Megnéztem tegnap este én is. Vigyázat, SPOILER!
Számomra ez a film az előzőnél is jobbra sikeredett. A Raimi félénél meg ezerszer. És ezt nem rossz értelemben mondom, mert ahogy Tominak, nekem is nagyon bejön a régi trilógia. A film elképesztően jól játszik az érzelmekkel. Egyszer humor, vicc, utána komolyság, majd megint humor. A szereplőkkel nincs bajom, nagyon jók. A film szerintem jól felépített, Elektró nagyon jól ki van találva, bár a két főgonosz, Elektró, és a Manó szerintem nem annyira mély karakter, mint az előző trilógiában, amit sajnálok. Elektró még talán, de Harry viszont egyáltalán. Gwen és Peter kapcsolata most sem egyszerübb, de nekik is el tudom hinni azt a szerepet, amit játszanak. A karakterfejlődés is észrevehető, mindössze tényleg, annak árát sajnálom. A látványvilága lenyűgöző, nagyon emberközeli, és amellett még hihető is. Az első résztől ez milliószor látványosabb.
Az új ruha pedig ütős lett. Nagyon jól mutat, gyűrődik, él, stb. Azt sajnálom, hogy nincs megmagyarázva, hogy miért csinált új ruhát. Így olyan barátok Köztös volt az egész. Bemegy az ajtón a régi színész, és kijön az új. Mindezt persze senki se veszi észre, hogy közben kicserélték a szereplőt.
Gwen halálán meglepődtem, és mivel nekem az utóbbi időben bőven kijutott belőle a való életben, a filmben egyáltalán nem számítottam rá, petshophoz hasonlóan én is megkönnyeztem. Főleg, nem egy óratoronyban, de amikor jött a belassított felvétel, akkor már lehetett sejteni, csak elhinni nem akartam.
A filmmel nekem egy nagy bajom van: Harry Manóvá válása. Ugyanis, ha én befecskendezem magam valami szerrel, és rosszul leszek, nem az lesz az első gondolatom, hogy az ott lévő páncélt felvegyem, hanem elnyálazva elájulok. Tökre lerí róla, hogy ő azért kellet, hogy Gwent megölje, nem volt több feladata. És ez bosszantó, mert szerintem a Manó nélkül is jó lett volna a film. Gwen halála nélkül meg pláne.
Ezektől függetlenül Foxx nagyon jól alakítja Elektrót, valóban el tudja hitetni velem, hogy ő az, és nem pedig Foxx.
JJJ virtuális feltűnése szinten örvendetes, és ezzel az e-mailbeli kapcsolattartással azt is megoldották, hogy ne kelljen szerepelnie a filmben.
Richard Parker feltűnése jó ötlet volt, elég sok mindent megtudhattunk az előéletéből, és hogy Peterre miért volt ilyen hatással a csípés.
Összegezve: A CsodaPók2 túlszárnyalja az első részt is, látványvilágban, és történetben mindenképp, egyszerre vicces, és komoly, az egyensúly nagyon el van találva. A Manó szereplése nekem fölösleges, és kicsit gáz is, Harryként van mélysége a karakternek, Manóként nincs. Rhino, őt még azzal a harci felszereléssel sem lehet komolyan venni. A magyar szinkronban nagyon jó hangot, és akcentust kapott.
A halál miatt nem hiszem, és egyhamar még egyszer megnézem a filmet, de mindenképp nagyon állat, vérbeli Pókos filmre sikeredett.