Ma kaptam egy délelőtti szabadidőt.
kaine: Az a gáz, hogy az én ötletem volt a festés. És a meló nagyobb részét azért ők csinálják. Én csak ajtókat festegetek, csöveket, néha a falat is ecsettel, ahol nem tudunk hengerelni, meg bútorokat pakolok, hurcolászom ide-oda, takarítok, festékért szaladgálok, mert elfogyott stb. Csak nagyon xarul jött ki, hogy akkor megmondtuk, hogy kifestjük az egész lakást, falastul, ajtóstul mindenestül, és csak erre a hétre lehetett bevágni a procedúrát. Na amikor el kellett döntenem, hogy belevágjunk-e vagy sem, végül én mondtam ki a döntő szót, hogy akkor csináljuk meg, de nem gondoltuk, hogy így elhúzódik. Ha úgy haladunk, ahogy számoltuk, simán kész lettünk volna vele pénteken, csak festés közben szembesül az ember számtalan nem várt problémával: főleg azzal, hogy a festék valamiért egyik szobában sem akarta úgy befogni a falat, ahogy kellett volna, ezért szinte mindre rá kellett menni még egy kör festékkel. Vagy az is kiderült, hogy az egyik szekrény mögött nagyon rossz állapotban volt egy helyen a fal, elkezdtük lekaparni a meszelést, hogy kijavítjuk. Erre kiderült, hogy alatta meg tapéta van. Na akkor azt is le kellett már tépni, hogy normálisan meg lehessen csinálni. Mivel egyréteggel számoltunk minden festéket, meg egy kicsivel többel, a második rétegre már volt olyan festék ami elfogyott. Na el is mentem új festékért ide az egyik boltba, ahol lehet színt kevertetni. ott meg az volt a baj, hogy a színhez sok okkersárga kellett volna, de az meg elfogyott náluk. Na akkor keress megint festékboltot, ahol kevernek színt. Bahh. Egyelőre nem látom, hogy szombatra, vagy vasárnapra lesz-e vége, de abba nem fognak belemenni, hogy a bútorvisszahordásról, meg a festés utáni nagytakarításról én lelépjek, valahogy meg is értem őket, ha már nekem csinálják, mert én lakom benne. Elég fárasztó meló ez.