Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1468708 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ju

• Pókfej
Re:OFF
« Válasz #4200 Dátum: 2008. november 14. - 13:29:56 »
most ezt hogy a sz*rba oldja meg?
Ha magától nem megy és nem talál olyan dolgot, ami hajtja előre, akkor ott a pszichológus. (és ugye itt jönnek be a szülők.)

Idézet
az esetek nagy százalékában nincsen egyhamar kiút, vagyis nincsen gyógymód.
Az, hogy mennyi ideig hagyod magad szenvedni, a saját döntésed. Előbb-utóbb eljön az a pont, amikor már meg akarsz gyógyulni. Persze, kell egy idő ehhez, de itt nagy százalékban az akarattal is gond van.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4201 Dátum: 2008. november 14. - 13:56:45 »
Lássuk be: ezen az időszakon kamaszkorban mindenki átesik. Ki így éli meg, ki úgy. Nyilván sokkal rosszabbul azok, akiket kiközösítenek az iskolában - ráadásul a szülei is hülyék. De ha minden tökéletes, akkor is létezik kamaszkori depresszió, mert jönnek az ÉN-kérdések sorra. Vagyis egy többszörösen csesztetett helyzetben lévő kiskamaszt (különösen a mai emós korszak idején) "könnyen" el lehet vinni idáig, vagyis nem a könnyen a megfelelő szó, hanem, hogy nem nagyon rendkívüli, egyedülálló esetről van szó. Ne feledjük, hogy hazánk totál az élen van az öngyilkosságok terén. Egy 13 éves gyerek csak akkor tud kiutat találni egy ilyen zsákutcából, ha a korához képest kifejezetten intelligens. De mivel a legtöbben nem azok, egyszerűen túl kell élniük ezt az időszakot, mint mindenkinek. Szerintem a 49 éves nő egyértelműen bűnös, de nem emberölés vádjával kéne bíróság elé állítani, mert azért az erős túlzás, csak valami egyébbel, de azért ne ússza meg simán.

Todd

• Pókfej
« Válasz #4202 Dátum: 2008. november 14. - 15:27:28 »
Ben már megmondta, mi lenne az erre megfelelő vád, pszichikai bűnsegéd.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4203 Dátum: 2008. november 14. - 15:39:52 »
Akármi a fenét is jelent az.  :D

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #4204 Dátum: 2008. november 14. - 22:46:43 »

azért nem bűnös a szomszéd nő, mert csak egy depressziós ember halt meg miatta?

Nem szeretem ha kiforgatják a szavaim. :-\ Mégegyszer mondom, hogy a  lány nem miatta halt meg, hanem a kezelés hiánya miatt.
Manapság elég jól gyógyítjáka depressziót , gyógyszeresen is. Van egy ismerősöm , akinek nagyon durva depressziós kitörései és öngyilkossági kisérletei voltak, míg a szülők úgy döntöttek, hogy elviszik pszichiáterhez, aki felírt neki antidepresszánst. Azóta nagyon is jól van , egyetlen mellékhatása az volt, hogy a társadalmi munkákban hirtelene nagyon sok részt vállalt magára, de szerintem ez nem is baj, sőt..
Amúgy egy akármilyen pszihikai betegség(!) jelentkezhet szomatikus betegsékként egy idő után. Látszólag az orcosok nem tudnak segíteni neki, mert összes tesztje negatív lett mégiis fáj valamilye , hasmenése van, remeg stb.. Ilyenkor van arra szükség, hogy egy pszihiátert vagy legalább egy pszihológust felkeressen a beteg.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #4205 Dátum: 2008. november 14. - 23:06:38 »
Ahoj!

Remélem hiányoltatok! ;D
Élek, de mostanában elég húzósak voltak a mindennapok meg minden, de remélem mostantól aktívabb tudok lenni. Mondjuk ettől nem lesz nehéz. :D
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #4206 Dátum: 2008. november 14. - 23:35:34 »
Idézet
Manapság elég jól gyógyítjáka depressziót , gyógyszeresen is. Van egy ismerősöm , akinek nagyon durva depressziós kitörései és öngyilkossági kisérletei voltak, míg a szülők úgy döntöttek, hogy elviszik pszichiáterhez, aki felírt neki antidepresszánst.
Tehát aki huzamosabb időn keresztül nem üti meg az Átlagos Napi Vigyorgásszintet, azt addig kell tömködni mindenféle szarral, amíg mesterségesen rá nem erőltetjük a jókedvet?

Idézet
Azóta nagyon is jól van , egyetlen mellékhatása az volt, hogy a társadalmi munkákban hirtelene nagyon sok részt vállalt magára, de szerintem ez nem is baj, sőt..
Akkor gondolom, erről nem mesélt. Ennek ismeretében is olyan jónak tartod az antidepresszánsokat?

pszihikai betegség(!)
Nagyon nem. "Although Mental illness may be the more common phrase in general usage, the ICD and DSM only use the term Mental disorder. The World Health Organization reports that "Most international clinical documents avoid use of the term “mental illness”, preferring to use the term “mental disorder” instead..." (igen, ez is wikiről)

Idézetet írta: pepo
Ahoj!

Remélem hiányoltatok!
Üdv újra itt! Olvass vissza, majd meglátod. :)
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #4207 Dátum: 2008. november 14. - 23:50:33 »
Hello Pepo!  :D :D Long time no see.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #4208 Dátum: 2008. november 15. - 16:35:23 »
Zozi: A depreszziónak különféle tünetei vannak és nem csak az, hogy valakinek nincs jó kedve. A gyógyszert megfeleleő szakemberek írják fel , megfelelő mennyiségben, a gyógyulás során folyamatosan csökkentve azt, amíg el lehet hagyni. Minden gyógyszernek van mellékhatása, a gyógyszereknél az a cél , hogy ami egy betegség tünetein csükkentsen, esetleg megállítsa, persze közben egy csomó minden tönkretesz , de azt a szerevezet könnyebben helyrehozza, magyarán a gyógyulás érdekében a gyógyszerrel szennyezzük a szervetünket, hogy a " nagyobb rossz" eltünjön. A wiki meg tényleg nagyon jó, csak egyetlen baja , hogy akárki szerkesztheti, de én is használom , mert 90%-ban elég megbizható. Igazából nem nagyon értek angolul , így teljesen nem értem az angol szöveget, de amit megérettem ( lehet  hogy rosszul ) abból az jött le, hogy inkább csak új nevet adtaka dolgonak , de attól még az ugyanaz marad. ( mint manapság a szellemileg visszamaradottakra azt mondjuk, hogy sérült). De itt az angol szöbvegben mentális betegségekről van szó , nem pedig pszihikairól, és a kettő nem ugyanaz.
Szerintem nem fogjuk tudni meggyőzni egymás, nem szeretnék tovább vitatkozni, egyszerűen más a véleményünk a dologról.

Más: Üdv újra itt pepo! ;)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4209 Dátum: 2008. november 15. - 19:35:43 »
pedig szeretném kiforgatni a szavaidat. Mert a lány csak attól nem halt volna meg, mert nem kapott kezelést időben. A lány azért halt meg, mert valaki széjjelzúzta az ő törékeny lelkivilágát. Ha nem cseszteti senki, akkor eléldegélt volna mint a mesében.
De egyébként tényleg teljesen más állásponton vagyunk. valamilyen szinten neked is igazad van, de én máshogy látom ezeket a dolgokat.
This is a joke. A real practical Joke.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #4210 Dátum: 2008. november 15. - 22:46:56 »
Idézetet írta: grey gargoyle @ másik téma
De, oda kell vessző.
Most már játsszuk le. :) Szerintem nem kell, e miatt a szabály miatt (249/b):

"Ha a mint szó állapotot vagy minőséget jelölő szó vagy szókapcsolat előtt áll, nem teszünk eléje vesszőt: Bátyámat mint tanút (= tanúként) hallgatták ki. Petőfi mint ember nem hazudtolta meg a költőt. Kossuth korábban mint meg nem alkuvó újságíró harcolt a magyar nép jogaiért. Stb."

A "szakmámhoz mint magyartanár" kifejezésben szerintem a magyartanár a szakmája minőségét/állapotát fejezik, a fenti példamondatokkal analóg módon.

Donnie

• Pléhsuszter
  • *
« Válasz #4211 Dátum: 2008. november 15. - 23:08:06 »
Jogos.

Viszont egy hiba belecsúszott: e miatt - emiatt.
Bocs, de ziccer volt  :D.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #4212 Dátum: 2008. november 15. - 23:17:28 »
Nem, az direkt volt. Ha azt mondom, hogy "elrontottam, emiatt égett a pofám", akkor egybe kell írni (nyilván), de az "e miatt a [pampampam] miatt" alakú kifejezésekben tudtommal külön kell. Abban biztos vagyok, hogy az ezután/azután esetében ez a helyzet, szerintem az emiatt/amiatt is ezzel analóg, de most nem tudom fejből, hol tudnék ennek utánanézni.

szerk.: Találtam valamit. Ez az úriember a szerzője, neki elhiszem, hogy így van.

"Úgy összeforrnak, hogy az az névmás z-je mássalhangzó elôtt kiesik (pontosan úgy, mint a névelônél): amellett, anélkül, aszerint. A helyesírás ezeket egybeírni rendeli (kivéve a "dupla névutós" szerkesztésben: a mellett a fa mellett, az után a szám után)."

szerk2.: Egyébként nem vagyok ám ilyen kötekedő alak, csak szeretem, ha biztos lehetek az ismereteimben. :)
« Utoljára szerkesztve: 2008. november 15. - 23:29:39 írta zozi56 »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4213 Dátum: 2008. november 15. - 23:31:12 »
Oké, igazad van (mint általában). nincs is miről vitázni.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #4214 Dátum: 2008. november 15. - 23:28:03 »
De ugye nem sértődtél meg? Mert úgy hangzott. Bocs, ha túl okoskodó voltam. :-[

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #4215 Dátum: 2008. november 15. - 23:28:25 »
zozi az egyik fő lektorunk, szóval jó is, ha tudja jól a szabályokat. :)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4216 Dátum: 2008. november 16. - 00:13:27 »
nem sértődtem meg, csak gyorsan írtam az üzenetet. Azért írtam egyébként mert úgy értettem a mondatot, hogy a két vessző közötti részt kell külön értelmezni
« Utoljára szerkesztve: 2008. november 16. - 00:18:50 írta grey gargoyle »

Mike

• Zöld Manó
« Válasz #4217 Dátum: 2008. november 17. - 09:51:24 »
Gyerekek, tegnap azért nem voltam mert... szalagavatóm volt. És nagyon jól sikerült. :) Bajor sörtáncot nyomtunk, utána egy keringőt az Anasztázia zenéjére, aztán mégegyszer ugyanez diszkófénnyel, aztán elénekeltük az "Úgy szeretném meghálálni"-t. Nagyon jól sikerült, és állítólag a mi táncaink voltak a legjobbak, és ezt nem csak a mi szüleink mondták. :D Az egyetlen negatívum az volt számomra, hogy a cipőmet baromi nehéz volt fölvenni és 8-szor kellett átvenni. Mindegy, szerintem megérte. :)

Ju

• Pókfej
« Válasz #4218 Dátum: 2008. november 17. - 10:28:12 »
Üdv újra, pepo! ;)

-----
Amúgy az amerikaiak kerülik a direkt kifejezéseket és mindenre kitalálnak enyhébb kifejezéseket, de ettől még a lényegen semmit sem változtatnak, csak becsomagolják valami színes dologba, hogy ne legyen olyan durva. Ajánlom mindenkinek George Carlin videóját erről (youtube-on George Carlin about soft language).

Idézet
Tehát aki huzamosabb időn keresztül nem üti meg az Átlagos Napi Vigyorgásszintet, azt addig kell tömködni mindenféle kakiral, amíg mesterségesen rá nem erőltetjük a jókedvet?
Más. Mindenkinek jogában áll, hogy rosszkedve legyen, hogy szenvedjen, ez az ő szabad akarata. Ha ezt akarja, akkor persze békén kell hagyni. De akkor az is az ő szabad akarata, hogy nem kér kezelést. Innentől a saját felelőssége, mi történik vele.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #4219 Dátum: 2008. november 17. - 11:20:49 »
ez mind igaz amit írtál Yu, csak nem egy 13 éves emberre.