Szerző Téma: Pókember  (Megtekintve 938032 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

peti40

• Keselyű
  • **
Re:Pókember
« Válasz #6700 Dátum: 2014. április 30. - 22:53:44 »
Ezt a környezettudatos forgatást láttam, a youtube-on volt róla videó.

petshop

• Olvasztár
  • **
« Válasz #6701 Dátum: 2014. május 01. - 15:39:49 »
Nos, én is megnéztem. Ha valakit elriasztott az új első rész, az most nyugodtan nézze meg ezt, mert ezerszer jobb lett. Ha nem is legjobb, de nálam a Pókember 2-vel nagyjából azonos, kifejezetten jó élmény.
A hálóhinták szuperek, azok annyira jók, hogy ennél jobbak már NEM LESZNEK, nem lehetnek. Tökéletesek, akrobatikusak, a kitekert mozdulatokat, ide-oda cikázást, mindent megkapunk! El lehet felejteni a Raimi féle 'statikus' hálóhintát.

Maga a film nem tökéletes, forgatókönyírói problémák vannak, de nem túlságosan zavaróak. Nincsenek Pókember 3 szintű hülyeségek. A személyes, szerelmi szálak nagyon jók, a film legjobb jelenetei lettek. A Raimi-félénél sokkal érzékenyebbek azok a jelentek.
Elektró nagyon jól meg lett oldva (főleg a hangja tetszik), a végső kosztümében gyilkos jól néz ki! Bár Dr. Manhattan valóban eszébe fog jutni párszor az embereknek róla.
Dane Deehan szuperjó Harry lett, még hasonlít is képregénybeli karakterre, ha olyan hajat csináltak volna neki, mint a képregényben szuper lett volna. Zöld Manóként... hááát...
Személyes véleményem szerint a film első felét feszesebbre kellett volna venni, így a második felében jobban meg lehetett volna oldani a "gonoszokat", mert így kicsit elkapkodott,magyarázat nélküliek voltak nekem. Gwen halála valóban sokkolóra sikeredett, meg is könnyeztem, vártam a képregényben elhangzott szavakat is, de sajnos nem voltak.

Összességében az a benyomásom, hogy a félresikerült, elcsúszott első rész bizonyos részeit megtartották, és keverték a Raimi-féle univerzummal, így egy elég kellemes hibrid jött létre, amiben a 2 univerzum jobb részei szerepelnek. Így már számomra is emészthetőbb, élvezetesebb alkotás született (mert a régi trilógia híve vagyok/voltam :D). A tökéletes Pókember film még nem született meg, de az első részhez képest egy egy naaaaaaaaaagy előrelépés. Ha a 3-ra is tudnának még egy ekkorát fejlődni, akkor azt mondanám, hogy megcsinálták a tökéletes Pókembert.

Ja,és a végére: ne várjátok meg a végefőcím alatti jelenetet. Valami snassz sz*r az X-menből, ami ráadásul nagyjából a trailerekben is benne van. Jót akarok nektek, tényleg. Nem éri meg rá várni 2 percet sem. Nem is értettem, hogy ezt minek?
« Utoljára szerkesztve: 2014. május 01. - 15:51:46 írta petshop »

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #6703 Dátum: 2014. május 01. - 23:54:40 »
Ma látta az egyik ismerősöm. Szerinte a Pókember 3 szintjén van. Nem hiszek neki. :D

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #6704 Dátum: 2014. május 02. - 07:44:10 »
Megnéztem tegnap este én is. Vigyázat, SPOILER!

Számomra ez a film az előzőnél is jobbra sikeredett. A Raimi félénél meg ezerszer. És ezt nem rossz értelemben mondom, mert ahogy Tominak, nekem is nagyon bejön a régi trilógia. A film elképesztően jól játszik az érzelmekkel. Egyszer humor, vicc, utána komolyság, majd megint humor. A szereplőkkel nincs bajom, nagyon jók. A film szerintem jól felépített, Elektró nagyon jól ki van találva, bár a két főgonosz, Elektró, és a Manó szerintem nem annyira mély karakter, mint az előző trilógiában, amit sajnálok. Elektró még talán, de Harry viszont egyáltalán. Gwen és Peter kapcsolata most sem egyszerübb, de nekik is el tudom hinni azt a szerepet, amit játszanak. A karakterfejlődés is észrevehető, mindössze tényleg, annak árát sajnálom. A látványvilága lenyűgöző, nagyon emberközeli, és amellett még hihető is. Az első résztől ez milliószor látványosabb.
Az új ruha pedig ütős lett.  Nagyon jól mutat, gyűrődik, él, stb. Azt sajnálom, hogy nincs megmagyarázva, hogy miért csinált új ruhát. Így olyan barátok Köztös volt az egész. Bemegy az ajtón a régi színész, és kijön az új. Mindezt persze senki se veszi észre, hogy közben kicserélték a szereplőt.
Gwen halálán meglepődtem, és mivel nekem az utóbbi időben bőven kijutott belőle a való életben, a filmben egyáltalán nem számítottam rá, petshophoz hasonlóan én is megkönnyeztem. Főleg, nem egy óratoronyban, de amikor jött a belassított felvétel, akkor már lehetett sejteni, csak elhinni nem akartam.
A filmmel nekem egy nagy bajom van: Harry Manóvá válása. Ugyanis, ha én befecskendezem magam valami szerrel, és rosszul leszek, nem az lesz az első gondolatom, hogy az ott lévő páncélt felvegyem, hanem elnyálazva elájulok. Tökre lerí róla, hogy ő azért kellet, hogy Gwent megölje, nem volt több feladata. És ez bosszantó, mert szerintem a Manó nélkül is jó lett volna a film. Gwen halála nélkül meg pláne.
Ezektől függetlenül Foxx nagyon jól alakítja Elektrót, valóban el tudja hitetni velem, hogy ő az, és nem pedig Foxx.
JJJ virtuális feltűnése szinten örvendetes, és ezzel az e-mailbeli kapcsolattartással azt is megoldották, hogy ne kelljen szerepelnie a filmben.
Richard Parker feltűnése jó ötlet volt, elég sok mindent megtudhattunk az előéletéből, és hogy Peterre miért volt ilyen hatással a csípés.

Összegezve: A CsodaPók2 túlszárnyalja az első részt is, látványvilágban, és történetben mindenképp, egyszerre vicces, és komoly, az egyensúly nagyon el van találva. A Manó szereplése nekem fölösleges, és kicsit gáz is, Harryként van mélysége a karakternek, Manóként nincs. Rhino, őt még azzal a harci felszereléssel sem lehet komolyan venni. A magyar szinkronban nagyon jó hangot, és akcentust kapott.
A halál miatt nem hiszem, és egyhamar még egyszer megnézem a filmet, de mindenképp nagyon állat, vérbeli Pókos filmre sikeredett.
SD. EJC.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6705 Dátum: 2014. május 02. - 12:31:46 »
Harry szinte azonnal megőrült a szertől - mint ahogy a képregényben az apja fürdőjétől. Onnantól a tettei irracionálisak.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #6706 Dátum: 2014. május 02. - 20:05:22 »
Ebben lehet valami. Ettől függetlenül szerintem teljesen fölösleges volt, csak azért kellett, hogy megölje Gwent. És ennek nem örülök. Olyan érzésem van, hogy inkább letudták, hogy "jóvan' túlestünk a Manón is, Gwent is megöltük, egy filmben haladtunk jó sokat a sztorival". Egy biztos: Mégegyszer nem valószínű, hogy megnézem ezt a filmet, mert egy olyan jó karakter hal meg benne, hogy egyszerűen vétek volt megölni. Pedig a film olyan jól indult, aztán folyamatosan komorodott el. Igazából tök fura, mert még ma sem tudtam megemészteni, hogy megölték. Ilyen még nem volt velem, mert hiszen ez egy film, de akkor is, a JÓ elég ritkán hal meg. Főleg, ha az nő.

Amúgy van jelentősége annak, hogy Harry titkárnőjét Feliciának hívták?

Azt figyeltétek a filmben, hogy amikor Póki a levegőben forogva közeledik Giamattihoz, a háttérben ott van az a ház, aminek a tetején a trailerben látható a Daily Bugle felirat? Nem? Mert a filmben nincs is ott a felirat.
« Utoljára szerkesztve: 2014. május 02. - 20:12:25 írta SD. EJC. »
SD. EJC.

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök
« Válasz #6707 Dátum: 2014. május 02. - 20:32:54 »
Most értünk haza a Póki2-ről. Szuper volt. Sokkal jobb mint az első rész. Egy jelenet viszont kimaradt a filmből, ami a bemutatójában szerepelt. Ez talán pont ezért nem spoiler: amikor Harry megmutatja Peternek, hogy az Oscorp megfigyeli.
Gwen halálát a hídon vártam, talán picit csalódtam, hogy egy óratoronyban történt, de ez film, nem a képregény. a továbbiakban viszont feleslegesnek tartom szétspoilerezni a filmet, mindenki nézze meg, remek!10/10
« Utoljára szerkesztve: 2014. május 02. - 20:37:10 írta slider78 »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #6708 Dátum: 2014. május 02. - 21:13:03 »
Örülök, hogy nem vagyok vele egyedül. :)
Nem lehetett hídon, mert az ismétlés lett volna a régi 1. rész MJ jelenetével.
Írtam egy összefoglalót, hogy az azonos szereplők a két Pók-sorozatból milyenek, melyik volt a jobb. Majd később kiteszem, ha már megy a film egy ideje, ne legyen spoileres.

SD. EJC.

• Bűnölő
  • Pókember
    • SD. EJC.
« Válasz #6709 Dátum: 2014. május 02. - 22:50:10 »
Egy kérdés:
Mi az a piros valami, ami Garfield farzsebéből mindig kilógott?
SD. EJC.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #6710 Dátum: 2014. május 02. - 22:53:57 »
A sapkája. :) Fel is vette.

Ron És Nerida

• Puma
  • **
    • Képregény kritikáim
« Válasz #6711 Dátum: 2014. május 03. - 13:48:13 »
Imádtam!
A világ mintha a feje tetejére állt volna, mert lehúzzák az elmúlt évek egy legjobb, legEREDETIBB szuperhős moziját, miközben az igencsak butára sikeredett, pusztán alapkonfliktusában érdekes Amerika Kapitányt az egekbe magasztalják. Komolyan nem értem. :/

Egyetlen egyetlen egy dolgot sajnálok, mégpedig azt, hogy bár rettentően imádom a film zenéjét (DE TÉNYLEG), valahol zavar, hogy a franchiseokból eltűntek az olyan főtémák, amik a sorozatok összes részében felcsendülnek. Az előző trilógián végig ment Elfman témája, itt viszont ugyanúgy lecserélték, mint legutóbb pl. a Thornál, aminek az első része zeneileg remek volt, a folytatása meg ahelyett, hogy továbbvitte volna ezt, borzasztó lett. Pókinak is csak annyi a szerencséje, hogy Zimmer formában volt.

Majd jövök kritikával! :)

Morbius

• Traveller
  • Az élő vámpír
« Válasz #6712 Dátum: 2014. május 03. - 14:21:29 »
Tegnap néztem meg az Amerika Kapitányt, és király volt! Buta? Legalább volt épkézláb történet, nem egy konnektorba nyúlt dilinyós dobálja benne a villámokat, de hát kinek mi. ;)
Tejet kérek! Csokisat!

peti40

• Keselyű
  • **
« Válasz #6713 Dátum: 2014. május 03. - 18:24:23 »
Megnéztem. Zseniális volt. Már leírtatok előttem mindent szóval nem ismétlem meg. Csak annyit, hogy Dane Dehaan egyszerűen fenomenális volt. Pókember rajongóként egy életre szóló élménnyel gazdagodtam. A Kaptiány is remek volt. Jön az X-Men ami szerintem visszatér majd az X2 színvonalára. Eddig remek évünk van. 

rheinfuss

• Rengető
  • *
« Válasz #6714 Dátum: 2014. május 03. - 19:52:44 »
Nekem is sikerült ma megnéznem. Azt hiszem (az eddigi hozzászólások alapján), hogy egyedül maradok a véleményemmel, de szerintem közepes volt a film, olyan 6/10.
Az előző részt nagyon szerettem, végre egy olyan Peter Parker volt benne, akivel lehet azonosulni (még így 30 felett is), aki átélhető (vagy korábban átélt) problémákkal szembesült, tök jó volt a romantikus szál, és sikerült egy épkézláb főellenséget bevetni ellen. Hangsúlyozom, egyet! Szóval A csodálatos pókember 2-t nagyon vártam, nem néztem trailereket sem, nehogy rombolják az élményt.
Az idei film készítői megint abba a hibába estek, mint előttük már többen is, hogy szerettek volna másodjára valami nagyot alkotni, olyan epikus történetet szerettek volna vásznon látni, hogy rendesen bele is szakadtak. Ezzel együtt borzasztó hosszú volt a film, mintha ma már szentségtörésnek számítana Hollywoodban 90-120 perces filmeket készíteni, legyen az csak 142 perc, mert az úgy epikus.
Isteni magasságokba emelték Elektrót, aki jött-ment az elektromos hálózatban (nem tudom, hogy ez így volt-e valamelyik képregényfolyamban), akinek a motivációi nagyon haloványak (szint már nevetségesek) voltak. Őt semmibe vették, átnéztek rajta, jaj szegény. És ennyi! Ilyen alapon mindenki rögtön elkezdhetne az utcán üvöltözni, hogy mekkora gáz az ő élete. Ennek megfelelően szerintem teljesen súlytalan is volt a karakter.
Sok volt a főellenség, Rinóval lényegében átverték a rajongókat, Elektró és a Zöld Manó együtt meg sok volt. Egyébként is az egész filmen azt éreztem, hogy ezt meg azt bele kell tenni, hogy aztán fel tudják rá építeni a franchise-t, jöhet a Sinister Six meg a többi spin-off.
De nagyon jó volt a két főszereplő, a köztük lévő kémia fantasztikus (Marc Webb rendező keze alól nem véletlenül került ki korábban az 500 nap nyár című film). Ugyanúgy nagyon jó volt a Peter-Harry páros.
Dane DeHaan zseniálisan építette fel Harry karakterét a totális megőrülésig, aminek szerintem csak a betetőzése volt a szer beadása, tök őrült volt ő már előtte is. És onnan lett a baj,  a Zöld Manó egyszerűen nem kellett a filmbe. Vagy akkor már inkább ő kellett volna, Elektró meg mehet a kukába. És akkor már elmondhattuk volna, hogy legalább gondolkoztak a forgatókönyv írása közben. Ehelyett megölték Elektrót, vége volt a filmnek, aztán újra elkezdődött a film fináléja, mert meg kellett ölni Gwent. Miért? Miért nem lehetett várni a következő filmig? Hát persze, azért nem, mert fel kell építeni a pókos univerzumot, és abba szegény lány már nem fér bele.
Az akciójelenetek megint túlzóak voltak, a legjobb a legelső pókemberes jelent volt, amikor New York házai között hálóhintázott, és csépelte a bűnözőket. Nagyon ügyes képi megoldások voltak benne, aztán a többi akciójelenetben maradt a megszokott nagyzolásmánia. (Amúgy ez az Amerika Kapitányban is így volt a végén, de ott nem zavart ennyire, mert volt rendes sztori.)
Szóval egy kicsit mérges vagyok a filmre, mert nagyon jó is lehetett volna, ha a stúdió nem akar ilyen gyorsan meggazdagodni azon, hogy előkészítse a többi filmet, ezt a filmet pedig beáldozta ezért. :(

balogh44

• Thanos
« Válasz #6715 Dátum: 2014. május 03. - 19:57:39 »
Megnéztem. Zseniális volt. Már leírtatok előttem mindent szóval nem ismétlem meg. Csak annyit, hogy Dane Dehaan egyszerűen fenomenális volt. Pókember rajongóként egy életre szóló élménnyel gazdagodtam. A Kaptiány is remek volt. Jön az X-Men ami szerintem visszatér majd az X2 színvonalára. Eddig remek évünk van. 

Hát nem tudom, eddig az X-Men trailer valahogy nem tudott meggyőzni!
A CSP. 2-őt még nem láttam, de biztos pofás élmény lesz 3D-ben! ;)

ZoliZoltán

• Bűnölő
  • A Hihetetlen Halk Denevérember
« Válasz #6716 Dátum: 2014. május 03. - 20:57:45 »

Hát nem tudom, eddig az X-Men trailer valahogy nem tudott meggyőzni!
konkrétan sz@r.....ki is hagyom azt hiszem.
BATMAN,Spawn,Star Wars

balogh44

• Thanos
« Válasz #6717 Dátum: 2014. május 03. - 21:38:13 »
Ha már TV-ben gondolkodik velük kapcsolatban a folytatásban a FOX, ott akkor már problémák vannak.
Olyan érzésem van, hogy a FOX-nak mindegy mit ad ki a keze ügyéből, mindegy a minősége, csak tudja használni a jogait, és nehogy vissza kerülhessen a Marvelhez.

slider78

• Homokember
  • **
  • Gépészmérnök

mikka

• Fórum Tag
  • Bűnölő
« Válasz #6719 Dátum: 2014. május 05. - 08:53:55 »
Én is megnéztem. Mivel nem vagyok nagy moziba járó, így nekem a látvány az újdonság erejével hatott és csak tátottam a számat...főleg a hálóhintánál.
A legjobb egyértelműen az, amikor viccesre véve a figurát, téli sapikba öltöztették Pókit (akár a képregényben)
Nekem Emma nem igazán gyün' be (biztos mert MJ-fan vagyok? ;D:'( Az óratorony viszont hatásos volt, sokkal látványosabb jeleneteket ki lehet belőle hozni (ahogy ki is hoztak) mint az "eredeti" helyszínből. Ahogy tekeredett a háló és a fogaskerekek...uh!
Emma mellett még 2 negatívumot mutatott a film számomra:
* Elektro "személyisége": már-már Joel Schumacher-féle Batman gonoszok jutottak róla eszembe..nem is Manhattan, hanem Jégcsap
* Rinó is egy vicc volt (annak is szánták, de akkor is...és a pici Pókember..nemáááá! de legalább a csata jól le lett zavarva!
Harry telitalálat. Még a manó volta előtti vigyorából tudtam, hogy zseniális manci lesz belőle...és hogy nem volt az az idétlen csákója, csak az a zombis fogszerkezete, uh, imádtam  ;D
Összességében: 9/10
"Én vagyok James Dean, kapcsolom a hármat"