, amiben MJ is szerepet játszott (történetek, események)? Jó nagy keveredés lesz itt szerintem.

Maga a füzet egyébként gyönyörű!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Február 11. - 12:51:07 írta kzoli »

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2524 Dátum: 2015. Február 11. - 13:08:19 »
Ha nagyon türelmes vagy, Dan Slott évek alatt lassan-lassan előállt egy elfogadható magyarázattal mindegyik kérdésedre. Némelyik iszonyatosan erőltetett, de illeszkedik. És mivel sejtésem szerint Tomi nagyrészt Slott sztorijait válogatja csak be a OMD utáni időszakból, így a magyar kiadás is megadja majd ezeket a válaszokat.

kzoli

• Sakál
« Válasz #2525 Dátum: 2015. Február 11. - 13:17:19 »
Türelmesnek kell lennem, nem is tehetek mást. Bízom Tomi válogatásában, biztos olyan történeteket fog kiadni, amik magyarázattal szolgálnak majd a felmerült kérdésekre.

Egy-két előttem szólóhoz kapcsolódva nekem szintén tetszik és remek ötletnek tartom, hogy a hátsó borítón folytatva lett a Marvel+ borítója. Grat!

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2526 Dátum: 2015. Február 11. - 14:05:39 »
Már megírtam abban a jó hosszú ismertetőben az év végén: SEMMI sem változik meg, nem lesz eltörölve semmi. Attól, mert az esküvőt lefújták, még ugyanúgy Peter barátnője volt MJ egészen eddig. Együtt is laktak, minden megtörtént.

kzoli

• Sakál
« Válasz #2527 Dátum: 2015. Február 11. - 15:53:51 »
Eltűnt a szóban forgó hosszú ismertető! Nem találom sehol. Valamire emlékszem, hogy volt írva valami, de már nem emlékszem mi. Ha emlékeznék, akkor nem írtam volna a kérdéseket. Annyit tudtam, hogy nagy változások lesznek Peter életében. Sorry.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Február 11. - 15:57:24 írta kzoli »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2528 Dátum: 2015. Február 11. - 17:24:26 »
Kinn van a facebook oldalunkon is valahol. Bár legutóbb ott én sem találtam meg.

kzoli

• Sakál
« Válasz #2529 Dátum: 2015. Február 11. - 17:36:33 »
Na, látod, ezért voltak a kérdéseim. Utánanéztem volna, de nem tudtam. Tudtam, hogy volt erről írás, csak nem akadtam rá. Sajnos én nem vagyok olyan perfekt képregényből, mint itt egy jópáran, ezért is szerettem volna felfrissíteni egy-két dolgot.  :cavinton:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2530 Dátum: 2015. Február 11. - 17:37:36 »
Oké, csak bátran, erre (is) van ez a fórum.  ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2531 Dátum: 2015. Február 11. - 20:29:27 »
Igazából szigorúan nézve egy tonna dolog megváltozott, de Slott vagy retconolta őket vagy ő is és az egész Marvel hallgatott róla mélységesen. Valami fórumposztban egyszer láttam, hogy az OMIT-tal együtt is mik azok a sztorik amik sehogyan sem klappolnak többé, de azok egyszerűen a „nem beszélünk róla akkor olyan, mintha nem is lenne” kategóriában vannak. Hasonlóan mint teszem azt az Astonishing Spider-Man & Wolverine. Az is olyan, hogy „oké, ez igazából nem történt meg, rendicsek?”

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2532 Dátum: 2015. Február 11. - 21:46:26 »
Hát, nem véletlen, hogy Slottot hagyták meg egyedüli írónak a végén.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2533 Dátum: 2015. Február 11. - 22:35:24 »
Tény. Azon ritka alkalmak egyike amikor a szerkesztőség tényleg a mellett döntött, akit a rajongók tényleg eléggé nyíltan favorizáltak a többiekkel szemben. Ami ahhoz képest, hogy már az is nagy szám volt, hogy Slottot egyáltalán A-listás cím közelébe engedték, eléggé komoly ugrás volt a számára. Jó sokat várt egy ilyen lehetőségre.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2534 Dátum: 2015. Február 11. - 22:43:52 »
Sokat dobott a megítélésén a hatalmas közönségkedvenc Pókember/Fáklya minije.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2535 Dátum: 2015. Február 12. - 10:09:47 »
Az egy roppant elfeledett mini, hiszed vagy sem. :) Kb. olyan státuszban van, mint amit lentebb említettem Wolverine & Spider-Man.

Biztos, hogy segített neki, de szerintem az igazsághoz közelebb van, hogy egyszerűen neki meg kellett másznia a szamárlétrát, mint teszem azt harminc éve Peter Davidnek vagy nagy kedvenced DeMatteis-nek.
Slottnál az áttörést a She-Hulk v2 kezdte meghozni, azután adták neki az Initiative-et (habár azt hivatalosan Yost írta, de Slott távozása után elég egyértelmű lett, kitől származott a színvonal valójában), ami már kvázi kiemelt cím volt.

Bár, hogy őszinte legyek, az egész BND kissé fura volt. Oké, McNivennel indítottak, de az írói gárda Guggenheim, Slott és Gale voltak Welsszel mint tartalék. Mind a négyen másodvonalas írok voltak előtte és Slottot leszámítva azóta is, ráadásul Guggenheim addigra már vagy négy becsődölt sorozatot tudott maga mögött.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #2536 Dátum: 2015. Február 12. - 19:20:16 »
Azért a nagy G-nek volt neve, hírneve (fura, hogy épp ő írta a legrosszabb sztorikat), hisz örök legendává vált a Vissza a jövőbe megírásával. Úgy látszik, egysztoris író volt.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #2537 Dátum: 2015. Február 12. - 21:37:10 »
Gale? A kétezres években nem hiszem, hogy sok hírneve maradt, legalábbis nem nagyon látok tőle szinte bármilyen ismert munkát a BttF tévésorozat után a marveles pár sztoriját leszámítva. Ő mondjuk annyira nem volt rossz a BND-n, bár Guggenheim eléggé alacsonyra tette ott a lécet.

jst22

• Gyík
  • **
  • rajongó
« Válasz #2538 Dátum: 2015. Február 13. - 22:19:40 »
Ahogy a kiadó ígérte, 11.-én az újságosnál volt az új Pókember!
Meg is vettem, el is olvastam, tetszett! A rajz nagyon bejön, és a sztori is jó.
A kérdésem az volna, hány év alatt tudjuk le a Brand new day-t? Megvan már hány sztorit kapunk belőle?
Másik kérdés, a Pókember 2099 nem lesz kiadva valahogy? Akár úgy mint a PP, limitált darabszámban, előfizetéssel?
A PP ha jól számoltam korábban 2018-ra jut el a Klón sztori kezdetéig. Azért az sok idő.

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #2539 Dátum: 2015. Február 13. - 22:50:55 »
Elolvastam az új Pókot. Quesada frankón összeszedte magát, nagyon szépek a rajzok, és Sztracsi kimondottan jól írta ezt a sztorit. Még azt is mondanám, hogy elsőrendű hattyúdal, és méltó lezárása a runjának, ha nem lett volna Other, Civil War, Back in Black.
"Live for nothing or die for something, your call."