Szerző Téma: Fenegyerek  (Megtekintve 192954 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Fenegyerek
« Válasz #140 Dátum: 2014. augusztus 10. - 13:02:08 »
Négy vadiúj kiadvány.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #141 Dátum: 2014. augusztus 11. - 18:40:58 »
Ééés, a Fenegyerek kész. Most végeztem a 136 oldal fordításával. Élmény volt.  :) :daredev: :dd2:

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #142 Dátum: 2014. szeptember 04. - 14:52:38 »
Elolvastam végre a Fenegyerek kötetet. Nagyon király a sztori és a hangulat is, Maleev rajzai hihetetlenül illenek hozzá. Eleinte kicsit furák voltak, de könnyen meg lehetett szokni, a végére meg már nem is tudtam volna más, csili-vili rajzzal elképzelni ( ugyanez az érzésem volt a Arkham Elmegyógyintézet olvasása közben az illusztrációkkal). Silke egy igazi kis rohadék, és pont megint a legizgalmasabb résznél lett vége... :drying: :D Azért azt nem gondoltam volna, hogy Vanessa megöli a saját fiát. Richard elég furán nézett ki, nagyon le volt romolva, nem így emlékeztem rá a régi Csoda Pókból. Olvasás közben eszembe jutott, hogy mennyire jó is a Fenegyerek film, nagyon átjött ugyanaz a hangulat, mint a képregényben és szerintem ez az egyik legfontosabb dolog egy adaptációnál.  ;)
Epekedve várom a folytatást!  :kingpin:

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #143 Dátum: 2014. szeptember 04. - 16:37:34 »
Silke egy igazi kis rohadék, és pont megint a legizgalmasabb résznél lett vége...
Viszont így, hogy csak most olvastad el, neked csak 1 hónapot kell várni a folytatásra.  :D Ja, és a folytatás még sokkal jobb, pedig ez is király volt.
Idézet
Richard elég furán nézett ki, nagyon le volt romolva, nem így emlékeztem rá a régi Csoda Pókból.
A sok kudarctól eléggé megöregedett.
Idézet
Olvasás közben eszembe jutott, hogy mennyire jó is a Fenegyerek film, nagyon átjött ugyanaz a hangulat, mint a képregényben és szerintem ez az egyik legfontosabb dolog egy adaptációnál.  ;)
Egyetértünk.

Rebellis

• Vízember
  • *
« Válasz #144 Dátum: 2014. október 13. - 16:24:02 »
Olvastam a hírt, miszerint a börzén a Fenegyerek lepipálta a Titkos Inváziót az eladások terén. Van esetleg esély az évi egy számnál gyakoribb megjelenésre?  :D
Ha azt hiszed, túl kicsi vagy ahhoz, hogy nagy hatással lehess bármire, feküdj le este aludni úgy, hogy egy szúnyog van a szobádban.

Tazi

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #145 Dátum: 2014. október 13. - 17:18:39 »
Fúh, már túl is vagyok rajta,  most is bejövős volt!  ;)  Kár is, hogy ilyen gyorsan vége lett, de majd találkozunk egy év múlva... vaaagy?  :roll:

killingjoke

• Kaméleon
  • **
« Válasz #146 Dátum: 2014. október 13. - 20:48:47 »
Gyerekek, ez tényleg letehetetlen volt! Végül letettem azért valahogy, de nem volt könnyű! Mondjuk az is igaz, hogy durván kemény vagyok, de csak így sikerült. :)
Nagyon szép kiadvány, Maleev istenkirály. Az első kötet engem annyira nem győzött meg, de ez...! Ez nagyon király. Már alig várom a folytatást. A médiamogul annyira badass, hogy nem is tudom, kinek drukkoljak! :)

Külön öröm volt a fordítás. Nagyon jól sikerült, gördülékeny, olvasatja magát. Szép munka.

Azt lehet tudni, hogy az epilógussal kezdenek-e valamit?
« Utoljára szerkesztve: 2014. október 13. - 21:09:45 írta killingjoke »
"Live for nothing or die for something, your call."

Rebellis

• Vízember
  • *
« Válasz #147 Dátum: 2014. október 13. - 21:11:18 »
Én sajnos nem jutottam ki a börzére, de holnap pótlom a vételt.  ;D Viszont emlékszem ezekre a részekre és nagyon imádtam. Pláne folyamatosan egyre jobb lett, Bendis nagyon formában volt, Maleev pedig egy zseni. Teljesen más élmény az ő szűrőjén át nézni egy bunyót, pl. mikor Póki beugrik segíteni ... talán Mr. Hide ellen? Hatalmas volt. Az unokatesóm kizárólag X-Men rajongó, nem nagyon jött be eddig neki semmi más (kivéve a Mutáns világot és Deadpoolt persze) de a Fenegyerekre ő is teljesen rákapott. Szóval most már taszigálom az Alias felé is.  ;D
Ha azt hiszed, túl kicsi vagy ahhoz, hogy nagy hatással lehess bármire, feküdj le este aludni úgy, hogy egy szúnyog van a szobádban.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #148 Dátum: 2014. október 13. - 21:22:01 »
Olvastam a hírt, miszerint a börzén a Fenegyerek lepipálta a Titkos Inváziót az eladások terén. Van esetleg esély az évi egy számnál gyakoribb megjelenésre?  :D
Nem csak azt, gyakorlatilag minden eddigi kötetet lemosott a színről. Jövőre jön még egy kötet, és a Marvel+-ba is bekerül egy 3 részes sztori belőle.
Gyerekek, ez tényleg letehetetlen volt! Az első kötet engem annyira nem győzött meg, de ez...! Ez nagyon király. Már alig várom a folytatást. A médiamogul annyira badass, hogy nem is tudom, kinek drukkoljak! :)
Más is írta ugyanezt, és tényleg baromi jó a sztori és a hangulata. Bendis az egyéni hős írások mestere.
Idézet
Külön öröm volt a fordítás. Nagyon jól sikerült, gördülékeny, olvasatja magát. Szép munka.
Köszönöm.  :)
Idézet
Azt lehet tudni, hogy az epilógussal kezdenek-e valamit?
Az epilógus nem része a történetnek, az Bendis egy másik sorozatában jelent meg, de annyira kellett ide, hogy nem lehetett kihagyni belőle a mi olvasóinkat sem.
Viszont emlékszem ezekre a részekre és nagyon imádtam. Pláne folyamatosan egyre jobb lett, Bendis nagyon formában volt,
Szerintem is, egy pillanatra sem engedett le a színvonal Bendis 5 éve alatt.

Todd

• Pókfej
« Válasz #149 Dátum: 2014. október 13. - 21:27:27 »
Nem csak azt, gyakorlatilag minden eddigi kötetet lemosott a színről. Jövőre jön még egy kötet, és a Marvel+-ba is bekerül egy 3 részes sztori belőle.
Király!
Kár, hogy lemaradtam róla, de az árús létnek ez a hátránya...  :lol:

Rebellis

• Vízember
  • *
« Válasz #150 Dátum: 2014. október 14. - 16:59:25 »

A mostani börzés eladásokat tekintve, vagy általánosságban az összesre rávert?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #151 Dátum: 2014. október 14. - 20:53:10 »
Az összesre. Mondjuk a Titkos Invázió 2 is megverte az eddigi legjobb Káoszt.

Rebellis

• Vízember
  • *
« Válasz #152 Dátum: 2014. október 15. - 08:32:49 »
Ez mondjuk egy örvendetes tendencia... :kingpin:

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #153 Dátum: 2014. október 16. - 10:09:03 »
Na sikerült nekem is elolvasni a Fenegyereket (plusz előtte azért újra elolvastam a korábbi kötetet is :) ).
Tényleg nagyon olvasmányos, hihetetlen élmény volt, alig tudtam letenni. Nem tudom, hogy fogom kibírni, míg jön a következő adag! :D Köszi, hogy kiadtátok!
Alex Maleev rajzai viszont elképesztőek, nem mindig sikerül jól egy ennyire egyedi stílus, de valamit nagyon jól csinál. Nagyon megy a Fenegyerek utcai hangulatához! (Ezért is sajnálom, hogy az a 4 New 52-es Dark Knight szám nem lett kimagasló, bár kezdem úgy érezni, hogy nem a rajzaival volt baj, hanem aki a színeket csinálta ott, az nem illett a stílusához - de ennyi OFF elég is lesz :D )

Aminek még külön örülök, hogy bár Marvel+ különszám, én kissé preferálom a gerincet, tudom, hogy kicsit megdobja az árat, de pl nekem a két Végtelem Hatalom különszám füzetben kicsit vastag volt. De persze ez csak a  saját véleményem! :)

Viszont így zárásként, ha pontozni kellene 9,5/10-et adnék és azt is csak azért, mert ugye tökéletes nem létezik :)

Ja és gratula az eladásokhoz!  :bravo:
« Utoljára szerkesztve: 2014. október 16. - 10:11:27 írta Kilgores »

kzoli

• Sakál
« Válasz #154 Dátum: 2014. október 16. - 15:29:47 »
Én nem értek a könyvszerkesztéshez, gyártáshoz, stb. ezért nézzétek el tudatlanságomat: mi a különbség a két Fenegyerek könyv között? Nekem ránézésre tökegyformának tűnik, azt leszámítva, hogy a mostaninak puhább a fedele.

Kilgores

• Keselyű
  • **
« Válasz #155 Dátum: 2014. október 16. - 17:17:49 »
Nem csak annyi, hogy másmilyen vastagságú a borítónak használt lap? Illetve, hogy nem kötetként van terjesztve, hanem egy sorozat különszámaként. De ez csak az én laikus gondolkodásom.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #156 Dátum: 2014. október 16. - 20:10:52 »
Ránézésre a különbség annyi, hogy vékonyabb a borítója, vastagabbak a belső oldalak, és egy ezressel kevesebb az ára. Részünkről az értelme az volt, hogy nem könyvesboltba kerül, hanem újságoshoz.

balogh44

• Thanos
« Válasz #157 Dátum: 2014. október 16. - 22:36:22 »
Nagyon szép lett Kaine, ma én is beszereztem!
Ahogy elolvastam, írok róla. ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #158 Dátum: 2014. október 16. - 22:45:43 »
mi a különbség a két Fenegyerek könyv között?
De hiszen a második egy füzet, nem látod? ;D

kzoli

• Sakál
« Válasz #159 Dátum: 2014. október 17. - 05:14:06 »
Ránézésre a különbség annyi, hogy vékonyabb a borítója, vastagabbak a belső oldalak, és egy ezressel kevesebb az ára. Részünkről az értelme az volt, hogy nem könyvesboltba kerül, hanem újságoshoz.

Szerintem sokkal jobb így: olcsóbb is lett változatlan színvonalon, újságárúsnál (talán) többen vásárolják meg, mint ha bemennének az emberek egy könyvesboltba. Mindenki jól járt.  :)