Én nem mennék annyira előre, hogy megkérdőjelezzek mindent és mindenkit, aki magyar volt és valaki, de azt a mentalitást én se szeretem, hogy a magyar nép a legkirályabb az összes közül, nézzük már meg, mennyi hírességet adtunk a világnak, mennyi feltaláló volt köztünk, mert ez egyértelműen csak szűklátókörűség. Minden más nemzet is adott éppen annyit a világnak, mint mi, csak nyilván arról nem tudunk - mint ahogy ők se tudnak a mieinkről. Majdnem sírva fakadtam, amikor valaki anyázott azon, hogy Pákó nem ismerte Petőfit. Mégis honnan a francból kéne ismernie? Nem egy világhírű valakiről volt szó, és kíváncsi lettem volna, hogy száz magyarból hányan ismernek bármilyen afrikai költőt, legyen az bárki. Ugyanez a bajom az Amerika-alázással is. Az amerikaiak ugye tök hülyék, kettőig se tudnak számolni, és ilyenek, mert nem tudják, hogy Magyarországnak mi a fővárosa, például. Holott mi tudjuk, Amerikának mi a fővárosa (ugye ezt nem kell elemeznem?). Arról nem is beszélve, hogy sokan itt azt hiszik, hogy New York... vagy látnak egy videót, ahol megkérdeznek néhány tényleg hülyét, és ezzel elintézik, hogy akkor ott mindenki sík hülye.
Szerintem semmivel se jobb az országunk, vagy a népünk másokénál, ellenben ez a "dögöljön meg a szomszéd szamara is" mentalitás állítólag csak ránk jellemző, úgyhogy minimum is mínuszban vagyunk... ne feledjük a jó példát arról se, amikor néhány kölyök írt egy pár mailt egy amerikai képregényírónak, hogy milyen kaki, amit csinál...
Kíváncsi lennék valami nemzetközi fórumra, ahol általános dolgokról beszélnek, hogy ott milyen a mentalitás. Nem tudtok ilyet?