Szerző Téma: Tudomány/technika  (Megtekintve 338262 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
Re:Tudomány/technika
« Válasz #400 Dátum: 2009. január 18. - 23:05:31 »

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #401 Dátum: 2009. január 19. - 00:09:08 »
Ott van a képeden az a kis nyilaskereszt a rétegeknél, és a lakat. A kereszt az ami a mozgás elől zárja le, ha csak az van bejelölve, akkor hozzá lehet írni, de mozgatni nem, ha a lakat van bejelölve akkor se mozgatni, se hozzáírni nem lehet. Azt a hibaüzenetet, hogy nem lehet mozgatni csak akkor írja ki a szövegen, ha valamelyik a kettőből be van jelölve.
This is a joke. A real practical Joke.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #402 Dátum: 2009. január 19. - 08:30:12 »
Állj! Itt eleve a háttér rétegen állsz, azért is kék, és a mozgatás lezárás ebben az esetben arra vonatkozik. Tehát ebből a képből csak azt látjuk, hogy nincs semmi gond azzal a szövegréteggel, de mivel nem azon állsz ezért értelemszerűen nem is tudod mozgatni. Tehát mozgatás előtt mindig kattints a szöveg rétegre, hogy az legyen kék színű, és utána mozgasd.

grey gargoyle

• Thanos
  • A Komédiás
« Válasz #403 Dátum: 2009. január 19. - 08:50:17 »
Sepi!
Ez az ikonon úgy néz ki, hogy a Sepi képén látható alsó "Háttér" jelölődik ki. Ha rákattintok utána a felsőre, akkor változik a kis lakat élessé, vagyis használhatóvá, de nincs kipipálva. Ha kipipálom, akkor már a szöveghez hozzáírni sem lehet, azonnal letilt. Ha nincs kipipálva, akkor hozzáírni még tudok, de mozgatni akkor se.

Itt Írta Kaine, hogy átkattint a másik rétegre, és úgy se megy.
This is a joke. A real practical Joke.

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #404 Dátum: 2009. január 19. - 08:55:48 »
Jó, de nekünk akkor is azt kell látnunk, hogy akkor mit mutat amikor azon a rétegen áll, mert így azt lehet látni, hogy nincs vele semmi gond.  ;)
Úgyhogy kérünk egy új képet ami azt az állapotot mutatja amikor a szöveg rétegen állsz.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #405 Dátum: 2009. január 19. - 14:48:28 »
És esetleg az se segítene, ha egy olyan PS-re váltana, ami már ebben az évezredben készült...?

Sepi

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #406 Dátum: 2009. január 19. - 16:28:06 »
Igen, nekem is ez lett volna a következő tanácsom, hogy szedj le egy CS2-t, vagy CS3-at, azzal már nem lesz gond.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #407 Dátum: 2009. január 19. - 17:50:09 »
Akor inkább CS3-at. Vicces, de az eddigi (mai kb. négy órányi) tapasztalataim alapján ez lesz a legelső Adobe-program, ami kevesebb erőforrást zabál, és gyorsabb, mint az előző verziója  :o (többet ez se tud, de ez most mellékes :)). Legutóbb akkor lepődtrem meg ennyire, amikor kiderült, az AutoCAD 2006-ban vannak új funkciók az előző négy éviekkel szemben.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #408 Dátum: 2009. január 20. - 14:12:24 »
Egyelőre úgy tűnik, hogy amennyiben még egyszer belépek a szövegrétegbe, akkor sikerül mozgatni. Ezt eddig nem kellett, anélkül is lehetett, de így is jó, köszönöm a segítségeket!  ;)

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #409 Dátum: 2009. január 23. - 16:58:07 »
Akit esetleg érdekel, milyen vason fut az iwiw: klikk.
Idézet
A (z X4500-as) szerver felelős az adatlapon tárolt nagy képek tárolásáért, ami jelenleg másodpercenként 24 megabájtos forgalmat generál, a rendszer azonban még jelentős tartalékokkal bír.
:surp:

És egy komment a cikk alól:
Idézet
Tök jó, most már csak a szoftvert kellene normálisan megírni...
;D
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #410 Dátum: 2009. január 23. - 17:24:36 »
Roppant érdekes. És ha életemben használtam volna az iwiet, talán még izgatna is, min fut. :D

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #411 Dátum: 2009. január 23. - 17:51:56 »
Vigyázat, a rendszer kockátalan betolakodót észlelt. :skullbones:

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #412 Dátum: 2009. január 23. - 23:36:01 »
Az nem pite adatforgalom. :surp:
De egy normális szoftver tényleg elkellene. Negem sokszor napokig nem enged be, pedig ugyanaz a jelszó, e-mail cím minden, nem változtatatok semmit, egyszer csak már beenged. Pár nap múlva. Mondjuk utálom az iwiw-et, szóval nem vág földhöz a dolog.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #413 Dátum: 2009. január 24. - 09:03:01 »
Az alapötlete nem valami bonyolult, a kivitelezés már... khm... hagy némi kívánnivalót maga után. Persze online telefonkönyvnek így is megteszi.

Ju

• Pókfej
« Válasz #414 Dátum: 2009. január 26. - 12:13:26 »
Szerintem mindenkinek feltűnt már, hogy az iwiw szoftvere béna. Ráadásul jsp-t használ, asszem ezért is csigalassú... :headscratch:

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #415 Dátum: 2009. február 06. - 09:55:26 »
De rég vártam már egy ilyen objektív tesztre: klikk. Tux powa'!

Ju

• Pókfej
« Válasz #416 Dátum: 2009. február 06. - 10:14:47 »
Érdekes volt. ;) Szerintem azonban a Winnek még mindig az az "előnye", hogy a mezei ember nem ismer más OS-t.

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #417 Dátum: 2009. február 06. - 10:26:49 »
Szerintem ez az egyetlen előnye.
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

Ben Reilly

• Pókfej
« Válasz #418 Dátum: 2009. február 06. - 10:49:11 »
Teljesen így van. Amíg Zozi nem ismertette meg velem a Linux-ot, jószerével azt se tudtam mi fán terem. A legtöbb "mezei" felhasználó pedig fél váltani, és a megszokott, de hosszú távon rossz választásnak bizonyuló Win mellett maradnak.
Mikor a 2. gépemet vettem, vagy 6 éve, én is beleestem abba a hibába, hogy inkább olyan gépet vásároltam, amelyen windows op rendszer volt, mert a Linux-ot nem ismertem egyáltalán. És annak ellenére windows-os gépet vettem, hogy drágább volt, mint egy olyan, amelyre Linux-ot telepítettek gyárilag.  :-[
De azóta megvilágosodtam.  :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #419 Dátum: 2009. február 06. - 11:10:10 »
Ööö... zozi, nem akarom letörni a lelkesedésed (annyira :twisted:), de a linkelt oldal alapján az egyetlen pont, ahol a Winnél igazán érezhetően jobban teljesít a kis pingvin, az az, hogy negyedannyit telepít fel - ami a mai 500-1000 gigás vinyók korában 8 gigát elnézve inkább csak megjegyzendő, mintsem valódi előny (pláne, amikor már egy játék felpakol simán kétszer ennyit is). Ha a Linuxot akarod elterjeszteni, akkor inkább azt hangsúlyozd itt is ki, hogy tizedannyi idegesítő hülyesége sincs, mint az MS oprendszerének.