Szerző Téma: Tudomány/technika  (Megtekintve 337929 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Silver

• Zöld Manó
Re:Tudomány/technika
« Válasz #1100 Dátum: 2010. február 23. - 13:19:40 »

holloo

• Sakál
  • "Free Genosha"
« Válasz #1101 Dátum: 2010. február 23. - 13:37:10 »
Akkor lényegében a felhasználók 90%-át lekapcsolnák?

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #1102 Dátum: 2010. február 23. - 13:45:34 »
2 év börtönt mégse adhatnak mindenkinek. Annyi férőhely a világon nincs.  :)

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #1103 Dátum: 2010. február 23. - 14:11:03 »
Van az 95% is... Akkor már szépen büntessük meg az internet szolgáltatókat is ! Elvégre ahhoz hogy megnézze valaki az e-mailjeit nem kell 20 megabitpersec... Akinek ilyen combos netje van az úgyis arra használja, és ezt a szolgáltatók is pontosan tudják.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1104 Dátum: 2010. február 23. - 14:24:32 »
Dehogy. Sokan üzemeltetnek otthon webszervert, vagy mást.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

Silver

• Zöld Manó
« Válasz #1105 Dátum: 2010. február 23. - 14:30:22 »
Meg amugy nekünk kis hazánkban mentességünk van. Ugye az adathordozókon  rajt van már a "úgyis biztos lopsz rá magadnak vmit" adó...

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1106 Dátum: 2010. február 23. - 23:13:05 »
Akinek ilyen combos netje van az úgyis arra használja, és ezt a szolgáltatók is pontosan tudják.
Nekem is gyors van, és nem töltök le semmit. Csak kevesebb időm van, így szeretem, ha egy videó például gyorsan betöltődik, vagy a képregényeimhez az anyagot néha nagy méretben kapom a jogtulajdonosoktól.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1107 Dátum: 2010. február 27. - 23:28:45 »
Kis technikai jellegű tájékozódási szándékkal fordulnék a hozzáértőkhöz:

Tegnap meglepetten hallottam, hogy mondjuk egy külső HDD, 1,5 terás kapacitással, 30 ezrekért már kapható. Én eddig végig abban a tudatban éltem, hogy jóval drágábbak, mint a sima belső winchesterek.

Beírtam a googlebe a kulcsszót, nem nézelődtem máshol, csak az első kidobott oldalon, és találtam 26 lepedőért egy 1,5 terásat, Western Digital, ami tudtommal a megbízhatóbb HDD márkák közé tartozik.

Olyan 55 ft-os dvd árakkal és egy korongra 4,5 gb átlagosan felhasznált hellyel számolva mintegy 2127 gb betölthető tartalmat számoltam, ezzel szemben 1,3 terát szorozva 1024-gyel (gondolom úgy van ezeknél is, mint a belső winyóknál, hogy a 200 gb valójában csak 185 gb tényleges kapacitás) 1331 gb jött ki, tehát ha dvd-t veszek ugyanennyi pénzért, bő másfélszer annyi adatot tudok tárolni, mint a külső hdd-n.

A kérdés az lenne, hogy szerintetek, mik az előnyei és a hátrányai a külső HDD-nek a DVD-vel szemben? És mik a hátrányai? Megéri beruházni egy ilyenre?
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1108 Dátum: 2010. február 27. - 23:35:52 »
Dvd, pláne az olyan olcsó, kb. 1-2 évig bírja, aztán olvashatatlan lesz. Emellett egy kisebb szobányi helyet foglal. Ha meg hengerben tartod, lövésed sincs, min mi van.
Külső vinyónál hátrány, hogy lehet véletlenül olyat is törölni, amit nem akarsz, illetve ha elszáll, akkor minden létező adatod elszáll, nem csak az 1-2 százaléka. Plusz az egy egyszeri, nagy kiadás, míg dvd-ket lehet apránként is venni.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1109 Dátum: 2010. február 27. - 23:59:30 »
A múltkori prefixes beszélgetéshez: na, itt például fontos szerepe van a váltószámoknak.

Nekem van egy egy terás külső hdd-m (Western Digital, egy éve használom aktívan, eddig nem volt rá panaszom). Szerintem megérte beruháznom rá, bár a legfőbb okom az volt rá, hogy elromlott az optikai meghajtóm a laptopon (azok mindig elromlanak...). Igaza van talgabynak, a dvd-ken nem maradnak meg olyan sokáig az adatok, hosszú távon megbízhatatlanok az optikai adattárolók. Ráadásul ez a sok hely egyben van, ha nagy fájlokat akarsz tárolni (pl. HD filmek - mivel nagy filmes ember vagy, gondolom, ez fontos lehet), jobb így, mint külön-külön dvd-ken a darabok. Plusz ez újrafelhasználható, ha valami pár év múlva már nem kell, akkor itt nyugodtan lehet törölni, nem csak bedobni a szekrény mögé. A laptop merevlemezét hetente-kéthetente "felmásolom rá" (valójában csak szinkronizálom az ottani példánnyal), így van biztonsági mentésem a legfontosabb adataimról. Gyorsabb az adatátvitel, mint dvd-ről. Elég lassan telik be, ha nem extrémen használja az ember, nekem egy év alatt a fele se telt meg, pedig nem takarékoskodtam a hellyel.
A hátrányai, hogy nem annyira hordozható. Párszor én is magammal vittem már, de féltem, nehogy megsérüljön út közben. Egységnyi adat tárolási költsége magasabb, mint dvd-n.

Bár csak laptophoz éri meg szerintem, asztali géphez még mindig jobb egy belső (nyilván).

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1110 Dátum: 2010. február 28. - 00:58:36 »
Idézet
Dvd, pláne az olyan olcsó, kb. 1-2 évig bírja, aztán olvashatatlan lesz. Emellett egy kisebb szobányi helyet foglal. Ha meg hengerben tartod, lövésed sincs, min mi van.
TDK-s, vagy maxwell DVD alá nem adom minőségben, azokra kalkuláltam 55 forinttal. Van már belőlük 11 db 25-ös henger, mindegyik telenyomva, tehát van bennük darabonként vagy 30 dvd, s ennek 90%-a film. :)
Az nem zavar, hogy kívülről nem látom mi van ráírva, mert a DVD-re rá van írva alkoholos filccel. Tudom nagyjából melyik hengerben mi van, így csak egyet-egyet kell átnyálaznom, ha keresek valamit.

Amúgy a DVD-k miért mennek tönkre? (megjegyzem a hengerek között vannak 4-5 évesek is és mind olvasható. Legalábbis a felük volt azóta használva és mind olvasható volt..bár abban nem kételkedem, hogy 10 év alatt tényleg taccsra mennek)
Egyébként két dolog miatt akarnék venni egyet: Egyrészt, mivel régebben gyengébb netem volt, és a torrentes filmek minősége sem volt mindig blu-ray rip, sok olyan filmem van, amit azóta leszednék sokkal jobb minőségben, de nem akarok elpazarolni így két tucat dvd-t.  A másik, hogy tartósan meglegyenek, ne kelljen újra kiírni megint, ha esetleg tönkre mennének.

Idézet
A múltkori prefixes beszélgetéshez: na, itt például fontos szerepe van a váltószámoknak.
Na, milyen tekintetben is? Hogy akkor itt az új váltás miatt az 1,5 tera, csak 1,5x1000 giga, ami 1,5X1000X1000 mega és így tovább? A gépek viszont még 1024-gyel számolnak, ezért ír ki kevesebbet, mint amennyit elvileg megveszel?

Idézet
Ráadásul ez a sok hely egyben van, ha nagy fájlokat akarsz tárolni (pl. HD filmek - mivel nagy filmes ember vagy, gondolom, ez fontos lehet), jobb így, mint külön-külön dvd-ken a darabok
Igen, ez szempont lenne. Eddig nem töltöttem HD filmeket, mert egyben nem tudom mivel és hogy lehetne kiírni őket, külön-külön meg még sosem próbáltam, bár biztosan nem egy ördöngősség. Egyben szeretném őket tárolni.
Idézet
Elég lassan telik be, ha nem extrémen használja az ember, nekem egy év alatt a fele se telt meg, pedig nem takarékoskodtam a hellyel.
Én filmek tárolására szeretném használni. Jó minőségű DVD ripek, blu-ray ripek, és HD filmekre szeretném cserélni a mostani vegyes gyűjteményemet.

Idézet
Bár csak laptophoz éri meg szerintem, asztali géphez még mindig jobb egy belső (nyilván).
Nekem pont azét kellene külső, mert a 20 gigás net az Debrecenben van, ott viszont a laptopot használom, mert jól jön a mobilitása, mégha sokkal lassúbb is. Tehát a filmeket ott szerezném meg, de szállítani is szeretném. :)

Mennyire veszélyes őket szállítani?

Amúgy a belső HDD-k sem sokkal olcsóbbak, egy 1 terás 3,5"-os WD belső HDD 21 ezer ugyanezen az oldalon. Ennyit azért megér a mobilitás, még ha ritkán használom ki és nagyon óvatosan, akkor is. Mellesleg gondolom ezen is lehet létrehozni partíciókat, igaz? Szóval a tönkremenetelük inkább mechanikai okokra lenne visszavezethető?

Amúgy a gép hogy ismeri fel? Mint külső adattároló?
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1111 Dátum: 2010. február 28. - 01:47:36 »
Idézet
Amúgy a DVD-k miért mennek tönkre? (megjegyzem a hengerek között vannak 4-5 évesek is és mind olvasható. Legalábbis a felük volt azóta használva és mind olvasható volt..bár abban nem kételkedem, hogy 10 év alatt tényleg taccsra mennek)
Passz. Nekem van olyan cd-m, aminek a közepéből az egyik réteg (talán alumínium-oxid) eltűnt, most majdnem olyan, mintha egy sima műanyaglemez lenne. Meg van olyan is, ami "lyukacsos" lett, pedig vigyáztam rá. Ezeknél jóval kevesebb is elég, hogy olvashatatlan legyen egy lemez. Egyébként a használóik 2-15 éves élettartamot szoktak mondani optikai lemezekre, a gyártok 30-at.

Idézet
Na, milyen tekintetben is? Hogy akkor itt az új váltás miatt az 1,5 tera, csak 1,5x1000 giga, ami 1,5X1000X1000 mega és így tovább? A gépek viszont még 1024-gyel számolnak, ezért ír ki kevesebbet, mint amennyit elvileg megveszel?
Nagyjából 1,5*1012 byte fér rá. Marketinges okokból ezt másfél TB-nak reklámozzák. Ez 1,36 TiB, ami ugyanannyi, csak aki nem különbözteti meg a prefixeket, az kevesebbnek gondolja. És igen, még ebben számolnak, és ebben is fognak, amíg binárisak. :)

Idézet
Nekem pont azét kellene külső, mert a 20 gigás net az Debrecenben van, ott viszont a laptopot használom, mert jól jön a mobilitása, mégha sokkal lassúbb is. Tehát a filmeket ott szerezném meg, de szállítani is szeretném. smile
Mennyire veszélyes őket szállítani?
Lehet kapni direkt szállításra valókat, ebből én arra következtettem, hogy a nem ilyeneket nem igazán ajánlott. Bár lehet, hogy ennek is csak marketinges okai vannak, nem tudom. Párszor szállítottam már, nem lett semmi baja. Én úgy szoktam, hogy ha el akarok vinni valamit (mondjuk haza), akkor azt elviszem a laptopon (amin ugye mindig sok a hely, mert az adatokat a külső hdd-n tartom).

Idézet
Mellesleg gondolom ezen is lehet létrehozni partíciókat, igaz? Szóval a tönkremenetelük inkább mechanikai okokra lenne visszavezethető?
Igen, lehet. De a két kérdés között nem értem az összefüggést.

Idézet
Amúgy a gép hogy ismeri fel? Mint külső adattároló?
Az enyémhez adtak valami Windowsos csodaszoftvert, amivel lehet kezelni, de szerintem fölösleges, körülményes és zavaró ilyet használni. Én úgy kezelem, mint egy sima pendrive-ot, vagy bármi más külső adattárolót.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #1112 Dátum: 2010. február 28. - 08:52:33 »
TDK-s, vagy maxwell DVD alá nem adom minőségben, azokra kalkuláltam 55 forinttal.
Én pont az ilyen 55 forintos lemezeket szoktam nagyívben kikerülni. Mert hiába van ráírva, hogy TDK, Maxwell, Verbatim, vagy bármi jól hangzó név, már az árából lehet látni, hogy az bizony kínai hamisítvány, és kb annyit is ér. Régebben én is inkább az olcsóbb lemezeket vettem, és idővel meg is lett az eredménye. Azok közül már szinte mindet újra kellett írnom, mert elkezdtek szépen sorban tönkremenni. Én inkább azt nézem, ha tudom, hogy hol gyártották a lemezt. Ha távol-kelet, akkor köszönöm, de nem. Inkább veszek olyan Verbatimot amit Írországban gyártottak, azok legalább működnek.

Egyébként érdekes, hogy mennyit változott a gyártási technológiája a lemezeknek. Biztos vannak még olyanok, akik emlékeznek az első írható lemezekre. Nekem is van olyan CD-m, amit 96-ban írtunk meg, és még azóta is tökéletesen megy. Annak, ha megnézte az alját az ember, akkor az még sötét zöld volt, a mostani CD-k meg már szinte átlátszóak. Nem tudom, hogy milyen anyagokat hagynak ki gyártás során, ami talán egyenes következménye annak, hogy rövid időn belül eltűnik róla az adat. Persze értem én a gyártók érdekeit is, hogy minek gyártsanak ők olyan lemezt ami 30 vagy több évet is kibír, hiszen akkor egy idő után visszaesne az eladásuk. Így meg sokszor tényleg 1-2 év és tönkremegy egy lemez, így a vásárló venni fogja folyamatosan.

Amúgy engem is érdekel a külső HDD, egy ideje már én is gondolkozom rajta. Az most egyébként honnan kapja az áramot? Kell hozzá egy külön táp kábel, vagy az usb-n keresztül kapja? Meg egyébként én arra lennék még kiváncsi, hogy mondjuk olyan asztali DVD-lejátszó is felismeri-e, amin van usb. Mert úgy aztán pláne jobban megérné, mint lemezzel bajlódni.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #1113 Dátum: 2010. február 28. - 09:05:37 »
A dvdk tönkremeneteléhez köze van, hogy gyakorlatilag egy vegyszerre írod az adataidat, ami meg egy műanyaglapoon van, így lehet, egyszerűen természetes kémiai reakció. Vagy bizonyos festékek teszik tönkre, amik a lemezek felső oldalán vannak. Fene tudja. Mindenesetre itthon a csodás Princo lemezeim egyike sem olvasható már 3-4 év után. A Verbatimnaimnak ugyanakkor semmi baja.
A külsősök közül ahogy eddig láttam és tapasztaltam, azt a legkönnyebb és legkevésbé rizikósabb szállítani, ami a legkisebb. Lakótársam nemrég vett egy terrás eSATA-s vinyót, ami kisebb és laposabb, mint egy iPhone (vagy gyakorlatilag szinte bármelyik mobil), és egy picinyke kis bőrszütyőben elég gyakran hordozza a lakás és a munkahelye között, és eddig semmi baja. (Az egyetlen érdekessége, hogy az eSATA-n nem jön áram, így a működtetéséhez kell egy USB-port is... :stupid:)
A külsősöket amúgy pendrive-ként érzékeli, vagy Win esetén a Lemezkezelőben (Vezérlőpult/Felügyeleti Eszközök/Számítógép... igen, jobban nem lehetett volna eldugni) kell megkeresni és formázni, hogy a Sajátgép is lássa.

venom75

• Pókfej
« Válasz #1114 Dátum: 2010. február 28. - 09:23:57 »
Mielőtt én is vettem nagyon sokat olvastam róluk így tudok pár dologról írni. A külső HDD ha 3,5 - ös akkor külső tápról kap áramot és sokan panaszkodtak , hogy gyorsan melegednek így néha várni kell használatukkal.A 2,5-ösek azok USB ről kapnak áramot ( nekem olyan kábelem van ami a gépbe 2db USB résszel csatlakozik  )Általában a 2,5-ös drágább mint a 3,5-ös és most az előre gyártottakról beszélünk. Van az a lehetőség , hogy te  rakatsz össze magadnak olyat amilyet szeretnél. Veszel egy házat ( sok forma ,és szín közül tudsz választani ) és veszel bele egy winyót , amilyen nagyot szeretnél és amelyik gyártótól szeretnél. Ez a megoldás a legtakarékosabb.Volt olyan akinek ez a megoldás nem tetszett , mivel szerinte nem olyan szépen illeszkedik a házba a winyó , de szerintem nincs semmi baj vele.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1115 Dátum: 2010. február 28. - 11:13:58 »
Idézet
Amúgy engem is érdekel a külső HDD, egy ideje már én is gondolkozom rajta. Az most egyébként honnan kapja az áramot? Kell hozzá egy külön táp kábel, vagy az usb-n keresztül kapja? Meg egyébként én arra lennék még kiváncsi, hogy mondjuk olyan asztali DVD-lejátszó is felismeri-e, amin van usb. Mert úgy aztán pláne jobban megérné, mint lemezzel bajlódni.
Vagy külső energiaforrásból, vagy USB-portról. Az enyém kívülről. És azok az asztali lejátszók, amik pendrive-okat tudnak kezelni, szerintem tudnak külső hdd-t is.

Idézet
A külső HDD ha 3,5 - ös akkor külső tápról kap áramot és sokan panaszkodtak , hogy gyorsan melegednek így néha várni kell használatukkal.
Én sose tapasztaltam ilyet. Mondjuk igyekeztem jól szellőző helyre tenni.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1116 Dátum: 2010. február 28. - 11:15:30 »
Idézet
Lehet kapni direkt szállításra valókat, ebből én arra következtettem, hogy a nem ilyeneket nem igazán ajánlott. Bár lehet, hogy ennek is csak marketinges okai vannak, nem tudom.
Én nem nagyon láttam odaírva sehová, hogy ez külön szállításra való külső HDD, az meg nem. :)
Idézet
Igen, lehet. De a két kérdés között nem értem az összefüggést.
Ez most lehet naívan fog hangzani, meg el nem tudom képzelni, hogy lehet, de hallottam már olyat, hogy egy sorozatos vírusfertőzés annyira tönkrevágott egy winyót, hogy használhatatlan lett. Hiába formázták le, egyszerűen már nem kart többé működésbe lépni. A particionálásnál arra gondoltam, hogy pl. velem is volt már olyan, hogy az egyik tiszta vírusos volt, a másik meg érintetlen.
Idézet
Én pont az ilyen 55 forintos lemezeket szoktam nagyívben kikerülni. Mert hiába van ráírva, hogy TDK, Maxwell, Verbatim, vagy bármi jól hangzó név, már az árából lehet látni, hogy az bizony kínai hamisítvány, és kb annyit is ér. Régebben én is inkább az olcsóbb lemezeket vettem, és idővel meg is lett az eredménye. Azok közül már szinte mindet újra kellett írnom, mert elkezdtek szépen sorban tönkremenni. Én inkább azt nézem, ha tudom, hogy hol gyártották a lemezt. Ha távol-kelet, akkor köszönöm, de nem. Inkább veszek olyan Verbatimot amit Írországban gyártottak, azok legalább működnek.
http://www.digitstore.net/index.php?id=termekek&art_id=3876&search_co=&search_gyt=&lang=hun
Én innen szoktam rendelni. Akkor most ez kínai hamisítvány lenne? Itt minden kínai hamisítvány lenne?
Szerintem nem hamisítvány, csak kínába gyártották. Ha meg minden kínai gyártmánytól félnénk, akkor nem vennék semmit, mert szinte már minden ott, vagy taivanon, vagy ilyesmi helyeken készül.
Idézet
Meg egyébként én arra lennék még kiváncsi, hogy mondjuk olyan asztali DVD-lejátszó is felismeri-e, amin van usb. Mert úgy aztán pláne jobban megérné, mint lemezzel bajlódni.
Ja, ez engem is érdekelne, hogy hogyan lehet összekötni a DVD lejátszókkal. Vagy ha a DVd-n nincs usb, akkor hogyan lehet megoldani, hogy a külső HDD-t rákötöm a gépre, a gép monitorán lévő képet meg kirakom TV-re?

Idézet
A külső HDD ha 3,5 - ös akkor külső tápról kap áramot és sokan panaszkodtak , hogy gyorsan melegednek így néha várni kell használatukkal.A 2,5-ösek azok USB ről kapnak áramot ( nekem olyan kábelem van ami a gépbe 2db USB résszel csatlakozik  )Általában a 2,5-ös drágább mint a 3,5-ös és most az előre gyártottakról beszélünk.
De az meg hogy van, hogy egy 3,5-ösnek már olyan sok áram kell, hogy tápot igényel, egy kisebb 2,5-öst meg tud üzemeltetni az USB porton érkező áram?

Ez a tákolás megoldás szerintem sem túl jó. Elég, ha már kicsit is kotyog a házban, már sokszorosára nőhet a sérülékenysége. Én az esztétikát leszarom, de biztonságtechnikai okok miatt nem tartom célszerűnek. Ráadásul ahogy mondtam, egy 3,5"-ös belső winyó, 1,5 Terával 21 000 ft. Nem sokkal olcsóbb már, mint az ugyanilyen méretű külső HDD.

Zozi a tied mekkora? 2,5 vagy 3,5"?

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1117 Dátum: 2010. február 28. - 11:34:24 »
Idézet
Én nem nagyon láttam odaírva sehová, hogy ez külön szállításra való külső HDD, az meg nem.
A Western Digital megkülönbözteti őket a honlapjukon.

Idézet
Ez most lehet naívan fog hangzani, meg el nem tudom képzelni, hogy lehet, de hallottam már olyat, hogy egy sorozatos vírusfertőzés annyira tönkrevágott egy winyót, hogy használhatatlan lett. Hiába formázták le, egyszerűen már nem kart többé működésbe lépni. A particionálásnál arra gondoltam, hogy pl. velem is volt már olyan, hogy az egyik tiszta vírusos volt, a másik meg érintetlen.
Amíg kevés adat van rajta, addig inkább szoftveres RAID 1.

Idézet
Ja, ez engem is érdekelne, hogy hogyan lehet összekötni a DVD lejátszókkal. Vagy ha a DVd-n nincs usb, akkor hogyan lehet megoldani, hogy a külső HDD-t rákötöm a gépre, a gép monitorán lévő képet meg kirakom TV-re?
Ha közel van a gép a tv-hez, akkor egy külön dvd-lejátszónak nem sok értelmét látom, inkább átraknám a megjelenített képet tv-re.

Idézet
Zozi a tied mekkora? 2,5 vagy 3,5"?
3,5". Western Digital MyBook.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #1118 Dátum: 2010. február 28. - 11:46:56 »
Idézet
Ha közel van a gép a tv-hez, akkor egy külön dvd-lejátszónak nem sok értelmét látom, inkább átraknám a megjelenített képet tv-re.
Pont ezt beszéltem. Külső HDD->gép->TV. A második részét hogy megoldani?

Amúgy sajna tényleg külön kiemelik, hogy a 2,5-ös a hordozható. Abból 25 körül viszont csak 500 gigák vannak. Asszem várok vele nyár elejéig, aztán megnézem akkor hogy állnak az árak.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #1119 Dátum: 2010. február 28. - 12:27:13 »
Idézet
Pont ezt beszéltem. Külső HDD->gép->TV. A második részét hogy megoldani?
Nem tudom. :) Régi tv-knél szerintem nagyon macerás, az újabbaknál meg s-video-csatlakozóval.