Szerző Téma: OFF  (Megtekintve 1466998 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:OFF
« Válasz #7340 Dátum: 2009. augusztus 21. - 15:37:37 »
Well said. ;D
Amúgy meg én a hunglisht se szeretem, sőt, azt jobban utálom annál, mintha csak angolul fejez ki valamit. Az angol nekem arra jó, hogy a gépen minden létező dolgot úgy tároljak, mert nem kell tartanom az ékezetek gondjától.
Ja, és amit még utálok, amikor elfelejtik az emberek a magyar átírást, és lesznek belőle olyan extrém dolgok, mint a Csernobil angolos átírásának humorosabbnál humorosabb próbálkozásai (avagy ha nem tudsz angolul, írj magyarul, amúgy is úgy kell, hagyd meg az angol átírásokat az angol anyanyelvűeknek).

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #7341 Dátum: 2009. augusztus 21. - 15:41:05 »
de érdekes módon időröl időre kinő ebből egy-egy nagy és elismert személy, ez nem fura?
Mint mindenhol máshol. Mi lenne ebben a fura?

Olvass vissza, Talgaby írta hogy egy 600 éve haldokló nemzet vagyunk, akiket csak a külföldiek tartanak életben.
This is a joke. A real practical Joke.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7342 Dátum: 2009. augusztus 21. - 15:47:32 »
Ami alatt kitermeltünk egy Mátyást - aki amúgy vagy kun, vagy román volt, attól függ, egy magyart vagy egy románt kérdezel - és egy Kossuth/Deák párost, akik tényleg el is értek valami konkrét és jó eredményt. De még a saját függetlenségi háborúnkban is egy lengyelt kellett a saját példaképünknek állítanunk...
Most nézzünk át divatos módon a feleannyi ideje se létező USA-ba, ők miket termeltek ki 200 év alatt? Csak az elején van egy Washington és egy Ben Franklin, amely utóbbi többet ért el élete során globális szinten, mint a magyarok összessége valaha, importált elmeállománnyal - mert az van, húúú, de nagyon van nekünk, ész menekül külföldre innen, ez már régi állapot, csak van pár bolond, mint Janus Pannonius, akik visszajönnek - együtt.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #7343 Dátum: 2009. augusztus 21. - 16:27:08 »
Sejtettem hogy ide fog jutni a téma, hogy ki magyar és ki nem magyar, de nem fogok konkrét példákba belemenni. Mindenkire rá lehet fogni, hogy nem magyar, mert az ősei között volt valami külföldi, de ez csak kekeckedés. Aki magyarnak vallotta magát, és mindent megtett magyarorszégért, arra nem tudom miért kell az utókornak kikiálltani, hogy nem is volt magyar? Ez is csak amolyan gerjesztett lejárató dolog, hogy minél kisebbnek érezhessük magunkat ilyen szempontból.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #7344 Dátum: 2009. augusztus 21. - 16:42:50 »
Idézet
szovjetunió nem hiába volt világhatalom, és még oroszországként is nagyon sokat megörzött az akkori erejéből. Nekik ott olyan iparuk volt, hogy azt a mai napig tényleg meg lehet nézni.
ja megőrzött, mert bazinagy ország, meg sok emberrel, meg sok ásvániy kinccsel. de azért nézd már meg, hogy amikor a Szovjetúnió nagyhatalom volt, úgy mégis milyen volt az országban az életszínvonal. vagy akár milyen most is a területének 80%-án.
vagy nézd már meg hol van az iparuk nagy része fejlettségben, hatékonyságban egy német iparhoz képest. Sehol sincs.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #7345 Dátum: 2009. augusztus 21. - 17:17:54 »
ez így van, eleve csak azt nem értem, miért kell lengyelországot magyarországgal meg oroszországgal összehasonlítani. Oroszországot meg németországgal. ezeknek már annyira semmi közök az eredeti témához.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #7346 Dátum: 2009. augusztus 21. - 19:29:33 »
Ebben viszont igazat adok.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7347 Dátum: 2009. augusztus 21. - 21:27:55 »
Én nem mennék annyira előre, hogy megkérdőjelezzek mindent és mindenkit, aki magyar volt és valaki, de azt a mentalitást én se szeretem, hogy a magyar nép a legkirályabb az összes közül, nézzük már meg, mennyi hírességet adtunk a világnak, mennyi feltaláló volt köztünk, mert ez egyértelműen csak szűklátókörűség. Minden más nemzet is adott éppen annyit a világnak, mint mi, csak nyilván arról nem tudunk - mint ahogy ők se tudnak a mieinkről. Majdnem sírva fakadtam, amikor valaki anyázott azon, hogy Pákó nem ismerte Petőfit. Mégis honnan a francból kéne ismernie? Nem egy világhírű valakiről volt szó, és kíváncsi lettem volna, hogy száz magyarból hányan ismernek bármilyen afrikai költőt, legyen az bárki. Ugyanez a bajom az Amerika-alázással is. Az amerikaiak ugye tök hülyék, kettőig se tudnak számolni, és ilyenek, mert nem tudják, hogy Magyarországnak mi a fővárosa, például. Holott mi tudjuk, Amerikának mi a fővárosa (ugye ezt nem kell elemeznem?). Arról nem is beszélve, hogy sokan itt azt hiszik, hogy New York... vagy látnak egy videót, ahol megkérdeznek néhány tényleg hülyét, és ezzel elintézik, hogy akkor ott mindenki sík hülye.
Szerintem semmivel se jobb az országunk, vagy a népünk másokénál, ellenben ez a "dögöljön meg a szomszéd szamara is" mentalitás állítólag csak ránk jellemző, úgyhogy minimum is mínuszban vagyunk... ne feledjük a jó példát arról se, amikor néhány kölyök írt egy pár mailt egy amerikai képregényírónak, hogy milyen kaki, amit csinál...
Kíváncsi lennék valami nemzetközi fórumra, ahol általános dolgokról beszélnek, hogy ott milyen a mentalitás. Nem tudtok ilyet?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #7348 Dátum: 2009. augusztus 21. - 21:34:08 »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7349 Dátum: 2009. augusztus 21. - 21:39:48 »
Köszönöm, körülnézek.  :D

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #7350 Dátum: 2009. augusztus 21. - 21:45:14 »
Öhm... az amerikai oktatási rendszer "apró" hibáira, mely szerint a gyermekek még a saját országukkal kapcsolatban is síkhülyén jönnek ki, nem az európaiak hívják fel folyton a figyelmet, hanem az amerikaiak. És ők azok, akik azokat a videókat készítik, melyben bemutatják, hogy egy átlag amerikai meg se tudná különböztetni Irakot Ausztráliától, legfeljebb Kubát Kanadát és Mexikót tudja úgy-ahogy a térképen elhelyezni. Nemhiába sorolják az államadósság mellett az egyik első helyen, hogy ezt kellene Obamának helyrehoznia ott.
A fővárosok... ott sose akadok ki, bár én hülye is vagyok a földrajzhoz, és se a magyar megyék székhelyeit nem tudom, se akár a környező országok fővárosait. És olyan nagyon nem is izgat a téma.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7351 Dátum: 2009. augusztus 21. - 21:50:16 »
Ne feledjük, mekkora országról van szó. Tételezzük fel, hogy az egykori Szovjetunióban se tudta volna sok ember megmondani, kik a tagállamok...

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #7352 Dátum: 2009. augusztus 21. - 22:32:25 »
Idézet
Majdnem sírva fakadtam, amikor valaki anyázott azon, hogy Pákó nem ismerte Petőfit. Mégis honnan a francból kéne ismernie?
Ezt még kérdezed? Magyar állampolgár úgy tudom! Persze ha innen nézzük a dolgot, valóban nem az ő hibája, hanem a mienké, magyaroké, hogy egy olyan ember magyar állampolgárságot kapott, aki még azt se tudja, mi mo államformája, mit csináltak velünk a törökök, vagy ki a leghíresebb magyar költő. Ahogy az is a mi hibánk, hogy egy ilyen szerencsétlen buta majomból sztárt tudtunk csinálni...és még érdekli is az embereket. Hiába, ez Magyarország. :)
Idézet
Nem egy világhírű valakiről volt szó, és kíváncsi lettem volna, hogy száz magyarból hányan ismernek bármilyen afrikai költőt, legyen az bárki.
Azért a kettő nem teljesen összehasonlítható. Mivel mondjuk a költészet sok száz éves európai múltra tekint vissza, és mondjuk Petőfi európai viszonylatban sem volt egy utolsó akárki, s ezzel szemben nem hinném, hogy az egész Afrikai kontinensen oly régóta virágozna a költészet és termelt volna ki a kontinens költők százait, így talán illene ismernie. lehet, hogy tájékozatlan vagyok, de szerintem a jelentős magyar költők száma kiteszi a jelentős afrikai költők számát..s ez egy ország, az meg egy kontinens. Talán így megbocsájtható, hogy nem tudunk kapásból sorolni híres afrikai költőket, mivel nem volt belőlük túl sok...ezzel szemben más kontinensről azért tudunk sorolni.
Idézet
Ugyanez a bajom az Amerika-alázással is. Az amerikaiak ugye tök hülyék, kettőig se tudnak számolni, és ilyenek, mert nem tudják, hogy Magyarországnak mi a fővárosa, például. Holott mi tudjuk, Amerikának mi a fővárosa (ugye ezt nem kell elemeznem?). Arról nem is beszélve, hogy sokan itt azt hiszik, hogy New York... vagy látnak egy videót, ahol megkérdeznek néhány tényleg hülyét, és ezzel elintézik, hogy akkor ott mindenki sík hülye.
Az Amerikai oktatás a jelentős egyetemek alatt tényleg semmit nem ér. ez nem urban legend, hanem tényleg így is van...és az amerikaik többsége valóban elég buta, de főleg tájékozatlan. mert van olyan öntelt, hogy azt hiszi (picit jogosan azt elismerem), hogy az USA a világ közepe.
Amúgy azt sem vitattam soha, hogy nálunk az átlag értelmi színvonal meghaladná az amerikait...szerintem egyáltalán nem haladja meg, az utca embere nálunk simán van olyan hülye, mint az USA-ban.
Idézet
Nemhiába sorolják az államadósság mellett az egyik első helyen, hogy ezt kellene Obamának helyrehoznia ott.
A fővárosok... ott sose akadok ki, bár én hülye is vagyok a földrajzhoz, és se a magyar megyék székhelyeit nem tudom, se akár a környező országok fővárosait.
Ez amúgy elég szomorú. Ezt az alapműveltség dolgot elég nehéz definiálni, de ez szerintem beletartozik azért.  Sajna a tapasztalataim alapján nemcsak az USA embere ilyen tájékozatlan...hanem mi is. Én is ismertem olyan értelmes lányt, aki Németország fővárosa kérdésre (úgy, hogy nyelvvizsgára készült németből!!!) simán rávágta, hogy München. Vagy láttam egyszer egy video-t, amiben Európa nagyvárosaiban tartottak egy olyan kis mókát, hogy kaptak a járókelők egy beországhatározott térképet, meg az országok fővárosait és el kellett őket helyezni a térképen. És bizony előfordult, hogy Lisszabont betették Görögországba, vagy Párizst bebiggyesztették Róma helyére.
« Utoljára szerkesztve: 2009. augusztus 21. - 22:35:17 írta pepo05 »

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7353 Dátum: 2009. augusztus 21. - 22:43:58 »
Ezt még kérdezed? Magyar állampolgár úgy tudom! Persze ha innen nézzük a dolgot, valóban nem az ő hibája, hanem a mienké, magyaroké, hogy egy olyan ember magyar állampolgárságot kapott, aki még azt se tudja, mi mo államformája, mit csináltak velünk a törökök, vagy ki a leghíresebb magyar költő.
Nem tudom (tényleg nem), az állampolgársághoz vizsgázni kell irodalomból és történelemből?
Idézet
Ahogy az is a mi hibánk, hogy egy ilyen szerencsétlen buta majomból sztárt tudtunk csinálni...és még érdekli is az embereket. Hiába, ez Magyarország. :)
Nos, ez nem a miénk, hanem egyszerű üzlet volt egy tévécsatornának.
Idézet
Azért a kettő nem teljesen összehasonlítható. Mivel mondjuk a költészet sok száz éves európai múltra tekint vissza, és mondjuk Petőfi európai viszonylatban sem volt egy utolsó akárki, s ezzel szemben nem hinném, hogy az egész Afrikai kontinensen oly régóta virágozna a költészet és termelt volna ki a kontinens költők százait, így talán illene ismernie. lehet, hogy tájékozatlan vagyok, de szerintem a jelentős magyar költők száma kiteszi a jelentős afrikai költők számát..s ez egy ország, az meg egy kontinens. Talán így megbocsájtható, hogy nem tudunk kapásból sorolni híres afrikai költőket, mivel nem volt belőlük túl sok...ezzel szemben más kontinensről azért tudunk sorolni.
Tudunk? Mondasz utánanézés nélkül pár szláv, vagy román költőt? Vagy éppen Ukrajnából egyet-kettőt?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7354 Dátum: 2009. augusztus 21. - 22:49:34 »
Ezt még kérdezed? Magyar állampolgár úgy tudom! Persze ha innen nézzük a dolgot, valóban nem az ő hibája, hanem a mienké, magyaroké, hogy egy olyan ember magyar állampolgárságot kapott, aki még azt se tudja, mi mo államformája, mit csináltak velünk a törökök, vagy ki a leghíresebb magyar költő.
Nem tudom (tényleg nem), az állampolgársághoz vizsgázni kell irodalomból és történelemből?
Szerintem nem, és nem is várható el.

Idézet
Tudunk? Mondasz utánanézés nélkül pár szláv, vagy román költőt? Vagy éppen Ukrajnából egyet-kettőt?

Igen, Petőfi.  ;D Valahol arrafelé tünt el.  ;D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #7355 Dátum: 2009. augusztus 21. - 23:43:47 »
Idézet
Nem tudom, sajna szerintem sem kell, de egy minimális szint elvárhatónak kéne lennie. Milyen jogon lesz egy olyan ember velem egyenértékű magyar állampolgár, aki nem tudja mi az a mohácsi vész, vagy hogy ki az a Petőfi és még magyarul sem tud beszélni rendesen? Én a szavazati jogot is intelligenciához kötném, az állampolgárságot is valami minimálisan elvárható tudáshoz az országról, aminek az állampolgára szeretnék lenni. Szerintem ez így lenne normális.
Idézet
Kontinentális szintről beszéltünk. Legalábbis én. Azért a nevesebb európai költőket ismerjük nem? Az amerikai nevesebb költőket ismerjük nem? Még dél-amerikai költőkről is hallottunk már, úgy negyedik táján, az anyag vége felé. afrikai költőről miért nem hallottunk?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #7356 Dátum: 2009. augusztus 22. - 00:15:53 »
Nem tudom, sajna szerintem sem kell, de egy minimális szint elvárhatónak kéne lennie. Milyen jogon lesz egy olyan ember velem egyenértékű magyar állampolgár, aki nem tudja mi az a mohácsi vész, vagy hogy ki az a Petőfi és még magyarul sem tud beszélni rendesen? Én a szavazati jogot is intelligenciához kötném, az állampolgárságot is valami minimálisan elvárható tudáshoz az országról, aminek az állampolgára szeretnék lenni. Szerintem ez így lenne normális.
Oké, de vedd észre, hogy van különbség a "való élet" és te ideád között a tökéletes világról.  ;) Nyilván akkor a többi országba sem kellenek ezek a feltételek az állampolgársághoz, miért kéne itt több, mint máshol?

Idézet
Kontinentális szintről beszéltünk. Legalábbis én. Azért a nevesebb európai költőket ismerjük nem? Az amerikai nevesebb költőket ismerjük nem? Még dél-amerikai költőkről is hallottunk már, úgy negyedik táján, az anyag vége felé. afrikai költőről miért nem hallottunk?
Kicsit leragadtál az afrikainál.  :) De hogy a kérdésre válaszoljak, ugyanazért, amiért semmi más afrikairól se hallottunk. Mert épp annyira kívül esik az érdeklődési körünkön (vagy éppen a mindennapjainkon) az a régió, ahogy mondjuk Amerikának Magyarország.
Nem vagyok jó irodalomban, sose szerettem, én nem tudnék mondani magyar költőkön kívül másokat Kelet-Európából. Szerintem a legtöbben szintúgy. De amíg a világirodalomban azért mindenhol megemlítik a főbb francia költőket például, magyarokat még annyira nem láttam viszont sehol (talán Adyt).

Kanaszta

• Pókfej
« Válasz #7357 Dátum: 2009. augusztus 22. - 01:28:16 »
Sziasztok, hazaértem a nyaralásból, nagyon szép és jó volt, sokat úsztam búvárkodtam vitorláztam a tengernél ;) régi kis városkákat néztünk, Zadar környékén voltunk :) és ismét szerttettem 2 horvát képregényre ;)  amiket majd marvel kubra elviszek ;)  :oh:
persze jó újra itthon, hiányoztatok ;)

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #7358 Dátum: 2009. augusztus 22. - 07:40:53 »
Én nem mennék annyira előre, hogy megkérdőjelezzek mindent és mindenkit, aki magyar volt és valaki, de azt a mentalitást én se szeretem, hogy a magyar nép a legkirályabb az összes közül, nézzük már meg, mennyi hírességet adtunk a világnak, mennyi feltaláló volt köztünk, mert ez egyértelműen csak szűklátókörűség. Minden más nemzet is adott éppen annyit a világnak, mint mi, csak nyilván arról nem tudunk - mint ahogy ők se tudnak a mieinkről.
Itt arról lenne szó, félreértés ne essék, hogy ahhoz képest hogy kis ország vagyunk, mennyi nemzetközileg híres embert "termeltünk" ki, nem pedig arról, hogy mi vagyunk a legkirályáabbak. Tudom hogy vannak ilyen emberek is, akik ezt hiszik, ezeket hívjuk szélsőségeseknek. És mielőtt bármi félreértés lenne, nem tartozok egyik oldalhoz se, én a középutat szeretem.
Idézet
Majdnem sírva fakadtam, amikor valaki anyázott azon, hogy Pákó nem ismerte Petőfit. Mégis honnan a francból kéne ismernie? Nem egy világhírű valakiről volt szó, és kíváncsi lettem volna, hogy száz magyarból hányan ismernek bármilyen afrikai költőt, legyen az bárki.
pákó nem számít, nem mérvadó, csak egy vásári bohóc.
Idézet
Ugyanez a bajom az Amerika-alázással is. Az amerikaiak ugye tök hülyék, kettőig se tudnak számolni, és ilyenek, mert nem tudják, hogy Magyarországnak mi a fővárosa, például. Holott mi tudjuk, Amerikának mi a fővárosa (ugye ezt nem kell elemeznem?). Arról nem is beszélve, hogy sokan itt azt hiszik, hogy New York... vagy látnak egy videót, ahol megkérdeznek néhány tényleg hülyét, és ezzel elintézik, hogy akkor ott mindenki sík hülye.
láttam én is valamikor a videót. :) azért tényleg brutál miket nem tudnak, még a saját országukkal kapcsolatban se. :)
De egyébként lehet, hogy én se tudnám felsorolni a 19 megyénket, nemhogy a megyeszékhelyeket.  ;D
Idézet
Szerintem semmivel se jobb az országunk, vagy a népünk másokénál, ellenben ez a "dögöljön meg a szomszéd szamara is" mentalitás állítólag csak ránk jellemző, úgyhogy minimum is mínuszban vagyunk... ne feledjük a jó példát arról se, amikor néhány kölyök írt egy pár mailt egy amerikai képregényírónak, hogy milyen kaki, amit csinál...
ezt nem ismerem, mi volt ez a levél?
Idézet
Kíváncsi lennék valami nemzetközi fórumra, ahol általános dolgokról beszélnek, hogy ott milyen a mentalitás. Nem tudtok ilyet?
Nem tudok ilyen oldalt, ellenben anyámnak van egy könyve, amit mutatott nekem egyszer. A magyarok jellemző vonásairól szól, a pesszimizmusunkról, a paprikás krumplinkról, és az olyan mondásokról mint az „egy magyar utolsónak megy be egy forgóajtón, de elsőként jön ki” meg még rengeteg tényleg jellemző dologról. És azért érdekes mert a könyvet egy angol ember írta! Nem magyar! De annyira jól összeszedte a dolgokat, hogy néha tényleg döbbenetes volt, időnként vicces, de a legnagyobb része tényleg jól jellemzi a magyarok nagy egészét.

Mero

• Thanos
  • Főállású szülői példakép
« Válasz #7359 Dátum: 2009. augusztus 22. - 08:42:22 »
Sziasztok, hazaértem a nyaralásból
:welcome: Kani !
Lakcim : Access Denied - Directive 5 Biometrikus Információ  Pszichológia Profil : -Cinikus -Szarkasztikus -Marháranagyonvicces (-nek hiszi magát ) Szuper Képesség :Bárkit, bárhol, bármikor felidegesíteni 5 percen belül