Szerző Téma: Képregényes események  (Megtekintve 1089332 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Ju

• Pókfej
Re:Képregényes események
« Válasz #3860 Dátum: 2009. október 19. - 16:49:55 »
Szerintem csak ott van a baj, hogy általánosítunk. Tény, hogy nagyon sok mangás idióta, de a képregényesek között is tudnánk mondani nagyjából ugyanannyi százalékot, aki síkhülye. Meg úgy nagyjából bármelyik csoportosulásból. ;D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3861 Dátum: 2009. október 19. - 17:04:23 »
Idézet
Én is Samsonnal értek egyet, ha azt akarom, hogy az én hülyeségeimet elfogadják mások, ahhoz az is hozzátartozik, hogy én is elfogadom az övéket.
Különösebben nincs bajom a mangásokkal (az bassza a csőrömet persze, hogy többen vannak mint mi), de az olyat, aki nagy mangásnak hiszi magát és tényleg nem ismeri az Akirát, ami a példában szerepelt, ütni-vágni kéne. Ezek a divatemberek.

Persze ugyanígy vagyok mondjuk a nagy Real Madrid drukkerekkel, akiknek mondjuk egy Raymond Kopa név nem mond semmit, vagy a nagy filmesekkel, akik mondjuk nem tudnak felsorolni 3 Al Pacino szerepet, vagy a Száll a kakukk fészkére című filmről azt hiszik, valami vicces színdarab.

Azért az más dolog, ha valaki olyasmit szeret, ami nekem nem tetszik, de tényleg járatos a témában és joggal nevezi magát rajongónak, vagy olyan mondja nagy rajongónak magát, akinek amúgy fingja nincs a témáról.

"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #3862 Dátum: 2009. október 19. - 17:38:25 »
Ki az a Raymond Kopa ?   :nemtudom:  :lol:

Róla nevezték el a Copa del Rey -t ?  :hehe: Akkor biztos valami király volt  ;D

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3863 Dátum: 2009. október 19. - 18:58:57 »
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #3864 Dátum: 2009. október 19. - 19:35:41 »
vagy a Száll a kakukk fészkére című filmről azt hiszik, valami vicces színdarab.
Volt szobatársam.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3865 Dátum: 2009. október 19. - 21:24:21 »
Hát, ha nem mondja magát nagy filmmágusnak, akkor nincs belőle semmi probléma. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3866 Dátum: 2009. október 19. - 21:44:01 »
Szerintem még az Akirát sem kell ismerni hozzá. Vagyis úgy értem, az még lehet nagy képregényfan, aki nem ismeri a Sandmant, mondjuk.

Wiccan

• Bűnölő
« Válasz #3867 Dátum: 2009. október 19. - 22:11:52 »
És van olyan, aki ismeri de ne m nagy képregény fan   :hehe:  Egyik haverom a példa rá...  :stupid:  :nemtudom:

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3868 Dátum: 2009. október 19. - 23:06:25 »
Nem kéne bántai ezeket a mangásokat sem jobban... ;)

Olvastál már olyan fórumot ahová a mangások beírnak? Kész agyhalál. Aki tényleg komolyabban foglalkozik a mangákkal, úgy kerüli  ezeket az oldalakat mint ősember a borotvát. És tényleg ne értsetek félre, nekem nem minden mangával és nem minden mangással van bajom. Tisztelem és tiszteletben tartom a rajongásukat, és csak remélni merem, hogy ők is így viseltetnek az én képregények iránti rajongásommal szemben. De mint ahogy Ju is mondta, a komoly és értelmes manga rajongók nálunk rendkívül kevesen vannak, és túlnyomó többségben a divatbuzik vannak, akik minden szírt-szart képesek megvenni és utána baromságokat mondani. A japán kultúra szakavatott ismerőiként aposztrofálják magukat, miközben az olyan fost olvassák mint a Bambi vagyok, a Bravó Zipangu! stb. Mikor egy ilyen tudor csoportnak egyszer megpróbáltam elmagyarázni, hogy a Dragon Ball valójában Toriyama átirata az egyik legszebb és legelgondolkodtatóbb távol keleti eposzra a Nyugati utazásra, elküldtek az apám f*sz*ra rúdtáncosnak.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3869 Dátum: 2009. október 19. - 23:39:32 »
A fórumokat azért ne vedd alapul, mert alighanem teleirkálják a 13 éves kislányok.  ;) Levélben én is kaptam elég sok olyat (még az internet előtt), hogy "Pókember legnagyobb rajongója vagyok", és még mondjuk azt se tudta, ki az a Venom, vagy Betty Brant.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3870 Dátum: 2009. október 19. - 23:45:10 »
A fórumokat azért ne vedd alapul, mert alighanem teleirkálják a 13 éves kislányok.  ;)

Saaaajnos nem. Mert ha még csak azok irkálnának nem is lenne bajom. És miért ne vegyem alapul a fórumokat? A Stom-on és a Hzs-n sem a traktoros szakszervezet tagjai beszélgetnek hanem a képregényesek.

Levélben én is kaptam elég sok olyat (még az internet előtt), hogy "Pókember legnagyobb rajongója vagyok", és még mondjuk azt se tudta, ki az a Venom, vagy Betty Brant.

Hajjaj tudom. Vagy emlékszel (hú ez veszélyes szó a cavinton fogyasztóknak) arra a srácra aki indított egy képregényes oldalt, aztán kompletten bemásolta a Spidertom és a Knet főoldalának híreit és az én írásaimat? Tisztában vagyok vele hogy sok tirpák vallja magát képregényrajongónak, csak az elvetemült mangásoknál ez jobban előjön. Talán mert többen vannak, és így egy normálista jut három hülye.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3871 Dátum: 2009. október 20. - 00:29:00 »
Idézet
Talán mert többen vannak, és így egy normálista jut három hülye.
:lol: :lol: :lol:
A NAP BESZÓLÁSA, MÁR ELŐRE LÁTOM! :D

Tényleg az a szánalmas, hogy minden divatirányzatnál ez van...jönnek a kis divatmajmok, feltűnési viszketegséggel, meg faji hovatartozási szándékkal,  aztán néhány felszínes cucc ismerete után már kijelentik magukat mangásnak (vagy akárminek, kung-fu is lehetne a téma, láttam már olyat, aki volt vagy 3-4 hónapig edzésen, aztán be akarta adni nekem, hogy ő már mekkora nagy harcművész), az értelmes emberek meg szépen meg is gyűlölik őket. Ezzel nincs is baj, hanem azzal, hogy mivel ők vannak többen, beindul az általánosítás, aztán a normális, igazi mangásokat is lenézik, vagy hasonlók.
Valahogy ilyenkor a seggriszálós melegfelvonulások jutnak az eszembe, hogy az ott felvonulókat a normális melegek ugyanúgy megvetik, mint mi.

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #3872 Dátum: 2009. október 20. - 08:08:25 »
Mikor egy ilyen tudor csoportnak egyszer megpróbáltam elmagyarázni, hogy a Dragon Ball valójában Toriyama átirata az egyik legszebb és legelgondolkodtatóbb távol keleti eposzra a Nyugati utazásra, elküldtek az apám f*sz*ra rúdtáncosnak.
Ez sajnos tényleg így van én is jártam így. És azt kell mondjam nem is meglepő, hogy nálunk a Z sorozat (amit én kimondottan utálok) mekkora siker lett. Ha még valaki emlékszik akkor mindenki a harci pontjait számolgatta a való életben is, vagy mi is volt az a baromság benne. ;D
Egyébként Mangások ügyében az eddigi legnagyobb baromság amit eddig hallottam: "Mi a manga és mi az anime? Hát a manga megnevezés a régebbi korok stílusát jelöli, míg az anime az már az újgenerációs stílus."

Todd

• Pókfej
« Válasz #3873 Dátum: 2009. október 20. - 08:33:45 »
... vagy a nagy filmesekkel, akik mondjuk nem tudnak felsorolni 3 Al Pacino szerepet, vagy a Száll a kakukk fészkére című filmről azt hiszik, valami vicces színdarab.
Őöö... Tony Montana, Michael Corleone, Carlito Brigante. Mindegyik felejthetetlen szerep volt (nagyon megy neki ez a maffiozó figura), szinte kötelezővé kéne tenii őket. Ellenben a Száll a kakukk fészkére már régota fennt van a kötelezőmegnéznivalók listámon, de valahogy mégis kimaradt, pedig marhára bírom Jack Nicholsont (főleg ha elmebeteget játszik, és hát ez elég gyakori nála).

dr samson

• Dr. Octopus
    • Samson Comics
« Válasz #3874 Dátum: 2009. október 20. - 08:35:41 »
Idézet
Olvastál már olyan fórumot ahová a mangások beírnak?
Erre meg azt tudom mondani, hogy olvasd vissza a fórum bizonyos részeinek bizonyos hozzászólásait bizonyos képregényes fórumokon mozgó egyénekkel kapcsolatban... ;)

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #3875 Dátum: 2009. október 20. - 20:24:34 »
Idézet
Őöö... Tony Montana, Michael Corleone, Carlito Brigante. Mindegyik felejthetetlen szerep volt (nagyon megy neki ez a maffiozó figura), szinte kötelezővé kéne tenii őket.
Ahogy a Szemtől szembent, a Egy asszony illatát (ezért Oscart is kapott) is. Döbbenetes, mennyi örökre emlékezetes szerepe van, az én szememben a világ legjobbja (persze ezzel sokan vagyunk még így).
Idézet
Ellenben a Száll a kakukk fészkére már régota fennt van a kötelezőmegnéznivalók listámon, de valahogy mégis kimaradt, pedig marhára bírom Jack Nicholsont (főleg ha elmebeteget játszik, és hát ez elég gyakori nála).
De te nem is hiszed azt róla, hogy egy vicces színdarab. :)

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #3876 Dátum: 2009. október 20. - 22:27:41 »
Doki is mond valamit. A nagy különbség, hogy a mangások többségükben fiatalokból, gyerekekből állnak, persze hogy a képregényesek fórumozásai normálisabbak.  ;)
OFF: Al Pacino nekem egy régi filmjében volt a legszimpibb, a Bobby Deerfieldben. Ott láttam először, és egyből megjegyeztem.

Ju

• Pókfej
« Válasz #3877 Dátum: 2009. október 21. - 08:36:31 »
Lehet, hogy kommersznek számít, de én idevenném Az ördög ügyvédjét. ;) Én ott láttam először Al Pacinót, és most már azt kell mondjam, hogy ő vitte el az egész filmet, zseniális alakítás volt. :)

venom75

• Pókfej
« Válasz #3878 Dátum: 2009. október 21. - 18:49:22 »
Al Pacinós filmeket én is nagyon szeretem válogatás nélkül, de Az ördög ügyvédje kivált bejön.

A mangásokról meg csak annyit , nem értem mit kell róluk annyit vitázni ,ők aszt szeretik mi ezt.Én nem bántom őket mivel van egy-két történet ami szerintem igen jó ( a rajzok meg kimondottan tetszetősek ) Mint már írtam sokszor amikor elmondom , hogy képregényeket gyűjtök egyből PÓKEMBEREL jön mindenki mivel a tudatlanok csak azt ismerik és általánosítanak.Én nem esek ebbe a hibába, biztosan vannak olyanok akik otthon vannak a témában ugyan úgy mint itt egy két ember.

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #3879 Dátum: 2009. október 25. - 16:08:21 »
Mero egy darabig nem lesz, mert a frissen vásárolt gépével beütött a gebasz, de rajtam keresztül érdeklődik afelől, hogy mit szólnátok egy decemberi összejövetelhez? Esetleg tarthatnánk a Komikon szabad helységében. Valamelyik szombati napon. Nos?