Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1467793 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
Re:OFF
« Válasz #1960 Dátum: 2008. május 21. - 20:50:04 »
na és ezt csak most mondod? :D Miből lesz még vizsgád?
(remek logikával kikövetkeztettem, ha te is most fogsz visgázni, mint én, akkor első éves vagy most)
Nekem jövőhéten lesz a felső végtad, meg még egy sejtbiosz vizsgám is lesz biztosan. Plusz genombiosz.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1961 Dátum: 2008. május 21. - 20:56:09 »
kaki-Számítógép Arthitektúra (igazából nem tudom, hogy kell helyesen írni, csak még elsőben infós volt a lakótáram és ő ismertetett meg a kifejezéssel)
Számítógép-architektúrák. Nálunk mondjuk kicsit más a neve, de kb ugyanazt takarja.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #1962 Dátum: 2008. május 21. - 20:56:36 »
Eddig egy latinom és egy Biokámiám volt molekuláris biologiával egybekötve, jövő héten F.A.Sz.( ez annyira tetszik ;D) szervrendszerekből, aztán egy biofizikaszigorlat, majd szociológia, aztán biosz (genetika, nah ezt a tantárgyat szeretem), aztán a végére egy kis immunologia, amiről még semmit se tudok. :roll:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1963 Dátum: 2008. május 21. - 21:01:49 »
Nah akkor nem is első éves vagy.
 Ilyen sok vizsga egyszerre? Hát ezt hogy a fenébe lehet megcsinálni? Annyi anyag van, hogy négy vizsgát is ha megcsinál valaki nálunk egy vizsgaidőszakban az ember a talpán. A sejtbiosz is pl 500 oldal lesz kb...és ez csak a 3-asért, szóbelire kell menni, hogy 4-es, vagy 5-ös lehess, azok meg plusz tételeket jelentenek.
Amúgy látom, nektek más a rendszer egy picit...biofizikából nekünk nincs szigrolat. " félévben van molbi, 2 évben lesz biokémia...viszont 2. évben nekünk F.A.SZ-ból szigrolat van, nincs ilyen, hogy külön vizsga szervrendszerekből...szociológiáról meg még nem is hallottam. Latinból vizsga? Az szép...mi bejárunk órára aztán kipuskázzuk a zh-kat és magdják az ötöst.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #1964 Dátum: 2008. május 21. - 21:13:19 »
Hát a latinból én se szakadtam meg , a tanár azt mondta h mindenki 2%-kal jobbat kap , mint amit a vizsgán elért, tehát aki 1-est írt az 3-ast kap, aki 2-est az 4-est.... ;D
Amúgy elsőéves vagyok. Nálunk is 2. év végén van szigorlat anatból, de teljesen más a rendszer első félévtől van anatunk, és minden félévben vizsga( 1. félév mozgási rendszerek , csontok, 2. félév szervrendszerek, 3. félév neuroanatomia, és ugye 4. félév végén szigorlat).
Hát igen a szociologia az egy vicc, nálunk létezik egy Magatartásudományi intézet, ami minden félévben tök felesleges tantárgyakat ad,és kötelezöen. ( kommunikácio, szociologia, antropologia, pszihológia). Amúgy tényleg sok ez a vizsgamennyiség, és még szabadonválaszthatót nem is tudtam felvenni( lekéstem róla :P)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1965 Dátum: 2008. május 21. - 21:23:10 »
Ahaaa. :D Így már értem. Hát tényleg más a rendszer akkor...nálunk 2. félév koponya, felső alsó végtag minden, 2 félév szervrendszerek, félév végén szigorlat. Kövi félév neuroatan, abból  a vizsga szintén szigorlatnka minősül...plusz jön ezekhez a fejlődéstan, meg a szövettan is.
Jajj, Magatartástudomáyni intézet nálunk is van, semmi értelme a tárgyaiknka csak az időnket pocsékolják. Nekünk előző félévben volt pszicholóia, meg kommunikáció is.
Akkor leírnád pontosan, milyen tárgyaitok voltak ebben a félévben?

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #1966 Dátum: 2008. május 21. - 21:31:55 »
Ja a szövettan , meg az embriologia az nekünk is együtt van az anattal, vizsgán is sajnos. Amúgy ezeken kivül nem nagyon volt óránk, mármint amit vizsgákra írtam, csak tesi , meg polgárvédelmi ( amik csak aláírást adnak, polgárvédelmiben meg csak félévenként 1 másfél órás előadás van szerencsére). ezek voltak a kötelezőek.Pontosan:Biokémia és Molekuláris biológia; Orvosi fizika és statisztika; F.A.Sz.; Orvosi Biológia 2.: bevezetés a humángenetikába; Orvosi szociológia;Immunológia; Testnevelés; Polgárvédelmi és katasztrófavédelmi ismeretek. Nektek miben más a dolog?
« Utoljára szerkesztve: 2008. május 21. - 21:36:00 írta Psycho »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1967 Dátum: 2008. május 21. - 21:38:14 »
Hú, hát F.A.SZ., Orvosi genetika, Genombiológia, Molekuláris Biológia, Sejtbiológia, Újraélesztés, Laton, Orvosi Angol, tesi...asszem ezek vannak.

szerk: Hát ez a Döntő...ez kész, amúgy. Két olyan helyzetet puskázunk el, hogy ajtó ablak, aztán akkora pechünk van...1-1. :( :(

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #1968 Dátum: 2008. május 21. - 21:40:55 »
Ja nekünk nincs angol ( pedig mennyire jó lenne ), Sejtbiológia, meg elsősegély az elöző félévben volt.Sajnos úgy gondolom, hogy az egyetem felfogása a tanításhoz néha kicsit konzervatív, régies,elavult túl sok itt a "nagyöreg".
« Utoljára szerkesztve: 2008. május 21. - 21:42:54 írta Psycho »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1969 Dátum: 2008. május 21. - 21:43:51 »
Nálunk meg túl sok az idióta. Amit logikátlanul lehet csinálni, azt nálunk úgy csinálják...

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1970 Dátum: 2008. május 21. - 23:36:26 »
Pepo, doki, azt hiszem, most örültök. ;)
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #1971 Dátum: 2008. május 21. - 23:43:16 »
Pepo! Ugye láttad? Bajnok csapat! Bajnok csapat! Megcsináltuk! Jeeeeeeeeeeeeeee! :oh: :taps: :ugral: :drink:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1972 Dátum: 2008. május 22. - 00:11:24 »
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Glory ManUtd!!!! ;D ;D

Egyébként nem érdemeltük meg, de a Chelsea se jobban. Jobban játszottak, többet lőttek kapura, volt két kapufájuk...viszont mákos góljuk volt nagyon, elhibáztunk 2 olyan ajtó ablak helyzetet, hogya egy pici szerencsénk van, már régen 2, avyg 3-0 lett volna. MIndkét csapat megérdemelte volna a győzelmet, d eúgy gondolom, hogyha az egész idényt vesszük figyelembe, jogos, hogy nyertünk. :D

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1973 Dátum: 2008. május 22. - 00:28:23 »
Nos Ron, itt a válasz a rajzversenyre. Lásd a k.neten ugyanezt.

Kedves Ron!

Az első kérdésedre saját Magad megadtad a választ mindjárt az elején.
A szombati "hagyományos" - azaz mangamentes - fordulóra nem érkezett illetve nem készült annyi használható rajz, hogy értelme lett volna az eredeti koncepcióhoz foggal körömmel ragaszkodva szétválasztani az otthoni és a helyben készült munkákat.
"Használható" alatt az ötperces, két sör közti haverokkal firkálásnál tartalmasabb alkotásokat értem.
A Te rajzod természetesen ilyen volt, és még az értékelhetetlentől is fényévekre járt - viszont kegyetlenül emlékeztetett Chris Giarusso Mini Marvels figuráinak stílusára.
Az általad példaként felhozott Rozsomákos rajzon ugyan valóban a Marvel univerzum egy másik ismert karakterét ábrázolta az alkotó, azonban vitathatatlanul a saját stílusában - az ahhoz tartozó frankó kis elrajzolásokkal és egyedi anatómiai megoldásokkal.
Persze készséggel elhiszem, ha azt mondod, hogy pusztán fatális véletlen a fent elített úriember képei és Te munkád közti igen erőteljes vizuális párhuzam, viszont a zsűrinek ott és akkor, meglehetősen szűkre szabott időkorlátok közt kellett döntenie, és ez esetben - meglehet, hogy tévesen - ezt nem a Te javadra tette.
Annak az oka, hogy nem ítéltünk oda minden áron harmadik helyezést az, hogy bár a beadott alkotásokat értelemszerűen egymáshoz viszonyítjuk ilyenkor, azért van egy mérce, ami alatt nem díjazunk.
Az idei mezőnyben a Te munkád rajzilag megfelelő színvonalú lett volna egy dobogós helyezéshez, és tény, hogy - a többséggel ellentétben - a kíírásnak megfelelően beleszőtted a májusi tematikát, de mégsem ítéltük - hangsúlyozom, lehet, hogy tévesen - ehhez elég eredetinek.
Mindezek a kritériumok eddig, külön leírva valóban nem szerepeltek a verseny kiírásában, ezen azonban jövőre mindenképpen változtatunk, részben a korrektség érdekében, részben pedig az ehhez hasonló félreértések elkerülése végett.

Remélem azért ez a kis gixer nem vette el nagyon a kedved a rajzolástól, és a 2009-es fesztiválon ismét "ringbe szállsz", addigra az idei tapasztalatok fényében talán sikerül végre minden gyerekbetegségétől megszabadítani a rajzversenyt.

Üdvözlettel,

Gáspár Tamás

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1974 Dátum: 2008. május 22. - 08:16:07 »
Na ha Ron és Kanaszta ezek után nem kap agyvérzést, akkor soha. :ohmy:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1975 Dátum: 2008. május 22. - 08:49:09 »
Ez eléggé egy tisztességtelen dolog volt, akkor valóban. "Le a kalappal" a szervezők előtt.

Ju

• Pókfej
« Válasz #1976 Dátum: 2008. május 22. - 08:58:56 »
Mit nem adnék, ha én is tudnék úgy fogalmazni, hogy bár igazat adok a másik félnek, közben méltóságteljesen elküldöm. ;D

Todd

• Pókfej
« Válasz #1977 Dátum: 2008. május 22. - 09:22:19 »
Na ja, ez valóban elég kemény volt, de ezek szerint összesen csak 3 rajz volt?????
Tényleg ennyire pangás van képregényrajongókban, ezt nem hiszem el.
Hát jövőre tutira indulok, főleg úgy, hogy az nyerésnek számít, ha otthon lekoppintok egy rozsomákot, az meg értékelhetetlen, ha valaki beadja az egyetlen valóban a kritériumoknak megfelelő rajzot.
Mert érdekes, az ha te tényleg ott helyben rajzolsz, (és szerintem két óra alatt nem igazán lehet, nagyon jó rajzot összedobni), az sörözés közbeni firkálásnak minősűl, akkor kapják be a ... (ide indenki azt gondol, amit akar).

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1978 Dátum: 2008. május 22. - 09:46:54 »
Főleg, hogy még nem is nagykorúak, így nem is sörözhetnek rajzolás közben.  ;)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1979 Dátum: 2008. május 22. - 11:56:19 »
Viszont rajzolhatnak sörözés közben.  :D
Hát igen, nehéz ügy. Lehet, hogy másolásnak hitték, és azért nem értékelték. Amikor sok éve én hirdettem rajzversenyt a Pókemberben, több, mint 200 rajz jött. Abban is volt néhány, akik egyszerűen lekopíroztak egy Pókember rajzot, vagy fénymásoltak, átrajzolták tollal és kiszínezték. Azt hitték, megússzák, de ha gyanús volt, ha azonnal rájöttem, hogy kinek a rajzstílusa az (és általában rájöttem), akkor egyszerűen elővettem azt a Pókembert, amiben megjelent és összehasonlítottam az eredetivel. Ha még méretre is azonos volt, már ment is a levesbe.
Itt tenném hozzá, hogy ha már szakértők zsűrizték a rajzokat, néha odanézhettek volna a rajzasztalhoz, hogy lássák a munkafázisokat, és akkor ilyen feltételezés szóba se jött volna.  ;)