Szerző Téma: Képregényajánlók (vagy éppenséggel nem!)  (Megtekintve 245979 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
Re:Képregény ajánlók (vagy éppenséggel nem!)
« Válasz #620 Dátum: 2010. október 18. - 07:44:19 »
Akkor ess neki a Midnight Nationnek is. A Rising Starst sokan erősebbnek tartják, de szerintem az MN jobb. Aztán elolvashatod eredetiben is a Book of Lost Soulst, meg ajánlott még a Dream Police, amit egyszer akkor is berendelek, hogy honosíthassam.
Ó, és végül, hogy kicsit elmenjünk mainstreambe, érdemes még a Silver Surfer: Requiemet, amit máig sajnálok, hogy nem foglaltam le anno.

zozi56

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
  • Őrszem
    • HálóZsák
« Válasz #621 Dátum: 2010. október 18. - 09:10:14 »
Igen, a Midnight nationt terveztem ezután. A Silver Surfer: Requiemet és a The book of lost soulst már olvastam. A Dream police-ról most hallok először.
Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.
This lies beyond our comprehension - why do you not despair?

pepo05

• Pókfej
  • Felicia Hardy Lover
« Válasz #622 Dátum: 2010. október 18. - 16:22:19 »
Idézet
Most végeztem vele. Az egyik legjobb képregénysorozat volt, amit valaha olvastam.
Nekem is annyira megjött a kedvem akkor hozzá, hogy elolvastam egyben az egészet. A legjobb rész komolyan az, amikor Matthew Bright felébred a sok éves kómából, és szinte fénysebességgel lerendezi a többieket. Abba a részbe beleborzongtam első olvasáskor, elképesztően érzelemgazdag volt számomra.

Ez a Book of Souls miről szól? Miért a MN után ajánlod tg?
"Az elme mindig hamarabb adja fel, mint a test. A titok nyitja, hogy az elméd neked dolgozzon és ne ellened"

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #623 Dátum: 2010. október 18. - 16:42:04 »
Mert később íródott és mert végül abbamaradt. Plusz mert elvileg magyarul már olvasta.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #624 Dátum: 2010. december 07. - 12:00:18 »
Valaki megvette az új Asterixek egyikét is? Érdekelne, hogy milyen a fordítása, milyen belül stb... Szóval megérné megvenni? :)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #625 Dátum: 2010. december 07. - 12:21:06 »
Én Hungarón fogom, mert Szegeden nem vittem pénzt, börzén meg nem volt... de eddig a Toutaist leszámítva rosszat nemigen hallottam Bayer Tóni fordítására.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #626 Dátum: 2010. december 07. - 12:23:08 »
Nekem megvan az első. Bár én elkötelezett Tímár-fan vagyok Asterix-ügyekben, kifejezetten jó volt az új kiadás fordítása is. Különbözőtt mind az alfástól, mind az újvidékitől, vagyis adott még valami pluszt az eddigieken kívül is. Egyedül a "bevett" nevek változtatása nem tetszett nekem se, amit tg is írt.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #627 Dátum: 2010. december 07. - 12:25:34 »
Köszi szépen mindkettőtöknek, akkor lehet , hogy a HC-n én is beszerzem. ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #628 Dátum: 2010. december 18. - 21:18:59 »
Valaki megvette az új Asterixek egyikét is? Érdekelne, hogy milyen a fordítása, milyen belül stb... Szóval megérné megvenni? :)
Most, hogy megvettem és elolvastam, kifejezetten azt javaslom, hogy vedd meg. Lehet, hogy koromból adódva is, de annyira nem vagyok elkötelezve a régiek mellett, és így én azt mondanám, ez eddig a legjobb magyar változat, zseniális a fordítás. Már tényleg csak két dolog hiányzik, hogy tökéletesebb legyen: digitális nyomás (komolyan meglepett, hogy még létezik képregényben háromszínnyomásos technológia) és egy tördelőszerkesztő, aki legalább egy minimális szinten ért a szakmájához. A beírás ugyanis majdnem olyan kriminális, mint a régieknél.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #629 Dátum: 2010. december 18. - 21:45:47 »
Köszi!  ;) Az első kötetet én is megvettem a HC-n.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #630 Dátum: 2010. december 18. - 22:39:01 »
Én akartam a 2-3-at, de elfogyott.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #631 Dátum: 2010. december 18. - 23:09:59 »
Szintén. Szentségeltem is szorgalmasan. Szívás.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #632 Dátum: 2010. december 18. - 23:16:49 »
Mindegy, Tóni azt mondta, hogy csak 10-et tudtak kihozni, de már boltokban van és ők is bolti áron árulták, úgyhogy majdnem mindegy is.  ;)

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #633 Dátum: 2010. december 18. - 23:18:27 »
Lehet, de attól még most ugyanúgy ki kell akkor derítenem,hol a rákban is van ez a Komikon, és ki kell másznom oda, amit valahogy egy hungarós vétellel szerettem volna kiváltani. Lusta dög vagyok, na.

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #634 Dátum: 2010. december 18. - 23:56:15 »
Szerintem úgy értette, hogy könyvesboltokban. Per pillanat ugyanis a Komikonban nincs... (csak a kirakatban).

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #635 Dátum: 2010. december 19. - 00:09:05 »
Na jó, most már érdekel... hány darabot nyomott ebből az Egmont? Húszat? Már az elsőnél is nonszensz volt, hogy a harmadik vagy negyedik rendezvényen, félretetetve kellett beszerezni.

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #636 Dátum: 2010. december 19. - 00:14:19 »
Félretetetve? Én simán vettem, pedig nem olyan korán érkeztem és egy csomó volt még, viszont 2., 3. részt én sem láttam, csak az elsőből volt. Amúgy melyik képregényre csaptál le először? Az Asterixre vagy a Képregényes Világtörténet 3. részére?
Nagyon szemeztem a Hetáliával. Arról tudtok mondani valamit, hogy milyen? Olvasta valaki?

kaine

• Adminisztrátor
  • Pókfej
  • *
« Válasz #637 Dátum: 2010. december 19. - 00:15:36 »
Nem a nyomással van gond, hanem hogy az Egmond nem volt jelen a bulin, a Nagykernek meg még nem adtak. Annyi volt kinn, amennyit a Komikon maga megvásárolt tőlük direktben.

talgaby

• Pókfej
    • HálóZsák
« Válasz #638 Dátum: 2010. december 19. - 09:42:13 »
Amúgy melyik képregényre csaptál le először? Az Asterixre vagy a Képregényes Világtörténet 3. részére?
A Deveraux-re, de azt csak azér,t mert ott volt legelöl, amúgy célirányosan kutattam Rolit egy Kalyber után. Majd miután az megvolt, jött a Világtörténet, aztán Vladiék... ahonnan elfelejtettem megvenni a Hetaliát. A többi meg már ráért, mert az Asterix 2-3 kivételével félrerakattam.
Idézet
Nagyon szemeztem a Hetáliával. Arról tudtok mondani valamit, hogy milyen? Olvasta valaki?
SZerintem marha jó. Gyakorlatilag egy elnagyolt történelemóra, de a szereplők jelleme valami félelmetes, nagyon durva paródia nélkül ragadja meg a legkiemelkedőbb jellemvonásaikat. Amúgy nem igazán nevezném alapvetően humorosnak, hanem inkább valami fanyar történelemleckének, és néha kissé zavaró, hogy mivel eredetileg strip volt, és a gyűjteménybe válogattak, így a sztori esetenként rapszodikus (ami a mangákra amúgy is jellemzőnek mondható töredezett cselekményvezetéssel párosulva bizony okoz időnként fejtörést, hogy akkor most ki kivel miért és hogyan), de összességében szerintem jó. Japán jelenetein simán szétröhögtem magam (addig pofozza egy kísérleti tengeralattjáró terveit, amíg egy bazi nagy mecha nem lesz belőle ;D), és tényleg igaza volt Vladiéknak, Magyarország egy zseniális karakter. :D

Psycho

• Fórum Tag Top
  • Zöld Manó
« Válasz #639 Dátum: 2010. december 19. - 21:46:13 »
Köszi a véleményt TG! ;) Nagyon érdekesnek hangzik, egyedül a rajzával nem vagyok még teljesen kibékülve.