Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1467249 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Todd

• Pókfej
Re:OFF
« Válasz #16240 Dátum: 2014. december 31. - 10:42:36 »
valaki mondja már el, ez mitől ilyen szörnyűség az, hogy öregek otthona?
Ezt majd akkor fogod megérteni, ha odakerülsz.
Miért, te kerültél már oda?  :lol:
De most komolyan, egy jobb úgy néz ki, mint egy szálloda, mindened megvan, gondoskodnak rólad, ellátnak, nem vagy egyedül. B verziós, otthon ülsz egymagadban, már nem tudsz magadról gondoskodni, ha bármi történik veled, napokig nem veszik észre. Vagy egy rokon próbál meg gondoskodni róla, de az sem lesz olyan szintű, mint amit egy ápoló tud,vagy ápolót fogadni otthonra, de az sincs ott 24 órában, még mindig az idősek otthona tűnik a legpraktikusabbnak.
Értem én, hogy mindenki egy elfekvőre asszociál, de szerintem ez már réges-régen jobb ettől.
Szerintem ez nem azt jelenti, hogy berakod oda a nagyit meghalni és elfelejted.
Természetesen a legideálisabb az a helyzet, ha valaki idős korában is tud saját célokat keresni, és frissnek maradni, de a többség nem ilyen. De pl. Stan Lee mutatja, hogy valaki 92 évesen is tud a maga ura lenni, minden téren.
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 31. - 10:49:46 írta Todd »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #16241 Dátum: 2014. december 31. - 12:24:02 »
Azt a szállodát meg is kell tudni fizetni, Todd. A legtöbb ilyen tényleg olyan, mint egy nagyon sz*r szanatórium. Rá vagy utalva másokra, nem biztos, hogy rendesek veled az ápolók, el kell viselned a többiek nyavalyáit, stb. Nyilván egy magatehetetlen öregnél nincs B verzió, ez azoknak rossz, akik ellennének egyedül otthon a tévésorozatok előtt, de a gyerek beadja, mert 1/ terhes látogatni, gondozni 2/ kell a lakás.

Todd

• Pókfej
« Válasz #16242 Dátum: 2014. december 31. - 12:29:50 »
Azt a szállodát meg is kell tudni fizetni, Todd.
Tudom, nem is állítottam az ellentétét.
ez azoknak rossz, akik ellennének egyedül otthon a tévésorozatok előtt, de a gyerek beadja, mert 1/ terhes látogatni, gondozni 2/ kell a lakás.
Persze a lakás miatt kirakni az gusztustalan.

WhiteTiger

• Rengető
  • *
« Válasz #16243 Dátum: 2014. december 31. - 12:55:31 »
Az idősek otthona NAGYON nem jó.Szegény nagymamám is ilyenben kellett hogy eltöltse idős éveit (sajnos beteg is volt,napi 24 órában kellett róla gondoskodni,ami ugye szüleimnek nem volt lehetséges),de hogy mik mentek ott...lopások (és nem,nem csak a szobatársak,az ápolók is!!) meg miegymás.Mindent eltettek az ápolók vagy a betegek,karácsonyi ajándékok,akármi,amikor legközelebb látogatni mentünk,már nem volt meg semmi.A vezetőségnek hiába szólt anya,semmit nem tudtak kezdeni ezzel.

Kit Walker

• Kraven
  • " The Ghost Who Walks. "
« Válasz #16244 Dátum: 2014. december 31. - 12:56:53 »
Nem, nem kerültem oda, csak van egy ismerősöm, aki ilyen helyen dolgozik. Kívülről az is szép, de egy átverés az egész, beszélgettem bent öregekkel, már amelyikkel lehetett beszélgetni, nem volt magába süllyedve, mert feleslegesnek érezte magát, mivel a gyerekei berakták. Sajnos egy ilyen intézmény nem olyan mint May Parker otthona, ahol mindenki jól érzi magát. Mondom, ennek akkor érzi át az ember a súlyát, ha odakerül. Nyomasztó hely kívülállóként. Nem hiszem, hogy ott lakni egy hatalmas élmény lehet. Arról nem is beszélve, hogy egy idős embernek már meg vannak a rigolyái, és egy kvázi "kollégiumi életbe" kényszeríteni szinte lehetetlen őket. Ha valaki ápolásra szorul, és nem tudnak neki otthoni körülmények közt ápolót fogadni ( valljuk be, Magyarországon ezt igen kevés ember tehetné meg azok közül, akik igazán rászorulnának... ) akkor az ilyen helyek, és a kórházak sajnos igenis elfekvők. Az idős emberek apátiába süllyednek, nem tudnak és nem is akarnak "saját célokat keresni, és frissnek maradni". A Stan Lee-s példa szerintem abszolút nem helytálló, hiszen ha mindenkinek annyi pénze lenne ( nem mondom, hogy nem érdemli meg ), valószínű senki nem aggódna a jövőjén, nem látná borúsan a dolgokat.

Na igen, a másik a lopások. Sajnos ez a kórházakban is nagy divat. ( nem mondom, hogy mindben ) Sokszor olyan bagatell dolgokat tudnak ellopni, hogy azt nem lehet a kevés fizetésre fogni. Nehéz ügy. Nem kívánom senkinek az idősek otthonát...
« Utoljára szerkesztve: 2014. december 31. - 13:00:37 írta Kit Walker »

" Man who looks Phantom in the face will surely die. "  OJS

Todd

• Pókfej
« Válasz #16245 Dátum: 2014. december 31. - 13:03:03 »
Értem, köszi a választ. Ez tényleg nem túl fényes.

Szilánkmentes

• Vezér
  • the Shatterproof !
    • The Proof Report
« Válasz #16246 Dátum: 2015. január 06. - 15:03:15 »
Anna, mint Joker!

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #16247 Dátum: 2015. január 06. - 16:20:57 »
Pásztor Anna smink nélkül is Jokerként néz ki.  ;D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #16248 Dátum: 2015. január 07. - 14:29:17 »
Ez egy elég rossz kép. A beállítás nagyon szerencsétlen.

Van ötletetek farsangi jelmezre? Valami azonnal dekódolható, de ami kevés barkácsolással jár. Mindig elbütykölök egy hetet, de most nincs kedvem hozzá...
« Utoljára szerkesztve: 2015. január 07. - 14:31:01 írta VTomi »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #16249 Dátum: 2015. január 07. - 14:40:22 »
Zorró.  :)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #16250 Dátum: 2015. január 07. - 14:46:49 »
Nincs őőő...kalapom ;D Valami színes?

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #16251 Dátum: 2015. január 07. - 16:17:34 »
Ez egy elég rossz kép. A beállítás nagyon szerencsétlen.

Van ötletetek farsangi jelmezre? Valami azonnal dekódolható, de ami kevés barkácsolással jár. Mindig elbütykölök egy hetet, de most nincs kedvem hozzá...

Nekem van egy krém színű ballon kabátom.Van fehér ingem is.Nyakkendőm is.Hajam szőke.Asszem én John Constantine-nek fogok öltözni.  8)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #16252 Dátum: 2015. január 07. - 16:24:10 »
Most mit dicsekszel?  ;D

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #16253 Dátum: 2015. január 07. - 17:15:11 »
Áhh....én csak csináltam egy leltárt.  :P

Ju

• Pókfej
« Válasz #16254 Dátum: 2015. január 07. - 18:34:46 »

Star Trek Starfleet uniform. Póló, kitűző és kész. ;)

VTomi

• Pókfej
« Válasz #16255 Dátum: 2015. január 07. - 19:06:40 »

Star Trek Starfleet uniform. Póló, kitűző és kész. ;)
Nem rossz! Bár nem vagyok rajongó.
Most biztos megölnének a fanok, akik pontosan ismerik a színeket formákat, de végül is van színes aláöltőm és ha arra rakok egy kitűzőt...

Kék-narancsban

Ju

• Pókfej
« Válasz #16256 Dátum: 2015. január 07. - 20:44:54 »
Hehe, kék-narancsban Wolvie is lehetsz! :D

VTomi

• Pókfej
« Válasz #16257 Dátum: 2015. január 07. - 21:07:39 »
Fordítva kék-narancs. Az oldala narancs és a nagy mező sötétkék. De azért elég hirós  ;D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #16258 Dátum: 2015. január 07. - 21:13:17 »
Egy szemüveg, egy pálca és Harry Potter. :)

Rockatansky

• Sakál
« Válasz #16259 Dátum: 2015. január 07. - 21:20:58 »
Ha kigyúrt tested van és magas is vagy,akkor borotváld le a fejed és egy alsógatyában lehetsz akár Engineer is.  :D
És az előny,ha nem vagy Ryan Gosling hasonmás. :p