Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1467754 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
Re:OFF
« Válasz #220 Dátum: 2007. július 14. - 19:37:54 »
Na, igaz ami igaz, a történelem telis-tele van gyanús és erősen megkérdőjelezhető dolgokkal. Számomra ez tovább rombolja az egész hitelességét...ezért is távolodtam el a töritől, pedig egy időben nagyon szerettem.
Magyarul azt sem kell elhinni azért, amit tanítanak és amit a legtöbb helyen olvasunk...én nem is teszem. Illing elmélete meg számos olyan dolgot vonultat fel, ami talán már többre ad okot, mint puszta gyanakvásra.

Kennedy témába menjünk bele naaaaaaa ;D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Gabe

• Gibbon
  • *
« Válasz #221 Dátum: 2007. július 14. - 19:40:03 »
Természetesen úgy értettem, hogy a tudományos életben támadnák meg erről az oldalról. Ez a kérdés úgysem a közéletben fog eldőlni, mibelőlünk csak a pénzt akarják kihúzni ismét  :nezze: . Majd odafönt eldöntik az okosok. (mondjuk azért én a témát szívesen követném, mert eléggé érdekes, kiváncsi volnék pár könyvre még, amiben a két tábor járja körül a középkort.)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #222 Dátum: 2007. július 14. - 19:55:54 »
talgaby addig  a pontig a belinkelt cikkre reagált, ami... hm... erősen megkérdőjelezhető. Illing állításainak biztos van vmi alapja, a kibontakoztatott elméletek inognak nekem jobban, mnt egy kártyavár a hurrikánban.
Idézet
(mondjuk azért én a témát szívesen követném, mert eléggé érdekes, kiváncsi volnék pár könyvre még, amiben a két tábor járja körül a középkort.)
Én inkább lebeszélnélek róla. Ha egy elmélet a könyvek és ellenkönyvek fázisába lép, akkor annál unalmasabb dolog a világon kevés létezik. Sorra jönnek majd a bizonyítékok innen is és onnan is, míg az ember vagy:
-belefárad, és egy kézlegyintéssel hagyja, hogy az  asok marha elintézze egymás között
-állást foglal és ilyen-olyan mértékben fanatizálódik adott tábor tanai mellett.
Aztán többnyire vagy az egyik tábor felülemelkedik és az lesz az elfogadott tény (így működik a tudomány ugyanis, kérem szépen, még a természettudományok is, amikről az ember azt hinné, hogy van, oszt' úgy van... hát *nem*!), vagy az egész elül anélkül, hogy bármi érdemleges lenne belőle (bár ez tudományos vitákban ritka, inkább filozófiai, politikai, vallási, szóval elvontabb összetűzések szoktak teljesen elfelejtődni).
Kennedy témába menjünk bele naaaaaaa ;D
Én inkább nem erőltetném. Összehozták már a legnépszerűbb titkos társaságokkal, a ruszkikkal, felsőbb körös CIA és/vagy FBI összeesküvésekkel, Roswellel, Jonesné odaégett almás pitéjével, szóval mindennel, amit ki lehet találni. 99%, hogy vagy bődületesen egyszerű a magyarázata (és akkor azért nem derül rá fény, mert senki se hinné el ennyi évtizednyi hiszti után, hogy csak annyi) vagy tényleg annyira magasra vezet, hogy még az ükonukáinknak is titkolózni fognak a felelősök ükunokái, tehát megint nem derül ki sosem.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #223 Dátum: 2007. július 14. - 19:59:56 »
Szerintem utóbbi lehet csak. JFK bácsi túl sok embernek szúrhatta a szemét akkoriban. A bibi csak az, hgy más is volt így a moder történelem viharaiban, mégsem így végezte...vagy csak nincs ilyen körítése.
Hány évre is titkosították az aktákat? 80?
És vajon, ha eljön az idő, akkor nyilvánosságra hozzák a tényleges történteket?
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Gabe

• Gibbon
  • *
« Válasz #224 Dátum: 2007. július 14. - 21:01:49 »
*Sóhaj*...
Sajna jóformán az ilyen "jó kis témákat" nemigen lehet előhozni. Ott van ugye 9/11 is. Tulajdonképpen a szemünk előtt zajlott le. És hiába volna mire mutogatni, ami eltérhet a hivatalos állásponttól és ki is mondod, akkor máris hülyének néznek (maximum szolidan egy lábjegyzetben beteszed az amerikaik kőolaj iránti vágyát, amitől máris szélsőséges, de még emészthető nézeteket vallasz, de ennél többről szó sem lehet...). Olyan ez mint egy automatikus cenzúra: olyan jól be van már idomítva a "tömeg", hogy ha a hivatalos álláspontok helyett kicsit mást gondolsz, máris lehúztad magad a klotyón. Sok ilyen téma van, és úgye az 1900-as években bármi nagyobb történésnek a boncolgatása kimeríti ennek a fogalmát. Az egyik ilyen a Kenedy féle ügy is. Ugyan ráfaragni senki nem fog, mégha bele is tenyerel az igazságba, csak szimplán hülyének fogják nézni, esetleg a szava annyit fog érni, mint lepkefing a szélviharban. Pedig én imádom az összefüggés elméleteket :D  (az más kérdés hogy nem értek velük egyet, de akkor is érdekesek)
Az ilyen kérdéseket olyan jól körül lehetne járni, ha nem egyből lesöpörnének mindent az asztalról.
(egy vicc jut erről az eszembe:
I. világháború, tábori kórház. A sebész a felcserrel megy végig a kórtermen, és mutogatja hogy kinek a mijét kell levágni, persze futószalagon:
-jobb láb
-sutty
-bal láb
-sutty
-jobb kéz
-sutty
-mondom jobb
-sutty
-mondom kéz
-sutty...)
Nos a legtöbb elmélet ilyen sebességel és precízitással van körüljárva.

Egyébként a Kenedy esetről csak homályos spetrumos ismereteim vannak (wikipedia szint kb.), de ha abból indulok ki, akkor kötve hiszem, hogy a 80 év múlva napvilágra hozott iratok a valóságot fogják tartalmazni. Ha tényleg az FBI végeztette ki, akkor meg pláne, hiszen a nyomozást azt ők folytatták le, így ugye hülyék lennének nem kihasználni a lehetőséget.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #225 Dátum: 2007. július 14. - 21:11:18 »
A JFK akták biztos nem az igazat fogják tartalmazni. Azt vagy le sem írták, vagy már rég megsemmisítették.

Gabe: hirtelen nem találtam semmit a profilodban, hogy miért nem engedi neked a privát üzenetet, én most küldtem neked egyet, azt megkaptad?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #226 Dátum: 2007. július 14. - 21:17:24 »
Elég szomorú, hogy a modern kor hajnalán el tudnka tusolni egy ekora jelentőségű gyilkosságot. Hazug egy világban élünk, sajnos.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #227 Dátum: 2007. július 14. - 21:20:43 »
Csak tudsz erről az esetről, ennyi  akülönbség. Szerintem nem ez volt az első nagymérvű politikai merénylet a világtörténelemben, és nem is a tízezredik... de hát a világ kisebb lett, nehezebb ügyesen eltitkolni vmit, meg hát az emberek fantáziája hihetetlenül meglódult az utóbbi időkben.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #228 Dátum: 2007. július 14. - 21:26:55 »
Valóban, ez a nyilvánosság szeme előtt történt. De azért az is furcsa, hogy az egész családot valami sajnálatos baleset, vagy gyilkosság érte. :roll:

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #229 Dátum: 2007. július 14. - 21:29:19 »
Az azért betudható egyszerű véletlennek. Még talán Bobby megölése mögött lehet sejteni valami összeesküvést, de JFK legnagyobb "bűne" az volt, hogy meg akarta vétózni a hatalmas fegyvergyárak lobbijait (tömören fogalmazva). Egyszerűen ennyi volt az indok ami miatt "meg kellett halnia".

Gabe

• Gibbon
  • *
« Válasz #230 Dátum: 2007. július 14. - 22:02:52 »
Idézet
Gabe: hirtelen nem találtam semmit a profilodban, hogy miért nem engedi neked a privát üzenetet, én most küldtem neked egyet, azt megkaptad?

Igen, és már az avatárod alatti kis gombocskára is elérhetőt ír nekem a privihez.
++++++++

szerk

Idézet
...hatalmas fegyvergyárak lobbijait...

Vajh mennyi pénz foroghat ebben? Mert hát én nehezen hiszem el, hogy Bill Gates a világ leggazdagabb embere. Mennyit kellhet vajon egy repülőgép anyahajóért fizetnie az államnak? Plusz ugye a többtíz/száz millió$/darabos vadászgépek rá, meg az egyéb járulékos költségek... egy sima tomahawk is dollárszázezrekbe kerül... Nameg ami még elég kemény: egy ilyen aranyos üzemeltetése napi egy milló békeidőben. Naszóval szerintem inkább a fegyvergyárosok köreiben kellene keresni a leggazdagabbakat, és szerintem ők lazán zsebre vágják Gates-t is. (nem csoda hogy pl Vietnámot is ilyen "lelkesen" küzdötték végig... irgalmatlan pénzek lehetnek)

JAh, halottam egy olyan marhaságot is (bár ki tudja?) hogy irakban meg afganisztánban is azért szórtak le olyan sok bombát, mert azok már kivonásra vártak volna, így viszont hogy bevetették őket (persze valamennyi kellett volna mindenképpen, csak egy kissé túllőtek az arányokon), töredék áron tudták úgymond "hatástalanítani" a cuccokat... 
« Utoljára szerkesztve: 2007. július 14. - 22:15:50 írta Gabe »

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #231 Dátum: 2007. július 15. - 11:07:42 »
Irdatlan nagy összegek vannak benne az biztos. De az a dühítő, hogy fú alatt rendezik ezeket...és nemhogy az európaiak, az amcsik többsge is abszolúte nincs épben a dolgokról, teljesen félre vezeti őket a propaganda.

Idézet
JAh, halottam egy olyan marhaságot is (bár ki tudja?) hogy irakban meg afganisztánban is azért szórtak le olyan sok bombát, mert azok már kivonásra vártak volna, így viszont hogy bevetették őket (persze valamennyi kellett volna mindenképpen, csak egy kissé túllőtek az arányokon), töredék áron tudták úgymond "hatástalanítani" a cuccokat...
Kegyetlen, de elég ésszerű lépés lenne ez. Engem egyáltalán nem lep meg, ha igaz.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #232 Dátum: 2007. július 15. - 11:51:42 »
Mondjuk azért a szoftvereket is ki kell fejlszteni azokhoz a hipermodern gépekhez... igaz, kétlem, hogy azt az MS végezné, elég hülyén nézne ki egy kékhalál egy vadászrepülő fedélzeti számítógépén. :hehe:
A fegyverekben tényleg nagy pénzek vannak, de az nem olyan központi. Vki megtervezi, vki adja az erőforrást, vki a vázat, vki az irányítórendszert, vki a fegyverrendszert, vki a lőszert... nagy hadigépeknél ritka, hogy egyvalaki csinálja az egészet, szét vannak szedve többynire több különböző céghez, még talán a kézifegyver- és lőszerellátó sem egységes... számítógép meg van minden háztartásban, irodákban meg pláne, és a nagy többségükün Picipuha Ablakocskák és Irodák vannak, más termékekről nem is beszélve...

Gabe

• Gibbon
  • *
« Válasz #233 Dátum: 2007. július 15. - 13:30:03 »
Azért ez a sofwarekre is igaz. Pl az MS előszeretettel helyezi ki a munkát Indiába, meg ide-oda, úgyhogy amit mondasz, az erre is igaz. És azért van néhány nagyságrendbeli különbség.   

benya11

• Thanos
    • fotolog
« Válasz #234 Dátum: 2007. július 15. - 14:13:50 »
"Ultimate vs. 616-os Univerzum - Ki a jobb, avagy neked melyik a szimatikusabb" topik?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #235 Dátum: 2007. július 15. - 14:29:51 »
Ez a topik azt hiszem túl egyértelmű lenne, a többség a 616-osra szavazna. ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #236 Dátum: 2007. július 15. - 14:39:13 »
"Többség"? Van, akinek az Ulti volna szimpatikusabb? :o Szegény emberek...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #237 Dátum: 2007. július 15. - 14:39:59 »
A fiatalok szeretik. Én nem igazán.

Daredevil

• Fekete Tarantula
  • **
  • Proctector os Hell"s Kitchen
« Válasz #238 Dátum: 2007. július 15. - 15:03:52 »
Én is csak egy "érdekes" kísérletnek tartom.
A félelem nélküli

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #239 Dátum: 2007. július 15. - 21:49:39 »
Kinn voltam ma a strandon egész nap. 35 fok, a víz a maga 30 fokával tök kellemesen langyosnak tűnt.  :D Mivel ma voltam először napon a nyáron, gondolom holnaptól fájni fog.  :-[