Dvd, pláne az olyan olcsó, kb. 1-2 évig bírja, aztán olvashatatlan lesz. Emellett egy kisebb szobányi helyet foglal. Ha meg hengerben tartod, lövésed sincs, min mi van.
TDK-s, vagy maxwell DVD alá nem adom minőségben, azokra kalkuláltam 55 forinttal. Van már belőlük 11 db 25-ös henger, mindegyik telenyomva, tehát van bennük darabonként vagy 30 dvd, s ennek 90%-a film.

Az nem zavar, hogy kívülről nem látom mi van ráírva, mert a DVD-re rá van írva alkoholos filccel. Tudom nagyjából melyik hengerben mi van, így csak egyet-egyet kell átnyálaznom, ha keresek valamit.
Amúgy a DVD-k miért mennek tönkre? (megjegyzem a hengerek között vannak 4-5 évesek is és mind olvasható. Legalábbis a felük volt azóta használva és mind olvasható volt..bár abban nem kételkedem, hogy 10 év alatt tényleg taccsra mennek)
Egyébként két dolog miatt akarnék venni egyet: Egyrészt, mivel régebben gyengébb netem volt, és a torrentes filmek minősége sem volt mindig blu-ray rip, sok olyan filmem van, amit azóta leszednék sokkal jobb minőségben, de nem akarok elpazarolni így két tucat dvd-t. A másik, hogy tartósan meglegyenek, ne kelljen újra kiírni megint, ha esetleg tönkre mennének.
A múltkori prefixes beszélgetéshez: na, itt például fontos szerepe van a váltószámoknak.
Na, milyen tekintetben is? Hogy akkor itt az új váltás miatt az 1,5 tera, csak 1,5x1000 giga, ami 1,5X1000X1000 mega és így tovább? A gépek viszont még 1024-gyel számolnak, ezért ír ki kevesebbet, mint amennyit elvileg megveszel?
Ráadásul ez a sok hely egyben van, ha nagy fájlokat akarsz tárolni (pl. HD filmek - mivel nagy filmes ember vagy, gondolom, ez fontos lehet), jobb így, mint külön-külön dvd-ken a darabok
Igen, ez szempont lenne. Eddig nem töltöttem HD filmeket, mert egyben nem tudom mivel és hogy lehetne kiírni őket, külön-külön meg még sosem próbáltam, bár biztosan nem egy ördöngősség. Egyben szeretném őket tárolni.
Elég lassan telik be, ha nem extrémen használja az ember, nekem egy év alatt a fele se telt meg, pedig nem takarékoskodtam a hellyel.
Én filmek tárolására szeretném használni. Jó minőségű DVD ripek, blu-ray ripek, és HD filmekre szeretném cserélni a mostani vegyes gyűjteményemet.
Bár csak laptophoz éri meg szerintem, asztali géphez még mindig jobb egy belső (nyilván).
Nekem pont azét kellene külső, mert a 20 gigás net az Debrecenben van, ott viszont a laptopot használom, mert jól jön a mobilitása, mégha sokkal lassúbb is. Tehát a filmeket ott szerezném meg, de szállítani is szeretném.

Mennyire veszélyes őket szállítani?
Amúgy a belső HDD-k sem sokkal olcsóbbak, egy 1 terás 3,5"-os WD belső HDD 21 ezer ugyanezen az oldalon. Ennyit azért megér a mobilitás, még ha ritkán használom ki és nagyon óvatosan, akkor is. Mellesleg gondolom ezen is lehet létrehozni partíciókat, igaz? Szóval a tönkremenetelük inkább mechanikai okokra lenne visszavezethető?
Amúgy a gép hogy ismeri fel? Mint külső adattároló?