Szerző Téma: Idei képregényfilmek  (Megtekintve 1211073 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
Re:Idei képregényfilmek
« Válasz #3340 Dátum: 2009. Október 02. - 09:25:55 »
Köszi Ben, már el is olvastam azt a bizonyos Hsz-t. Az olvasottak alapján csak "enyhe cinizmussal" tudnék szólni ezekről az X-es tervekről és a Pengés ötletre már szavak sincsenek.  Hogy én mennyire útálom a reebot mániát... ;D

BuB

• Pókfej
« Válasz #3341 Dátum: 2009. Október 02. - 10:17:53 »
Azért itt is rohadtul van kavarás ám...
Tegnap megnéztem az egyik extrát, ahol maga Donner nyílataozta, hogy Hugh-al a japános cucc a kedvencük, és azt akarták volna megcsinálni Wolvie filmnek. Csak a stúdió ragaszkodott ahhoz, hogy előbb a múltját tárják fel... de akkor ezek után jöhet a japános.
Saját magát cáfolja meg, ez olyan aranyos. ;D
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

venom75

• Pókfej
« Válasz #3342 Dátum: 2009. Október 09. - 20:10:58 »
Végre megjelent , igaz csak egy lemezes változatba,de itt van.
, ,
http://www.xpress.hu/dvd/film.asp?FILMAZ=11413&VID=066-801346150-24762447023765236

Összevont üzenet ideje: 2009. Október 09. - 19:11:37

BuB

• Pókfej
« Válasz #3343 Dátum: 2009. Október 09. - 20:13:54 »
Gány, hogy ilyen élénk színes a borító... :roll:
Mindegy majd nyomtatok egy jobb képet rá.
SO SAY WE ALL! - LORDS OF KOBOL

Ron

• Kaméleon
  • **
    • DA COMICS
« Válasz #3344 Dátum: 2009. Október 10. - 23:35:31 »
Watchmen rendezői változatát felirattal kitudná írni nekem valaki Börzére??

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3345 Dátum: 2009. Október 15. - 18:28:17 »
Ha minden igaz mától megy a magyar mozikban is a Whiteout (Vakító fehérség) című film, amely az Oni Press képregény kiadó azonos című 1998-as minisorozatából készült. A képregényt olvastam és tényleg jó. Az írója Greg Rucka, aki pl a Wolverine v3 1-19 számait is írta, de dolgozott a Daredevil vol. 2-be is, mellettte az Elektra vol. 2 írója is volt, számos Batman, Wonder Woman sztorit követett el, és ő jegyzi a Superman: The World of New Krypton sorozatot. A rajzolója a 2000-ben Eisner díjjal kitüntetett Steve Lieber. Ilyen háttérrel az ember joggal gondolhatná, hogy a filmváltozat is jó lehet... de nem. Halkan megsúgom:
egy kalap fos lett.

A kritikusok ilyesmiket írnak róla
"The film's slick and expensive looking but dumber than a dead penguin, and director Dominic Sena fails worst where it counts most, in staging intelligible action sequences set in a blinding blizzard." - Chicago Reader
Az imdb-n 5.6-on áll.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3346 Dátum: 2009. Október 15. - 18:47:31 »
Mirő' szó'?
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3347 Dátum: 2009. Október 15. - 18:56:21 »
A képregény egy sarkvidéki kutatóállomáson történt rejtélyes gyilkosságsorozatról szól. A főhősnője egy marshall, akit a felettesei egy korábban elkövetett súlyos baklövése miatt amolyan büntetésként jelölnek ki a nyomozás lefolytatására. Ha jól emlékszem két hét alatt kell felgöngyölítenie az ügyet, mert eztán beköszönt a három hónapig tartó sötétség és folyamatos hóvihar. Van benne minden, cselszövés, árulás, összeesküvés. Piszok hangulatos, hogy az egész fekete fehérben van megrajzolva.
A filmet ezzel szemben totál lebutították, hogy a kombinálásra képtelen amerikaiak megértsék a történetet.  :-\

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3348 Dátum: 2009. Október 15. - 19:07:30 »
Hm, nem hangzik rosszul, ezt el kell olvasni.  :)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3349 Dátum: 2009. Október 15. - 19:19:14 »
Akkor erre csak annyit lehet mondani, hogy "Kedves mann ez fekete-fehér nem köt le". :lol: :lol:
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3350 Dátum: 2009. Október 15. - 21:54:11 »
Idézet
A filmet ezzel szemben totál lebutították, hogy a kombinálásra képtelen amerikaiak megértsék a történetet.  Határozatlan
Ezek szerint a képregény nem amerikai?
Idézet
az ember joggal gondolhatná, hogy a filmváltozat is jó lehet... de nem
Miről beszélsz? Kate Beckinsale ott zuhanyozott.  ;D Az egyik legjobb nő Hollyvuniverzumban.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3351 Dátum: 2009. Október 16. - 06:28:26 »
Idézet
A filmet ezzel szemben totál lebutították, hogy a kombinálásra képtelen amerikaiak megértsék a történetet.  Határozatlan
Ezek szerint a képregény nem amerikai?

De. Csak xarul van adaptálva.

Miről beszélsz? Kate Beckinsale ott zuhanyozott.  ;D

A kritikusok is egyöntetűen ezt tartották a film tetőpontjának ahonnan már csak lefelé visz az út. Nem Kate karrierjében, hanem a film színvonalában.

Genzo

• Puma
  • **
    • Genzo Comics
« Válasz #3352 Dátum: 2009. Október 16. - 16:56:50 »
én azért majd adok egy esélyt a dvdripnek :)

Genzo Comics - Ahol a képregények vannak becélozva

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #3353 Dátum: 2009. Október 16. - 21:43:35 »
Az előzetes nem volt rossz, lehet megnézem a filmet.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3354 Dátum: 2009. Október 16. - 23:29:02 »
Az előzetes nekem baromira bejött, írtam is róla a blogomon. Kár, hogy úgy tűnik, a filmet elcseszték. Azért remélem eljutok rá moziban.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Genzo

• Puma
  • **
    • Genzo Comics
« Válasz #3355 Dátum: 2009. Október 21. - 16:28:13 »
megnéztem a Hasonmást az öreg(meg a "fiatal") Bruce Wilissel. Nem tudom, én többre számitottam ennél, ez egy gyenge közepes film lett, a képregény nem tudom milyen, de azt mondják az jó.

Genzo Comics - Ahol a képregények vannak becélozva

Ju

• Pókfej
« Válasz #3356 Dátum: 2009. Október 22. - 10:36:03 »
Én is láttam nemrég, a forgatókönyv nem volt nagy szám, a hátteret nem dolgozták ki eléggé (legalábbis nem mutatták be), de a rendezés nagyon jó volt, én nagyon belemerültem a filmbe. Miután kijöttem róla, elkezdtem gondolkodni a háttéren és rájöttem, hogy egy csomó dolgot be lehetett volna mutatni és úgy sokkal érdekesebb lett volna. Pl mekkora összeg egy robot, ha túl drága, hogy van a lakosság 98-ának, ha elérhető, akkor miért nincs a gazdagoknak több, vannak-e minimálfelszereltségű (tesco gazdaságos ;D) és luxusrobotok, milyen volt a világ akkor, amikor kezdtek elterjedni a robotok, amíg még csak a pénzesebbeknek volt, milyen társadalmi hatásai voltak, hogy alakultak az emberi kapcsolatok, hogyan változott az emberek hozzáállása a szexualitáshoz, és így tovább.
Szóval jó volt, de egy sci-fiben szerintem vagy a történet legyen kiemelkedő, vagy a világ. Magát a víziót nagyon jól bemutatta, csak a vízió nem volt elég.
Összességében 6.5/10 nálam.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3357 Dátum: 2009. Október 22. - 18:21:17 »
Valóban eléggé sok lehetőséget hagytak ki. Én ma néztem meg, írtam is róla:

Jonathan Mostow robotokkal kel, robotokkal fekszik, ahelyett, hogy a „Nagy Rendezői Enciklopédiát” olvasgatná szabadidejében. A Terminator rajongók réme majd 6 évet várt egy új film elkészítésével, voksát most is a mechanikus teremtmények mellett tette le, árnyalatnyi különbségű eredménnyel. Akkor James Cameron 2 részen keresztül felépített remekművét rombolta le, s tette azt egy totál átlagos akciófilmmé, most egy kiváló alapanyagot szolgáltató képregényt adaptált középszerűen. A különbség az, hogy akkor egy mítosz becsületén ejtett csorbát, most viszont csak elpuskázott egy lehetőséget. Nem ő az első, nem ő az utolsó, s műve bár nem  különösebben jó film, rossznak sem mondanám; a kommersz filmek rajongói valószínűleg megelégedettséggel fognak távozni a moziból, bár egy kis hiányérzet mindenkiben marad.

Képzelj el egy világot, ahol bárki lehetsz, ahol bármit megtehetsz, ahol mindenkit felruháztak az önmegvalósítás hatalmával. Átélheted leghajmeresztőbb vágyaidat, s közben végig otthon csücsülsz az otthon biztonságában. Mindez a hasonmásoknak, az emberi hiúság szimbólumainak, testünk tökéletes robot-replikonjainak köszönhető. Ezek a robotok testesítik meg a teljes szabadságot, és megkímélik a tulajdonost az élet veszélyeitől. Ha ez a tökéletesített porhüvely el is pusztul, oda se neki, veszel egy másikat. Emberek milliói használják a hasonmásokat abban a hitben, hogy a robot pusztulása semmilyen kárt nem tehet elcsökevényesedett emberi testükben…addig a pontig, amíg a robotokon keresztül megölnek két hús-vér személyt. Greer FBI ügynök (Bruce Willis) és társa, Peters ügynök (Radha Mitchell) kezd el nyomozni az ügyben, hogy aztán a a klasszikus krimiket idéző nyomozás kezdődjön el, melynek során mocskos titkok leleplezésére  kerül sor, nem várt következményekkel…Willishez méltóan egy kisebb világmegmentéssel.

Látható, hogy a Hasonmás képregény, s így a film alapötlete, utopisztikus sci-fi világa figyelemreméltóan ötletes, szinte lenyűgöző. Bizarr, valójában ál-utópia ez, az emberiesség, a valós érzelmek elvesztésének borongós víziója, s számtalan jobbnál-jobb, filozófiai és társadalmi kérdések garmadáját felvonultató történetet el lehetne képzelni egy ilyen környezetben, melynek technikája nem is áll olyan messze tőlünk (a remekül vágott rövid történeti bevezetőben pl. valós technikai fejlesztések is szerepelnek, félelmetes belegondolni, hogy ez egyszer talán valóság lehet), s tagadhatatlanul ott lappang benne a félelem, hogy ez az új technika számos előnye ellenére tönkre vágja és elsorvasztja mind az emberi kapcsolatokat, mind az emberiséget magát. Pont ezért kirívó eredmény, hogy egy ilyen, lehetőségek tárházát nyújtó alapfelvetésből egy író kissé érdektelen, érdekes kérdéseket ugyan felvető, de azokat magára hagyó, kvázi tucatkrimit fabrikáljon. Pedig most ezt sikerült összehozni, ráadásul nem is egy íróé ez az érdem, egyenesen két ember vállán nyugodott ez a nem különösebben legyőzhetetlen feladat, ugyanis Mostow most is átmentette a Terminator 3,4 fantáziátlan forgatókönyvíró párosát.

Ez a mű lehetett volna a mai technoközpontú társadalmunk menthetetlen gépfüggőségének fojtogató metaforája, vagy akár képletesen az életigenlés allegóriája is a technokorban. Nem lett…a fenti opciókat figyelembe véve (vagy pont ezért?) sekélyes, felszínes, de egyébként korrekt történettel bíró, néhol még izgalmassá is váló krimi-akció sikerült összehozni, melyben a háttérben álló disznóság a figyelmes nézők fejében a kezdetektől fogva körvonalazódik, viszont a kikapcsolós filmnézősöket még érhetik meglepetések. A film Mostow kreativitásától sem tobzódik (van neki olyan?), mindez viszonylag kevés és a mai, hegyméretű robotgyilokkal hódító kasszasikerekhez képest nem túlzottan látványos akcióval és kidolgozatlan szereplőkkel van még ellátva. Persze szűk másfél óra alatt ennyi szereplővel nehéz foglalkozni (Miért ne lehetne ez 2 óra? Megérdemelné pedig!), de még a főszereplő, Greer ügynök is csak durván felskiccelt szereplő, személyes dilemmái kiforratlanok, kicsit kifejtetlenek, ezáltal könnyen súlytalanná válnak. Nyilvánvalóan Willis karizmájának és rutinjának köszönhetően simán eljátssza ezt a szerepet, többre is képes lenne jobb feltételek között, de meggyötört és elcsigázott emberi alakjához hasonlóan az alkotás is kicsit megfárad a végére.

Pedig a film nagyon hatásosnak szeretne látszani, a súlyos, elgondolkodtató élmény szerepkörében tetszelegni – jól mutatja ezt a kiváló, hangsúlyos feszültségkeltő muzsika a jelenetek alatt -, de ilyen tisztes iparos alkotógárdával a könnyed szórakozás beteljesítése marad számára osztályrészül, jellegzetes atmoszféra nélkül.  Csak a steril műanyagot, a csillogó, színpompás világot látjuk a vásznon, ahelyett, hogy az eredeti képregény vészjósló, sötét noir-os hangulata köszönne vissza, ami sokkal jobban illene a történethez. Talán a rendező félt eredetit alkotni, mintha attól félt volna, hogy a Hasonmást merész, de rossz alkotásnak tartják majd…cserébe lemondott az emlékezetességről és inkább a biztosra ment: szándéka, hogy filmjét a mainstream vonalba terelje a happy end-es befejezésben is megnyilvánult.

Tudom, gyakran vagyok elégedetlen, de ez csupán annak köszönhető, hogy elképzelem, mennyivel érdekesebb is lehetett volna ez a film. Itt a negatív felhangú vélemény oka csupán a szájhúzás miatt van, hogy „ehh, mit hagyott ki Mostow”. Ha nem várunk tőle sokat, és nem ismerjük miből született, egy érdekes, bár kifejtetlen, felejthető, viszont teljesen vállalható, szórakoztató krimi-akciót kapunk sci-fi környezetben. A Terminator 3-nál mindenképpen jobb film.
http://filmuniverzum.avpuniverzum.hu/?p=5159
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Predash

• Gyík
  • **
  • Babylon Bwoy
    • HálóZsák Képregények
« Válasz #3358 Dátum: 2009. Október 22. - 23:37:42 »
Na, az előbb megnéztem a G.I. Joe-t. Hát ööö.  :lol: :lol: :lol: :hehe:Ezt a filmet mégis kinek készítették? :D Ha 6-10 éveseknek akkor nincs vele gond, de sokkal jobban kijöttek volna mondjuk egy animációs filmből, amiből még sorozat is lehet. Szóval van ötletelés, néhány dolog átvétele, de van 100%-os lopás is. :D A filmben ilyeneket vettem észre:
Star Wars Ep 1, Army of Two, Halo, Wolfenstein, Aquanox egy kicsit. Volt benne néhány nagyon jó vágás, néhány jó harci jelenet, és persze a ninja lelkemnek való Snake Eyes. A többi mind kaki volt, röviden leírva. Írhatnék komplexebb kritikát, de annyit nekem nem ér meg a film. Nem bántam meg hogy megnéztem, de egy újabb olyan film volt, mely ráébresztett, hogy rég kinőttem a popcornból. Legalábbis az ilyenből.
Szerk.: Ja és igen, amit kihagytam. Ha ennyire nem megy a CGI, akkor ne mutassuk már úgy, mintha mégsem így lenne. A sivatagi bázis-sivatag téma valami kegyetlen volt.
Szerk.:2 még valamit kihagytam. A film a nevekről szólt. "Mi legyen a neved?" "A nevem Parancsnok!" "Mától a neved Destro" vagy ki. Ettől nagyobb elbagatelizálás csak az SW ep3-ban a "Mától a neved Darth Vader" volt. Így másodjára átgondolv az egész film.... Mit mondjak, nézhető azért, bár a végén a tengeralatti cucc már sok volt és fárasztó.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Október 22. - 23:47:02 írta Predash »

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3359 Dátum: 2009. Október 23. - 21:16:43 »
De legalább Bárónő jó volt benne.  ;D  :sweetheart: