Nem, nem kerültem oda, csak van egy ismerősöm, aki ilyen helyen dolgozik. Kívülről az is szép, de egy átverés az egész, beszélgettem bent öregekkel, már amelyikkel lehetett beszélgetni, nem volt magába süllyedve, mert feleslegesnek érezte magát, mivel a gyerekei berakták. Sajnos egy ilyen intézmény nem olyan mint May Parker otthona, ahol mindenki jól érzi magát. Mondom, ennek akkor érzi át az ember a súlyát, ha odakerül. Nyomasztó hely kívülállóként. Nem hiszem, hogy ott lakni egy hatalmas élmény lehet. Arról nem is beszélve, hogy egy idős embernek már meg vannak a rigolyái, és egy kvázi "kollégiumi életbe" kényszeríteni szinte lehetetlen őket. Ha valaki ápolásra szorul, és nem tudnak neki otthoni körülmények közt ápolót fogadni ( valljuk be, Magyarországon ezt igen kevés ember tehetné meg azok közül, akik igazán rászorulnának... ) akkor az ilyen helyek, és a kórházak sajnos igenis elfekvők. Az idős emberek apátiába süllyednek, nem tudnak és nem is akarnak "saját célokat keresni, és frissnek maradni". A Stan Lee-s példa szerintem abszolút nem helytálló, hiszen ha mindenkinek annyi pénze lenne ( nem mondom, hogy nem érdemli meg ), valószínű senki nem aggódna a jövőjén, nem látná borúsan a dolgokat.
Na igen, a másik a lopások. Sajnos ez a kórházakban is nagy divat. ( nem mondom, hogy mindben ) Sokszor olyan bagatell dolgokat tudnak ellopni, hogy azt nem lehet a kevés fizetésre fogni. Nehéz ügy. Nem kívánom senkinek az idősek otthonát...