Amúgy melyik képregényre csaptál le először? Az Asterixre vagy a Képregényes Világtörténet 3. részére?
A Deveraux-re, de azt csak azér,t mert ott volt legelöl, amúgy célirányosan kutattam Rolit egy Kalyber után. Majd miután az megvolt, jött a Világtörténet, aztán Vladiék... ahonnan elfelejtettem megvenni a Hetaliát. A többi meg már ráért, mert az Asterix 2-3 kivételével félrerakattam.
Nagyon szemeztem a Hetáliával. Arról tudtok mondani valamit, hogy milyen? Olvasta valaki?
SZerintem marha jó. Gyakorlatilag egy elnagyolt történelemóra, de a szereplők jelleme valami félelmetes, nagyon durva paródia nélkül ragadja meg a legkiemelkedőbb jellemvonásaikat. Amúgy nem igazán nevezném alapvetően humorosnak, hanem inkább valami fanyar történelemleckének, és néha kissé zavaró, hogy mivel eredetileg strip volt, és a gyűjteménybe válogattak, így a sztori esetenként rapszodikus (ami a mangákra amúgy is jellemzőnek mondható töredezett cselekményvezetéssel párosulva bizony okoz időnként fejtörést, hogy akkor most ki kivel miért és hogyan), de összességében szerintem jó. Japán jelenetein simán szétröhögtem magam (addig pofozza egy kísérleti tengeralattjáró terveit, amíg egy bazi nagy mecha nem lesz belőle

), és tényleg igaza volt Vladiéknak, Magyarország egy zseniális karakter.