Én sört nem iszok. Még egyszer az egyik középiskolai bulin iszonyatosan berugtam tőle (részletek valahol a HZs "Ivott már valaki fényt topikjában"), azóta nem tudom meginni, sőt legtöbbször már az illatától is rosszul vagyok. De azon kívül szinte minden mást megiszom, bár utóbbi időben nagyon ritkán iszom, utoljára a születésnapomon ittam, előtte meg talán a börzén). Bort szoktam iszogatni, de azt sem túl sűrűn, viszont az abszolút kedvenceim a Jager, a Vodka-narancs, Bacardi-kóla, stb.
Hmm, már meg is szomjaztam.
Alacsonyabb lesz a cukortartalma, de fogalmam sincs, mitől. Majd Sepi felhomályosít, remélem.
Igen a bor édes vagy száraz mivoltát a hozzáadott cukor határozza meg, pontosabban, hogy az érlelés során mennyi cukor marad vissza. Ha nem marad vissza cukor az érlelés után a borban, vagy csak nagyon kevés marad vissza, akkor száraz a bor, ha pedig több cukor marad vissza, akkor a bor édes. De egyébként attól még, hogy egy bort valóban édesnek vagy száraznak érzünk, függ attól is, hogy mennyire savas. Ha nagyon savas, akkor hiába édes a bor, nem érezni annak. Egyik haverom apja csinál állandóan savas bort, neki nagy kedvence, de én egy-két pohárnál többet csak úgy tudok meginni belőle, ha higitom valamivel, mert annyira savanyú.